Aťa — 6. 5. 2007 9:13

Prosím o radu.Kojím a dnes jsem zjistila,že je malej osypanej,má na pupíku takovou krupičku :kapitulation: nejsem si vědoma,že bych něco snědla co by mu mohlo ublížit  :( Na pusince to má na bradě,takové tři ťupínky,ale to bříško je osypané.Co s tím?Stalo se vám to?Mám to tak nechat a nebo jít k doktorovi?Dííííky za všechny rady!!! :godlike:

Evca — 6. 5. 2007 9:15

My jsme to sice nemeli, ale mam pocit, ze je to ta novorozenecka vyrazka, mel ji synovec. Neni to nic hroznyho, k doktorce si zajdi, at ti poradi, cim to mazat.

Heli — 6. 5. 2007 9:18

Kačenka se mi takhle osypala, když jí byly necelé dva měsíce. Měla to i na pusince, mudra nám říkala, že je to v pořádku, že se to samo ztratí a taky ztratilo. Vypadala chudinka hrozivě, na obličeji samý pupínek, na bříšku, ničím jsme to nemazali, samo to zmizelo, a trvalo to nějakých 14 dní.

Miss — 6. 5. 2007 12:16

Samko to mal tiež, pediatricka mi povedala, že tak sa bábetko cistí, boli sme aj na kožnom dali nam Imazol, ale nepomohol, podla mna to može byt z kojenia, možno mu fakt nieco nesadlo, alebo mas v tele nejake toxíny ja odkedy nekojím má plet peknu.

pupicek — 6. 5. 2007 12:46

je to dětská vyrážka. Ona zmizí. Dobrý je třeba klasický krém aviril.

Haňule — 6. 5. 2007 13:02

Ato,presne jak pisi holkz, to je v klidu,mala byla taky starsne osypana,je to zpusobeno tim, ze mas jeste po porodu bourku v hormonech a ty hormony se dostavaji do mlicka a prcek se tema pupinkama cisti od tech hormonu,takze v klidu,to prejde a sem tam se to objevi znovu,jinak moje zkusenost je,nechat volne dychat,protoze kdyz jsem se ji nato snazila neco davat,tak to pak bylo jeste horsi,hlavne se snaz trochu hlidat,aby si to Maxik neskrabal a nezanasel si infekci do ocicek

Aťa — 6. 5. 2007 13:06

Děkuji moc,za odpovědi...je mi prcka líto  :grater:
Haňule taky jsem to zkoušla mazat,ale nepomohlo to,tak to nechám tak.Zatím se malej neškrábe a na ty očička dám pozor.
Měřila jsem teplotu a nemá,tak snad to bude dobrý...teď spinká a já místo toho abych byla ráda,že spinká tak začínám přemýšlet jestli je všechno opravdu v pohodě,když je tak spavej...     :/

Vendaa — 7. 5. 2007 0:22

Když byl Tadeáškovi měsíc, tak se mi taky z ničeho nic osypal. Dr. doporučila koupat v ŘEPÍKU. Taky jsem přemýšlela, po čem to může mít, nemusí to ani být z jídla,ale třeba z vody, prací prášek.......
Každopádně ta koupel opravdu pomohla a za dva dny to měl pryč. Řepík jsem koupila v lékárně, ráno zalila žhavou vodou a nechala luhovat a večer jsem to přidala do vaničky a oplachovala ho v tom.

Aťa — 25. 5. 2007 11:06

Tak kojenecká vyrážka asi mizí...malej je teď jak háďátko...celej se loupe takové šupinky.Mazaly jste to něčím?A co koupání...zatím jsem ho koupala jen ve vodě bez mýdla,ale teď jsou ty horka,tak jsem koupila SebaMed.Myslíte,že ho v tom už můžu koupat?