Vendaa — 28. 4. 2007 23:30

Ahojda mamky, zajímá mě - s jak malým mimčem:dudlik: by jste riskly jet na dovolenou?Nemyslím teda někam k moři, ale na Slovensko.

jitka2 — 29. 4. 2007 7:08

My byli s malou na prodlouženeném víkendu, když měla 4,5 měsíců a v pohodě, je pravda, že cesta byla dlouhá trvala asi tři a půl hodiny a tak ke konci se to Natálce už moc nelíbilo a na zpáteční cestě ji to omrzelo ještě dřív, ale jinak OK!!!!

Já myslím, že to záleží jen na Vás, kdy se rozhodnete vyrazit.

Adule — 1. 5. 2007 23:44

my jsme se ted vratili z mini dovci ze Sumavy, bylo to super, akorat trosku problem byl, ze malej chtel vsude lezt a v apartmanu byly dlazdice - jen v obyvacku byl koberec a na zem jsme dali jeste deku, jela bych asi bud s ditkem, ktere jeste lezi ci ktere uz chodi...ale i tak jsme si to vsichni uzili

Romana — 2. 5. 2007 8:06

Holky, my zase chceme v létě do Alp a fakt nevím, jak vydrží dítko cca 8 a více hodin v autě? Je to o více zastávkách? my nedávno jeli 4 hodinky a byla nesnesitelně protivná, uplakaná, nechtěla být v autosedačce, pozvracela se, no hrůza...

Babu — 2. 5. 2007 8:40

Romco ja sice zadne zkusenosti nemam natalda dela budr i kdyz jedeme k babi 80km. Ale kolega co ma 3 deti rikal pry se musi jet na noc normalne deti okoupat najist presne jak jsou zvykle a jet aby spalo jako v noci a pry to funguje. Sice pak jsou dospely vyrizeni kdyz dorazi rano a mimi je cile, ale lepsi nez dite zabit cestou ze rve:)

tempora — 2. 5. 2007 8:46

Romana: My byli s malým v Alpách když měl přesně rok a dalo se to v pohodě zvládnout. Cestu tam (6 hodin) sice prokňoural, ale celý týden jsem převážně jezdili autem po okolí navíc bylo dost příšerný vedro, takže na zpáteční cestě už mu to ani nepřišlo a spal celou cestu. Bylo to sice náročné ale v pohodě se to dá zvládnout a ten čerstvý vzdoušek tam!:supr:

BLUE — 2. 5. 2007 8:51

Těžko říct, záleží hodně na tom jak mimčo cestování snáší, pokud by to mělo být jen o tom jak to "nějak přežít"  tak bych se na to vybodla.  Jak píše Romana, pokud by mi dítě mělo cestu probrečet, a prozvracet, tak ho přece nebudu týrat 6ti hodinovou cestou a vyberu si dovču někde v rozumném dosahu

Ambra — 2. 5. 2007 9:08

My jeli na velikonoce do Bratislavy, trvalo nám to přes 5 hodin. Malé necelých 6 měsíců. Cesta tam v pohodě - spala a bavili jsme jí a dělali pauzy, aby se "protáhla". Cesta zpět horší, bylo mi zle a zvracela jsem, tak jsem jí nemohla dělat opičky a kojit a tak 70 km řvala. Tak jsme vyjížděli brzo ráno, zpět jsme jeli odpoledne, takže už byla unavená. Viděla bych to tak, že je jednodušší jet s takhle malým, než pak s větším, který už neposedí a chce lozit.

serena — 2. 5. 2007 9:30

Vendo my jedeme po 6ti-nedělí do Tater, vůbec bych se toho nebála.

Gia — 2. 5. 2007 12:03

My byli teď u našich na Moravě - 4,5 hodiny cesty a absolovali jsme to už jednou, když měl Adam 3 měsíce. Takže v těch 3 měsích to byla úplná pohoda, skoro celé to prospal. Teď už to bylo horší, spal maximálně půl hodiny. Měla jsem připravený batoh s hračkama, které jsem podávala a krabičku s piškotama a sušenkama. Cestou tam jsem ho většinou zabavila, cestou zpátky zase hračky nechtěl a občas si pořval.  pouzy jsme dělali asi co hodinu a půl. Zvládli jsme to docela v pohodě.

luciebrouckova — 16. 1. 2012 14:06

Vůbec bych se toho nebála. Pokud uděláte sem tam přestávku, tak není problém. :)

Tulipánka — 16. 1. 2012 19:11

Když se tady to téma otevřelo: tak já bych se toho bála. Davídek asi do roka nám pokaždé doslova prořvat celou cestu k mým rodičům, což jsou asi 2 hodiny jízdy autem :dumbom:

mvkoty — 16. 1. 2012 19:38

Holky podle mě záleží na dítěti. Každé je jiné a každému se líbí něco jiného. Naše malá odnarození miluje jízdu autem. Když se jede déle jak 30minut tak usímá a je v pohodě.
Ale záleží na co je prcek zvyklý. A jetněkam dál proč ne ale dělala bych zastávky třena co dvě hodiny aby se mimčo vyvětralo, proběhlo pokud chodí a nebo taky změnilo polohu.