» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Grilujeme https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=222 » Marináda na masíčko https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=18802 |
nikuska85 — 26. 4. 2007 9:02 |
Ahoj, |
Zrzka — 26. 4. 2007 9:07 |
Vajíčko, solamyl, česnek, trocha oleje, sůl, pepř, koření podle chuti (osvědčené a výborné je to s názvem "Gurmán", ale jinak každý podle sebe, těch směsí je spousta...) |
ivca — 26. 4. 2007 9:57 |
med, sojovka,česnek, olivový olej, grilovací koření |
ivca — 26. 4. 2007 9:57 |
bílý jogurt, grilovací koření |
nikuska85 — 26. 4. 2007 10:03 |
Jéééé holky, moc děkuju to budou dobrůtky :P:lol::lol: |
Ota — 26. 4. 2007 10:07 |
Olej a koření dle chuti, ale pozor, aby v koření (balíčku) nebyla sůl nebo glutamát, jinak maso pustí šťávu do marinády a je suché.Solit až po " zatažení " masa..Někomu se to může zdát jako zbytečná rada, ale výsledkem bude překvapený. |
bílá kočka — 26. 4. 2007 10:43 |
marináda na sladkovodní rybi i mořské rybi třeba makrely:rozpustit máslo přidat nasekanou petrželku,přidat dost hořčice,citronovou šťávu i nastrouhanou citronovou kůru,sůl,pepř a špetka rozdrceného fenikllu,potřít rybu je dobré nechat 1den v lednici naležet :storstark: no a na maso: červené víno hořčice pepř sůl citron nechat naložit 1den, z lágu jede pak udělat víborná zahuštěná omáčka |
ivca — 27. 4. 2007 7:29 |
nikusko, přesně tak - tahle marináda se dá použít i na pečené maso v troubě a taky dělám podobně smažené kuřecí řízečky |
vitula1 — 30. 4. 2007 2:39 |
kukusa — 30. 4. 2007 9:34 |
S Otou souhlasim :jojo: solim az na panvicce. |
ivca — 30. 4. 2007 10:21 |
já jsem vždycky dělala "čínu" tak, že jsem nejdřív posypala ty kousky masa Solamylem, obalila je v něm a pak přidávala ostatní ingredience |
vitula1 — 30. 4. 2007 20:19 |
Oto,není to zbytečná rada,jen poznamenám,že ještě se mi nepodařilo sehnat kořenící směs bez soli. |
kukusa — 3. 5. 2007 16:22 |
Korenici smes zasadne micham sama! Je fakt, ze kolikrat smicham co bud, ale smesi na cinu jsou opravdu s pridavkem soli. |
sisi21 — 17. 5. 2007 14:35 |
trocha soli,olej,koření-rožnění..(je to pikantnější) |
hanina — 22. 5. 2007 18:06 |
Tak šup šup, další tipy. v sobotu grilujeme kuřecí. |
Ladie — 22. 5. 2007 21:25 |
Večer předem do oleje s oblíbeným kořením, česnekem, sójovkou... co mi přijde pod ruku. |
ita — 23. 5. 2007 21:46 |
Na kuře je dobrá marináda : díl oleje, díl vína rozmixovat se zelenými bylinkami (dobromysl, máta, estragon, česnek), stačí odležet 2 hodiny. |
hanina — 23. 5. 2007 22:18 |
a sůl není potřeba? A jaké víno? Červené? |
ita — 24. 5. 2007 14:41 |
Hanino, soli dávám málo, manža má vysoký tlak, víno je na drůbež lepší bílé (schovávám nedopité láhve). |
ivca — 24. 5. 2007 14:49 |
hm, tak ty se u nás nevyskytují ..... |
Gabu — 3. 4. 2009 22:41 |
Výborné jsou kuřecí prsa nalořená v bílém jogurtu s nastrouhaným zázvorem a natrhanou šalvějí. Je možno přidat trochu třeba kari,nebo vegetky...jen tak pro barvičku.Důležité je nesolit!!!!nechat přes noc v ledničce a druhý den šup s tím na gril :supr::supr::supr::supr::supr: neskutečná dobrota,prsa se krájí jako DORT ;) |
cicina — 6. 4. 2009 10:08 |
hura, umoudrilo se pocasi, takze konecne budem na velikonoce grilovat, planuju raznici, mnam, uz se nemuzu dockat reklama |
ivanka05 — 6. 4. 2009 12:53 |
také jsem nakládala již do jogurtu, moc dobre, stavnate... a jinak také den predem do oleje s korením dle chuti. Kupuju obcas v bio prodejne koreni i smesi, bez soli a glutamanu. jen bylinky... |
tapinka — 8. 4. 2009 20:31 |
jéjé, grilováníčko. už se těším. scházíme se s kamarády pravidelně, grilujeme na zahradě celé odpoledne, děti tam lítaj, večer je nahážeme do postelí a pokračujeme sami s dobrým vínem nebo žejdlíčkem pivínka. :storstark:já dělám marinádu kečupovou, základ olivový olej a kečup hodně ostrý - já preferuji hellmanns kvůli chuti, ale můžete i jiný, pak přidám tymián, bazalku, country koření a lžičku škrobu (hodně to maso zjemní a i po krátké době je velmi měkké a křehké), lžíci červeného vína, sůl, pepř. |
Kiwuaka — 6. 5. 2009 0:37 |
Zkuste nekdy jen pepr. Cerny pepr a sul. Pripadne papriku. Nejlepe to zachova chut masa. |
markéta — 11. 8. 2009 11:42 |
Dáváte někdo do marinády tymián? Já jednou jedla naložené kuřecí s tymiánem a byla to pohádka, ale nevím co tam bylo dál za koření, aby se to netlouklo... hodí se česnek? |
sisi21 — 11. 8. 2009 20:47 |
Tymián, oregáno,česnek ,do marinád dávam cokoli.Fantazii se meze nekladou.Dám třeba i hořčiči,kečup.mexiko koření, nebo barbecue,nebo grilovací ,rožnění,pepř, sladkou papriku,fakt cokoli.hlavně nezapomeň na olej, |
markéta — 15. 8. 2009 22:27 |
Tip od Oty - bez soli, se osvědčil!! Super, i jinak vždy vysušené kotlety byly šťavnaté a jemné... jen olej, česnek, petržel... mňam! |
Aneri — 30. 7. 2010 18:55 |
Já se stále s někým přu, viděla jsem v televizi, jak upozorňovali na to, že maso se má nakládat zásadně do koření BEZ soli !!! Ale vím, že většinou sůl je ve směsích, tak asi fakt si dělat marinády sama..... |
kaja38 — 23. 7. 2013 10:47 |
U nás to řešíme jednoduše takhle http://www.akcednes.cz/akcni-letak/1061 … -gril-230g je to dobré a rychlé :) |