Parmenka — 28. 4. 2007 11:54

Holky moc vás prosím kdo znáte tuto dietu? Jak se to úplně přesně drží? Kolik toho masa může být, jak upravené, kořeněné, jestli i třeba šunka a co k pití? Moc prosím o radu, chtěla by jsem to vyzkoušet, nutně potřebuji zhubnout. A kolik se asi hubne za týden?

SLUNÍČKO — 30. 4. 2007 14:10

PARMENKO,JAK NĚKDO NAPSAL V "JAK ZHUBNOUT ZA DESET DNÍ ...PORAĎTE" ....MYSLÍM, ŽE TO BYLA TETAMÁMA....NEZAHRÁVALA BYCH SI S TAK DRASTICKEJMA DIETAMA, KTERÝ ROZHODÍ CELÝ TĚLO!!!!
ZKUS SE PODÍVAT K NÁM NA JABLÍČKA, TŘEBA TAM NĚCO NAJDEŠ....
MÁŠ KRÁSNÝHO DROBKA, :dudlik: JE LEPŠÍ BÝT PRO NĚJ ZDRAVÁ MÁMA, :) NEŽ HUBENÁ, UTAHANÁ A NEDEJ BOŽE NENOCNÁ MAMINKA.

Daniela S. — 30. 4. 2007 15:22

Máš nějaký hodně starý info, název uhlovodany se už dost dlouho nepoužívá. Jde o sacharidy neboli cukry. To už zní o dost míň vznešeně, že? Cukrová dieta.

maharata — 30. 4. 2007 19:36

Diety rozhodně nejsou na místě,když již hubnout tak pomalu,upravit si stravu,aby byl větší příjem ovoce a zeleniny.Občas obiloviny.nebo vyzkoušet dělenou stravu,prostě jíst zvláště maso,zvlášť brambory,omezit sladkosti!.Ale na šunku pozor,max.baby šunku,nemá tolik solí,normální šukna,jsou jen soli a od těch dál...Má známá s dělenou stravou bez diety zhubla za měsíc 5kg.Cítí se moc dobře po 2měsících má 13kg dolů,koukala jsem na ni jako na zjevení.Rozhodně nic drastického nepodnikej.Jsem za jedno se Sluníčkem,dítě je přednější...držím pěsti
Jinak uhlovodany obsahuje i vařená rýže a zelenina, vláknina - ze zelenin, otruby z obilí
celulóza  - bavlna, len, dřeviny aj.-tyto jsou velmi složitá forma cukru ,který, lidský organismus nedokáže štěpit. Plní spíše úlohu  mechanického čističe trávicího ústrojí nebo se z nich vyrábějí eko-produkty.Možná tím bylo myšleno uhlovodanová dieta.Jen čistí trávicí ústrojí.Na pročištění je dobré užívat i Psylium.

Tetamáma — 1. 5. 2007 9:07

TA DIETA se původně jmenovala BEZUHLOVODANOVÁ starý název, stará dieta, myslela jsem, že to už je zapomenutá věc. Pokud není, Parmenko, klidně na ní zapomeň. :dumbom: V té dietě se původně jedlo jenom maso......... Žádné přílohy, žádný chleba, žádná zelenina, žádné ovoce.......... :sjuk: To, že při ní nebyl hlad, za chvíli vystřídalo nechutenství.....než sníst  20 deka tlačenky jen tak, nejedla jsem radši nic. Jakmile jsem pak snědla housku, byla kila zpátky Jo-JO efekt zaručen!!!!!!! PARMENKO přečti si co tu píše Maharata a drž se toho..... :hjarta:

digiša — 1. 5. 2007 18:03

Holky, na tu předešlou stránku - Jak zhubnout za deset dní - poraďte....jsem vložila dietku, nezdá se mi vůbec drastická, jak říká Sluníčko....jí se co 3 hodiny, tak si myslím, že HLAD u této diety přichází v úvahu u těch roztažených žaludků s rozhozeným metabolismem. Myslím, že tahle dietka je zdravá, je to totiž dietka, která je doporučena lékaři před operací !!! a je potřeba, aby dotyčná, či dotyčný ubral na pneumatikách.
Tak jsem ji alespoň dostala, s takovým komentářem. Dokonce mám odzkoušeno, že se potraviny mohou zaměňovat, tvaroh jsem si třeba dávala na nízkokalorické pečivo. Zkrátka se dá libovolně upravit skladba jídelníčku, myslím si že nejdůležitejší je začít tvrdě dodržovat tříhodinový interval mezi jídly a tvrdě dodržovat množství. Pak až si člověk zvykne, tak se mu žaludek sám začne ozývat v období hladu a když se člověk naučí jíst a ne se přežírat, tak se váha i udrží. Tuhle dietku ale považuju za takový start k úpravě metabolismu.

Parmenka — 3. 5. 2007 12:33

Holky díky za vaše názory, já tuhle dietu neznala vyčetla jsem ji JAK ZHUBNOUT ZA  DNÍ tak jsem to chtěla zkusit, ale nevěděla jsem jak se to ma přesně držet, ale když mi to nedoporučujete tak na to kašlu. Zkusí zu dělenou stravu, poradí mi někdo jak nato? Nebo nějakou dobrou webovou stránku?

Dinner — 3. 5. 2007 13:22

Parmenka napsal(a):

Holky díky za vaše názory, já tuhle dietu neznala vyčetla jsem ji JAK ZHUBNOUT ZA  DNÍ tak jsem to chtěla zkusit, ale nevěděla jsem jak se to ma přesně držet, ale když mi to nedoporučujete tak na to kašlu. Zkusí zu dělenou stravu, poradí mi někdo jak nato? Nebo nějakou dobrou webovou stránku?

DIETA Lenky Kořínkové

ŽIVOČIŠNÁ SKUPINA – zvířátková :
- mléko
- sýry ( 30% max.)
- tvaroh
- jogurt bílý
- vejce
- maso ( i uzeniny )
- drůbež , ryby
- tuk ( pouze rostlinný )
ROSTLINNÁ SKUPINA – kytičková :
- chléb,pečivo tmavé
- luštěniny ( hrach.kaše,vař.fazole )
- brambory
- těstoviny bezvaječné
- rýže
- vločky
- sója , sojové výrobky
- mouka
- med
- sojová omáčka

Tyto dvě skupiny nelze kombinovat !

ZELENINA
- houby , koření
- ořechy , mandle
- kakao- kečup , rajský protlak
- nakládaná zelenina
- všechny druhy zeleniny

OVOCE
- ořechy , mandle
- kakao , koření
- všechny druhy ovoce

Tyto dvě skupiny nelze kombinovat !
Zeleninu lze kombinovat s oběma skupinami hlavními – Živočišnou i Rostlinnou
Ovoce lze kombinovat pouze se skupinou Rostlinnou

NIKDY NEPOŽÍVÁME - CUKR , BÍLÉ PEČIVO , ALKOHOL !!!

Parmenka — 5. 5. 2007 15:13

Dinner díky. To se asi jeden den jí živičišná a druhý se střídás rostlinnou, že?

Dinner — 5. 5. 2007 17:17

Parmenka napsal(a):

Dinner díky. To se asi jeden den jí živičišná a druhý se střídás rostlinnou, že?

Nn, to záleží na tobě...můžeš si klidně vybrat jen jednu skupinu, ale normálně záleží na tobě...můžeš jíst
1 den tu a 4 dny druhou skupinu, nebo to střídat po dnech...jak zkrátka chceš a budeš mít chuť.

Tetamáma — 6. 5. 2007 8:03

Podívej se na netu na heslo "sělená strava" je tam spousta receptů, jídelníčků a nápadů. Jsou tam taky potraviny, které se nesmí vůbec - např. rafinovaný cukr. :kapitulation: