radinka — 10. 4. 2007 19:22

Ahoj, chci si pořídit štěně boloňského psíka, máte ho někdo doma? jaké máte s ním zkušenosti? Taky nemůžu sehnat na severní Moravě nikoho, kdo je chová (bez PP), chci si ho pořídi na léto.:dudlik:

lindaB — 10. 4. 2007 19:51

sousedi mají fenku a je moc hodná. Je to pes pro alergiky, protože nelíná.

lepista — 14. 4. 2007 10:17

Podobnou diskusi jsem zakládala před rokem. Dnes mám doma 10 měsíční fenku boloňského psíka.
Je to moc fajn rasa. Sice se píše, že je málo aktivní, ale ta moje je hyperaktivní a byla ještě více před prvním háráním. Dokáže utahat i velké psy a ji utahají jen dvě malé děti.
Dá se jít s ní na dlouhý výlet, je pořád dobře naladěna a je chytrá až až. Vzhledem k tomu, že je malá, tak se dá vzít všude.

Co se týká zdraví, tak mají sklony k slzení a tvoří se jí od toho narezlé slzné chlupy kolem čumáku. Ale snad všechna plemena něco mají a toto je nic proti např. kloubním problémům určitých plemen apod.

A pes je takový jakého z něho udělá páníček. Má se nebojí velkých psů, hraje si odvážně se všemi. Až mám strach. Moc doporučuji.

Kde ho mají na severu Moravy nevím, já ho sama mám papírového z pomezí severu Čech a Moravy. Když jsem hledala kde ji koupím, tak právě na Severu Moravy jich bylo nejvíce.

Jarča — 14. 4. 2007 10:28

Brácha má psa, je krásnej, ale dost náročný na údržbu, po každé procházce vykoupat, česat a líná, sice mín, ale není pravda, že nelíná vůbec, ale je to mazánek, posteláček, malej plyšák..

lepista — 16. 4. 2007 9:45

S tou údržbou to není tak hrozné. Nechávám lítat tu svoji v parku i když je mokro, domů odchází celá černá na podvozku od hlíny, ale pak jí šupnu nožky a packy pod kohoutek s puštěnou vlažnou vodou a osuším do ručníku a je to. Musí se denně česat, jinak zcuckovatí, ale na to si člověk zvykne. Koupu ji jednou za 1-2 měsíce.

Jája — 16. 4. 2007 10:04

údržba neni tak strašná... teda koupu častěji, ale dyž spinkáme v postýlce :lol:
a teda jelikož nečešu denně, tak jí musim občas nějakej cucek zastřihnout...
a fakt nelíná... ale chlupy vypadávaji stejnym způsobem jako vlasy, takže se taky nachytaji...

Pecanka — 29. 11. 2009 16:22

Ahoj,vím,že už takhle diskuze dávno zapadla,ale třeba ještě někdo odpoví.
Já jsem alergik,sice mi víc vadí kočky(tam mám okamžitou reakci) a psů to není tak rychlý a agresivní..Konečně už mám nějaký léky a dejchátko a tak se chci zeptat všude se píše,že boloňáček je vhodný pro alergiky,tak jestli je to pravda i v praxi?
Díky za odpověd:).

P.

lepista — 4. 2. 2010 12:57

Bohužel jsem si všimnula tohoto dotazu až nyní. Takže jsem dříve neodpověděla.
Boloňský psík má být i pro alergiky. Děti mé sestry jsou alergické na kdeco a můj pes jim žádnou reakci nezpůsobuje.
Asi se spíše zeptej svého lékaře.

miaa — 4. 2. 2010 23:51

Já měla v bytě psa, ale až když jsem měla chvíli kočku, tak se mne zhoršila alergie. Kupodivu jsem z kočky dostala alergii na psí chlupy! Máš-li tuto alergii, nejde o to, že pes má či nemá chlupy. Alergizuje vše, jeho sliny, šupiny, kůže, tudiž ne JEN srst. A když doma střiháš psa, tak lítají chlupy.
Po kočce jsem zkusila zase psa, ale skutečně se mne ještě víc, než u kočky zhoršila alergie, takže ted tady jsou už jenom rybičky.
U cizích lidí jsem schopna prokýchat a prokašlat/prosmrkat celou dobu, co tam u nich budu, pokud tam mají psy a kočky atd. Jak od nich odejdu, pro chvíli je to OK.