kattja — 26. 3. 2007 16:21

Ahoj, mám pětiletou kočičku a v létě mě čeká stěhování s přítelem. Problém je v tom, že je to děsnej plašan a přítele se bojí (vůbec nějak nemá ráda chlapy, na taťku si zvyká dodneška). Z rodiny mě má nejradši, spí se mnou v posteli ( s hlavou na polštáři a přykrytá dekou - je jak mimino ), když nejsem přes noc doma, tak trucuje apod. V prvním okamžiku jsem byla rozhodnutá, že si ji s sebou vezmu, protože je to opravdu můj mazlíček a moc si to bez ní neumím představit, ale když se zamýšlím nad tím, že ji odtrhnu od ostatních z rodiny, od pejska a dám ji do cizího prostředí s cizím člověkem, tak to asi nebude nejlepší...... tak bych se jen chtěla zeptat, jestli má některá z vás s podobnou situací zkušenost. K.

Ladie — 26. 3. 2007 18:06

Já o víkendu taky stěhuji tu svoji - ma sice teprve dva roky, ale kdyz videla krabice a to, jak je balim, tak zacala trucovat a uz par dni se s nikym nebavi. Snad to nejak zvladne...

Ela.. — 27. 3. 2007 8:44

Záleží na tom, kdo bude schopen se lépe o kočičku postarat (kdo s ní bude častěji, ale pokud je silně na tebe fixovaná, ublížíš jí víc tím, když si s sebou nevezmeš), číča stěhování přežije, ty naše to také zvládly, ikdyž v první chvíli byly z té změny vyplašené, ale zaklimatizovaly se poměrně rychle, jen první týdny musíš dávat velký pozor na dveře a okna, kočičku nepouštět ven, mohla by se  ztratit, je nutné dopřát jí dostatek času, aby si na nový domov zvykla a přijala ho za své teritorium. Na přítele si rovněž zvykne, musí na ní jít pomalu, nevnucovat se, když číčinka bude u tebe a budeš se s ní mazlit, tu a tam jí pohladí taky, podstrčí nějakou mňamku, bude na ní klidně mluvit .. podá se to, neboj.