Damila — 24. 5. 2007 12:27

Chtěla bych v prvé řadě napsat, že doposavad měli naši 2 synové štěstí na učitele.Vzhledem k tomu, že se u nich daly dopředu předpokládat problémy s učením, proběhl začátek výborně. Nejsou žádní premianti, ale je to celkem v pohodě.
Obzvlášť starší syn (4.třída) má tak supr třídního učitele, že mám dojem, že by ho měli určitě naklonovat a poslat do každé školy v ČR aspoň 2 exempláře, protože toto je něco co jsem nezažila.:supr:
Obyčejná škola, s plánem ZŠ (tedy žádné alternativní metody), a v rámci možností opravdu supr výuka.
Ale čím dál víc zjišťuji, že to je opravdu záležitost učitele, nikoliv školy nebo systému výuky (obecná škola, waldorfská škola....).
Mladší syn má ve 3 třídě (tedy od září) dostat obávanou učitelku, starší syn ji měl vloni na VV, a stačilo mu to, aby z ní byl znechucen, a tím pádem i z předmětu VV. Je to paní, která si libuje v ponižování a zesměšňování žáků, nikdy se neusměje, vše zkritizuje, a hlavně nesnáší kluky. Znám ji jen od vidění, ale slyšela jsem o ní od kluků až dost na to abych měla už teď hrůzu z dalších 3 let, kdy bude ponižovat mého mladšího syna jako jeho třídní učitelka.
Mám z toho dost hrůzu. Kluk je ve škole hodný, ale má problémy s pozorností (LMD a dyslexie), a tato paní učitelka rozhodně žádný papír z PPP nebere v úvahu. Nepotřebuji pro něj žádné úlevy (doteď je kluk taky neměl), ale nelíbí se mi přístup, jaký má k žákům (spec. ke všem klukům) celkově. Mně tahle p. učitelka hodně připomíná některé totalitní učitelky, co jsme měli na základce před čtvrt stoletím.:(Sice jsme taky přežili, ale křivdy ze základky si s sebou nesu dodnes.
Chtěla bych se zeptat, jak vy ostatní vycházíte s učiteli svých dětí, jak jste spokojení...?

Vlaďka — 24. 5. 2007 12:52

Do třetí třídy jsme byli naprosto spokejení - syn i já. Od letoška dostal - tak jak píšeš ty - obávanou učitelku. Měli z toho hrůzu už od června přes celé prázdniny. Snažila jsem se ho utěšit, že to nebude tak zlé, že bude jejich třídní, takže taková druhá máma ... No, spletla jsem se. Je to jako noční můra. tobě a synovi přeju hodně štěstí a pevné nervy.

Damila — 24. 5. 2007 12:57

Vlaďko,
a jak to kluk zvládá? Museli jste už něco řešit?
Jak znám muže, ten tam vlítne při prvních známkách šikany z učitelčiny strany (taky si užil v dětství s učitelkou své)...uvidíme

Petra33 — 24. 5. 2007 13:02

To buďte rády, že máte děti zatím na prvním stupni. Na druhém se učitelé mění každou hodinu. A to je teprv masakr. Takže držím :supr: :supr: :supr:
V prvním pololetí měla dcera učitelku, která si na ni zasedla . Hrozila jí čtyřka ze zeměpisu, ale ukecala to alespoň za 3. Pak na rodičáku za ní zaskočil manžel, zalichotil a dcera má najednou jedničku. To je obrat!!!  :kapitulation:

Vlaďka — 24. 5. 2007 13:06

S takovou učitelkou nic nevyřešíš. Syn má smůlu nebo štěstí, já nevím, že je ve třídě, o které od začátku docházky všichni učitelé tvrdí, že tak inteligentní třídu ještě neučili. Je tam většina kluků a fakt skoro samé jedničky. To se nechci chválit, jenom v tom trošku vidím problém, který paní učitelka nedokáže zvládnout. Děcka jsou s prací brzy hotové, minulá učitelka jim vymýšlela práci navíc, tahle zřejmě ne a kluci se nudí a nesedí v pozoru. Neustále máme poznámky (nejen syn) o nepozornosti, běhání po třídě, po chodbě  - podotýkám o přestávce samozřejmě.
P. učitelka je prostě neoblíbená, nedokázala si za celý rok získat ani lásku, ani respekt a bohužel to budeme muset vydržet ještě příští rok, než odejde syn z prvního stupně. Ani učitelka nedoporučuje klukům jít na gympl, protože s "takovým chováním" to prostě nejde. Nevím co s tím, prostě poznámku podepíšu, řeknu už to nedělej a končím. Na každé schůze probíráme ne prospěch, protože to není potřeba, ale dostáváme hodinové kázání o tom, jak se děti chovají. Podle mě se chovají úplně normálně. Jestli jsou všichni skutečně tak inteligentní, zřejmě se ta nashromážděná energie nevyužitá v hodině, musí vybít někde jinde a paní učitelce to vadí. Místo aby je vypustili na zahradu, kterou mají za francouzkým oknem, je drží ve třídě a pak si stěžuje. Jasně že to určitě není jednoduché, já bych učitelku dělat nemohla. Ale pedagog by na ledacos měl být připravený.

Vlaďka — 24. 5. 2007 13:08

Petra33 napsal(a):

To buďte rády, že máte děti zatím na prvním stupni. Na druhém se učitelé mění každou hodinu. A to je teprv masakr. Takže držím :supr: :supr: :supr:
V prvním pololetí měla dcera učitelku, která si na ni zasedla . Hrozila jí čtyřka ze zeměpisu, ale ukecala to alespoň za 3. Pak na rodičáku za ní zaskočil manžel, zalichotil a dcera má najednou jedničku. To je obrat!!!  :kapitulation:

Buď ráda, že jste ukecali trojku. Starší syn v deváté třídě dělal opravky ze zeměpisu.