lila.k — 24. 5. 2007 17:09

Ahoj, potřebuju poradit... pokud je v inzerátu uvedeno "Své nabídky s životopisem zasílejte na adresu...." je tím nejspíš myšleno průvodní dopis + životopis. ? A pokud je tam napsano "Svůj životopis s fotografii zasílejte na adresu...." je myšleno fotka na životopisu, nebo odděleně životopis + fotografie? Pokud je to ta první možnost tak jsem to pěkně zblbla u předchozího inzerátu :( Doteď jsem neslyšela (ani ve škole), že by se posílal životopis a na něm fotografie. Až teď když si pročítám Babinet, se tu o tom někdo zmiňoval. Je to asi velká chyba, když jsem to tak neudělala, co? achjo... Ještě by mě zajímalo jaká by ta fotografie měla být?? stačí obyčejná pasová fotka? Díky za vaše rady.

Blanche — 28. 5. 2007 16:16

Ahojky,
podle mě, když je v inzerátu napsáno: "Své nabídky s životopisem zasílejte na adresu...." myslí se tím i průvodní dopis. Teda já ho posílala. Ale když to v tom inzerátu nebylo vysloveně napsáno, nebude to taková chyba.
Já jsem měla fotku vloženou přímo v životopise. Vyfotila jsem se digitálním foťákem a pak vložila do dokumentu. Stačí pasová fotka. Pokud jsi jí poslala zvlášť není to snad taková chyba.

host5522 — 29. 5. 2007 13:02

Viděla jsem víc životopisů, kde si lidi dali fotku (většinou naskenovaná pasovka vložená do dokumentu), průvodní dopis k životopisu mi přijde jako samozřejmost.

Když fotku přiložíš odděleně, může se jim ztratit. Pokud ji chceš přiložit odděleně, tak si ji aspoň podepiš.

Fotka by měla být co "nejnormálnější", většinou pasovka. Žádná rodina, žádní kamarádi, zvířata, nebo ty sama v plavkách atd. Bohatě stačí obličej. S nějakým přiměřčeným úsměvem, žádný smích od ucha k uchu.

lila.k — 29. 5. 2007 17:29

Díky moc za vaše rady, jsem ráda, že se alespoň někdo ozval :) Fotku s kamarády nebo v plavkách bych samozdřejmě neposílala, spíš jsem nevěděla jestli stačí jenom obličej, nebo tam musí byt celá postava... a tu fotku s životopisem a průvodním dopisem, jsem posílala e-mailem (jako druhou přílohu), tak podepsaná nebyla. :/ No ale teď už s tím nic nenadělám... snad to nebude tak vadit a příště už to pošlu správně.

host5522 — 29. 5. 2007 21:27

celá postava???? :co: pokud se nehlásíš někam jako modelka, tak to teda fakt ne.. :)

Bebe — 29. 5. 2007 23:58

A co by měl obsahovat průvodní dopis k životopisu?

host5522 — 30. 5. 2007 10:51

Napsala bych, že kdes narazila na jejich inzerát nebo nabídku práce, proč tam chceš pracovat, proč zrovna u nich, proč se tam hlásíš, velmi stručně naokraj proč myslíš, že by ses tam hodila... Já jsem v podstatě žádnej průvodní-motivační dopis v pravým slova smyslu nepsala. Mělo by to být max 1 strana A4, aby se dlouho neotravovali čtením.

Ale na netu najdeš milion odkazů a vzorů.

Jdhehajnx — 14. 6. 2007 14:32

Ahoj holky,nechce se mi zbytečně zakládat nové téma.
Sháním brigádu a jsem docela vykulená,že i když chcete dělat uklízečku kanceláří,tak musíte posílat životopis :co: No už jsem něco sesmolila,ale taky jsem přemýšlela,že to není úplně univerzální-když třeba budu psát počítačové firmě,tak jí tam přece nebudu psát,že jsem uklízela baráky... Ještě bych se vás chtěla zeptat,jestli myslíte,že je dobrý tam napsat,že mám řp. B,když si ještě sama do auta netroufnu (asi radši ne,co) a třeba zkušenosti s hlídáním dětí,že mám dva malý sourozence?
Asi je to nesrozumitelný,ale já jsem z toho celá tumpachová :dumbom:

lila.k — 14. 6. 2007 16:03

Ahoj Luizi! Několik brigád už mám za sebou, ale na žádnou jsem nemusela posílat životopis. Tak napíšu jenom svůj názor, jestli je správný, nevím. Do průvodního dopisu bych napsala jenom kde jsi se o této brigádě dověděla, od kdy do kdy můžeš pracovat a že více info máš v přiloženém životopisu (pokud ho teda chtějí) Do toho životopisu bych napsala všechny brigády, které jsi kdy měla (ikdyž to vůbec nesouvísí s tím co bys měla dělat u této firmy - takže úklid ano) klidně bych tam napsala i o tom hlídání dětí. Kdybys posílála žádost o prací, tak bych to tam samozřejmě neuváděla, ale na brígádu proč né. Myslím, že všechny zkušeností jsou dobré a aspoň tam budeš mít něco napsané. Když tak tam napiš i svoje zájmy. A řidičák do životopisu taky píšu, ikdyž jsem už skoro 4 roky nejezdila... zatím nebylo nikde vysloveně napsáno, že ho požadují, pokud by to tedy po mně chtěli, tak si dokoupím jízdy a domluvím se o tom s nadřízeným. U uklízení kanclu to stejně po tobě nikdo chtít nebude a pochybuju o tom, že by brigádníkům dávali služební auta :)

Jdhehajnx — 15. 6. 2007 18:05

Díky za názor. No já tam ten řidičák radsí psát nebudu :D Co kdyby náhodou byli odvážní :D

1983Lenka — 3. 9. 2014 16:40

Ahoj, manžel hledá aktuálně práci, posílá životopisy na všechny strany, na internetu hledal rady o všem, co s tím souviselo - jak vylepšit životopis, co říkat, jak se chovat a tak. Zajímavý článek o tom, jak to dneska chodí u zaměstnavatelů našel tady: reklama . Je to asi pravda, myslím, že tak nějak to opravdu dneska chodí. Odtamtud má i naučené, co a jak říkat a napsal podle toho i svůj nejlepší životopis.