Hejča — 1. 4. 2007 11:31

:kapitulation: Holky, malej má na nožičkách a ručičkách takové suché flíčky, které se mu rozlézají. Když měl jen malinkaté říkala doktorka at mu to mažu indulonou nebo infadolanem, ale to vubec nepomaha. Rikam si jestli nechytl na plavání třeba nějaký ekzém?? Asi s nim radši skáknu k doktroce. Nemáte s tim zkušenosti? Co s tim? Mazat - nemazat?? Díííík za rady!!!:storstark:

len — 1. 4. 2007 12:13

Hejčo, my máme něco podobnýho zase na zádičkách, taky suchý červený flíčky. Doktorka říkala, že by to mohl být ekzém a předepsala mi jakousi mastičku na promazávání, kterou mi namíchali v lékárně. Dost se toho bojím, protože přítel ekzém má, takže malá má 50% šanci, že ho bude mít taky, ach jo :-( No takže mažeme a uvidíme, co se z toho vyvine. Doktorka mi ještě říkala, že prý je dobrý dávat při praní do posledního máchání trochu octa, že prý pak to prádlo má nějaký lepší pH. To jsem teda ale ještě nezkoušela. Radši ale k doktorce skákni, ať se na vás mrkne

Čekanka — 1. 4. 2007 12:21

vydrž mazat dvakrát třikrát denně tou modrou indulonou, pomůže to, ale trvá to pár dní. Rozhodně mazat..... ideálně také celé tělo večír po koupání jako prevence. Syn to měl taky hodně, pomohla ta indulona, dobrej je taky grepovej olej nebo olivovej olej, je pak sice děsně mastnej, ale mám vyřazené staré pyžamo, který používám na čerstvě namazané tělo, má je čtvrt hoďky a pak už může do tepláků... tak ať to brzy zmizí.... :supr:

Miss — 1. 4. 2007 13:20

Hejča- to mal aj náš malý Dr. mu predpísala Imazol vobec nezabral este s amu to zhorsilo a nakoniec zabral krem Bioderma proste som mu ho dala a do 2 dni bol uplne cistucký a krasny, ten krem je vhodný aj pre bábetka len je trosku drahsi dostat by si ho mala v lekarni konkretne sme mu dali Bioderma sensitive na citlivú plet.

Souris — 2. 4. 2007 8:48

Hejčo je to jen můj názor, ale myslím si, že ekzém se na plavání chytit nedá....

Lenina2 — 2. 4. 2007 10:15

Souris má pravdu,
ekzém je dědičný (tedy dědí se vlohy pro něj) a nakažlivý není, nedá se tedy chytit ani na plavání. Matýsek ho měl taky a u nás to bylo po ořechách (jedla jsem jich před vánocema velké množství) pomohla nám mastička Ambiderman.

Kokino — 2. 4. 2007 10:18

Hejčo, udělalo se mu to po plavání? Osobně na to trpívám, chlor z bazénu mi přesušuje kůži, někdy jsem jako had, když svlíká kůži. Dermatoložka mi doporučila Excipilal mléko na promazání (super pro alergiky), je to bílá flaška s vínovým proužkem. Indulona ani Infadolan mi na to taky nepomohli.

Klaris — 2. 4. 2007 12:50

Nám pomohlo plavaní ve slané vedě, mastička z konopí a teď jsem i našla solnou jeskyni kde mě vemou s malou :supr:..
Ekzém je opravdu dědičný a u nás jím trpí snad všichni :grater: takže naprdek, ale opravdu se to nejlíp zlepšilo tou slanou vodou a plánujeme i moře :supr:

Hejča — 2. 4. 2007 13:44

Nejprve jsem zvolila nejjednodussi cestu. Mazu to dle rady nekolikrat denne indulonou a je videt zlepseni. Mozna to ekzem neni - ja ho nikdy nemela tak poradne nevim jak vypada. Po plavani se mu to neudelalo, mel to uz pred tim. Me to jen napadlo jestli to nemuze byt z te vody. Mame doma vodu blbou - ja se taky po koupani musim namazat nebo bych se ususila... Ten excipial taky mame tak to bude kdyz tak lecba c.2. Dnes se mi k doktorce nechce, v pondeli je tam vzdy spousta nemocnych deti a jeste bysme neco chytli.

Pepulka — 2. 4. 2007 20:04

Hejčo, něco hodně podobného se objevilo i nám :( Jsou to takové suché flíčky na nožičkách a trošku i na ručičkách. Nejsou skoro vidět, jen jsou cítit jako suchá místa. Dnes jsem kvůli tomu byla u dr. a předepsala mně nějaké slabé kortikoidy a již zmíněný Excipial. Ty kortikoidy se mi nechtěj dávat, tak zkusím nejdříve jen promazávat tím Excipialem. U nás v rodině exzém nikdo nemá, tak doufám, že to není ono. Dr. říkala, že na atopický exzém to je ještě brzy, tak snad to bude jen suchá kůžička.

Blanka LBC — 2. 4. 2007 20:15

Tak i my máme stejný problém :( suchá místa na nožičkách, v oblasti loktů a na zádíčkách.Když to namočíme je to i načervenalé. Taky nám řekli že to není atopický ekzém, ale kojenecký. Máme mazat, mastičku nám udělali v lékárně. Prý to zmizí samo :vissla: Nikdo z rodiny ekzem nemá !

Pepulka — 3. 4. 2007 6:49

Blani, po koupání nám to taky trochu zčervená. Budeme doufat, že to zmizí!!!!

soptík — 3. 4. 2007 9:14

Ahoj moje malá to má na obličeji!!! byla jsem naštvaná protože se jí to zvětšovalo a ona mi řekla mazat modrou indulonou nebo něco mastého....tak mažu ,ale ono nic...
prý to děti kolem 8 měsíce mívají jenže ona to má už asi 2 měsíc a čím dál více...
na plavání jsem přestala chodit už to bude 2x co jsem tam nebyla a přijde že to má lepší....ale dr. mě nic nezakázala. byla bych ráda kdyby se jí to stratilo - akorát ji to ošklivuje"....

Souris — 3. 4. 2007 10:11

Tady jsou tipy na skvělou kosmetiku pro suchou kůži:
http://www.bioderma-cz.com/default.asp? … ubmenuID=3
http://www.proalergiky.cz/detail.php?produkt=69

My používáme A-dermu a :supr:

Blanka LBC — 4. 4. 2007 17:09

MAMULKY tak jsem napsala o mém problému do poradny a tady vám to přeposílám, třeba vám to něco i řekne :)  :hjarta:

Mám chlapečka 8 měsíců a na zádíčkách , v oblasti loktů a nožičkách se mu objevily suché fleky, které po namočení zarudnou. Na zádech jsou asi nejhorší, některé jsou zarudlé stále. Na omak je kůže suchá. U lékařky jsem dostala mastičku AMBIDERMAN, kterou připravili v lékárně, prý často promazávat, ale nemám pocit že by se to lepšilo. Už je to několikátý pokus a stále nic nepomáhá. Nikdo z rodiny takové potíže nemá. Podle lékařky je to kojenecký ekzém a zmizí, ale mě se to nelíbí teď a chtěla bych malému nějak pomoci. Má i červené tváře a já se domnívám, že to bude k tomu, jsou totiž taky suché .Můžete mi prosím něco doporučit ? Vím je těžké kožní onemocnění posoudit bez zhlédnutí. Děkuji za odpověď.


:odpovídá MUDr. Kelblerová

Dobrý den,
dle Vašeho popisu se jedná o atopický ekzém, který s věkem většinou ustupuje. Ekzém může do konce 1 roku vymizet nebo dále přetrvává. Po 1. roce se většinou ohraničuje do záhybů na končetinách.
Děti s atopickým ekzémem mají sušší kůži, proto je důležité je často promazávat. Jestliže suchá kůže přetrvává i po promazávání Ambidermanem, vyzkoušejte modrou Indulonu, na obličej např. Infadolan mast. Do koupele je možné přidávat olej (např. Linola Fett Olbad oil, Balmandol nebo Balneum Hermal). Ekzém se však může stále objevovat, vyvolávajících faktorů je více (např. po infekčním onemocnění, při růstu zoubků, po očkování, při zapocení, po konzumaci některých dráždivých potravin....).
Při přetrvávání ekzémových ložisek je možná aplikace protizánětlivých místních prostředků (barevné pasty, ev. při větším zhoršení místní kortikoidy), tato léčba by měla být pod vedením praktického nebo kožního lékaře.

Pepulka — 4. 4. 2007 17:49

Blani, díky moc za info!
Mně se zdá, že to má horší, když mu dám k přesnidávce nastrouhané jablíčko...což může být ta dráždivá potravina... no a zoubky nám taky rostou (stoličky), takže spouštěcích faktorů máme více :(
Snad se toho zbavíme jednou pro vždy!!!!

Blanka LBC — 4. 4. 2007 18:08

Nás zoubky teprve čekají ;) a zavádíme příkrmy :vissla: tak se mám na co těšit :dumbom:

lulu24 — 4. 11. 2007 21:56

Holky prosím vás, my máme taky ekzém na obličeji, možná je to taky třeba zoubkama, jak jsem se tu dočetla, problém je ale v tom, že to mlíko co nám dala doktorka (excipial) nezabírá. Můžete mi poradit co zabralo vám?

spunt — 4. 11. 2007 23:45

Lulu, každému pomáhá něco jiného.
Když excipial nezabral, zajdi si za Dr. dá Ti něco jiného.
Jak je v příspěvku nad Tebou.... naše Dr dala holkám olej do koupele a pak jsme mazali. Na Leničku mi pomohl Ambiderman. Jitka toho měla více, ale jí pomohl ten excipial a na ta opravdu suchá ložiska jsme mazali od kožní Dr hustou blemcavou mast ( vůbec nešla rozetřít).

Souris — 5. 11. 2007 7:38

Lulu nám zabrala kosmetika A-derma Exomega, prodávají ji v lékárně. Vypadá takhle: http://www.proalergiky.cz/eshop/aderma- … -krem.html

Jackie — 5. 11. 2007 11:50

My taky neúspěšně bojujeme s ekzémem, má ho malý hlavně na rukách a od jeho 8měsíců jsme se pořádně v noci nevyspali jak to drásá o peřinu a postel.Zkoušeli jsme toho mnoho, plavání ve slaný vodě, modrou indulonu, Excipial, Biodermu , konopné masti...atd
Nic nepomohlo ba ani pobyt 10dní u moře.Už jsem si zvykla, ale malýho mi je stále líto.
Dr. nás i doporučila na kožní, a tam mi dr. napsala hormonální mast v akutních případech.Jinak tam prý nemám chodit na konroly?

Reny — 5. 11. 2007 13:04

Hejčo, Andrejka to má taky hlavně na lýtkách, trošku na stehnech a ramínkách(udělalo se jí to , ještě jí nebyl rok) a mažu 2x denně Excipialem. Určité zlepšení je znát, ale jak nenamažu, tak to má jak smirkový papír...

Dr mi řekla, že to exém není, ael má prostě sušší kůžičku, tak doufám, že to časem samo zmizí.

ivanka05 — 5. 11. 2008 20:42

holky a co konopná mast, ted jsem se docetla, jak je to bezva a pomaha? u nas se ted taky asi objevil ekzem, zitra jdu k mudr, co mi rekne, uvdiime

Klaris — 6. 11. 2008 7:44

Já měla dost velký ekzém na rukách a Aduš ho měla taky jí pomohla koupel a plavání ve slané vodě a pak jsem narazila na přírodní kosmetiku LR s aloe vera a tím jsem se mazala a ekzém mám skoro pryč a Aduš ho nemá vůbec :supr:

ivanka05 — 7. 11. 2008 8:17

tak nám pani doktorka napsala Holtův krém(strasne smrdi), advantan mleko, excipial lipolotio, a linolu do vany.. a pry pak mame pouzivat cervenou indulonu

Souris — 7. 11. 2008 17:47

Holky, kdybyste některá chtěla krém Bioderma Atoderm POzinc, písněte SZ. Je téměř nový, namazala jsem jím Kačenku asi 2x. PC 400, slevím na polovinu+poštovné.

misulinka21 — 8. 11. 2008 9:12

Jo ekzém, s těma jsme si s oběma dětma užili. A vyzkoušeli vše možné i nemožné. Nakonec fakt pomohlo prcky jen sprchovat, ta voda samotná jim nedělala dobře a vždy se to ještě pak zhoršovalo. Používáme tu Linolu, jde dát na tělo i při sprchování, asi tak 2-3x týdně zkraje, teď už jen sem tam. A jediná naše kostmetika je modrá indulona. Mýdla, gely nic. Jen na intimní partie.
Holka byla párkrát i u moře, té ekzém odezněl rychleji. Dnes už je to v pohodě. Jen má sušší kůži, tak promazáváme. U kluka s tím ještě bojujeme, občas, když je nemocný, nebo je více chlorovaná voda, tak se to zhorší a pak zase ustoupí.
Myslím, že časem z toho všechny děti vyrostou.

Lucienka75 — 8. 11. 2011 11:35

Ahoj, narazila jsem na webu na OKA, online kliniku atopického ekzému http://www.atopickyekzem.org/online-kli … opiky-oka/
Všechno tam vysvětlí a poradí co a jak.
Skvělé, konečně někdo pojal problém komplexně a dal to na jedno místo.
Určitě se na to koukněte!
:)

sara.xy — 18. 5. 2012 18:11

dobrý den, nám na ekzemek taky dlouho nic nezabíralo, vyzkoušeli jsme toho hodně, zatím nejlíp se nám osvěčila značka Oilatum, kterou nám doporučili na kožním. Používáme od ní krém a poctivě mažeme, a taky mají fajn koupelový olejíček.

tpz — 28. 10. 2012 10:57

mně pomohla na ekzém mast tepezcohuite pomade. Dá se koupit na internetu na www.tepezcohuite.cz.:)

blumchen — 15. 11. 2012 22:48

Ahoj,
vřele  doporučuju na ekzémy OK gel a OK Omegu!!! Já jsem atopik a zabírají mi jen kortikoidy, které brát nemůžu když kojím:( Do 3týdnů jsem měla klidovou fázi!Super a doporučuju dále. Krom toho, OK Gel je dobrý i na jiné problémy...
www.prubni.unas.cz

sobilka — 12. 4. 2013 16:16

Můj synovec měl taky od tří měsíců ekzém po tělíčku a rozšířil se i na obličej. V noci to škrábal do krve. Přidaly se mu i alergie, rýma  a červené oči. U kožního moc nepochodili - mastičky, Fenistil, nakonec kortikoidy. Jakmile vysadili ...vždy do pár dnů prudké zhoršení - hrůza. Pak nasadili bylinné kapičky a olejíky i na mazání a za dva měsíce se fleky téměř ztratily, teď po třech měsících nemá nic.  Jsou mu dva roky. A to jí i potraviny, které předtím vůbec nemohl (jahody, celer čokoládu apod.)
Moje dcerka (4) ekzémy nikdy neměla, jenže na podzim chytla ve školce opravdu ošklivou oční infekci a po ní se jí také v záhybech rukou udělaly červené suché svědivé fleky...nejdřív jsem myslela, že je to jen nějaká reakce na něco..., ale zhoršovalo se to, tak jsme také nasadili stejnou léčbu. Nejdřív i u ní nastalo trochu zhoršení, zvýšili jsme tedy dávky, mazali častěji a vida, ekzém do pár týdnů ustoupil až zmizel. sobilka@seznam.cz

almawell — 4. 10. 2014 1:02

Trápil mně ekzém víc jak 6 let. Pomohl mi aktivní kolagen a sos krém. Z akutního stavu jsem se dostala za tři týdny a už téměř dva roky jsem bez.

Jezerka — 18. 2. 2019 10:55

Dobrý den, mně se na akzém osvědčil až Protopan.

Karlina5 — 14. 3. 2019 20:58

O tom Protopanu jsem slyšela, tak jsem si objednala vzorky a uvidíme.

Elianamala — 27. 6. 2019 12:27

Ahooj, jaký používáte krém na dermatitidu u dětí? Nějaké dermo prostředky