madelain — 24. 4. 2007 10:46

Ahoj, ptám se za kamarádku, je teprve na začátku těhotenství, ale má moc ráda kefír, pije ho (už i před otěhotněním) skoro každý den. A napadlo ji, jestli je to v těhotenství správně (kvůli bakteriím které obsahuje). Je to taková hloupá otázka, ale já ji na to nebyla schopna odpovědět, tak se nezlobte :rodna: .

račice — 24. 4. 2007 10:48

Já myslím, že by to neměl být problém, spíš naopak plus.

lenkaB — 24. 4. 2007 10:50

Madelain, kefír je určitě velice dobrý a pokud jí nedělá problémy se zažíváním (někoho pěkně prožene :lol: ), tak bych se pití kefíru určitě nebránila ;) a bakterie, které jsou v něm obsaženy, jsou pro tělo velmi zdravé ;)

Nada78 — 24. 4. 2007 10:54

Myslím,že to pro ní může být jedině přínosem.
Už proto,že některé těhulky trpí na mykózy a veškeré zakysané výrobky jí můžou pomoci tomu zabránit.

oskárka25 — 24. 4. 2007 11:21

já držela v těhu dietu a kefír je dokonce lepší než mléko. Obsahuje méně cukru a více prospěšných látek

sillwan — 24. 4. 2007 11:29

Madelain, prave naopak, kefir je velmi vhodny. Jednak pomuze s vyprazdnovanim (tehule maji casto zacpu) a jednak stejne mnozstvi kefiru obsahuje 3x vice vapniku nez obycejne mleko a lepe se vstrebava.

Cizinka — 24. 4. 2007 11:35

Nami nami, ja bych si ho taky dala ;)

madelain — 24. 4. 2007 11:51

A jestli se můžu zeptat i já. Snažíme se taky o mimi. Koupila jsem si kontryhelový čajík, udělám si ho večer, do rána nechám vyluhovat a beru si ho sebou do práce. Studený. Neměl by se spíš pít teplý? Někde jsem to zaslechla..

Tigger — 24. 4. 2007 12:17

Madelain:
1. kefír je úplně skvělej!!!!
Je zdroj nejen "dobrých" bakterií, vápníku, ale i vitamínu B 12 a kyseliny listové, tolik potřebné :)

2. kontryhel teplý, jako všechny bylinky. Dělej si ho do termosky nebo termohrnku, dělám to úplně stejně.

Vendaa — 24. 4. 2007 19:18

Kefír ani podmáslí určitě nevadí