cilka — 31. 3. 2007 11:05

Puberťák je domácí zvíře, které je velmi náročné na chov. Rozhodnete-li se chovat doma puberťáka, budete mu muset vyhradit dostatečný prostor.Rozpínavost těchto živočichů, pokud jde o teritorium, totiž spolu s věkem stoupá. Níže jsou uvedeny znaky společné tomuto savci, ať už je chován na svobodě nebo v zajetí.

Tělo
Zbarvení: Zbarvení je proměnlivé, často velmi nápadné, na rozdíl od jiné zvěře se puberťák v žádném případě nesnaží splynout s okolím. Nejnápadnějšími barvami září většinou jeho chocholka. Barva chocholky může přecházet od žluté, přes hnědou až po červenou či zelenou.

Oči: Bývají zarudlé, kruhy pod očima nejsou žádnou výjimkou.
Barva očí: je těžko zjistitelná, neboť u většiny puberťáků jsou oči překryty spadající chocholkou.

Stavba těla: Jde o savce místně řídce ochlupeného, vybaveného končetinami, které jsou k tělu neúměrně dlouhé a které jsou často zakončeny dlouhými paznehty, neboť tento druh domácí zvěře zhusta zanedbává jejich pravidelné obrušování. Typickým znakem je chůze po dvou nazývaná jako "klácení".

Uši: Přiléhají k lebce, občas je nutno je dočišťovat. Dočišťování může provádět dobrovolník z domácnosti, nebo je možné k této činnosti donutit puberťáka samotného. Chovatel se sám musí rozhodnout (dle úrovně vycvičenosti svého zvířete), které možnosti dá přednost.


Krmení
Puberťák je všežravec, který občas přechází do fáze monožravce. Dle vědeckých výzkumů stráví puberťák, ač má narozdíl od krávy toliko jeden žaludek, jakoukoli potravu, která se momentálně nachází v dosahu.Spásání potravy probíhá celodenně, prakticky nepřerušovaně. Ve fázi monožravé se však může stát, že se puberťák dlouhodobě živí pouze jedním druhem potravy, například tradičními českými brambůrky nebo hamburgery.
Veškeré snahy ze strany chovatele o přikrmování zdravou výživou přicházejí nazmar a je potřeba se s touto skutečností smířit. Většina puberťáků má po celou dobu chovu obzvláště vysokou spotřebu prémiového krmiva, a proto je nutné, aby puberťáky chovali pouze chovatelé, kteří si to mohou finančně dovolit, případně mají možnost úvěru či půjčky.

Celková péče
Puberťák je zvíře náchylné k depresím. Léčba a předcházení depresím spočívá v kupování značkových oblečků a obuvi, želatinových medvídků Haribo a počítačových her, aby se váš puberťák nenudil.

Komunikace s puberťákem je závislá na úrovni dosažené při výcviku (viz níže, bod Denní režim).

Chovatel se musí naučit řeč těla, aby byl schopen z trhavých pohybů hlavou, případně ramen, vyčíst nesouhlasnou reakci. Pozitivní reakce nedává chovaný puberťák v žádném případě najevo. Z našich zkušeností ovšem víme, že po cca 200 trhnutí ramenním kloubem již většina chovatelů ví, na čem je.

Denní režim
Puberťáka je nutno podrobit komplexnímu výcviku. Od přírody je to tvor líný, který je schopen veškerou svou energii vynaložit na správné oddechování při spánku, resp. na změnu polohy na gauči z levého boku na pravý a naopak.

Výcvik sestává z výuky jednoduchých příkazů, jako například "Jdi do školy", "Umyj si ty zuby", případně "Umyj nádobí". Někteří puberťáci reagují na výcvik příznivě a po pár letech jsou schopni reagovat na cca 4 příkazy z 20. Jiní puberťáci výcviku odolávají a osvojí si příkaz pouze jeden. Většinou jde o povel "Jdi se najíst", v menší míře "Jdi spát".


Komerční využití a návratnost investic
Puberťák je domácí zvíře chované výhradně na ozdobu a nelze očekávat, že z něj vydolujete jakoukoli činnost generující přínos pro rodinu.
Návratnost investic je dlouhodobá, někdy trvá i deset let, než zjistíte, zda chovaný jedinec bude schopen samostatného života.
Někteří jedinci zůstávají u svých chovatelů do pozdního věku a znamenají pro něj nemalé náklady. Proto by si každý chovatel měl řádně rozmyslet, než se do chovu vůbec pustí. V případě, že si není jist, měl by si raději pořídit jiné domácí zvíře.


Před chovem puberťáků jsou varováni zejména kardiaci a další osoby, které špatně odolávají stresu.

Na druhou stranu je nutno říci, že žádné jiné domácí zvíře vám nepřilne tolik k srdci. V tom jsou puberťáci naprosto nenahraditelní.

Bety — 31. 3. 2007 11:36

Komerční využití a návratnost investic
Puberťák je domácí zvíře chované výhradně na ozdobu a nelze očekávat, že z něj vydolujete jakoukoli činnost generující přínos pro rodinu.:supr::godlike:

savéla — 31. 3. 2007 16:42

Cilko, podezírám tě, že nás tajně pozoruješ :mad::mad: není to náhodou trestné :lol::lol::lol:

Ale něco na obhajobu chovaných puberťáků: při správné motivaci a po dlouhém monologu lze zajistit i nějakou pracovní činnost /právě pozoruju puboše běhající po zahradě s náznakem pracovní činnosti/
Motivací může být: večerní propustka / pokud na ni ještě berou ohled/, dobré krmení, povolení a financování velmi důležitých činností / diskotéka, hokej, fotbal, kino atd./, samozřejmě s odvozem a dovozem zpět, a následná celodenní péče o značně znavené dítě. :P

Ale stejně je máme rádi :pussa: :supr:

cilka — 31. 3. 2007 16:54

Ráda bych dodala, že puberťák je zřejmě nakažlivá nemoc, protože jsem se dnes nachytala jak při monologu s puberťákem škubu ramenem a při mírném odklonu hlavy si pod ret drmolím: tak mi polib, vlez mi na záda, si trhni..... Tomuhle puberťákovi je teprve 13, jsem zvědavá, co se ještě naučím...
ale je můj třetí :lol:

kukusa — 31. 3. 2007 18:08

to je kraaaaasnyyyy, ja mam sice jeste kojence, ale zhruba za 15 let do toho jdu taky :lol:

savéla — 31. 3. 2007 18:12

Cilko Cilko,
no u třetího už bys mohla být odolná ;) , ale oni jsou kouzelní a vždy umí překvapit :reta:
můj taky třetí a stejně starý jel třeba dnes na operu, dobrovolně :) /samozřejmě kvůli dámské společnosti/ :P
jenom mám obavy, ať se mu nezaseknou rovnátka :lol::lol::lol:

eve71 — 31. 3. 2007 19:31

Cilko, tak tohle me fakt pobavilo, super, diky

Kukuso, never tomu ze za 15 let, daleko driv.

Peťuli — 31. 3. 2007 23:07

No, mé dítko bude mít teprve jedenáct, ale už to začíná být jak on říká "fakt dost hustý", takže skutečně asi dřív než za patnáct let.

666salome — 1. 4. 2007 0:03

:reta: Cilko ty bydlíš s námi :co: žes neřekla uvařila bych ti kafčo ;)

Jo jo já mám taky doma všechny / oba dostupné / druhy ;) ale nevím jestli je horší samička velká investice do zevnějšku a velká náročnost na čas - musíte čekat než se namaluje, aby vůbec šla se smetím :D nebo sameček kdy finance zase tečou na zlepšování hardveru a softveru jeho PC :jojo:  :dumbom:
A jak dlouho že ta puberta trvá :vissla: U nás se objevila v 10 teď se získáním občanky se to stupňuje - myslíte že mám naději na opětovné ustálení vztahů :rolleyes: nebo si mám raději zvykat :lol:

ivca — 1. 4. 2007 8:13

radšli si zvykej, není pravidlem, že puberta končí maturitou, někdy pokračuje ještě dál .....

666salome — 1. 4. 2007 8:42

:lol: No tos mě uklidnila :co:

savéla — 1. 4. 2007 10:54

Salomko, není od věci zalovit ve vlastní paměti jak se to může dále vyvíjet :rodna:
a co se týká délky, podívejme se občas na své drahé polovičky :lol: zrcadlo raděj nedoporučuji:lol: :reta:

666salome — 1. 4. 2007 13:01

:co: božíčku tak to se mám na co těšit  :vissla: ten z tý puberty ještě nevylez :dumbom:

anka — 1. 4. 2007 19:22

Tak to pozor!!!
To by mohlo být dědičné.Budeš to mít doma stereo :lol::lol::lol:

666salome — 1. 4. 2007 19:44

Asi u nás bude s tatínkem  trio mám syna a ještě dceru :lol:

cilka — 1. 4. 2007 20:13

tuhle bylo na psychologický cosi o chovu muže..... sloučím-li to s chovem puberťáka, dostávám se k jedinému výsledku.......
JSME MASOCHISTKY!!!! :lol: :lol: :lol:

666salome — 1. 4. 2007 21:34

...........:vissla: a nepřipadá mi to špatné :lol::lol:

savéla — 1. 4. 2007 22:01

tak, tak Salomko :)
Když je máme - nadáváme :butter:
a když ne, tak píšeme do jiných témat :)
Schválně, ty bys je vyměnila :co:
dovedeš si představit tu nudu :P

Kiara — 4. 4. 2007 21:13

Nevyměnila bych je :)
Fakt by bez nich byl život bezútěšně šedivý a prázdný :p
A to jsem měla úderem jednoho roku doma puberťáky hned dva - synek s dcerkou jsou od sebe 18 měsíců a u holčiček - jak známo - puberta nastupuje dřív. Rozhodně jsem se poslední tři ročníky na základce behem jejich školní docházky nenudila :) :jojo: :)

Nela — 4. 4. 2007 22:20

Kiaro, máš pravdu, život by byl bez těch našich puběrťáků šedivý, ale někdy to ustát, je opravdu síla.:kapitulation:  Když je u nás nejhůř, odcházím z domu pročistit si hlavu, pak mi je hned lépe, vše beru s větším nadhledem. :D Upozorňuji, že odcházím tak 4x  - 5x do týdne.:lol:  Ale když vidím, jak zrovna teď tak krásně spinká, je k zulíbání (jen do rána, než otevře oči  a řekne "dobré ráno", tedy slyším jen tak "dobré... to ostatní si aspoň domyslím.:D

Kiara — 4. 4. 2007 22:51

Hloubka mateřského citu je souměřitelná s tím, jak maminka dokáže sledovat svoje spící ňouňátka :D
Ježíš, moje dětičky jsou tak krásné, sladké, k pomilování, je to krev mojí krve, v postýlkách to tak bezbranně hajinká ...
Ale jenom po ránu z tý postele vylezou, tak mě ... ehm ... iritujou :D

cilka — 4. 4. 2007 23:10

stačí mi zvuky budící se mládeže.... a odcházím s kafem ven na dvůr.... pozorovat švitořící ptactvo....

savéla — 5. 4. 2007 0:21

Někde jsem četla, že nejkrásnější zážitek je dech spícího dítěte na mém líci :):):)
Bejvávalo ;) a bylo to krásné :)
ale v současné době je to ohrožující zdraví :D hlavně po víkendových flámech :lol::lol::lol:
ale stejně je mám ráda :rodna:

helena — 5. 4. 2007 6:27

Mateřská láska je to, co žena cítí, když všechny její děti usnou http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Nela — 5. 4. 2007 7:44

Heleno, přesně tento citát jsem před časem vyvěsila synovi v pokoji na jeho nástěnku.  Díval se na mě jako  bych byla z jiné planety. :lol:  Však on za pár let pochopí.:D

cilka — 5. 4. 2007 7:46

tedy je mateřská láska velmi navná... všechny děti usnou a já se cítím mírně řečeno zdevastovaná, ale chodím po špičkách abych to nedej bože nevzbudila :)
Před pár dny bylo staršímu synovi nějak šoufl, tedy si odpoledne lehl. K mému zděšení nevstal ani v 6, ani 7, v osm jsem už byla kontrolovat zda dýchá, v devět znovu.... Pak v půl desátý, v deset jsem ho už chtěla vzbudit, přemýšlejíc jaká závažná porucha se mohla přihodit, že stále ještě spí a tím pádem přišel i o takovou životní nezbytnost jako je večerní vysedávání u ICQ...

Dita.L — 5. 4. 2007 8:19

:lol: :lol: no to jsem se zase pobavila.
presne jako u nas. jenom mam pocit, ze ta puberta sedla na druhe dite uz v 6 ti letech, paaaac se chtel zmetek vyrovnat starsi segre. :rolleyes: takze u nas chovame jeden maly zarodek pubertaka (neco jako klokan, jeste v kapse) a zaroven s nim pubertaka obojetneho. (jak jinak si vysvetlit, ze investujeme jednak do znackovych oblecku, rtenek a vonavek a zaroven i do zlepsovani hardwaru a sowtwaru v PC ) :lol:

mimochodem, vcera jsem zaslechla zajimavy rozhovor:
A: mami, jdu do parku, psa si beru s sebou. Bude tam Symba. (Jinymi slovy receno Kevin ) :lol:
B: seeeegraaaaaaaaa vem me s sebou ja chci na houpacky
A: trhni si
B si blba, bych si hral sam
A: nedolejzej
B: ja stejne reknu mame, ze se tahas s klukama kaaaco bleeeeeeeeeee

B: mamiiiiiiii segra mi nadavaaaaaaa :grater:

:dumbom: :dumbom:

helena — 5. 4. 2007 8:54

Nojo, no - oni si jdou po krku tak, že má člověk strach, že bude mít doma dvě až tři malé bílé rakvičky... jenomže jak je chcete srovnat, spojí se proti vám v dojemné shodě. Jeden žaluje na druhého, kvůli jednomu bonbónu navíc by se pozabíjeli, ale o rozbitém sousedovic okně neví najednou žádný z nich a rodič je "za vola", protože dítka se tváří jako andílci. Jéééžiš, těch průšvihů, co bylo a o kterých jsem se dozvěděla až po jejich plnoletosti... "A brácho, vzpomínáš si jak...?" "Buď zticha, máma o tom neví!"

cilka — 7. 4. 2007 0:00

Puberta aneb deset rad pro rodiče     

1. Pijte střídmě,leč pravidelně. Jedině tak lze přežít.
2. Mějte je přese všechno rádi.
3. Mluví-li s vámi, naslouchejte jim. Nemluví-li s vámi, nedorážejte.
4. Chvalte je. Neříkejte, že není zač, něco se vždycky najde. Hledejte!!!
5. Odpusťte si řeči o tom, jací jste byli, když vám bylo čtrnáct. Byli-li jste lepší, co je komu do toho. Byli-li jste stejní, tak vidíte.
6. Buďte s nimi, stojí-li o to. Stojí-li o to, nestojíte si zas tak špatně.
7. Dopřejte jim soukromí!
8. Tu a tam se porozhlédněte kde je máte. Co když po pátém rumu nemohou trefit domů.
9. Vězte, že každá trampota má svou mez a i ta "vaše" puberta jednou skončí.
10. Nezabíjejte je!!!

savéla — 7. 4. 2007 0:08

Cilko, kam na to chodíš ??????????? :lol:

cilka — 7. 4. 2007 0:12

Mám spoustu starých žertovných mailů..... uklízím pc, víš :)

savéla — 7. 4. 2007 0:28

A já blbec utírám prach :dumbom:

cilka — 7. 4. 2007 0:36

v půl jedný ráno??? Jsem zdravá, jsem zdravá, jsem zdravá.....

savéla — 7. 4. 2007 0:40

Ne teď už tu čtu ty tvoje sdělení, bavím se a s napětím očekávám, kdy, jestli vůbec a v jakémstavu se mi ta moje zvířátka vrátí :gloria:

cilka — 7. 4. 2007 0:40

neboj, ty se vrátěj i kdybys nechtěla :)

savéla — 7. 4. 2007 0:42

Já vím, nebo aspoň v to doufám :P

cilka — 7. 4. 2007 0:43

nedoufej, oni přijdou úplně ok, nebo ko?
Dobrou noc....

cilka — 7. 4. 2007 8:12

tak jak přišly?
a co prach, doutíralas?

helenadbaq — 7. 4. 2007 9:02

:
holky take mam doma jedno takoveho o kterem je tady rec haha, 17leteho a snazim se prezit :dumbom: vypada to Cilko, ze bydlis i u nas.. jako to delas??:lol: :lol: jsi ve vsech domacnostech, nasim prvotnim znakem je mp3 neustale na usich, kalhoty o 4 velikosti vetsi, totez mikina, rvouci Eminem a kdovikdo jeste ze vsech repraku, vypada jak drogovy dealer haha, cepici narazenou az na ocich, po ulici chodi za nami ne s nami, jestli s nami ovsem jde ze  :dumbom: ctu si ted casto Co zivot dal a vzal od Betty McDonald, ta me vzdycky dostane, kapitoly o vychove dvou dospivajicich dcer.

savéla — 7. 4. 2007 14:00

Přišli.
Poslední dnes ve 12.45 a můj úžasný pocit rodinné pospolitosti trval celých 45 minut a už zas začali odcházet :)
Prach dnes neutírám, "relaxuju" v kuchyni. :vissla:
Moje četba na uklidněnou je Erma Bombecková, ten pocit, že to úplně stejně funguje i v Americe je úžasný. :P

Míša Kulička — 7. 4. 2007 14:25

helenadbaq napsal(a):

:
holky take mam doma jedno takoveho o kterem je tady rec haha, 17leteho a snazim se prezit :dumbom: vypada to Cilko, ze bydlis i u nas.. jako to delas??:lol: :lol: jsi ve vsech domacnostech, nasim prvotnim znakem je mp3 neustale na usich, kalhoty o 4 velikosti vetsi, totez mikina, rvouci Eminem a kdovikdo jeste ze vsech repraku, vypada jak drogovy dealer haha, cepici narazenou az na ocich, po ulici chodi za nami ne s nami, jestli s nami ovsem jde ze  :dumbom: ctu si ted casto Co zivot dal a vzal od Betty McDonald, ta me vzdycky dostane, kapitoly o vychove dvou dospivajicich dcer.

To je tak uklidňující, že v tom nejsem sama, že je to všude stejný :lol: ... MP3 na uších mě přinutily ovládat dokonale znakovou řeč ... tedy né přesně tu, co užívají hluchoněmí, ale široké spektrum gest, kterými se pokouším vyjádřit, co přesně po své pubertální dceři chci - nejčastěji sejmout sluchátka a ztlumit zvuk ...
McDonald a Bombeck čtu taky - na uklidněnou :supr:

helenadbaq — 7. 4. 2007 18:53

[Bomback neznam, musim to nekde schrastit ;) take me zarazi siroke spektrum barev vyznavanych mym synem co se tyka obleceni.......cerna, seda, tmavemodra...takovej veselej haha, Miso uz si zkusila nekdy precist smsky psane pubertaky???Jakasi zkratkova rec, ktere nerozumim a radsi ani nechci. Joooo milackove to jsou, jen to rano otevre oci, uz me  nasere :lol:

cilka — 7. 4. 2007 18:57

helenadbaq napsal(a):

Joooo milackove to jsou, jen to rano otevre oci, uz me to nasere :lol:

mně taky.... plouží se to, heká to, kroutí se to.... jak by to celou noc skládalo uhlí...
Ale tuhle synek (starší pub) přišel a povídá: mně tááák děsně bolej kolena, víš ty klouby, mami.... říkám mu: no co chceš, dyk už jsi stará páka, už stárneš, za chvíli budeš jako já.... ještě pár let a máš artrozu.... Nestraš mně, dyk jsem mladej, ještě nemůžu stárnout!

Beruna — 12. 4. 2007 12:18

Holky ani nevíte, jak jste mi pomohly, hned se na toho svých "pubase" dívám jinak :D a nechci ho "zabít". Pište dál, ať se navzájem podpoříme!!!!:supr:

Jája — 12. 4. 2007 12:26

barvy oblečení máme taky zajímavý... všechno tmavý, khaki, černá, hnědá, tm. modrá...
koupit jinou barvu nedovolí..., ale moje červený trička se s velkou pravidelností nacházeji v její skříni... nechápu

helenadbaq — 12. 4. 2007 12:53

[haha taky napadite strida barvy ten tvuj milacek! :supr: pred velikonocemi jsem tomu memu dala neco malo penez aby si koupil neco na sebe (sama si netroufam) prinesl si domu triko........CERNE!!! :cool: uz to nemam silu komentovat, takze Jajo vydrz je nas vic.
:hjarta:

Vlaďka — 12. 4. 2007 13:32

Černá, tmavě modrá a khaki jsou skvělé barvy, ne?! Zrovna teď mám v tašce tmavomodrou mikinu s kapucou, protože jinou nechce.

Wiki — 12. 4. 2007 14:19

Na nohou pouze Adia rozšněrované (léto - zima), s vydřenejma patama. Ale tyto jediné čištěné na povrchu.

Nejdůležitější jsou vlasy - nehty špinavé nevaděj.

ICQ-   Něco na způsob

cauwes :)des wendo posiky?

Fotr je wole Wypsychenej .ne:(

A další znaky, které si nepamatuju a nedokážu interpretovat

Vlaďka — 13. 4. 2007 7:24

nehty špinavé nevaděj.
Vy máte nehty? Syn má v 16 letech pořád okousané nehty jako by mu bylo pět. A nemůžu s ním hnout, aby přestal. Taky jsem je kousala, ale když jsem začala ve škole psát na stroji a viděla tu hrůzu, tak jsem přestala. Podařilo se vám někomu odnaučit děcka kousat nehty?

Jája — 13. 4. 2007 7:41

my máme nehty možná i čistý... černě nalakovaný

Vlaďka — 13. 4. 2007 7:42

No jo, tak potom si vyber co je lepší.

Svas — 13. 4. 2007 12:54

Wiki napsal(a):

Na nohou pouze Adia rozšněrované (léto - zima), s vydřenejma patama.

No přesně a špinavý, protože je trapný si čistit boty. A teď si přestavte do těch hnusnejch tenisek zapíchnutý hubený nohy v punčocháčích, na zadku koukající krajková minisukně od šatů do tanečních, to vše doplněno lyžařskou zimní bundou do pasu s kapucí, protože dlouhej kabát je přece taky trapnej.

Wiki — 13. 4. 2007 12:55

Tak my máme možná lehce okousané, lehce špinavé a přesto natřené černým lakem - již oprýskaný či okousaný.........ale víte, že to je to poslední, co mi vadí....

Ale vlasy - ty se blýskaj jako z reklamy. Krásné, denně myté (mými šampony a přípravky k regener - poněkud dražšími - kt.jsem ve 14ti zcela jistě já nepoužívala), zářivé!!!!

Teď také k 15tinám budeme mít piersing do obočí - také přežiju (na rozdíl od mého chlapa), jen co mi bude vadit -... když pohnojí příjímačky na G z důvodu 40ti% nasazení k přípravě. Tak to bude mazec,masakr a hus´tárna. To bude teprve"komunistický" zásah

Neser!! používám také a tomu rozumí.

Wiki — 13. 4. 2007 12:59

Jéé, taky máte všechno trapný....,

Já pořád nemohla pochopit proč jsou trapný zimní boty (a myslím že pěkný, "socanský a komunistický" nemohly bejt páč stály přes 2t.). A víte, že bavit se s lidma (sem tam přece jen prohodím dobrý den a něco o počasí.....) je úplně trapný!!!?   No to dá rozum, když boty a kabát jsou taky trapný.

Jarča — 13. 4. 2007 13:03

Tak my máme možná lehce okousané, lehce špinavé a přesto natřené černým lakem - již oprýskaný či okousaný.........ale víte, že to je to poslední, co mi vadí....

Tak to my máme taky. A vlasy nejenom krááásně čisté, ale i nakrepované, černoška hadr..
Ale já také chodila s trvalou a měla hlavu jako meloun....
A jiní barva než černá se nechytá, jěště tak šedá - ale tmavě nebo hoooodně tmavá hnědá, lebky a zkřížené hnáty a na krku asi 20 řetězů, spínací špendlíky všude, kde se dá a na batohu připevněné takové ty uzávěry z plechovek od limči - nebo spíš piva

Stelička — 13. 4. 2007 14:14

Wiki napsala: Teď také k 15tinám budeme mít piersing do obočí - také přežiju (na rozdíl od mého chlapa), jen co mi bude vadit -... když pohnojí příjímačky na G z důvodu 40ti% nasazení k přípravě. Tak to bude mazec,masakr a hus´tárna. To bude teprve"komunistický" zásah

A pak co bys řekla tomu, když náš gympl poslal před měsícem dopis s potvrzením převzetí přihlášky a napsali tam, že kapacita je nanaplněná, proto bude S VELKOU PRAVDĚPODOBNOSTÍ přijat každý uchazeč, který se dostaví ke zkouškám. Já bych dopis zapřela, ostatní rodiče však nebyli tak prozřetelní a třídou deváťáků to proletělo jako tsunami.

Takže má puberťačka, která měla na vysvědčení vyznamenání,  si teď, před zkouškami, nosí domů čtyřky a pětky - protože proč by se učila, že?

Zabít málo - jen nevím, jestli ji nebo ty chytráky z gymplu.

Frigo — 13. 4. 2007 14:49

jak tak koukám, tak jsem na tom ještě celkem dobře.. 
jedny adia se nosí do rozpadnutí, dokonce v nich jel i na hory - není přeci magor, aby jel v zimních botách,
kalhoty pokud možno o 5 čísel větší a tím pádem i delší... (a samozřejmě dole rozšlapaná a děravé, ale založit to nesmím, ani ustřihnout :rolleyes: ) K vánocům od dědy dostal ňuňavej svetr o jakém já snila, aby občas taky trochu vypadal... no, měla jsem aspoň jeden měkkouš dáreček já.. ani si ho prevít nezkusil...
A musím se přiznat, že jsem šťastná, že chtěl v páté třídě na gympl, protože mi letos odpadli starosti.. pochybuji, že by ten zájem letos ještě měl..
A puboška.... to je snad ještě horší, než puboš..  ráno před zrcadlem je snad půl hodiny, než vybere ten správný model a k tomu správnou barvu na oči...   teď přišla s tím, že si udělá třetí díru do ucha, protože dvě má každý debil... 
A nejlépe uměj cvičit s tatínkem, tomu ta drezura moc nejde.. :lol:

Míša Kulička — 16. 4. 2007 11:10

Stelička napsal(a):

Wiki napsala: Teď také k 15tinám budeme mít piersing do obočí - také přežiju (na rozdíl od mého chlapa), jen co mi bude vadit -... když pohnojí příjímačky na G z důvodu 40ti% nasazení k přípravě. Tak to bude mazec,masakr a hus´tárna. To bude teprve"komunistický" zásah

A pak co bys řekla tomu, když náš gympl poslal před měsícem dopis s potvrzením převzetí přihlášky a napsali tam, že kapacita je nanaplněná, proto bude S VELKOU PRAVDĚPODOBNOSTÍ přijat každý uchazeč, který se dostaví ke zkouškám. Já bych dopis zapřela, ostatní rodiče však nebyli tak prozřetelní a třídou deváťáků to proletělo jako tsunami.

Takže má puberťačka, která měla na vysvědčení vyznamenání,  si teď, před zkouškami, nosí domů čtyřky a pětky - protože proč by se učila, že?

Zabít málo - jen nevím, jestli ji nebo ty chytráky z gymplu.

No tak to jsem řešila něco podobného, bo moje zlatíčko udělalo talentovky už v lednu. Jenže, pokud bude mít na nové škole problémy a bude se chtít hlásit jinam, bude muset předložit i vysvědčení z II. pololetí devítky ... to přijala jako docela rozumný argument a drží si jakýs takýs standard - ikdyž né, že by se přetrhla ... ale není to horší, než to bylo před tím :)

Tiina — 16. 4. 2007 12:38

Holky vlastních dětí nemaje, ale dobře si pamatuju jak matka prudila za černé oblečení mě....a přimluvila bych se...kašlete na barvy, není to důležitý a když se dítko cítí v černé dobře, je to jeho věc ne ?

Wiki — 17. 4. 2007 15:48

Tak a je to tady. Dnes jsem zjistila výsledky přípravných testů - jakoby přijímačky nanečisto. Katastrofa. Pokud v reálu - ani ne za týden-  odvede tutéž práci, tak půjde tak max do pr..... a ne na sš. A co víc, další, zbytek zařizování je na mně....

Holky, jak se postupuje v případě, že zvolená škola toho žáka nevezme???! Netušíte??? Obvolávám školy- kam jako toho mého flinka vezmou - nebo jak?? Máte, prosím, zkušenost????

Nela — 18. 4. 2007 7:48

Frigo, já ty kalhoty odrbaný dole na vlastní nebezpečí nechala spravit.:D To byl tedy doma nářez. :kapitulation: Já jsem se totiž nedokázala smířit s tím, že džíny, které stály 1400,-- za měsíc jsou dole úplně vyšoupané a samá díra. :lol:
Jinak mě vytáčí každý den a bohužel čím dál více. Je drzý,  "drškatý", mluví se mnou, jako bych byla nějaký "odpad". Asi víte, co tím myslím. Je to někdy opravdu k pláči. Snad má dobrý základ a vzpamatuje se, jinak bych asi nad sebou musela brečet, že jsme ho špatně vychovali.

Lenka — 18. 4. 2007 8:15

Teda holky vy snad všechny bydlíte u nás doma. Mi dva puboši 17,5+19 jsou neco podobného .
Jeden holohlavý , bomber,černé kozené boty do půl lýtek a rifle vyhrnuté.
A druhé zlatíčko- litry voňavky , triko staré 2 dny , rifle jen ohrnuté k botám (nebo spíše 5 cm pod botama) a tudíž  po měsíci  díry ,ale zašít nééééé.
První sedí pořád u PC a nebo spí  :sova:z domu nevytáhne paty. Jen škola a zpět.
A druhého jsem ráda , když se večer dopátrám kde je , jelikož v 19 ještě není zpátky ze školy.  :storstark: Kdyby se tak ze dvou extremu daly namíchat 2 průměry.

savéla — 18. 4. 2007 9:27

Wiki napsal(a):

Tak a je to tady. Dnes jsem zjistila výsledky přípravných testů - jakoby přijímačky nanečisto. Katastrofa. Pokud v reálu - ani ne za týden-  odvede tutéž práci, tak půjde tak max do pr..... a ne na sš. A co víc, další, zbytek zařizování je na mně....

Holky, jak se postupuje v případě, že zvolená škola toho žáka nevezme???! Netušíte??? Obvolávám školy- kam jako toho mého flinka vezmou - nebo jak?? Máte, prosím, zkušenost????

Školy, které budou mít volné místo vyhlásí druhé kolo, někde bude seznam, měla by to vědět škola a ty se znovu přihlašuješ. Jinak je samozřejmě dobré s těma školama jednat po vlastní ose, šachuje se s tím docela dlouho, protože  do druhého kola můžeš dát víc přihlášek :dumbom: , zlatá logika našich úředníků, tak to aspoň bylo před dvěma lety, když syn vycházel. Taky jsme šli do druhého kola, ale už na jistotu, nakonec to bylo dobře, protože původní školu si vybral na daleké dojíždění a teď ho máme pod kontrolou :P , obor má stejný a on je taky rád, že to tak dopadlo. Občas ono něco zlé je na něco dobré, třeba to že se děťátko naučí, že musí hrábnout.

evca1 — 18. 4. 2007 9:43

Tak jsem si přečetla vaše příspěvky a zjistila jsem, že mám doma normální puberťáka - rozšlapané kalhoty jsou super móda, ádia taky nosí i v mrazu, přece nebude nosit zimní boty (toje trapárna) a zimní bundu tu měl na sobě jen jednou :kapitulation:

666salome — 18. 4. 2007 11:09

Nela napsal(a):

Frigo, já ty kalhoty odrbaný dole na vlastní nebezpečí nechala spravit.:D To byl tedy doma nářez. :kapitulation: Já jsem se totiž nedokázala smířit s tím, že džíny, které stály 1400,-- za měsíc jsou dole úplně vyšoupané a samá díra. :lol:
Jinak mě vytáčí každý den a bohužel čím dál více. Je drzý,  "drškatý", mluví se mnou, jako bych byla nějaký "odpad". Asi víte, co tím myslím. Je to někdy opravdu k pláči. Snad má dobrý základ a vzpamatuje se, jinak bych asi nad sebou musela brečet, že jsme ho špatně vychovali.

Já myslím že je to jen ta zatracená puberta ;) taky čekám až to ty dva moje pustí, ale já se ještě načekám mají 13 a 16 :rolleyes:

Wiki — 18. 4. 2007 11:35

Savélo, děkuji za reakci. Já mám paniku, že bych něco prošvihla. Třeba ty rodiče, které zavolají na jinou školu již druhý den poté, co zjistí, že dítko nebylo přijato..., třeba mají časovou výhodu??? Kdo zavolá dříve? Jak se to může posuzovat? Dle dosažených výsledků? To je také možné, ale co když ne? Chci podniknout max pro dítě- EP, ale jen v určitých mezích . Ale také ne méně.

Panebože- já na nervy- ratoles v ledovém klidu. Až se dostane, tak se půjdou "ožrat jak sviňa" - mi sdělila. To byl moment nejbližší fyzickému napadení v mém životě. :dumbom:

savéla — 18. 4. 2007 12:02

Wiki, nevím jak je to dnes, ale myslím si, že míst je celkem dost. Oni ti ředitelé to taky nemají jednoduché, jednoho znám osobně, v druhém kole si žáci dávají více přihlášek, tam je přijmou ale studovat jdou jenom jednu školu :rolleyes: a někdy nemají tu slušnost dát to vědět těm ostatním. Takže do 1. září to ty školy nevědí. Jinak můj syn je na učebním maturitním oboru a s těma studentama šachují pořád, i ve druháku. Kdo nezvládá, jde na tříletý obor, jim tam zase chodí studenti, co nezvládají průmyslovku. Takž pokud nejde o výběrové školy, kam si studenty vybírají, tak si myslím že se to různě přesunuje.
V případě prvního neúspěchu bych kontaktovala plánovanou náhradní školu a snažila se jednat osobně. Pokud škola nemá přetlak, tak je vděčná za každého studenta, jde jenom o to si zvolit náhradní cestu, kam jít.
Já cítím taky za svou rodičovskou povinnost dokopat děti k maturitě, a že je to někdy fuška, a pak ať si dělají co chtějí. :lol:
Ale věř tomu, že to dobře dopadne, dítko ti zabere a když ne, ona ta lekce má taky svůj význam. :)

Wiki — 18. 4. 2007 12:33

Savélo, ano tak nějak mám v plánu. Bohužel se jedná o výběrovou školu - popisovala jsem to na jiném tématu(,yslím na pavlači Vybrala si G, jako náhradní bychom volili ekonomku či ekonom. lyceum - ale obávám se, že vůbec nebudou dělat 2.kola. Na průmku či ostatní školy dcera mohla jít bez přijímaček, ale chce humanitní směr nikoli technický. Měla průměr cca 1,4.

Věřím, že to bude v pořádku, že to zvládne, ale přece jen se sichruji. Beru to přesně jako ty. Do maturity ji dokopu.Pak ať si s tím naloží jak sama chce.  I teď na  PŘIJÍMčky jsme ji donutili "připravovat se". Je to strašné, jsem jako dráb, honím ji, zadávám příklady, kontroluju, fakt je to vyčerpávající. Dáma tomu nedá nic navíc, jen to k čemu ji dokopeme. Má jiné zájmy. A já to "zbytečně hrotím" .. Na G chce jít sama a hodně. Ale není ochotná proto nic dělat. A tuto nelogiku není schopna či ochotna připustit. Neuvědomuje si co je v sázce. A já trpím, páč jsem bezmocná, což je jediný stav, který mi vadí. Dnes to na mě dolehlo nějak extrémně. ...
Děkuju.

savéla — 18. 4. 2007 23:32

Wiki, to chce pořádnou rozmluvu, důraz bych kladla na možnosti, které bude mít a které ztratí, ale známky má pěkné tak ať to sakra prodá. :dumbom: Pokud na to má, je škoda aby tu šanci promarnila. Já jsem měla syna na G chodil na osmileté a je to naprosto jiný svět. Základní podmínka je, že na to musí mít a musí chtít.
Ještě s ní promluv ať zahrábne, určitě jí to jedno není, to se jenom tak tváří ... :vissla:

Ferda — 19. 4. 2007 0:24

Teda Cilko kam na to chodis??? jsem se takhle nezasmala uz hodne dlouho :supr: :lol:

Regina — 12. 9. 2007 12:30

Holky, taky vám blbnou děti? Mladší syn, 11,5 let, absolutně není schopen udržet v hlavě víc jak 3 věci. Vstát, ustlat, umýt oči- a když vstane, ještě půl hodiny kolem sebe kouká...Připadám si jako bachař, když mu to pořád denně připomínám.
Co mě ale poslední dobou doslova děsí,že OKAMŽITĚ zapomíná. Řeknu mu: dojdi si na náměstí koupit boty. On řekne: Kde je náměstí? A evidentně si nedělá šoufky!  A pak se ještě zeptá: A co si tam mám koupit?

Projdeme 5 prodejen obuvi a až v té poslední se mu zalíbí jedny boty, které si před týdnem koupil jeho o 3 roky starší bratr.
Tak jsem mu řekla, žemu TYHLE boty nekoupím, ať si koupí jiné, vím, že by to tomu staršímu vadilo, a mě vadí, že se opičí.
Synek málem dostane hysterák, že přeci NEVÍ, jaké boty si koupil jeho bratr (chodil v nich dva dny o doma, aby si jevyšlápl)....

Nebo ho pošlu s odpadkovým košem a řeknu mu, aby se ještě v přízemí stavil u babičky a řekl jí, že je oběd.
Syn se vrátí nahoru, koš nechá dole a na otázku, jestli už jde babička na oběd, vyvalí oči a řekne: Proč? Jakobych mluvila latinsky nebo byl náměsíčný...
Ráno chodí do školy dřív, i když je už zavřeno, nechce snídat, zapomíná snídaně, ale odpoledne sežere 10 rohlíků....jsem nešťastná, co když se to bude zhoršovat?
Je chytrý, má bohatou slovní zásobu, je velmi citlivý, na svlj věk i mazlík, ale fakt mám dojem,. že spadl z Měsíce.
Redukuju mu hodiny na PC, sportuje, ale je neuvěřitelně rotržitý a nevěří si. Já vím, jsem blbej, řekne a rzhodí nešťastně paže.
Chybí mu koncentrace, a to ho i trestá ve škole. Má mizernou krátkodobou paměť a tak velmi vážně uvažuju, že začnem chodit k psychologovi. Nevím, jestli nemaluju čerty na zeď. Rodinu máme v pohodě, já jsem taky trochu plašan, ale dokážu se  soustředit, když je to potřeba,ale Kubík je plašan na entou :(
Prosím, poraďte, jak byste postupovaly vy?

Regina — 12. 9. 2007 13:23

Teď jsem dostala  zpětnou vazbu, přišla maminka jednoho spolužáka a potvrdila mi, že její kluci mají úplně stejné problémy, sice se mi ulevilo, ale stejně se s tím nemůžu smířit. Starší syn je velmi samostatný, tichý, trochu nemotorný, a je na něj 100% spoleh, je sice držkatý po mně, ale jinak  kluk do nepohody. Mladší synátor je jeho pravý opak, ubrebtaný, veselý a velmi velmi živý....čí ty děti jsou? :D :D :D

savéla — 12. 9. 2007 18:23

Asi tvoje... když navštěvují tvoji ledničku :lol:
Víš, kdysi jsem četla knížku o postavení dítěte v rodině, jmenovala se Rodinné konstalace, ale je to něco jiného, než dnešní módní trend. Je to o tom, v jakém pořadí se dítě narodilo, prvorozený perfekcionalista, prostřední dítě v sevření, nejmladší mazlíček... Tvrdila jsem, že autor to asi studoval na mých dětech, protože to přesně odpovídá.
U nás je to stejné, nejstarší pečlivý student, i když už je v letech flámování a užívání si, pak je prostřední, toho teď nehodnotím a nejmladší ukecaný roztržitý mazel. I ve čtrnácti se mazlí, už trochu míň, vleze mi do postele ale když má říct, co vlastně potřebuje do školy, to přesně neví, Mám na to definici - myslím, možná, třeba, asi...
Pokouším se o důslednost, ale už mi to tak nejde, jak u těch starších.
Takže pevné nervy a vydržet, určitě bude líp :D doufám :lol::lol::lol:

Evice — 12. 9. 2007 19:18

Regina napsal(a):

Holky, taky vám blbnou děti? Mladší syn, 11,5 let, absolutně není schopen udržet v hlavě víc jak 3 věci. Vstát, ustlat, umýt oči- a když vstane, ještě půl hodiny kolem sebe kouká...Připadám si jako bachař, když mu to pořád denně připomínám.
Co mě ale poslední dobou doslova děsí,že OKAMŽITĚ zapomíná. Řeknu mu: dojdi si na náměstí koupit boty. On řekne: Kde je náměstí? A evidentně si nedělá šoufky!  A pak se ještě zeptá: A co si tam mám koupit?

Projdeme 5 prodejen obuvi a až v té poslední se mu zalíbí jedny boty, které si před týdnem koupil jeho o 3 roky starší bratr.
Tak jsem mu řekla, žemu TYHLE boty nekoupím, ať si koupí jiné, vím, že by to tomu staršímu vadilo, a mě vadí, že se opičí.
Synek málem dostane hysterák, že přeci NEVÍ, jaké boty si koupil jeho bratr (chodil v nich dva dny o doma, aby si jevyšlápl)....

Nebo ho pošlu s odpadkovým košem a řeknu mu, aby se ještě v přízemí stavil u babičky a řekl jí, že je oběd.
Syn se vrátí nahoru, koš nechá dole a na otázku, jestli už jde babička na oběd, vyvalí oči a řekne: Proč? Jakobych mluvila latinsky nebo byl náměsíčný...
Ráno chodí do školy dřív, i když je už zavřeno, nechce snídat, zapomíná snídaně, ale odpoledne sežere 10 rohlíků....jsem nešťastná, co když se to bude zhoršovat?
Je chytrý, má bohatou slovní zásobu, je velmi citlivý, na svlj věk i mazlík, ale fakt mám dojem,. že spadl z Měsíce.
Redukuju mu hodiny na PC, sportuje, ale je neuvěřitelně rotržitý a nevěří si. Já vím, jsem blbej, řekne a rzhodí nešťastně paže.
Chybí mu koncentrace, a to ho i trestá ve škole. Má mizernou krátkodobou paměť a tak velmi vážně uvažuju, že začnem chodit k psychologovi. Nevím, jestli nemaluju čerty na zeď. Rodinu máme v pohodě, já jsem taky trochu plašan, ale dokážu se  soustředit, když je to potřeba,ale Kubík je plašan na entou :(
Prosím, poraďte, jak byste postupovaly vy?

Bože, to je tak přesný!!!! Nebyl u tebe náš kluk? V říjnu mu bude 12. My mu říkáme "Mimoň".  Opravdu je často mimo. :dumbom:
Tu půlhodinu ranního rozkoukání ještě proloží četbou 100x přečtené encyklopedie u snídaně.

Protože je tak roztržitý, přes týden vůbec nesmí na počítač. Jenom o víkendu, pouze na hodinu, maximálně dvě. Účinek to má sice minimální, ale aspoň nějaký.

Regina — 7. 5. 2008 10:32

Teď mě dostala třídní staršího syna, je v prváku na soukromé škole, baví ho to, je- vlastně byl premiant.
Dnes mi volala, jestli vím, že není ve škole. Vím to, protože jde dnes na očkování, a protože dojíždí, tak holt zamešká jeden den. A pak paní učitelka spustila, jak se syn v učení strašně zhoršil... Jsem v šoku, moje spolehlivé dítě začíná blbnout! Obarvil si vlasy načerno, je z něj emo, kdo víte o co jde, tak asi máte oči v sloup....

Tak jsem strašně rozčilená, smutná, nasratá...a modlím se, aby to všechno dopadlo dobře.
Manžel je šílenej pruďas, je schopen ho zmlátit, já jsem zase ta máma, co věří, že její dítě je to nejlepší na světě...

Takže hošánkovi teď sklapne tipec. Začnu PC. To je u nás kámen úrazu.
Pak zkrouhnu kapesné, páč miláček hulí (chce se začlenit do party). Pak páteční výlety  do 11 večer.
Chjo, další prostředky došly. Jenže vím, jak to na mě v pubertě NEPLATILO, čím víc na mě  naši tlačili, tím víc jsem se vzpírala.

Tak to na mě dneska dolehlo jak facka do zátylku. Vítám se v klubu  rodičů pubošů :( Fakt není o co stát. Jsou jak neřízené střely, rodinné zázemí, koníčky, sport, výlety, slušné vychování- a najednou mám doma  UFO a to hned 2x!!!! :grater: :dumbom:

Vlaďka — 7. 5. 2008 11:28

Pokud je premiant, tak to s tím zhoršením nebude tak horký. Nás letos čeká - ani vlastně nevím co. Syn vloni dělal reparát v prváku na učňáku. Letos na čtvrttletí 7 pětek. Takže jsem ho sice přitáhle v používání PC a volném čase, ale to prostě nestačí. V hlavě mu to neuvízne i když se evidentně učí. Dostal na výběr, že to zredukuje na dvě pětky aby mohl dělat reparát, nebo jde od července makat. V životě by mě nenapadlo, že moje dítě bude takhle procházet školou.

dusička — 7. 5. 2008 15:32

Koukám,že jsem na tom líp než vy. Ale znám to. KLuk od mala zodpovědný, spolehlivý a bác ho. ted jobovka vedle druhý. Chodí do osmičky. V sedmičce měl 5 dvojek,v pololetí osmičky tři trojky  a ted ve čtvrtletí se rapidně zhoršil a vychází mu trojek sedm. Fakt na :dumbom: ted když je výzo důležitý. Jenomže on ví, že na školu ho vezmou i se čtyřkama.
Vydržíte zakázat pc? Já jsem pc ani nezakazovala. Omezila jsem pobyt venku, ve všení dny do 7, o víkendu do 9 hod. A budu to snižovat, jak bude nějaká špatná známka nebo nějáký průšvih.
Minule přišel v náladě, ( s holkama popíjeli krabicové víno)udělala jsem mu přednášku o alkoholismu v rodině a že tělo pubertáka je vývinu a dost náchylné na změny.
A ještě jsem se chtěla zeptat matiček pubertáků. Jak nosí vaše dítka rifle? Já fakt šílím. Má je na sobě, sotva na bokách, ještě níž a courá si nohavicema o zem. KDyž jsem mu řekla,at je dá nahoru, tak prý to nebude nosit jak teplej bratříček.

Stelička — 8. 5. 2008 9:12

Jo jo, ty rifle nosí "na smutek" - tzn. na půl žerdi. A z nich mu trčí nahoře trenýrky. Prý se to tak nosí. Takže abych začala kupovat nějaké výběrové spodní prádlo, když přichází na obdiv. Rifle jsem začala zkracovat s pomocí kalhotové lemovky (to dělala kdysi moje mamka a já ji nechápala, taková zbytečnost!). Ale takhle těm šouravým nohavicím možná o pár týdnů prodloužím životnost.
A před nedávnem jsem zažila šok. Mladý (13) dostal tel. příkaz mi jít naproti do Tesca, protože mám těžký nákup. Bylo něco kolem 15 stupňů a on mi přiběhl naproti v oranžových károvaných trenclích ("letní kraťasy"), neladící mikině a na svých tenoučkých hůlčičkách (rozuměj nohy) měl tmavé ponožky a černé nezavázané skejťácké boty  :rolleyes:  . Tak, jako on většinou chodí za mnou nebo přede mnou 5 kroků, tentokrát jsem odmítla s ním srovnat krok já.

dusička — 8. 5. 2008 10:32

Steličko - dobrý :supr:
Kluci se oblíkaj tak, že jim to musí všechno ladit, a to je ještě horší. Přehrabávaj mi prádlo na žehlení, aby měli k bílým ponožkám bílý triko.
A kluk mi zase chodil v těch největších mrazech jen v mikině, a ted taky šortky a triko s krátkým rukávem, i když je třeba jak píšeš 15 st. Pro ně je to vedro.

Jitka8 — 14. 5. 2008 9:04

No,naše holky se oblíkají celkem dobře.Taky někdy slyším,jak nejsem IN,takhle jít nemůžeš,vypadáš nemožně.Tvrdí,co nosily např.mikiny loni,letos už se jim nelíbí nebo jsou obnošené,tak chtějí nové.Ale to jim z mé strany zase až tak nevyhovím.
Dcera chodí ven,v tom co chodí do školy.Má čtvery kalhoty,tak jde pračka stále naplný plyn.
Ať už je ta puberta za náma a vydělávají si samy,aby věděly,že to není jen tak.St.dcera chodí na brigády,koupí si něco i sama,tak už to trochu chápe.
Minulý týden jsme si koupily stejná trika,akorát každá jinou barvu.Šly jsme v nich v sobotu na oběd a bylo to fajn.Zase jsem omládla.:reta:

Evulla — 25. 5. 2008 15:58

Hezký den,jsem tu dnes poprvé,tak reaguji na téma tak všeobecně.Doma mám 16-letou puberťačku.Hodná holka,jen občas ty oči v sloup mě fascinují.Asi jsem nebyla jiná.:)K oblékání: co říkáte na ty rozervané nohavice dole?Nebo na rozkrok v půli stehen-prý moderní:) a ty tomu mami nemůžeš rozumět.Nevím,asi jsem o dva roky mladší než hnědé uhlí.:)O holých zádech a bříšku pomlčím,to je absolutní normálka,jen gynekologové jásají,protože budou mít velký přísun pacientek.Ale stále si říkám,třeba budu někdy IN:)

Nela — 26. 5. 2008 8:17

Tak já jsem svému klukovi koupila  minulou neděli  rifle  téměř za tisícovku a včera jsem se na ně dívala a on je má dole úplně prodřené - taky nosí  kalhoty "na půl žerdi".  Já jsem myslela, že omdlím.:butter:   Příště půjde pro rifle do sekáče.
Ohledně oblíkání je u nás pořád boj. Když jsem s ním šla do divadla, tak  na sebe natáhl  - pro mne - nepřijatelný model, takže se musel převléct (ještě, že si dal říct, už do divadla ho vytáhnout, byl problém.  A když  jel s manželem   pro mulčovací kůru tak si oblékl bílou košili a bílé kraťasy :lol: a odkráčel k autu způsobem, jako  Travolta v Pomádě. :lol:  Byl opravdu použitelný. :dumbom:

Michaela.43 — 14. 8. 2008 12:05

Styl Travolta v Pomádě.....haha, to znám, ale moje máma si myslela, že HO bolí nohy, ať s ním zajdu za doktorkou.....(takže já byla ta špatná, co si syna nevšímá)

U nás se nenosí kalhoty na půl žerdi, ale rozkrok  snad až pod koleny, když jde v těch kalhotách, tak vypadá jak valící se méďa béďa....no, nevím,jestli se takhle nějaké holce vůbec bude líbit!!!!K tomu mikina velikosti XXXL - ale zas to má výáhodu, i když vyroste trochu, tak furt mu to oblečení je..... ( teď je  chlapci 14 let)

Wiki — 13. 11. 2008 17:15

Nedávno jsem byla s dcerou kupovat džíny. To snad ani popisovat nebudu, nechci to znovu prožívat. Ale. Přišel tam chlapec, tak 15,16let, takové tintítko.  Řekl, že chce ty největší džíny, co tam maj. Oblékl si je, dal si do nich šňurku z boty, zaplatil a šel. Byl fakt hustej. To mi pak sdělila dceruška.
Těžko to posat. já nevěřila. Do těch kalhot by se vešel i se svým spolužákem. A vidíte, je hustej! Tak si michaelo laskavě uvědom, že máš "hustýho" syna a nikoliv médubédu. A když mu to řekneš, tak si dost našplháš.