nikuska85 — 26. 4. 2007 9:02

Ahoj,

piště sem prosím prosím, vaše osvědčené, výborné a jednoduché receptíky na marinádky na maso. Blíží se čarodejnice a my každoročně grilujeme ale jaksi už nám dochází inspirace. Tak jsem vás chtěla poprosit o radu.

Děkuji :gloria::D

Zrzka — 26. 4. 2007 9:07

Vajíčko, solamyl, česnek, trocha oleje, sůl, pepř, koření podle chuti (osvědčené a výborné je to s názvem "Gurmán", ale jinak každý podle sebe, těch směsí je spousta...)

ivca — 26. 4. 2007 9:57

med, sojovka,česnek, olivový olej, grilovací koření

ivca — 26. 4. 2007 9:57

bílý jogurt, grilovací koření

nikuska85 — 26. 4. 2007 10:03

Jéééé holky, moc děkuju to budou dobrůtky :P:lol::lol:
Já totiž nemám absolutně žádnou fantazii!!! :dumbom:

IVČO, prosím tě, chápu to dobře, že smícháš koření a jogurt a naložíš to masíko do toho???? :gloria:

Ota — 26. 4. 2007 10:07

Olej a koření dle chuti, ale pozor, aby v koření (balíčku) nebyla sůl nebo glutamát, jinak maso pustí šťávu do marinády a je suché.Solit až po " zatažení " masa..Někomu se to může zdát jako zbytečná rada, ale výsledkem bude překvapený.

bílá kočka — 26. 4. 2007 10:43

marináda na sladkovodní rybi i mořské rybi třeba makrely:rozpustit máslo přidat nasekanou petrželku,přidat dost hořčice,citronovou šťávu i nastrouhanou citronovou kůru,sůl,pepř a špetka rozdrceného fenikllu,potřít rybu je dobré nechat 1den v lednici naležet :storstark:   no a na maso: červené víno hořčice pepř sůl citron nechat naložit 1den, z lágu jede pak udělat víborná zahuštěná omáčka

ivca — 27. 4. 2007 7:29

nikusko, přesně tak - tahle marináda se dá použít i na pečené maso  v troubě a taky dělám podobně smažené kuřecí řízečky
to přidám do toho jogurtu vajíčka, koření, naložím do toho malé kuřecí řízečky, které pak jenom obeluju v jemné strouhance a opatrně smažím ....

vitula1 — 30. 4. 2007 2:39

http://fora.kudlanka.cz/viewtopic.php?t=64

kukusa — 30. 4. 2007 9:34

Ota napsal(a):

Olej a koření dle chuti, ale pozor, aby v koření (balíčku) nebyla sůl nebo glutamát, jinak maso pustí šťávu do marinády a je suché.Solit až po " zatažení " masa..Někomu se to může zdát jako zbytečná rada, ale výsledkem bude překvapený.

S Otou souhlasim :jojo: solim az na panvicce.
Ja taky pridam typ. Na dobre nalozenou cinu je dobre pridat lzicku nebo dve skrobu. Normalne si kousky kureciho nalozite do oleje a koreni dle chuti jak jste zvykli a pridate skrob a zamichate, nechate ulezet. Maso je po osmazeni "slizke a krehke" presne jako od chinanu :supr:

ivca — 30. 4. 2007 10:21

já jsem vždycky dělala "čínu" tak, že jsem nejdřív posypala ty kousky masa Solamylem, obalila je v něm a pak přidávala ostatní ingredience
dneska to frknu všechno najednou do hrnku a ty kousky masa tím zaleju

vitula1 — 30. 4. 2007 20:19

Ota napsal(a):

Olej a koření dle chuti, ale pozor, aby v koření (balíčku) nebyla sůl nebo glutamát, jinak maso pustí šťávu do marinády a je suché.Solit až po " zatažení " masa..Někomu se to může zdát jako zbytečná rada, ale výsledkem bude překvapený.

Oto,není to zbytečná rada,jen poznamenám,že ještě se mi nepodařilo sehnat kořenící směs bez soli.

kukusa — 3. 5. 2007 16:22

vitula1 napsal(a):

Ota napsal(a):

Olej a koření dle chuti, ale pozor, aby v koření (balíčku) nebyla sůl nebo glutamát, jinak maso pustí šťávu do marinády a je suché.Solit až po " zatažení " masa..Někomu se to může zdát jako zbytečná rada, ale výsledkem bude překvapený.

Oto,není to zbytečná rada,jen poznamenám,že ještě se mi nepodařilo sehnat kořenící směs bez soli.

Korenici smes zasadne micham sama! Je fakt, ze kolikrat smicham co bud, ale smesi na cinu jsou opravdu s pridavkem soli.
Vetsinou pridavam sladkou papriku, zazvor, trochu kari a nekolik lzic sojove omacky

sisi21 — 17. 5. 2007 14:35

trocha soli,olej,koření-rožnění..(je to pikantnější)

hanina — 22. 5. 2007 18:06

Tak šup šup, další tipy. v sobotu grilujeme kuřecí.
Jak moc dopředu to maso nakládáte?

Ladie — 22. 5. 2007 21:25

Večer předem do oleje s oblíbeným kořením, česnekem, sójovkou... co mi přijde pod ruku.

ita — 23. 5. 2007 21:46

Na kuře je dobrá marináda : díl oleje, díl vína rozmixovat se zelenými bylinkami (dobromysl, máta, estragon, česnek), stačí odležet 2 hodiny.

hanina — 23. 5. 2007 22:18

ita napsal(a):

Na kuře je dobrá marináda : díl oleje, díl vína rozmixovat se zelenými bylinkami (dobromysl, máta, estragon, česnek), stačí odležet 2 hodiny.

a sůl není potřeba? A jaké víno? Červené?

ita — 24. 5. 2007 14:41

Hanino, soli dávám málo, manža má vysoký tlak, víno je na drůbež lepší bílé (schovávám  nedopité láhve).

ivca — 24. 5. 2007 14:49

hm, tak ty se u nás nevyskytují .....

Gabu — 3. 4. 2009 22:41

Výborné jsou kuřecí prsa nalořená v bílém jogurtu s nastrouhaným zázvorem a natrhanou šalvějí. Je možno přidat trochu třeba kari,nebo vegetky...jen tak pro barvičku.Důležité je nesolit!!!!nechat přes noc v ledničce a druhý den šup s tím na gril :supr::supr::supr::supr::supr: neskutečná dobrota,prsa se krájí jako DORT ;)

cicina — 6. 4. 2009 10:08

hura, umoudrilo se pocasi, takze konecne budem na velikonoce grilovat, planuju raznici, mnam, uz se nemuzu dockat reklama

ivanka05 — 6. 4. 2009 12:53

také jsem nakládala již do jogurtu, moc dobre, stavnate... a jinak také den predem do oleje s korením dle chuti. Kupuju obcas v bio prodejne koreni i smesi, bez soli a glutamanu. jen bylinky...

tapinka — 8. 4. 2009 20:31

jéjé, grilováníčko. už se těším. scházíme se s kamarády pravidelně, grilujeme na zahradě celé odpoledne, děti tam lítaj, večer je nahážeme do postelí a pokračujeme sami s dobrým vínem nebo žejdlíčkem pivínka. :storstark:já dělám marinádu kečupovou, základ olivový olej a kečup hodně ostrý - já preferuji  hellmanns kvůli chuti, ale můžete i jiný, pak přidám tymián, bazalku, country koření a lžičku škrobu (hodně to maso zjemní a i po krátké době je velmi měkké a křehké), lžíci červeného vína, sůl, pepř.

Kiwuaka — 6. 5. 2009 0:37

Zkuste nekdy jen pepr. Cerny pepr a sul. Pripadne papriku. Nejlepe to zachova chut masa.
Jeste je vyborna marinada z maggi. A pokud rano najdu v pocitaci jedno video, tak dopisu i marinadu na steak z veproveho bucku ;) zaklad je tusim pomerancovy dzus. Yummi yummi

markéta — 11. 8. 2009 11:42

Dáváte někdo do marinády tymián? Já jednou jedla naložené kuřecí s tymiánem a byla to pohádka, ale nevím co tam bylo dál za koření, aby se to netlouklo... hodí se česnek?
A do čeho byste naložili křidýlka?

sisi21 — 11. 8. 2009 20:47

Tymián, oregáno,česnek ,do marinád dávam cokoli.Fantazii se meze nekladou.Dám třeba i hořčiči,kečup.mexiko koření, nebo barbecue,nebo grilovací ,rožnění,pepř, sladkou papriku,fakt cokoli.hlavně nezapomeň na olej,

markéta — 15. 8. 2009 22:27

Tip od Oty - bez soli, se osvědčil!! Super, i jinak vždy vysušené kotlety byly šťavnaté a jemné... jen olej, česnek, petržel... mňam!

Aneri — 30. 7. 2010 18:55

Já se stále s někým přu, viděla jsem v televizi, jak upozorňovali na to, že maso se má nakládat zásadně do koření BEZ soli !!! Ale vím, že většinou sůl je ve směsích, tak asi fakt si dělat marinády sama.....

kaja38 — 23. 7. 2013 10:47

U nás to řešíme jednoduše takhle http://www.akcednes.cz/akcni-letak/1061 … -gril-230g je to dobré a rychlé :)