Jarka — 4. 4. 2007 10:06

Zdravím Vás,
s přítelem chceme jet v červenci na dovču. Nemůžeme se ale rozhodnou mezi Slovenskem a Bulharskem. Každé má svá pro a proti, tak bych Vás chtěla poprosit o radu. O Vaše zkušenosti a tipy, kam do Bulharska na dovču. Jaké jsou Vaše zkušenosti, kde jste byli Vy a co byste doporučily. Jaký hotel nebo penzion. Jaké je výhodnější, lepší ubytování, jestli hotel s plnou penzí nebo bez ní. Kde je krásně a dá se tam lecos podnikat. Na co si dát pozor. Prostě pište všechno, co Vás napadne, každá rada dobrá.
Moc dík

dzifdayly — 4. 4. 2007 19:43

Ahoj tak já jezdím do Bulharska -Primorsko.Není to tam tak drahé v restauracích.Jezdíme bez stravy není problém si tam nakoupit.ale někde je možné mít ubytování se snídaní ve většině penzionů mají na pokoji rychl.kon.a tak si tu českou kávičku dělám radši sama.do hotelů nejezdím na přespání mě to přijde zbytečně drahý.když tak se zeptej odpovím ti

Jarka — 5. 4. 2007 7:22

Díky za odpověď. A jak jezdíš, s cestovkou nebo si sama zajistíš ubytování? Vím, že v Chorvatsku to takhle vyjde mnohem levněji, ale pokud jde o Bulharsko, tak netuším. A kde bydlíš, mohla bys mi případně něco doporučit? Jinak jsem celkem rozhodnutá, že pokud pojedeme do Bulharska, tak právě do Primorska.

dzifdayly — 5. 4. 2007 10:35

Jarka napsal(a):

Díky za odpověď. A jak jezdíš, s cestovkou nebo si sama zajistíš ubytování? Vím, že v Chorvatsku to takhle vyjde mnohem levněji, ale pokud jde o Bulharsko, tak netuším. A kde bydlíš, mohla bys mi případně něco doporučit? Jinak jsem celkem rozhodnutá, že pokud pojedeme do Bulharska, tak právě do Primorska.

Jezdím s cestovkou letos jsem koukala na cestovní kacelář Ancora a mají v nabídce docela pěkné ubytování ale neberu v centru letoviska v noci je hluk-disko atd.raději se ubytovávám u sev.pláže.

Bety — 5. 4. 2007 17:13

Jarka napsal(a):

Díky za odpověď. A jak jezdíš, s cestovkou nebo si sama zajistíš ubytování? Vím, že v Chorvatsku to takhle vyjde mnohem levněji, ale pokud jde o Bulharsko, tak netuším. A kde bydlíš, mohla bys mi případně něco doporučit? Jinak jsem celkem rozhodnutá, že pokud pojedeme do Bulharska, tak právě do Primorska.

V Bulharsku pravděpodobně ubytování na vlastní pěst  NESEŽENEŠ, pozor - to  není Chorvatsko! Všechno bude obsazené, a to jak cestovkami, tak samotnými Bulhary, kteří také jezdí hodně k moři a navíc mají  měsíce prázdnin narozdíl od nás!
Do Bulharska zásadně lítám s cestovkou  a vezu si na jídlo jen půllitrovku vody v kabelce. Jezdím Kiten a Primorsko. Jidlo a pití za babku, let cca hodinu a půl a autobus tě za cca hodinu a půl vysadí přímo u penzionu a vysmátá a odpočinutá můžeš začít dovolenkovat. Kupuju si tam i to kafe, stačí sejít dolů z bytu, spousta restaurací a pořád otevřeno a kafe stojí půl leva = cca 8 Kč.
Myslím že je úplně zbytečné kupovat si jakoukoliv penzi, skoro nikdo to nedělá, a kdo to jednou udělal, už si víckrát nekoupí, všechno je tam hrozně levné a všude a pořád otevřeno, kromě restaurací i levné jídelny, v Primorsku i rovnou na Jižní pláži. Jinak na plážích taky všude jídelny a bufety a restauraceŠkoda vázat se na snídani a jíst co ti předloží když všude je všeho spousta podle vlastního výběru a levného.

Jarka — 6. 4. 2007 7:05

Díky oběma za rady. Ještě se chci zeptat, kde býváte obvykle ubytované, jaký hotel nebo penzion byste doporučily. Na fotkách vypadají všechny hezky, ale skutečnost pak bývá jiná.

dzifdayly — 6. 4. 2007 9:06

Jarka napsal(a):

Díky oběma za rady. Ještě se chci zeptat, kde býváte obvykle ubytované, jaký hotel nebo penzion byste doporučily. Na fotkách vypadají všechny hezky, ale skutečnost pak bývá jiná.

Tak já bydlím radši v penzionech jsou levnější a hlavně je větší klídek ale hlavně se neubytováváme na, ani u hl
avní třídy večer a do noci dost hlučná.cest.kanc. ANCORA má v nabídce docela pěkné a hlavně nové penziony  a hotely.

Jarka — 6. 4. 2007 9:45

Díky za radu, a ještě jeden dotaz. Na dovču můžeme jet jen v červenci, max. ještě na začátku srpna, jindy přítel nedostane dovolenou, kdy je to lepší, hned začátkem července nebo až v jeho průběhu, myslím spíš kvůli počasí a teplotě vody, že tam bude narváno pořád, je mi jasné

dzifdayly — 6. 4. 2007 11:40

No to je těžké říct já tam byla v loni od 16.6. a taky to šlo ale taky jsem tam byla od půlky července a to byla voda fakt teplá. vloni jsme tam byli na last minut a vůbec jsem nelitovala.stálo nás to 9200,- a na utratu mi stačilo 100eu ale já tam nenakupuju oblečení atd.jezdím většinou na 12dní.

Bety — 6. 4. 2007 18:38

Já jezdím vždycky zpočátku července, abych si pak ještě užila prázdnín a voda je už teplá a počasí nám vyšlo vždy skvěle. Tohle je Primorsko na pohlednici - omluva: dávám jen neupravené naskenované fotky neměla jsem ještě digifoťák
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fototmmmeticsb122336.jpg

Bety — 6. 4. 2007 18:39

ady jsme bydleli v penzionu Malibu, příjemná paní domácí, čisto, televize, varná konvička, vím že nedaleko je podobný penzion Janko a spousta luxusnějších hotelů než náš penzion
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotovepoqgyulw122337.jpg

výhled z okna:
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fototxysnrwtht122338.jpg

Bety — 6. 4. 2007 18:41

Severní pláž je trochu úzká, ale chodili jsme na Jižní, ta je mnohonásobně větší a také širší, akorát jsem všude v popředí fotky tak to sem nechci dávat, Jižní je mnohem krásnější ale obě jsou odevšad blizoučko
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotomeukvqaznn122339.jpg

Na Jižní pláži je ještě prostor hooodně dozadu a spousta restaurací a jídelny a je děsně dlouhá, je tam Luxor bar a do toho baru můžeš sešupnout rovnou z tobogánu do jezírka v baru

Bety — 6. 4. 2007 18:59

dcera s miláčkem na Jižní pláži
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotowejveugkwr122340.jpg

tobogán do baru - v popředí kus mojeho prstu nevím jak jsem to blbě fotila, já to moc neumím
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotoxhhffwgsfu122342.jpg

loďka Big Brother - vlastní a provozuje ji jejich oblíbený milovaný (jméno jsem už zapomněla) účastník jejich soutěže Big Brother,jeli jsme s ní na vyjížďku já a děcka, je to levné, už si nepamatuju kolik. Ale tohle jsem fotila večer
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotozoxddeecdp122341.jpg

a jeden den večer tam vystupovala Petra Janů a spousta mladých zpěváků z muzikálu Vlasy na náměstí pro všechny lidi zdarma. Jezdí tam i Sabina Laurinová s maminkou a dcerkou.

Judyna — 6. 4. 2007 20:40

Já jsem byla v Sozopolu. Po 20 letech potřetí a moc se mi tam líbilo. Měli jsme pobyt bez stravy, cestovka nám to tak doporučila a měli pravdu. Je to lepší. Nabídka jídel i v češtině, takže super.

Bety — 6. 4. 2007 20:42

Sozopol je nádherný a naprosto úžasný, byla jsem tam 2x na výletě, taky bych tam chtěla jet....
(na výletě z Primorska a z Kitenu, je to autobusem kousek)

Judyna — 6. 4. 2007 21:14

Ano, já jsem se do něj úplně zamilovala. Jinak já mám radši penziony, hotely mi příjdou neosobní.

Bebe — 7. 4. 2007 20:54

Nevíte někdo jestli jsou na netu reference na penziony v Primorsku?Chceme letos do Bulharska s dětma 3 a 9 let.A jestli není moře koncem června moc studené?

dzifdayly — 8. 4. 2007 20:06

Bebe napsal(a):

Nevíte někdo jestli jsou na netu reference na penziony v Primorsku?Chceme letos do Bulharska s dětma 3 a 9 let.A jestli není moře koncem června moc studené?

Stačí si do vyhledavače zadat recenze hotelů a potom lokalitu.

Jarka — 18. 5. 2007 7:47

Tak už jsme se konečně rozhodli, že na dovolenou pojedeme do Bulharska. Ale ještě jsme se nedohodli, kam. No a jelikož nevíme, kde to jaké je, tak jsem Vás chtěla poprosit o radu. Kde jste byli vy? Kde se vám líbílo? A jaké jste měli ubytování?

A ještě jsem se chtěla zeptat, byl jste někdo v hotelu Green Park v Kitenu?

Slavek17 — 27. 8. 2007 11:17

:kapitulation: ... Ahoj lidi! ... Právě jsme se vrátili z dovolené v Bulharsku: Oproti předloňské zkušenosti z Primorska jsme byli letos na Slunečném pobřeží (severně od Burgasu, pláže nad Nesebarem) - a byli jsme poněkud zklamaní, hlavně vysokými cenami. - Je to ale letovisko, není to město, takže jsme vyšší ceny očekávali. Skutečnost však stejně byla horší než očekávání. - Co nás překvapilo, mluví se tam nejvíc anglicky (opravdoví Angličané a Irové), pak rusky, finsky a německy. Na Čechy tam nejsou moc zavedení a nevycházejí nám vstříc (až na vyjímky samozřejmě). A francouzsky tam hovořili pouze lidé ze zemí Beneluxu. Na opravdového a nefalšovaného Francouze jsme tam nenarazili. - To Primorsko je mnohem více orientované na Čechy!!! :) ... a taky na Němce! - jak už někdo napsal, jídelníčky jsou většinou Bg+An+Ně+Če. - A levněji je tam zřejmě proto, že tam žijí i obyčejní lidé. ... Jenže kdo je chytrý, najde si levné obchody a restaurace i v letoviscích, jako je třeba Slunečné pobřeží, jen si musíte zajít dále od pláže do míst, které už tak říkajíc téměř "vzbuzují nedůvěru". - Bát se ale nemusíte o nic více než u nás doma. - Naopak bych řekl, že na okrajích turistického centra jsou obchodníci vstřícnější a milejší, asi právě proto, že si tam zákazníka více považují, než v blízkosti nóbl hotelů. A v neposlední řadě: zklamalo nás i to, že jsme se mnohdy museli v moři po mělčině doslova prokličkovat odpadky plovoucími ve vodě - nikde jinde jsem tak zaneřáděné pláže neviděl - nejhorší asi je, že je málo uklízí - v podstatě jen sbírají lahve od piva, protože z toho jim kápne nějaké to Leva. - No, možná je to i tím, že si lidé říkají: Když už za slunečník a 2 lehátka musíme každý den vysolit 18 Leva (?!!!), tak ať makají a uklízí....  :cool: ..... Všem přeji krásný den!!!

Kuty — 29. 5. 2008 13:16

Slavek17 napsal(a):

:kapitulation: ... Ahoj lidi! ... Právě jsme se vrátili z dovolené v Bulharsku: Oproti předloňské zkušenosti z Primorska jsme byli letos na Slunečném pobřeží (severně od Burgasu, pláže nad Nesebarem) - a byli jsme poněkud zklamaní, hlavně vysokými cenami. - Je to ale letovisko, není to město, takže jsme vyšší ceny očekávali. Skutečnost však stejně byla horší než očekávání. - Co nás překvapilo, mluví se tam nejvíc anglicky (opravdoví Angličané a Irové), pak rusky, finsky a německy. Na Čechy tam nejsou moc zavedení a nevycházejí nám vstříc (až na vyjímky samozřejmě). A francouzsky tam hovořili pouze lidé ze zemí Beneluxu. Na opravdového a nefalšovaného Francouze jsme tam nenarazili. - To Primorsko je mnohem více orientované na Čechy!!! :) ... a taky na Němce! - jak už někdo napsal, jídelníčky jsou většinou Bg+An+Ně+Če. - A levněji je tam zřejmě proto, že tam žijí i obyčejní lidé. ... Jenže kdo je chytrý, najde si levné obchody a restaurace i v letoviscích, jako je třeba Slunečné pobřeží, jen si musíte zajít dále od pláže do míst, které už tak říkajíc téměř "vzbuzují nedůvěru". - Bát se ale nemusíte o nic více než u nás doma. - Naopak bych řekl, že na okrajích turistického centra jsou obchodníci vstřícnější a milejší, asi právě proto, že si tam zákazníka více považují, než v blízkosti nóbl hotelů. A v neposlední řadě: zklamalo nás i to, že jsme se mnohdy museli v moři po mělčině doslova prokličkovat odpadky plovoucími ve vodě - nikde jinde jsem tak zaneřáděné pláže neviděl - nejhorší asi je, že je málo uklízí - v podstatě jen sbírají lahve od piva, protože z toho jim kápne nějaké to Leva. - No, možná je to i tím, že si lidé říkají: Když už za slunečník a 2 lehátka musíme každý den vysolit 18 Leva (?!!!), tak ať makají a uklízí....  :cool: ..... Všem přeji krásný den!!!

V jakém hotelu jste na SP bydleli?my tam máme letos zamluvený hotel CONDOR.Nevíte někdo o něm něco bližšího,jak ste s ním byli spokojeni?
Ještě se chci zeptat ohl.cen - snídaně jsou v hotelu,ale ostatní už budem řešit sami a jedou snámi i naši 2 synové 18 a 20 let.Kolik tak počítat peněz na večeři pro 4 lidi v restauraci?A ceny kebabů apod?Díky

abadon — 30. 5. 2008 12:29

Ahoj lidi. Teď právě řeším obdobné dilema. Ovšem ve smyslu jestli raději do Bulharska (Sozopol, Primorsko, Nesseber - rozhodně ne velká letoviska typu Albena) nebo do Řecka. Pro Bulharsko mluví nižší ceny (ikdyž dnes mi paní v CK říkala, že letos šly v Bulharsku ceny dost nahoru). To Řecko si myslím, že bude zase klidnější, min. podobná atmosféra jako v Chorvatsku. Tak a teď se nemůžu rozhodnout a bojím se, abych nevybírala až přeberu. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s oběma zeměmi a čemu dáváte přednost. Chci podotknout, že 10 let jsem nikde nebyla a nějakých 10 se ani nikam nepodím, takže tentokrát bych si to chtěla aspoň trošku užít.

TerezaG — 30. 5. 2008 12:51

Já jsem loni byla v Bulharsku a letos tam jedu znovu. Ale jedu tam proto, že je tam levněji a pro menší děti je tam moře ideální - dlouho mělké a pláže písečné. Líbí se mi tam, ale s dětma jsme jenom u vody.  Ale pokud bych si mohla vybrat a nebyla jsem limitovaná penězma a dětma, rozhodně bych volila Řecko. V Řecku je nádherné moře, příroda, výlety...... Prostě je to moje láska a už se těším, až děti povyrostou a znovu se tam vrátím :).

Kuty — 3. 6. 2008 0:41

Abadon - v Tvém případě tedy doporučuji Francouzskou riviéru.My tam byli celá rodina v roce 2006 a bylo to fakt supr,konkrétně v campu Port Grimound u Sant Tropez.Bydleli jsme v caravaech,lux.vybavených,byly celý den ve tínu stromů a tak na nás nijak nedoléhalo to vedro.Krásné živější moře,čisté pláže,pohoda Francouzů,zájezd do Sant Tropéz,no nemělo to chybu.Doporučuji zapomout na přelidněné Bulharsko i obligátní Řecko,o Chorvatsku nemluvě.A nebo co tak Liparské ostrovy u Sicilie,taky jedinečná dovča.
Je fakt škoda,že většina lidí zná jen Bulharsko, a ještě 2 výše zmiňované země.A což třeba dnes velmi levný Egypt ? A Faerské ostrovy?Tak budu zvědvá,co sis nakonec vybrala.Jestli si nikde nebyla a pak dlouho nepojedeš,fakt se vyplatí si udělat dost času na rozhodnutí a radši dyl vybírat.pak Ti to i vyjde samo to rozhodnutí.

abadon — 3. 6. 2008 11:36

Kuty napsal(a):

Abadon - v Tvém případě tedy doporučuji Francouzskou riviéru.My tam byli celá rodina v roce 2006 a bylo to fakt supr,konkrétně v campu Port Grimound u Sant Tropez.Bydleli jsme v caravaech,lux.vybavených,byly celý den ve tínu stromů a tak na nás nijak nedoléhalo to vedro.Krásné živější moře,čisté pláže,pohoda Francouzů,zájezd do Sant Tropéz,no nemělo to chybu.Doporučuji zapomout na přelidněné Bulharsko i obligátní Řecko,o Chorvatsku nemluvě.A nebo co tak Liparské ostrovy u Sicilie,taky jedinečná dovča.
Je fakt škoda,že většina lidí zná jen Bulharsko, a ještě 2 výše zmiňované země.A což třeba dnes velmi levný Egypt ? A Faerské ostrovy?Tak budu zvědvá,co sis nakonec vybrala.Jestli si nikde nebyla a pak dlouho nepojedeš,fakt se vyplatí si udělat dost času na rozhodnutí a radši dyl vybírat.pak Ti to i vyjde samo to rozhodnutí.

No vidíš, a teta byla před nějakými 5 lety v Saint Tropez a už by tam vícekrát nejela. O Francii jsem taky přemýšlela, ale spíš by mě to táhlo do Bretaně. Někdy tak na jaře procestovat středozemí. Ovšem francouzsky neumím ani zbla a nikoho sebou do páru - manžel nerad cestuje a kamarádky se tak vyvalit v Tunisu AllInclusive :(. Navíc, já dostanu dovolenou jen v období velkých prázdnin a to je přelidněno i v Třeboni a na Mácháči. Taky musím počítat s manželem - jak už jsem psala, nerad cestuje a dál než po Evropě ho nedostanu. Ale jelikož tohle je prakticky naše svatební cesta a nechtěl mě pustit samotnou, asi se blázínek bál, že by se mi něco stalo :) tak se uvolil, že teda pojede. No, nakonec jsem po dlouhém hledání a váhání pro x proti vybrala přes CK Alex Zakynthoss, hotel Anastasia. To víš, trošku toho luxusu chci ještě užít a dovolenou bez hotelových snídaní si neumím přestavit ;) Na internetu v nezávislých recenzí od lidí, kteří už hotel navštívili, jsem četla jen samou chválu, takže už se moc těším. No a příští rok to vidím na okružní jízdu po ČR se stanem v kufru :supr:

D. — 3. 6. 2008 11:50

Ahoj,
na Zakynthosu jsem byla a moc jsem si to užila. Pokud máte řidičák, můžete projet celý ostrov, ale i busem či taxíky se dá dojet všude možně, vydat se trajektem na pevninu, či lodí na plavbu kolem ostrova... Ráda na Zakynthos vzpomínám, ať se Ti tam taky líbí:)

V Bulharsku jsem nebyla, ale známí jezdí do Nesebru a vždy spokojení, zvlášť si pochvalují mořská jídla v restauracích :)

Kuty — 4. 6. 2008 0:20

abadon napsal(a):

Kuty napsal(a):

Abadon - v Tvém případě tedy doporučuji Francouzskou riviéru.My tam byli celá rodina v roce 2006 a bylo to fakt supr,konkrétně v campu Port Grimound u Sant Tropez.Bydleli jsme v caravaech,lux.vybavených,byly celý den ve tínu stromů a tak na nás nijak nedoléhalo to vedro.Krásné živější moře,čisté pláže,pohoda Francouzů,zájezd do Sant Tropéz,no nemělo to chybu.Doporučuji zapomout na přelidněné Bulharsko i obligátní Řecko,o Chorvatsku nemluvě.A nebo co tak Liparské ostrovy u Sicilie,taky jedinečná dovča.
Je fakt škoda,že většina lidí zná jen Bulharsko, a ještě 2 výše zmiňované země.A což třeba dnes velmi levný Egypt ? A Faerské ostrovy?Tak budu zvědvá,co sis nakonec vybrala.Jestli si nikde nebyla a pak dlouho nepojedeš,fakt se vyplatí si udělat dost času na rozhodnutí a radši dyl vybírat.pak Ti to i vyjde samo to rozhodnutí.

No vidíš, a teta byla před nějakými 5 lety v Saint Tropez a už by tam vícekrát nejela. O Francii jsem taky přemýšlela, ale spíš by mě to táhlo do Bretaně. Někdy tak na jaře procestovat středozemí. Ovšem francouzsky neumím ani zbla a nikoho sebou do páru - manžel nerad cestuje a kamarádky se tak vyvalit v Tunisu AllInclusive :(. Navíc, já dostanu dovolenou jen v období velkých prázdnin a to je přelidněno i v Třeboni a na Mácháči. Taky musím počítat s manželem - jak už jsem psala, nerad cestuje a dál než po Evropě ho nedostanu. Ale jelikož tohle je prakticky naše svatební cesta a nechtěl mě pustit samotnou, asi se blázínek bál, že by se mi něco stalo :) tak se uvolil, že teda pojede. No, nakonec jsem po dlouhém hledání a váhání pro x proti vybrala přes CK Alex Zakynthoss, hotel Anastasia. To víš, trošku toho luxusu chci ještě užít a dovolenou bez hotelových snídaní si neumím přestavit ;) Na internetu v nezávislých recenzí od lidí, kteří už hotel navštívili, jsem četla jen samou chválu, takže už se moc těším. No a příští rok to vidím na okružní jízdu po ČR se stanem v kufru :supr:

Abadon,úplně mi mluvíš z duše - já si také nedovedu představit,abych po ránu na dovolené si to namířila do obchodu a nakupovala a studovala přitom ceny,protože to člověku prostě nedá,zvlášť když to dělám jinak 360 dnů v roce,protože už 20 let mám doma dnes už 3 dospělé chlapy a tak furt vymýšlím co koupit na snídani,svačiny a večeře.Takže o dovolených obcody s potravinama obcházím velkým obloukem a nakupování mi nechybí.A máš úplnou pravdu s tím luxusem,musíme se přeci rozmazlovat,nikdo jiný to většinou neudělá,noni?Přeju Vám oběma,ať se Vám dovča mooc povede.

evasokolova — 30. 6. 2010 11:05

Ráda Vám zajistím dovolenou v Bulharsku u moře, navštivte moje stránky, najdete zde i spoustu rad:

nepovolená reklama

evasokolova — 30. 6. 2010 11:07

Mohu vám zprostředkovat dovolenou v Bulharsku u moře:
více:

upraveno moderátorem

holinaj — 18. 7. 2011 9:47

Zkušenosti Bulharsko, Slunečné pobřeží, hotel Calimera, plná penze, cestovka ITS. Vrátili jsme se ve čtvrtek, zážitky vesměs kladné. Hotel je příjemný, pokoje velké a čisté, pravidelný úklid samozřejmostí, toaleťák nedojde :-). Recepce na pětku jako ze žurnálu, možná jsme narazili jen na špatnou pani, ale byla to katastrofa, anglicky rozuměla každé druhé slovo, neochotná, protivná fuj. Osobně mi vadí, že se tu ohavně protěžuje němčina - nápisy v němčině, když na vás někdo mluví jede v němčině, s dětmi se amimáci nějak domluví ale zase na ně hovoří německy, možná to je ale v celém Bulharsku, nevím. Jinak v areálu videohry, minigolf, dětský koutek, billiard, a asi ještě další. Pláž je zhruba blok - dva od brány hotelu. Každodenní bitky o místa na pláži, ale dá se to přežít, horší bylo, že jsme zde byli v době kdy řádily zelené řasy a medůzy. Kladem je, že snad 50 metrů do moře pořád stačíte - dobrý pro děti. Bitky o lůžka u bazénu jsou ještě horší než u moře, což je ovšem zřejmě pouze v období, kdy je zasviněné moře. Tobogány děti neplatí pokud ale s nimi chce jezdit dospělý je to tuším 20 leva na týden. Anmimační programy jsou celkem fajn, tady se starají o zábavu dobře. Jídlo bylo pro mě, zmlsaného, katastrofa, ale výběr je tak velký, že si zřejmě vybere každý. Přísun prakticky nonstop. Kousek od hotelu gigantická promenáda, kde najdete opravdu vše a za pěkné ceny. Bary pro puberťáky, i pro rodiny, focení se zvířaty, atrakce, 5D Cinema, shopy všeho druhu atd. atd. Večer zde křičí zmutovaní rackové. Tak asi tak, nic víc mě nenapadá a ikdyž to tak nevypadá, tu dovolenou jsme si v rámci možností celkem užili, myslím, že všude se něco najde.

Vachu — 19. 7. 2011 10:07

To souhlasí. Pro toho, kdo vyhledává dovolenou na pouti či jarmarku,
tak Slunečné pobřeží je IDEÁLNÍ místo ! :supr:

Každému se líbí něco jiného, proto je moc fajn, že jsou místa taková i jinačí.

V Sozopolu jsem byl jako chlapec (dávno tomu, ještě před rokem 1980).
Jestliže se tam nic nepokazilo z té nádhery, tak mě to moc těší. :supr:
Myslím, že po těch letech mi bude to starobylé centrum městečka připadat poněkud malé.
Ale to nevadí. Ostatně, člověk jezdí na dovču i kvůli jiným věcem (moře, slunce, koupáníčko).
Pamatuju se na báječné šnorchlování ve skalách při pobřeží za městem... :supr:
Určitě se tam zase někdy vypravíme a rozhodně to nebude jen na 1-denní výlet. :jojo:

Vall86 — 10. 3. 2013 18:04

Ahoj my sehnali minulý rok svkělé ubytování v apartmánu pro 4 osoby za 1500/ noc, 15 Km od Slunečného pobřeží v letovisku Pomorie, krásné počasí, možnost procházky po promenádách a noční  život co by kamanem dohodil. Skvělá dostupnost. prostě super. Dovolenou jsme sehnali přes poptávkový systém AAAPOPTAVKA.CZ, a díky ní ušetřili skoro 40% z ceny při rozdílu cenových nabídek, které nám přišli na mail:-) Vall.

Sněžanka Guberská — 23. 11. 2014 15:01

BULHARSKO 2015. Krásný den všem přeji z Bulharska, rok se pomalu chýlí ke konci, chtěla bych popřát všem příjemný konec roku 2014. Ráda bych také nabídla pro příští sezónu 2015 rodinný penzion ve městečku Carevo - je to klidný a čistý bulharský jih, rovněž i velmi levný. Ráda vás přivítám i s dětmi, domácími mazlíčky, ať už přijedete autobusem či autem. Všechno je tady po ruce, městečko je zásobováno vším, co je potřeba, moře klidné, teplé, pláží dostatek, rovněž prozkoumání lesů Strandža a okolí Careva je příjemný zážitek. Mějte se hezky a když budete mít chvilku, navštivte moje stránky na odkazu: http://snezanka.webnode.cz/ a nebo mi napište na email: snejana_guberska@abv.bg. Mluvím i česky i trochu rusky:)

Sněžanka Guberská — 2. 2. 2015 8:53

:)

parta BGHOME — 2. 2. 2015 9:00

Ahojte všichni tady, dokážeme domluvit hezké a levné ubytování u moře v Bulharsku, hlavně u místních lidí. Jsme parta lidí z Česka co tady zůstali přes zimu a máme docela pěknou snůžku zážitků:). Ozvěte se, jde domluvit prakticky cokoliv a za dobrý peníze:supr: Odkaz na náš webík: http://bghome.webnode.cz. Tak čauec..

Alzbeta — 11. 11. 2015 10:13

No čtu si tady o Bulharsku a nevím se rozhodnout jestli Primorsko a nebo Černomorec http://www.ck-apollon.cz/bulharsko-buse … --343.html . Klasika nenávidím, když se musím rozhodnout mezi dvěma věcmi. Ale Bulharsko celkově mě celkem oslovilo. Koukala jsem i na Googlu na fotky a vypadá to tam moc hezky a oproti Řecku, to vyjde mnohem levněji.

Bety — 12. 11. 2015 6:56

:supr: Primorsko, s výletem do nádherného  Sozopolu a do blízkého maličkého Kitenu

marvika — 14. 11. 2015 9:49

přidám se taky k diskuzi - my jezdíme do Pomorie, do starého města. Je to poloostrov, okolo jsou pláže , které se táhnou až do dalšího městečka (Obzor?). Jezdím zásadně do privátu, sehnat ubytování není žádný problém. Když jedeme jen sami dva, tak ani nesháníme nic předem, jen když jsme měli sebou děti, teď vnoučata, tak jsme si ubytování zajistili sami a předem. Jídlo s sebou nevozíme, jen kafe, čaj a cukr. Je tam taky pláž s černým pískem, a léčivé bahno v jezeře poblíž. Takže na pláži je spoustu lidí natřeno "načerno". V poslední době je tam mnoho nových hotelů, pláže jsou víc obsazené, ale i tak se to dá.

leskie23 — 30. 8. 2016 12:00

Ahoj :) Já v Bulharsku byla už dávno. Byli jsme v Primorsku a bylo tam krásně! Jen si nepamatuji hotel, kde jsme byli :/
Letos plánuju jet znovu a taky vybírám. Mrkni se tady Je tam hodně super doporučení od lidí a můžeš se i zeptat na to co tě zajímá. :) Snad jsem aspoň trochu pomohla

Amélie54 — 28. 3. 2017 23:37

Ahoj lidi, pokud by jste chtěli spojit dovolenou s cvičením běžte na CK Capro , mají tam výhodné nabídky cvičebních programů spojené s aktivní dovolenou. :)

mariankaco — 20. 10. 2021 15:06

Ahoj. My plánujeme jet semka do Bulharska https://sbalaval.cz/bulharsko/200000014 … hotel.html . Máte zkušenosti s Bulharskem? Na co dávat pozor? Co třeba jídlo, dá se a nebo máme radši nakoupit zásoby. Jak je to vůbec teď s covidem? Budu moc ráda za odezvy :)