Leni5 — 18. 5. 2007 21:34

Mám dotaz, dosud plně kojím Marka, před měsícem a pak tenhle týden prozvracel odpoledne, prostě poslední dávku mlíka, na několikrát, pak už neměl co, ale evidentní křeče žaludku. Mezi zvraceníma byl dokonce v dobré náladě. Neměl teplotu ani ho nebolelo bříško. Po těch pár hodinách to ustalo, nakojila jsem ho spíš míň, pak normálně, protože se dožadoval,ale už to v sobě udržel. Poprvé mě to vyděsilo hrozně, šly z něj strašný množství, takže k doktorce, pak na dětskou chirurgii, sono a rentgen břicha, vše ok. Teď podruhé to mělo stejný průběh, tak pro jistotu jsme byli kromě dětské doktorky na její doporučení zase na neurologii, kdyby náhodou tam něco bylo, nález je v normě. Taky jsem zpytovala, co jsem špatnýho snědla, ale nebylo to nic vyjímečnýho. Stalo se to někomu? Pravda je, že jsem vyděšená prvo-matka, časem mi už nějaký zvracení asi nepřijde, co? Ale u takovýho prťouse?

spunt — 18. 5. 2007 21:47

Leni a když minule takto zvracel, nezačala mu druhý den nějaká viroza?

Jsou děti které na oslabení organizmu reagují blinkáním. Je to takové znamení že něco přijde.

Jen jsem nepochopila že vyzvracel na několikrát poslední dávku mléka a po několika hodinách to přešlo.......čili další kojení v sobě udržel?
Zkus také sledovat jestli neblindí v závislosti na tom že jsi něco snědla co se dostalo do mléka a jemu to nesedlo a v dalším mléku to už nebylo.

Leni5 — 18. 5. 2007 22:48

Nic další den nenastalo, pořád bez teploty... V podstatě to samo odeznělo. Když začal zvracet, tak jsem ho pak nekojila, až teprve, když to přešlo. (kdyby to trvalo dýl, jeli bysme do nemocnice, bylo už poměrně pozdě večer) Poprvé jsem na radu dr. po telefonu kojila kraťounce, jen aby se napil a neztratil moc tekutin, ale to mu neprospělo, všechno vyzvracel.

pupicek — 19. 5. 2007 7:09

jsou děti které prostě blinkají. Na JIP v ostravě byla paní které mimčo blinkalo takovým tím proudem třeba i 2x za den a nic mu nebylo.

vendulak — 19. 5. 2007 15:51

My taky blinkáme, máme dny, kdy jde z Agátky všechno, co nakojíme. Už jsem se tím přestala stresovat, protože vypadá spokojeně a přibíráme! Ale ze začátku mě to děsilo pořádně, jde to z ní úplným proudem, už jsme pozvraceli i nškolik kaváren, když jsem se naivně pokoušela nakojit :D Myslím, že když mimčo vypadá spokojeně a nehubne, je to v normě...