pam — 8. 5. 2007 13:37

Ahojky vám všem, co milujete kočičky.Jsem na podobném fóru poprvé a mám pro to vážný důvod.Včera, 7.5.2007, nám zemřela naše milovaná, zlatá Míša.Byla těžce nemocná, a proto jsme ji nechali uspat.Trápila se a bylo to pro ni vysvobozením.Strašně moc to bolí.S ní odešlo kousek mého srdce, zůstala hluboká rána, která potřebuje čas, aby se zhojila, ale i potom zůstane jizva, která mi tento den bude neustále připomínat.Byl to člen rodiny, byla jako naše dítě.:grater:
Chci vás všechny kočkomily varovat!Vy, kteří budete mít zdravotní problémy se svým chlupatým miláčkem a budete potřebovat odborné vyšetření na interně, vyhněte se VFU v Brně na ul.Palackého 1/3 !!!
S výše uvedenou klinikou jsme měli dobré zkušenosti v oblasti chirurgie a z toho důvodu jsme se na tuto kliniku obrátili znovu.Ale pozor-chirurgii ano, INTERNU NE !!!
Kočička začala mít zdravotní problémy, ubývala na váze, nežrala a zvracela.I já jako laik a ne MVDr. jsem naznala, že se něco děje a proto rychle do nemocnice.Tam jí udělali odběry krve-lehce zvýšené hodnoty, dostali jsme léky proti zvracení a šup zpátky domů.Kočička se nám ztrácela před očima a chřadla.Po čtyřech dnech přestala papat úplně, a tak zpátky do nemocnice.Hospitalizovali ji.Dostala infúze a druhý den ji udělali sono.Prý bez nálezu.Hodnoty v krvi stále lehce zvýšené, mírně zvýšená glukóza a tak její stav prostě svedli na cukrovku a léčili ji inzulinem!Navíc, kočky musí jíst, výživa infúzí nestačí!I zde chybovali!Dostala misku s jídlem, ale která kočka vám bude dobrovolně žrát, když je jí zle a když je navíc v cizím prostředí.Po třech dnech hospitalizace mi bylo sděleno, že její stav se kriricky zhoršil a že jí přestávají fungovat játra a ledviny!Na otázku, co se bude dít dál, mi bylo sděleno, že se musí čekat do druhého dne, až přijde specialista, udělá jí kontrolní sono, vyšetří ji a doporučí další postup! Kočička umírala, a oni chtěli čekat do druhého dne!!!Byla totiž neděle a to odborní lékaři na interně nedělají a není přístup ani na sonografickou vyšetřovnu!!!Jediné prý, co můžou dělat je, udržovat ji při životě!Při té představě jsem začala obvolávat jiné kliniky v Brně a měla "štěstí".Na klinice JAGGY v Brně mě řekli,ať kočičku přivezu, pokud je schopná převozu a cestu přežije.Neváhali jsme ani minutu!V JAGGY se jí začali plně věnovat, kontrolní sono okamžitě, odběry okamžitě a hlavně ji začali okamžitě přikrmovat!Během druhého dne tato klinika dokonce zjistila i diagnózu (spec.vyšetřením), narozdíl od VFU, kde byla léčena týden a kde přesnou diagnózu nezjistili, jen se domnívali, že by to mohla být cukrovka!Údajně zástěrka - prý za cukrovku se dá schovat plno nemocí, když doktoři nevědí co dál!!! Správná diagnóza byla-karcinom jater.
Bohužel se to zjistilo, díky "odborným vyšetřením" interny VFU, pozdě.Možná se mohlo ještě něco dělat, možná by jí pomohli, kdyby se to podchytilo včas, a když ne, tak ale určitě nemusela takovou dobu trpět!!!!
Do smrti si budu vyčítat, že jsme ji předali špatné nemocnici!!!
POHOTOVOST NA INTERNĚ VE VFU NENÍ POHOTOVOSTÍ!!!!POZOR NA TO!!Chybí odborníci a vybavení!!
Dokonce jsem se dodatečně dozvěděla, že když mi ve VFU řekli, že ji vyšetří specialista až druhý den, tak ani to nebyla pravda.Ten den jsme tam totiž volali a nikdo z lékařů nebyl přítomnej!!!Prý mají prodloužený víkend.Což znamená, že naši kočičku by nikdo nevyšetřil ani v neděli, ani v pondělí a ani v úterý(8.5.-taky svátek)!!!Pokud by to její tělíčko ještě zvládlo, čekat tak dlouho, celou tu dobu by prakticky v bolestech umírala.
Naše zlatíčko nám to už nevrátí, ale třeba touto zkušeností zachráním jiné.
Toto si Míša nezasloužila.Bylo jí teprve 7 let a zkusila si už své.Před třemi lety totiž utrpěla otevřenou zlomeninu přední packy(výbuch plynu na ul.Tržní)a bylo to tak ošklivé, že jí museli packu amputovat.Její utrpení jsme jí chtěli všichni vynahradit.Přestála to, byla milá, kouzelná, zdrava a hravá i přes své postižení.
Moc, moc mi chybí.Je tu prázdno.V pátek se s ní jdeme naposledy rozloučit, vystrojili jsme jí takový malý pohřeb.Srdíčko naše, vždycky jsme tě milovali a vždycky tě milovat budem....:hjarta:

Ra — 8. 5. 2007 15:01

ahojky Pam,
cítím tvoji bolest, ale chci, abys věděla, že jste dělali to nejlepší, co jste mohli. Nemohli jste tušit, jaký bude jejich přístup. Jakmile jste to zjistili, vyhledali jste okamžitě jinou kliniku a Míšu převezli. Snažili jste se jak jste jenom mohli. Myslím, že to Míša ví a cítí, jak ji milujete!:hjarta:
Určitě, je to veliká ztráta, ale vím, že existuje další rozměr bytí bez našich tělesných schránek odkud se zase znovu zrozujeme (nejen tedy lidi). Třeba se k vám znovu vrátí v novém zrození malého koťátka...

hodně síly přeji

:hjarta:

Samanta — 9. 5. 2007 16:18

ahoj Pam,
je mi moc líto, co potkalo tebe a tvou Míšu. Tvůj příběh je otřesný a hanba těm doktorům! Míša určitě cítila tvou lásku a věděla, že ji máš ráda. Čas vyléčí tu bolest, uvidíš. Naši taky nedávno přišli o kočičku, přejelo ji auto před domem a byli z toho hodně špatní. Říkali, že už kočku nechtějí, že se to může opakovat. Ale osud tomu chtěl jinak a přivedl jim zatoulané kotě až do domu. Ujali se ho a to jim pomohlo ten smutek překonat. Snad i tobě brzy bude líp... Držím palečky !!!

Kiara — 9. 5. 2007 20:21

Pam, soucítím s Tebou.
Před léty mě u našeho Filípka potkala stejná diagnóza. Rověž přestal přijímat potravu a po mnoha vyšetřeních se zjistila rakovina jater.
Bohužel, zvířátko si nedovede samo říci, co ho trápí a ve chvíli, kdy přestane přijímat potravu a zjistí se rakovina jater, je na jakoukoliv léčbu již pozdě. Číču je možno jen "udržovat při životě", což je v konečném důsledku vůči zvířátku velice kruté a je lépe ho nechat milosrdně uspat tak, aby se netrápilo :grater: