makca — 8. 5. 2007 21:43

holciny moje, mam k vam dotaz.
v 15. mesicich jsme byli s malou na ockovani na spalnicky....., no a doktorka nam predepsala automaticky dalsi recept na vakcinu na meningitidu, ze musi jit na ockovani aspon mesic po tech spalnickach, ale aby jsme to pry stihli aspon mesic pred posledni hexou. Jenze kohokoli jsem se ptala, tak nikdo tohle ockovani nema, jak je to u vasich deticek? ockuje se na tohle nebo je to neco navic? ja uz jsem z tech vakcin uplny jelen, protoze se mi zda, ze toho je fakt nejak moc.

evule 2 — 8. 5. 2007 21:54

Ahojky tak co já vím tak toto očkování není povinné a pokud ho chceš tak si ho hradíš sama . Stojí kolem 800 kč aspon u nás . Mám očkované starší dcery ,ale až jim bylo 12 a té starší 17 let . Malá očkovaná není doktorka mi to nedoporučila u tak malých oni toho mají dost :dumbom: . :kapitulation:

Petruša — 8. 5. 2007 21:56

Já dávala očkovat domču vloni a řekla jsem si o to

makca — 8. 5. 2007 21:57

to je divne, ze se me ani nezeptala jestli to chceme naockovat. s tim hrazenim to neni problem, uz jsme do tech ockovani investovali tolik penez, ze osm stovek uz nas nezabije:-)

Petruša — 8. 5. 2007 21:58

to  je divný, asi se jí budeš muset zeptat co jí k tomu vedlo

alexxandra — 8. 5. 2007 22:12

Makči, tak my máme přijít jen na poslední Hexu, o jiném očkování vůbec nevím.

makca — 8. 5. 2007 22:20

tak to me fakt prekvapuje, protoze doktorka mi nikdy nic nedoporucovala, spis kdyz jsem se aktivne o neco sama zajimala, tak mi rekla vsechny vyhody a nevyhody a doporuceni nedoporuceni, ale tohle proste brala jako automaticke ockovani, ja mela za to, ze se to ockuje normalne. no uvidime na konci kvetna jak mi to vysvetli

Romana — 8. 5. 2007 22:23

Makci, já o tom teda taky nic nevim, taky jdem až na Hexu...

makca — 8. 5. 2007 22:24

to jsme asi neco extra:-)

spunt — 8. 5. 2007 22:55

Já to kupovala loni na podzim Jitce, sama jsem požádala o recept a v prosinci jí Jitka dostala. Ještě se hradí 130 Kč za aplikaci ( to se asi bude lišit).
Je to očkování navíc. Stejně jako jsem jí navíc kupovala klíšťovku a včera dostala vakcínu žloutenky (ta byla v akci také kolem 800,- )

Evca — 9. 5. 2007 11:46

Makco bud rada, ze ti to takhle nabidla, nekteri rodice o tom ani nevi... Nas snad budou ockovat pristi tyden, jestli budeme zdravi :rolleyes: A musim rict, ze uz aby byl oockovanej. Synovec sousedky dostal meningokoka v jedenacti mesicich a sice to prezil, ale bude mit nasledky - nebude slyset, v tom lepsim pripade.... a prubeh te nemoci je des. Beha mne mraz po zadech jenom kdyz si na to vzpomenu..... Takze bych uzcite ockovala

makca — 9. 5. 2007 11:47

Evi, tak to zni drsne, tak to uz se na nic neptam a jdem do toho:-)

Evca — 9. 5. 2007 12:02

To je dobre :supr: Bohuzel to fakt byl horor a este je.... Radsi na to ani nemyslet. Priznam se, ze od te doby porad malyho kontroluju, kdyz ma teplotu, jestli mu nestoupa a jestli nezvraci....

alenak — 9. 5. 2007 13:11

holky já se na to čkování ptala na infekčním v nemocnici, kde byl vloni můj straší syn s podezřením na zánět mozkových blan.tam mi řekli, že to obecně doporučují u puberťáků nebo dětí, co dělají např. vrcholově nějaký sport, ale že oni samy (lékařky) své děti naočkované mají od mala...  ono to nezabere proti všem tipům meningokoka, ale prý by i při infektu tím jiným tipem měl být pak lepší průběh.
já mám v plánu kluka naočkovat, je mu pět, čekám jen na doočkování žloutenky, kterou jsme měli rozočkovanou. také straší dceru chci nechat... na jejich doporučení jsem také nechala hned po tom, jak se kluk uzdravil, naočkovat neštovice - často právě tyto také vedou až z zánětu mozk. blan...
ono po našich zážitcích z infekčního, kdy se zánět mozkových blan sice nepotvrdil (měl podráždění mozk. blan od virozy), už bych se tam nerada vracela...

makca — 9. 5. 2007 13:16

nestovice naockovane mame, tak snad se nam taky vyhnou

Romana — 9. 5. 2007 13:18

Já už jsem z toho očkování jelen... Tak co máte teda holky navíc oproti základnímu?

alenak — 9. 5. 2007 13:23

no my máme navíc u obou straších dětí (8 a 5 let) žloutenku A  a B a neštovice, ostatní jsem něco sice dávala navíc, ale nyní to už mají všechny děti povinně od státu - např. hemofilus (hib) je už v hexavakcíně, před šesti lety nebyl, také žloutenka B nebyla.
plánuji ještě toho meningokoka.
jinak  klíšťata mi doporučena nebyla, prý až u větších dětí, co jezdí např. sami na tábory a nemohou se prohlížet, zda nemají někde klíště

evule 2 — 9. 5. 2007 13:49

Ahojky ještě chci napsat , že mi doktorka řekla ,že meningikok pokud je do jednoho roku tak se musí očkovat dvakrát :dumbom: až po roce stačí jedna vakcína . Nevíte o tom něco ? :kapitulation:

Evca — 9. 5. 2007 14:13

je to tak. Proto sme se rozhodli, ze budeme ockovat az ted. Aby sme ho nezatezovali dalsi injekci.

makca — 9. 5. 2007 15:46

romi, my mame jen ty nestovice nad ramec a ted bude ten meningokok
evuli, taky jsem se tohle docetla na rodine.cz, kdyz si tam das ockovani meningokok, ze do roka jsou dve davky, pak jen jedna

Babu — 9. 5. 2007 15:49

Tak holky abych to shrnula (jsem z toho taky totiz jelen) zaklad Hexa a az po Hexe davat nestovice a pak meningokoka a u vetsich deti jeste proti klistatum???
Prosim prosim napiste mi jak to je moje Dr. mi zasadne nic nenabidna a vypada to ze je proti ockovani navic. Chtela jsem u male Pneumokoka a to mi odmitla dat ze az po hexe pritom tam pisou ze se to ma od 2mesicu prvni davka.

Sice mame problem diky nemocem mame teprve prvni hexu pristi tyden mame jit na druhou (ale to snad tozeneme) jen nevim jestli se muze jeste neco pred hexou.

Jeste k tem nestovicim to uz pak nemuze dostat ani jako dospely clovek???? Nebo se pak chodi ockovat po nejakem casovem useku???

Babu — 9. 5. 2007 15:49

a jeste dotaz jaky je rozdil mezi pneumokokem a meningokokem??

makca — 9. 5. 2007 15:52

babu, my ockovali nestovice az po prvnim roce, to mela za sebou tri davky hexy, v 15 mesicich jsou spalnicky a za mesic mame jit na toho meningokoka a v 18 mesicich na posledni hexu.
pneumokoka  nam doktorka taky nedoporucila, ze to tak moc nehrozi, a doporucuje to kdyz dite casto trpi na zanet stredousi, to u nas nebylo.
a ty nestovice, to jsem se informovala sama u doktorky a ta to doporucila, pry ze ted toho je vsude plno se spatnym prubehem, pry to je naporad, ale nekde psali, ze to je na 10 let, tak to prinejhorsim pak preockujeme

Babu — 9. 5. 2007 15:57

Makco prosim te ty spalnicky to je povinne nebo to jste taky priplacely????
A k tomu zanetu stredousi na to trpivaji i deti do 1 roku????? Pokud toto nebudeme mit do 1 roku tak nedavat? Chapu to dobre?

makca — 9. 5. 2007 18:12

to je povinne ockovani, kombinace spalnicky, priusnice zardenky, my si platili setrnejsi vakcinu za 550,- ale jinak ta normalni je hrazena pojistovnou
no ja to taky tak pochopila, ony ty zanety usi jsou asi v jakemkoli veku, a kdyz se na to trpiva tak asi to ockovani pomaha, jinak je to asi zbytecne, taky jsem to tak pochopila

Babu — 9. 5. 2007 18:41

Makco diky ja vubec nevedela, ze krome Hexi existuje jeste dalsi povinne ockovani na ty spalnicky, priusky, zardenky v cem je lepsi ta setrnejsi vakcina???

makca — 9. 5. 2007 19:36

ja to videla na letaku, tak jsem se ptala doktorky a ona rikala ze je to setrnejsi, neco na zpusob hexy, tak nevim jestli na tom neco je, nebo je to jen tahani penez z lidi. ale uz tu bylo tema na tohle, myslim ze se to jmenovalo  Priorix

spunt — 9. 5. 2007 19:37

Plán očkování a preventivních prohlídek
4. den     očkování proti tuberkuloze
14. den     preventivní prohlídka
6. týden     preventivní prohlídka
3. měsíc (ukončený)     
      preventivní prohlídka
      1.očkování proti tetanu, záškrtu,černému kašli a
      invazivním onemocněním, způsobeným bakterií
      Haemophilus infl. ( čtyřvakcína )
4. měsíc ( ukončený )     
      preventivní prohlídka
      2. očkování čtyřvakcínou,
      1.očkování proti žloutence typu B (sérová žloutenka)
5. měsíc ( ukončený )     
      3. očkování čtyřvakcínou,
      2. očkování proti žloutence typu B
6. měsíc preventivní prohlídka     
8. měsíc preventivní prohlídka     
10.měsíc preventivní prohlídka     
      3. očkování proti žloutence typu B

12. měsíc preventivní prohlídka     
15. měsíc     1. očkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím
18. měsíc preventivní prohlídka     
      4. očkování čtyřvakcínou
21. – 25. měsíc     2. očkování proti zarděnkám, spalničkám, příušnicím
V následujících dvou letech po roce narození dítěte je očkování proti dětské obrně ( termín v březnu a květnu – vyhlášen aktuálně )
      
2. roku     tuberkulin negativních dětí přeočkování proti TBC
3. rok preventivní prohlídka     
5. rok preventivní prohlídka     
      přeočkování čtyřvakcínou
      
7. rok preventivní prohlídka     
9. rok preventivní prohlídka     
11. rok preventivní prohlídka     
      přeočkování TBC u tuberkulin negativních dětí
12. rok     očkování proti žloutence typu B(pouze u dětí, které nebyly očkovány v prvních měsících života
13. rok preventivní prohlídka     
      přeočkování dětské obrny

spunt — 9. 5. 2007 19:39

Jinak nám zase říkali, že je pro dítě lepší když si neštoice prodělá. Pokud to jako dítě nechytne pak je lepší očkoat.

Lenina2 — 9. 5. 2007 21:14

Tak mě doktor řekl, že neštovice je lepší, když je prodělá, pokud ne, tak pak naočkovat. Pneumokok se očkuje taky jako nějaká kombinace (je v tomi meningokok) a vakcina se jemenuje prvenal nebo tak nějak. Smí se očkovat od dvou měsíců, ale mě doktor řekl, že by ji doporučil až po 1 roce dítěte, aby nebyl moc zatěžovaný.

Evca — 9. 5. 2007 21:22

spunt napsal(a):

Jinak nám zase říkali, že je pro dítě lepší když si neštoice prodělá. Pokud to jako dítě nechytne pak je lepší očkoat.

No ono se to doktorum dobre mluvi! Ja si svoje nestovice pamatuju dodnes a zustalo i nekoli pamatek - mam pekny jizvy a i na obliceji... Takze ja asi decka ockovat necham...

Babu — 20. 5. 2007 18:38

Makco prosim te ty nestovice jak jste se ockovali to se dela presne kdy?? Pises po 3 hexach tzn. hned po hexach? Jdeme na treti hexu za mesic tak mam se uz objednavat na ty nestovice?? Nebo to se caka a po roce???Jeste me zajima dalsi ockovani mezi tim uz neni myslim co muzu natalce priplatit??

makca — 20. 5. 2007 21:29

babu, my to ockovali po roce, myslim v trinacti mesicich to tak vyslo, protoze v patnacti mesicich se ockuji spalnicky a pak za mesic mame jit na toho meningokoka a pak za mesic na posledni hexu.
myslim ze krom tech nestovic se plati i ten meningokok a my si zaplatili  i setrnejsi spalnicky