bonyfac — 15. 4. 2007 15:39

Ahoj,

byl jste někdo na Korfu v hotelu Pantokrator? Byli jste spokojeni s hotelem, obsluhu, jídlem a krajinou? Pokud ano, prosím napošte mi co se Vám nejvíce líbilo a kam by jsme se měli podívat.

děkuji Market

misha88 — 17. 4. 2007 17:13

Jaky je to město bonyfac??Ten nazev mi nic neříká ale byla jsem tam na dost mistech..

bonyfac — 18. 4. 2007 8:21

Název města nevím, ale měla by to být lokalita Barbati, nebo pokud je to město. To jsem nikde nedohledala.

lupina montana — 18. 4. 2007 14:34

Barbati je turistická lokalita, přímo naproti hlavnímu městu Kerkýře-přes zátoku ovšem. Pantokrator je jméno nejvyšší hory na Korfu, tyčí se vpodstatě přímo nad Barbati.Jaký ale je sám hotel , ti nepovím, my byli v Rodě. Ta zátoka, kde je Barbati, je krásná, ale jako pokud vím jediná na Korfu zastavěná hotely- tedy skutečně velkými hotely. Všude jinde jsme viděli jen bungalovy, vily a vilky a penziony a penzionky.
Co se samotného Korfu týče, je malé a nádherné zhora až dolů. Úplně nejlepší je půjčit si aspoň na pár dní auto a sjezdit si ho. Například- má 4druhy pláží: jílové v Sidarí a skalní v Kassiopí (sever), nádhernou pískovou Ídu na jihozápadě- ta přechází v takovou malou poušť a sousedí s ní solné jezero. A zbytek jsou oblázkové. V Sidarí mimoto jsou úžasné skalní brány v moři a dá se k nim snadno doplavat.
Kapitola sama pro sebe jsou korfské olivové háje, nejlíp u nějaké zastrčené vesnice v horách.
A jestli máš radši spíš rušno,tak Paleokasstrici - tam je nahoře mmch krásný klášter. No a samosebou Kerkýra.
Na Pantokratoru jsem byla při východu slunce - autem, přiznám se :rodna: Je tam klášter s jedním jediným mnichem, ale ten výhled je nádherný.
A jestli ti budou vnucovat předražený výlet na "bella vista", vykašli se na ně. Až budeš mít to auto (nebo skútr)zjistíš, že na Korfu jsou vyhlídky úplně všude - a jedna nádhernější, než druhá.
No jak to tak píšu, mám ten pocit, že se v nejbližší době vydám na Korfu taky... :)

bonyfac — 19. 4. 2007 6:15

Ahojky, moc dekuji za krasny popis Korfu, to o těch pláží jsem se nikde neodčetla. O hoře Pantokrator vím a právě na úpatí té hory by měl být náš hotel se stejným názvem. Jinak nevíš prosím tě, za jakou cenu tam vycházelo zapůjčení auta, skůtru a cena benzínu?

lupina montana — 19. 4. 2007 22:02

Tehdy nás stál mikrobus pro devět lidí na 3 dny asi 5000kč - včetně benzínu. Ale to je už osm let, snad to o tolik dražší nebude...všeobecně koho znám, ten si půjčil auto a dcera s přítelem v rámci toho, že byli chudí studenti, měli půjčený na celý týden skůtr - takže to vážně nemůže být nijak drahé. I na tom skůtru projezdíš za týden celý ostrov a užiješ si. Mmch, jestli pojedeš na ty skalnaté pláže do Kassiopí, zahni za přístavem doleva, vpravo jsou obyčejné s lehátky, i když taky docela hezké. Hezky si to užij! :storstark:

bonyfac — 22. 4. 2007 11:26

Tak to docela jde, my jsme byli loni na Krétě a tam jsem měli půjčené auto, byli jsme na to 3 a tak se to vyplatilo na celý týden. Letos teda vyzkoušíme s přítelem skútr, už se na to oba těšíme. Pokud by jsi měla ještě najaké tipy, tak tu budem vděčni. Byla jsi se podívat i na zámku císařovny Sisi?

Máája — 22. 4. 2007 18:36

Barbati je úžasné. Jedno ze dvou pro mě nejhezčích míst na Korfu. Bydleli jsem hned vedle hotelu Pantokrator. Co se týče ubytování v něm, je tam jedna hlavní budova a kolem jsou rozesety budovy s apartmány. Bazén, krásný výhled na moře a na pevninu (Řecko, Albánie). Pláž kousek od hotelu, malá oblázková, avšak přístup k ní je po strmých schodech. Ale jste na dovolené a trocha pohybu neuškodí. Nejkrásnější pláž je ale v Liapades-Rovinja. A také je tam údajně nejteplejší voda. Jinak doporučuji půjčit skútr, autem všude nedojedete a navíc se skútr zaparkujete všude.
V paláci Sissi jsme nebyli, jenom fronta byla na hodinu, ale pokud si objednáte výlet přes delegátku, nejspíš se na vstup tak dlouho nečeká.
Co se týče pláží, byli jsme se podívat na severu v Sidari a Rodě a je to spíš pro malé děti. Pozvolný vstup do moře a navíc jsou písčité, takže ani nevidíte na dno. To v Liapades a Barbati byli oblázkové a moře bylo tyrkisové.
Korfu s přítelem zbožňujeme. Můžu doporučit. Ale pozor, Řekové nikam nespěchají. Pokud si objednáte jídlo, jsou schopní nasednout do auta, na 15 minut odjet a pak se vrátit a teprve vám jídlo připravit. Ale člověk je na dovolené, ne na závodech, takže nám to ani nevadilo.
Nejhezčí výhled - nad městečkem Agios Gordis.
Ještě bych ráda (nevím jak v hotelu, ale v bugalovech či apartmánech určitě) vzít si s sebou hadru na zem. Sprchové kouty mají opatřeny jen plachtou a mokro je všude.
A ještě poslední poznámka - určitě ochutnávejte jídlo. Na to jsou Řekové profíci. Najděte dobrou tavernu a baštěte co můžete. Špíz či gyros vřele doporučuji.

lupina montana — 22. 4. 2007 19:09

Jojo. gyros taky, a když najdeš takovýho, co ho koření čerstvým dobromyslem a ne sušeným, toho se drž, je to moc dobrý :)
mmch, Májo, to by ses divila, kam všude se dá dojet netoliko autem, ale dokonce mikrobuskem.. :lol:
V Acilleonu jsem taky nebyla, páč byl tou dobou zavřený, ale byli jsme v Kerkýře v Monrepos (doufám, že jsem nepopletla jméno), což je letní sídlo řecké královské rodiny. Pokud vím, trávil tam dětství i pric manžel Phillip. Tehdy byl před rekonstrukcí, tak si tam zaskočte, třeba už bude k navštívení. Je okolo úžasná zahrada.
Všichni áchají, jaký je z Achilleonu krásný výhled, z té terasy, kde sedávala Sissi, ale jak jsem říkala, tam jsou přenádherné výhledy úplně všude a nejvíc tam, kam skoro nikdo nechodí. My tam byli na podzim a nahoře na pláních kvetly lány vřesu, dobrý metr vysokého a něžně voněly, zato vy tam zastihnete kvést slavné korfské lilie. Jsou všude a nejvíc prý u toho solného jezera, jak jsem ti psala. A ty olivové háje!!! Za Rodou kousínek jsme tehdy objevili hospodu, místní, turisti tam moc nechodili, a ta stojí přímo v olivovníkovým háji, určitě stoletým. A mají tam skvělou retsinu. Mmch, ať ti do ouza nedávají vodu, ale jen led, je to mnohem lepší... :P
No a v Sidarí jsou sice ty pláže pozvolné, to je pracda, ale zase jsou tam ty krásné skalní brány. Nám se taky moc líbilo na jihu, ten byl tehdy nejmíň profláklý.
Rozhodně napiš, hned, jak přijedeš, jaký to tam bylo.
Na Krétě jsem byla taky........ naprosto nezapomenutelné místo... šli jste Sanmarijskou soutěsku? A byli jste v Diově jeskyni? Taky se mi moc líbilo, jak se tam dalo všude přespat a nikdo tě neprudil. Jo, to pak jsou rána na pláži... :jojo:

Máája — 22. 4. 2007 19:31

Lupina montana-já se divila i tomu, kam všude se dá zajet i velkým autobusem. :lol: Ale skútr jsme ocenili zrovna u Achielonu, protože jsme se chtěli podívat aspoň kolem dokola a zaparkovat autem by byla velká potíž. Auto je ale určitě pohodlnější. Nejhorší zážitek na skútru - slunce pálilo, šlehal horký vítr a já se cítila tak, jako když projíždíte ohněm. A druhý - projíždíte kolem skály a vidíte ceduli Pozor padá kamení. Řeknete si jo, to je u nás taky, ale tam to kamení skutečně padalo a my se vyhýbali velkým padajícím šutrúm. Nazpátek jsme si to raději objeli jinou trasou. Aspoň jsme poznali více vnitrozemí.

lupina montana — 22. 4. 2007 21:02

Jo, to je pravda, korfší řidiči jsou eskamotéři. :) Jednou jsme jeli někam autobusem a v jedné horské vesnici mu zatarasilo průjezd špatně zaparkovaný auto. Tak řidič zaangažoval dědky, co vysedávali u ouza, ti se zvedli a poposunuli ručně ten auťák přesně o těch 10 centimetrů, co potřeboval. Ani o cenťák víc. :lol: Korfu´s here; no problem, no hurry.. :lol:
A co ten jejich božskej jogurt, co ho dělají do kádí - dávali jste si? Ten jedl lžící i manža, jak jinak jogurty nemusí.

bonyfac — 23. 4. 2007 6:28

Ahojky, tak řecký jogurt taky musím pochválit a co vřele doporučuji tak polačinky s kozím sýrem a medem - to je úžas. Gyros už jsem měla taky tu čest ochutnat - opravdu je to dost dobrý - nejlepší byl snad na Kefalonii. Jinak jsm četla na invii recenzi na hotel - jsou tam jen dobrý reakce, ale našla jsem i reakce, že skůtr nevyjede až k hotelu se dvouma lidma. Tak jsem z toho byla docela zaskočená. Jsem ale ráda, že jste mi potvrdili, že se dá opravdu všude dojet. Ještě mám jeden dotaz - dá se na Korfu někde dobře zašnorchlovat?

bonyfac — 23. 4. 2007 6:49

Ahojky Maajo, kde se ti to nejvíc líbilo? Kdy jste byli na Korfu a nepamatuješ si ceny za zapůjčení skútru?

bonyfac — 23. 4. 2007 7:12

Na Krétě to bylo vcelku fajn, akorát, že jsme chytli silný vítr. Byleli jsme asi 7 km od Chanie (dalo se tam dojet autobudem), bylo to takové rušné středitsko, ale bydleli jsme na kopečku, tak to tak slyšet nebylo. Jinak koupali jsme se z 10 denního zájezdu v moři 3*, protože byl vítr a velké vlny. Procestovali jsme toho celkem dost - otrov Gr amvusa(jestli se to tak píše nevím), Paleochoru, soutěsku Samarii jsme vynechali - nedalo se tam dostat skoro jinak než přes cestovku, tak jsme navštívili jinou - méně známou a navštěvovanou - vstup 1,5Eur (je stejně vysoká jako Samaria, takže výhledy krásné). Navštívili jsme i spoustu kostelů, jedno sladkovodní jezoro, kde by prý údajně měli žít hadi /žádného jsme nepotkali/ dalo se tam dobře koupat. Byli jsme i na místě, kde se natáčel film Řek Zorba. Měli jsme půjčené autíčko citroen saxo a šlapalo jako hodinky. Nepůjčovali jsme ho přes cestovku, protože to měli dražší - půjčili jsme ho přes místní půjčovnu - byli i ochotnější. Jinak nejlevější ceny jídla a zmrzliny byly v Chanii, docela jsem se divili.

lupina montana — 23. 4. 2007 17:40

Palačinky s kozím sýrem a medem...no kruci, tak to mi uniklo :grater:
Já byla na Krétě na podzim, kdy už foukal ten jejich vítr od pevniny, takže z koupání taky moc nebylo, zato jsme prolezli ostrov tam aji nazpět. Dcera lezla i na Psiloritis, ale to já jsem si odpustila. :)
Samaria není o výhledech, ty jsou jen nahoře v sedle ( a jelikož jsme vycházeli za tmy, tak nám byly stejně plat prtný) ale o soutěsce samé. Dole je např. neuvěřitelný přírodní amfiteátr, taková planina, obklopená bezmála 1000m vysokými načervenalými skalami... člověk je tam jak v katedrále.. a končí průchodem ve skalách, které tam mají už "jen" cca 600m, jenže ten průchod je asi 3m širokej. Je to síla!
Hlavně nezapomeň napsat po návratu z dovči, my s tebou budem láskyplně vzpomínat na Ostrov Fajáků.

bonyfac — 24. 4. 2007 16:21

Jo-jo palačinky, gyros, tzaziky to jsou bašty. Když jsem byla na Kefalonii, tak jsem se tam seznámila s řekem /který je teď mým kamarádem/ a tam mě zasvětil do řecké kuchyně. Některé věci byly fakt výborný, ale u některých se mi svýral krk. Všeobecně vzato jejich kuchyně byla a je moc dobrá. Když jsme byli s přítelem v Turecku, tak tam jsem chodili na kebab a proto, že jsme byli stálí hosté, tak jsme na závěr dostali i zákusek z pistácií /to se nedá popsat jaká to byla lahoda/.
Samarii, jsme vynechali záměrně, protože tam byla jednak drahá cena, ale bylo tam strašně moc lidí /byli jsme tam v září/ a tak proto jsem vybrali tu méně známou, ale taky moc pěknou.
Napsat určitě nezapomenu, ale jedu tam ža v září. Tentokrát to s přítelem máme jako svatební cestu. "o)) A kam ty se letos chystáš?

Máája — 24. 4. 2007 18:16

Ahoj, na Korfu jsme byli loni a před třemi lety. Poprvé právě v Barbati hnee vedle hotelu Pantokrator a loni v Liapades. Jsou to klidné vesničky, s přítelem rádi sedneme do taverny a komunikujeme s Řeky. Navíc tam máme příbuznou a ta nás protáhne všude, kam se člověk jen tak sám nevypraví.
Jinak nejsem si přesně jistá cenou toho skútru, ale mám pocit, že na den stojí do 30 Euro. Ale nejsem si tou cenou opravdu jistá, zdá se mi to moc. Určitě bych ale dala na rady delegátky, protože na obou pobytech jsme měli půjčený skútr a zážitky jsou různé. Poprvé nás to opravdu do žádného kopečka nevyvezlo, dokonce musel přítel tlačit. Prasko nám nějaké lanko od benzínu a já měla úžasně zašvihaná záda naftou. Druhý skútr byl super, to jsme projeli úplně všude, žádný kopec nebyl problém. Byli tam ale jedni, kteří nedali na radu delegátky, půjčili si drahý skútr, nikam je to nevyvezlo a navíc se jim porouchal v době, kdy natankovali plnou nádrž. Ani tu jim v té půjčovně neproplatili a ani jim nevrátili peníze za dny, které měli předplacené a jiný skútr taky nedostali. Člověk musí počítat s tím, že na těch skútrech rajzují turisté, a proto taky tak vypadají. Sice krásný design, ale technický stav nic moc. Je to o štěstí.
Bonyfacko, já mám v září svatbu a máme opět pozvání na Korfu. Bohužel stavíme, tak nám asi nezbyde dovolená, abychom odjeli na svatební cestu. Přeju ale krásný pobyt. Barbati je krásné a vlastně celé Korfu je nádherné. Myslím, že řecké ostrovy mají všechny své kouzlo a na svatební cestu jsou jak dělané.

bonyfac — 26. 4. 2007 14:09

Tak doufám, že nás nepotká takové štěstí jako Vás s lankem "o)) Už jsem si zakoupila průvodce od Marca Polla a jsou tam 3 celodenní výlety, tak se s přítelem už docela těšíme. Dnes jsem dostala info z jiných diskuzí, že lokalita je super a i hotel, tak se těším.

Máája — 27. 4. 2007 7:30

Určitě nebudete litovat. Pokud budete brát všechno s rezervou a zbytečně si nestěžovat na maličkosti, tak to bude super. Přeji krásný pobyt a určit napiš, jak se vám na Korfu líbilo.

bonyfac — 28. 4. 2007 13:51

Neboj nezapomenu, ale bude to až v září. "o))