» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Mezinárodní kuchyně https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=216 » Francouzské brambory https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=17920 |
Lucka 1 — 27. 3. 2007 19:19 |
Vždycky jsem je měla moc ráda,ale manžel je nesnáší :dumbom: - necápu :D. Zítra si vařím jen pro sebe a mám na ně velkou chuť. |
Oxi — 27. 3. 2007 19:40 |
s laskou :P |
Veranna — 27. 3. 2007 20:01 |
Já je nepeču do sucha. Resp. recept je tento: na pánvi na cibulce lehce osmahnu na kostičky nakrájené nějaké uzené maso. Do vymazané jánské mísy nebo jiné zapékací nádoby dám plátky brambor, zasypu cibulí a msem z pánve, zase brambory a vrstvím a vrstvím. Pak tam dám Reblochon (když to chci mít "nóbl") a když ne, tak stačí kysaná smetana - množství je na tobě. Zamíchám a navrch dám na půlky nakrájený hermelín (podélné půlky). Dám zapéct nejdřív s pokličkou na 30 minut a pak bez na 10, aby se hermoš hezky vypekl a je to. Nesolím ani nepepřím, protže sýr a smetana udělají svoje. |
Bety — 28. 3. 2007 7:21 |
jenom malá poznámka - ta mísa se jenská, podle původního výrobce v německém městě Jena (Carl Zeiss Jena) |
Holčička — 28. 3. 2007 8:21 |
uvařené brambory rozdělím na hranolky (jako na br.salát) osolím, opepřím... na másle posmažím cibulku a salám (točeňák, gothaj, může být i uzené, nebo jakékoliv masíčko) - dám do remosky - a zapékám cca po 10 minutách zaleji vajíčkem (třeba zředěným mlékem) |
Veranna — 28. 3. 2007 8:29 |
:D Tak to celý život říkám blbě :D:dumbom:, ale doma mi rozumí... |
Blanka1 — 28. 3. 2007 8:32 |
Brambory jsou vařené nebo syrové? |
Décima — 28. 3. 2007 8:35 |
Brambory ve slupce uvařím předem do poloměkka (asi 10 min), po vychladnutí oloupu a polovinu nakrájím na plátky a dám na vymazaný (máslem a olejem) pekáček, osolím opepřím. Na panvi na másle osmažím do skleněna cibulku. Nakrájený gothajský salám položím na brambory, na to dám tu osmaženou cibulku, pokladu další vrstvou brambor, které taky osolím,opepřím. Rozkvedlám tak 3 vejce v trošce osolenýho mlíka, tím to vše zaleju a zapékám v troubě .Někdo dá na ten salám třeba i hrášek nebo pokrájenou nakládanou kapii, ale syn mi to vyďoubává, tak to nedávám. |
Lucka 1 — 28. 3. 2007 9:00 |
A neděláte je některá zalité smetanou. Já to nikdy takto nejedla,ale brambory na smetaně miluju,takže by to taky mohla být mňamka :) |
ivca — 28. 3. 2007 9:30 |
můžeš dát smetanu, kysanou smetanu nebo tučný bílý jogurt - vše je výborné |
Bety — 28. 3. 2007 10:01 |
no bóže, hlavně že vaříš :supr: |
ADRIANA 1 — 28. 3. 2007 13:13 |
najlepšie jedlo na svete!!!! dávam všetkého veľa |
Lucka 1 — 28. 3. 2007 20:30 |
Tak jsem je zapekla se smetanou a byly výborný :supr: |
jana3 — 29. 3. 2007 8:01 |
Ten recept zní dobře, jen nevím, co je reblochon. Ten heermelín má být podélně na půlky, to je na 2 kolečka? |
aprill — 29. 3. 2007 15:09 |
Přidávám do zapékaných brambor i kyselé zelí, mňam. :D |
Barborka — 29. 3. 2007 15:33 |
Tak já dělám takto: |
Světluška — 29. 3. 2007 16:26 |
Já dělám fr.brambory podobně jako Décima ale můj manžel je nemá příliž rád prej jsou moc suchý a když tam dám smetanu tak mu to taky nechutná.A já je tááááák miluju až bude v práci tak si je musím s dětma uvařit:-))) |
sisi21 — 30. 3. 2007 10:23 |
Já dávám syrové brambory na kolečka do vymazaného pekáčku.. na brambory kladu měkký salám,cibuli,znova bramborya pak rajče nastrouhaný eidam,nivu,salám, vajíčko uvařené natvrdo,okurky,znova brambor..Dám péci..Ke konci zasypu ,když brambory jsou měkké opět celé sýrem.. Tohle vše můžeš klidně zalít i šlehačkou.. |
morpheus — 26. 1. 2011 22:36 |
Zdravim. Pro milovniky francouzskych brambor s minimem casu a zarucene nejlepsi chuti :) |
Nela — 27. 1. 2011 7:40 |
Rodina franzcouzské brambory miluje. Asi je zítra udělám. Jen se mi zdá, že je moc dobře neumím, ale to je asi tím, že je prostě nemusím, nemám je ráda. |
dusička — 29. 1. 2011 14:41 |
Dělám stejně jako Sisi nebo Morf, jen s tím rozdílem, že salám zpěním na cibulce, hodí to bramborám příjemnou vůni. Někdy dávám i zmraženou zeleninu. |