chomáček — 22. 3. 2007 14:11

Ahoj. Chtěla bych se vás optat,zda s tímto máte někdo nějakou zkušenost, zda jste o tom někdy slyšeli nebo zda někdo ve vašem okolí tohle má. Jestliže ano, jak se mu (vám) s tím žije? Popř.jestli nemáte nějakou zkušenost jak to vylepšit nebo odstranit? Myslím, že se o tom málo mluví a přitom to má docela dost lidí. Možná se o tom stydí mluvit.

Natynka — 22. 3. 2007 14:21

já to tedy vůbec zenám. a jak to vypadá??

chomáček — 22. 3. 2007 14:26

Je to symptom. Lidem prostě z ničeho nic začne pískat, hučet , šumět (u každého je to jiné) v uchu. Může to být z čehokoliv. Z hluku,častým používáním walkmena, poslech nahlas hudby,od krční páteře nebo když někdo se potápí a špatně se potopí nebo v z letadla. Taky deprese, úzkosti. To co to nastartuje toho je spousta. Spíš mě ale zajímá , jestli s tím někdo má nějakou zkušenost.

majkafa — 22. 3. 2007 14:28

Nedávno jsem o tom viděla v TV dokumentární film, trpěl tím nějaký kluk. Jestli si dobře pamatuju, nosil něco jako walkmana a pouštěl si do uší jiné zvuky, aby slyšel něco příjemnějšího, nějakým způsobem ho léčili a zlepšovalo se to. Dle toho filmu je to hodně nepříjemný zdravotní problém.

chomáček — 22. 3. 2007 14:36

majkafa... já to právě neviděla. Někdo mi to říkal , že to dávali. On to není zdravotní problém, ale symptom. Nejhorší je, že to nejde léčit. A jak to ten kluk v tom dokumentu zvládal? Jak o tom mluvil, pamatuješ si to? Kolik mu bylo let?

host eska — 22. 3. 2007 14:54

Já jsem slyšela, že je s tím hučením a nebo pískáním nejvíce sebevražd. Protože to člověka pomalu může přivést k šílenství. To hučení, pískání a i blbý zalehnutí je strašně nepříjemný. Těm sebevraždám se moc nedivím :/

elinka — 22. 3. 2007 15:05

tinitus nemusí souviset jen s uchem, je potřeba celkové vyšetření a vyšetření u ORL lékaře.Pokud se najde příčina jeho vzniku,pak ho lze celkem úspěšně léčit,ale bohužel stále existuje určité procento,u kterého léčba nepomůže...během dne většinou  tinnitus nedělá velký problém, protože kolem je spoustu zvuků,který ho ruší, větší problém bývá v noci, pak se používají tzv.generátory šumu
znám pár lidí,který mají tinnitus, všichni tvrdí,že hlavní je, na něj moc nemyslet..

chomáček — 22. 3. 2007 16:48

Host eska... tak nevím, zda je fajn tohle sem psát. Já osobně tinnitus mám a když to začlo, sama jsem myslela, že si život fakt vemu. Jenže mám 2 roky staré dítě  a to mě potřebuje. Docela jsem řešila, jak to zvládnout bez úhony a ty mi sem pak napíšeš tohle. Opravdu moc díky.

elinka.... a žijí s tím normálně? Chodí do práce, mezi lidi, baví je život? Lítají letadlem? Plavou? Víš, mě tohle zajímá, protože já mám pocit, že už nebudu moci dělat nic. Hlavně tancovat. MOje maminka to má asi 15 let a žije normálně. Ale ona je hrozně silný člověk. :( Jak staří jsou ti lidé, co je znáš a mají to?

host eska — 22. 3. 2007 17:06

No, chomáčku, tos měla napsat, že to máš..
Já jsem měla na to podezření, a tohle bylo první, co mi řekla doktorka :/ Ovšem pro mě to bylo povzbuzení, protože mi to pak nepřišlo tak strašný...  U mě to samo zmizelo po měsíci... Doktorka strašila, že musím jíst takový léky, nebo to budu mít do smrti, já jsem si vzala dva a bolela mě  z nich moc hlava, tak jsem na to vypododla a samo to zmizelo.
Je mi líto, že to máš dva roky... umím si to představit, to je celý, co jsem ti chtěla říct. Ne, že je to důvod spáchat sebevraždu.


Když je symptom, musí to vymizet, pokud vyléčíš příčinu??

Aqvamarín — 22. 3. 2007 17:19

Chomáčku, může to být a docela často bývá od krční páteře... Zkoušela jsi nějaké rehabilitace?

Aqvamarín — 22. 3. 2007 17:21

Doporučuju kraniosakrální terapii (cranio-sacrální) - zkus si zadat odkaz na net.... Nebo mi napiš, odkud jsi, třeba budu něco vědět

chomáček — 22. 3. 2007 17:26

Aqvamarín.... děkuji. Já jsem z Prahy 5. ... nevím, zda to bude od krční páteře. Byla jsem na neurologii a občas mě masíruje fyzioterapeutka. Na Neurologii mi řekli, že záda jsou vpohodě, ale poslali mě na magnetickou rezonanci, že mám špatné reflexi. A ty jsi dr.? Budu ráda za každou pomoc.

Aneri — 22. 3. 2007 18:01

Já znám dva muže, co tvrdí, že to mají....ale u nich to bude asi spíše tím, že od revoluce se jim nechce pracovat, tak jsou na pracáku a zkouší to na důchod. Ale tím vůbec nepodcenuji, že to opravdu může někdo mít.

Aneri — 22. 3. 2007 18:05

Ale ten dotaz už tu byl, Ota tam radil      http://www.acare.cz/tinitus.html      http://www.sestra.cz/scripts/detail.php?id=291158   ale tam bude potřeba více vyšetření !

Danulak — 22. 3. 2007 18:32

Náš přítel v Německu má tento problém už dlouhé roky, byl na tom psychicky jeden čas hodně špatně, ale už si pomalu zvykl a naučil se s tím žít.

chomáček — 22. 3. 2007 18:40

Vážně to tu už bylo? Tak to asi opravdu vude rozšířené. Jinak moc děkuji. Já si myslím, že si člověk na to zvykne. Ono vlastně ani není jiná možnost, teda krom té sebevraždy, jak říká Host eska. Stejně ale člověk hledá a pátrá, jak si aspon pomoci. Moc všem děkuji.

host eska — 22. 3. 2007 20:12

Chomáčku, ještě jednou se ti omlouvám, že se tě to tak dotklo. To jsem v žádném případě nechtěla.
Kdybych řekla, že v severských zemích je největší počet sebevražd, protože tam mají polární noc, bylo by top myšleno stejně a rozhodně bych tím nemyslela, že kdybys byla Norka, měla by ses jít oběsit.

Jinak to může být opravdu rozšířené hodně, protože to není vidět, a člověk ví, že ostatní to ani neslyší, tak se o tom nešíří.

Těch příčin může být asi opravdu strašně moc.

Jeden je třeba, že se ten koneček v chlemýždi málo prokrvuje a pomalu se tam usadí toxické látky z těla. Takže první záchrana je přestat kouřit, procházky na četstvým vzduchu, zdravě jíst(ne například uzeniny) a ještě k tomu byl podpůrný lék na prokrvení. Aby se ty toxické látky odplavily.

Může to být nějaká plíseň v uchu a tak dál... Je důležitý vyloučit všechny možný příčiny...
Držím palečky  :pussa:

elinka — 22. 3. 2007 21:18

chomáček napsal(a):

elinka.... a žijí s tím normálně? Chodí do práce, mezi lidi, baví je život? Lítají letadlem? Plavou? Víš, mě tohle zajímá, protože já mám pocit, že už nebudu moci dělat nic. Hlavně tancovat. MOje maminka to má asi 15 let a žije normálně. Ale ona je hrozně silný člověk. :( Jak staří jsou ti lidé, co je znáš a mají to?

myslím, že smutek není na místě, počkej, až tě pořádně vyšetří a začnou léčit...věk těch co znám je různý, od 20ti do 70ti, ti mladší to snášejí myslím ze začátku o trochu hůř,ale opravdu všichni se po čase shodují,že je psychika hodně důležitá, že je potřeba jednak zaměstnat uši, ale nejen to, je třeba zaměstnat i mozek a nepřemýšlet neustále nad tím, jaká je to hrůza že jim šumí nebo píská v uších a co když to nikdy nepřestane....existuje časopis Tinnitus-forum,ale bohužel je německý, ale pokud umíš německy,pak myslím,že by byl zajímavý nebo se z něj cituje v článku o tinnitu na stránkách www.gong.cz 
a neznám osobně nikoho, kdo by spáchal sebevraždu kvůli tinnitu..držím ti palce,aby se našla příčina a vyléčila se..přeju pevný nervy :pussa:

Jesi — 23. 3. 2007 6:57

Můj manžel tím taky trpí už rok a půl. Začlo to z ničeho nic. Protože jsem sestra na neurologii, udělali mu naši lékaři všechna možná vyšetření včetně magnetické rezonance a na příčinu nepřišli. Opakovaně chodil na rehabilitace s páteří a taky bez efektu. Ze začátku mu to pískání vadilo, ted říká, že už si na něj zvyknul, že na to nesmí moc myslet a pak už to ani nevnímá. Manželovi je 35.

Líba06 — 23. 3. 2007 8:34

Hlásím se k postiženým. Pískání, hučení, zaléhání uší mám také. Už pět let. Projevilo se mi to při nervovém vypětí, provalením manželovy nevěry a následným rozvodem. Když jsem relativně v klidu, tak to jde, ani to nevnímám. Ale jen trochu začnou nervy víc pracovat, tak se to zhoršuje.Byla jsem na všech možných vyšetřeních, na rehabilitacích, ale nic nepomohlo.
Naučila jsem se s tím žít, nic jiného nezbylo.

ivanka05 — 23. 3. 2007 8:39

Ahoj, já toto mám, a ani nevím od kdy, protože mi přijde že fakt hodně dlouho. Léčila jsem se v r.2000 s usima, kdy jsem skoro ohluchla, a ted mam nepruchodnou eustachovu trubici a poruseny nervik v jednom uchu, ale slysim... hur nez jini,ale neni to tak znat... ale to piskani a huceni je fakt husty.. nejhorsi je to, kdyz je nekde uplne ticho... nebo kdyz po me na audio vysetreni chteli abych mackala pri zvukach, jenze ty zvuky ve sluchatkach byly podobne, stejne jako v mem uchu, take me poslali na rehabilitaci,ale tam jsem mela 5x elektrolecbu,5xcviceni, coz jsem ale dal nedelala(jsem lenoch), takze nevim z ceho to je... a nevedi to ani v nemocnici (na ORL)K.

KALIK — 23. 3. 2007 8:51

mně píská po hlučné zkoušce s kapelou :)

Nety — 23. 3. 2007 9:12

A kde Ti píská? :vissla:

terry2 — 23. 3. 2007 10:06

Před časem jsem se tady ptala na tinitus já. Mám ho víc něž 10 let. Kombinace zvukového úrazu(dělobuch)a (trvalého stresu) postižený syn. Mám ho v pásmu vyšších frekvencí asi 40Db. Docela síla. Tehdy jsem se ptala proto, že mám za sebou všechna myslitelná vyšetření a vyzkoušela jsem všechno (léky, akupunkturu,rehabilitace krční páteře...). Výrazně se mi zhoršuje sluch, vnímám změny atmosferického tlaku (to se zvuk samovolně "přepíná" do vyšší hlasitosti), hůř se soustředím. Největší problémy mám ve společnosti, když hovoří víc lidí, to už jen odezírám.  Tak jsem si říkala jestli někdo nepřijde s nějakou osobní zkušeností co opravdu pomohlo.

chomáček — 23. 3. 2007 11:00

Líba, Kamchinka, Terry..... ... holky a jak usínáte? Máte na to už nějaký lék? Já to mám asi tak od začátku ledna tohoto roku , takže fakt krátce. Mám to zatím jen v levém uchu a jen vyjímečně i v pravém. Myslím, že ta psychika je fakt hodně důležitá, jenže já se bojím, že se to bude zhoršovat. Máte nějaké typy, kdy se to zhoršuje, čeho se vyvarovat? Létáte např.na dovolené letadlem? Plavete, potápíte se?  Já jsem totiž byla závislá na tanci (salse) a od ledna nikam nechodím a moc mi to chybí. Doktorka mi řekla, že můžu jít, ale at nestojím u repráku. Stejně se docela bojím. Já teda určitě mívám špunty v uších.
A ještě se vás chci optat, zda někdo máte hyperakuzi? (to je přecitlivělost na zvuky? ).....
A odkud jste? Ráda bych poznala někoho mladého kdo to má taky. Asi jsem jeblá (pardon ten výraz), ale ve dvouch se to lépe táhne. :)

Host eska.... to nic, neomlouvej se už. Já jsem po tvém uryvku musela hned psát kamarádce a ta mě uklidnila, že to záleží na osobnosti. Někdo si veme život i proto, když se doví, že má rakovinu. :( a tak si pořád říkám, zda není to pískání v uších ještě procházka růžovou zahradou.

Aqvamarín — 23. 3. 2007 11:13

chomáček napsal(a):

Aqvamarín.... děkuji. Já jsem z Prahy 5. ... nevím, zda to bude od krční páteře. Byla jsem na neurologii a občas mě masíruje fyzioterapeutka. Na Neurologii mi řekli, že záda jsou vpohodě, ale poslali mě na magnetickou rezonanci, že mám špatné reflexi. A ty jsi dr.? Budu ráda za každou pomoc.

Chomáčku, no já v Praze hledám někoho na kranio uz tretim rokem, bohužel jsem jeste nenasla... na Morave jsem mela jednu úžasnou paní a ta říkala, že za ní chodí speciálně lidé s tímto problémem, tvrdila, že to měli třeba 10 let a že jim to zmizelo, tedy aspon na nějakou dobu... Ta metoda mi prijde na tyhle věci logická - pracuje s myslenkou, že lebeční švy nejsou pevné, že se prostě hýbají (při nárazu, při stresu..) a tak může vzniknout nejaký problém. Já mám s kranio ty nejlepší zkušenosti po všech stránkách. Je v tom obvykle také reflexní terapie a reiky, proste hrozne příjemné věci. V Praze jsem zatím nikoho nenašla, kdo by mi vyhovoval. Zkoušela jsem například www.radostzit.cz, ale pro mě to nebylo ono, zkus ale, treba ti to bude vyhovovat..

Jinak chci vyzkouset jeste http://www.rychla.wz.cz/kontakt.htm

O kranio se píše i na stránkách www.studioletna.cz

Pokud chces jeste neco dalšího, kdlidne napis soukromou zprávu. Držím palce!

chomáček — 23. 3. 2007 11:15

Aqvamarín.. ale vždyt jak si psala ten první odkaz, tak tam byla nějaká paní na Milady Horákové v Praze? Ta není dobrá? Navíc to celkem dost stojí. Jak často se tam musí docházet? Jinak díky za odkazy.
A ty to máš taky nebo tě trápí jiné věci?

Aqvamarín — 23. 3. 2007 11:24

chomáčku, to je to studioletná, tam jsem se ještě nedostala

ivanka05 — 23. 3. 2007 13:13

No, já to nemam v konkretnim uchu, proste je to tak celkov vsude(jako by to bylo v hlave)....
vecer usinam normalne, ale jsou chvile kdy mi huci hodne... ale usnu... vis ja to mam fakt dlouho, a prijde mi, ze driv malicko,ted vic.. a ono si clovek zvykne...
Mela jsem nejaky prasky, na zlepsovani sluchu, dlouhodobe,ale zmeny jsem necitila zadne...

chomáček — 23. 3. 2007 14:41

Kamchinko, poslala jsem ti na soukromou poštu zprávičku. :) Díky za reakci.

terry2 — 23. 3. 2007 14:50

Taky nemohu říct, že by to bylo konkrétně v uchu. Je to taky pocit pískání jaksi uvnitř hlavy.
Jde vlastně o poškozená nervová zakončení (jak mi vysvětlil Mudr. Šejna ve Vinohradské nem. mimochodem specialista na tinitusy). Tam možná alternativní léčba pomůže pokud se jedná o šelest ze stresu.
My co máme letitý tinitus, nebo jako já zvukový úraz, tam se nedá dělat nic.
K usínání : už jako dítě jsem blbě spala, tak já rozdíl nevidím. Nikdy víc něž 6 hodin s jedním, dvěma probuzeními. 
K hudbě a sportu : Chomáčku mě je nejlíp na rokovym koncertě (řečeno v nadsázce), tam je takovej bengál, že ten můj neslyšim. Naposled na Kiss Revival, to bylo žůžo.

host eska — 23. 3. 2007 15:05

to je dobře chomáčku :)
Vždyť  salsa nejsou nějaké silné zvuky, ani to nebývá nějak extra nahlas :/
já jsem to možná měla víc než měsíc. možná tak 2 , ale na salsu jsem chodila a už to nemám :))

chomáček — 23. 3. 2007 15:08

host eska. ... no já se dneska chystám do Mánesa a když ne dneska tam, tak v sobotu do Tropisonu.(nebudeš tam? ) :) Uvidíme, co to se mnou udělá.
Ty jsi měla ale akutní tinnitus. A řekli ti, z čeho to vlastně máš? Prošla si nějakýma vyšetřeníma?

host eska — 23. 3. 2007 15:23

Neprošla :/ jsem ničím, neboť jsem narazila na doktorku, která zrovna nebyla moc kompetentní v léčení, či jak to nazvat.

Takže vlastně nevím, co to bylo a tak dál.
jinak v sobotu do tropisonu bych možná zašla, ale budu muset přemluvit doma :)) (ne maminku, teda :D)

chomáček — 23. 3. 2007 15:36

host eska. .... rozumím. Tak uvidíš. Kdyžtak se hlaš. :)

host eska — 23. 3. 2007 15:40

:pussa:

ita — 25. 3. 2007 16:01

Chomáčku, nevím, jestli jsem měla totéž. Po letu na dovolenou (to jsem měla hrozný tlak v uších a nic nepomáhalo) jsem nemohla usnout, v úších mi šumělo moře, na zbláznění. Pak se ještě přidal pavouček, který se spouštěl v oku. Vyzkoušela jsem vše možné, nakonec tabletky Gingko (mají v lékárně). Užívám je asi 2 roky pravidelně a mám pokoj.

elementgirl — 25. 3. 2007 16:19

Ahoj Chomacku...tak si tak rikam jestli Ti nahodou nezacina zanet stredniho ucha...ja jsem to mela asi 2 mesice a potom se mi naplno rozjel a to uz mi pichali obe usi...po tomto zakroku jsem asi 14 dni na jedno ucho vubec neslysela...pak jsem chodila na ORl kde mi dali takovou tu trubicku do nosu a musela jsem polknout vodu(V tom okamziku mi trubickou odsal vse z eustachovy trubice)byla jsem tam takto 2 x a pak behem par dnu jsem zacla slyset a piskani i zalyhani usi je pryc.A proc myslim ze to co mas neni Tinnitus?Protoze ten se mam takovy pocit projevuje tim ze ti sice piska v usich ale nerozeznas v jakem...proste Ti pak piska v hlave(nebo jak to napsat jinak:)Zkousela si ORL?

chomáček — 25. 3. 2007 21:04

ita.... ahojky. Určitě to bylo to samé, ale ty jsi měla akutní tinnitus. To mívá občas každý. BUď ráda, že to odeznělo. A co myslíš tím pavoučkem v oku????


elementgirl.... beruško ahoj. Já jsem od ledna na ORL víc jak doma, takže vím, že to tinnitus je. Mám za sebou už pár vyšetření i mimo. Zítra jdu na oční a za měsíc na magnetickou rezonanci. Oni to ti doktoři dělají pro klid toho pacienta,ale narovinu ti řeknou, že at nepočítám, že to pomůže i kdyby našli příčinu.
A jak se vlastně máš, kočko?

ita — 25. 3. 2007 22:55

Chomáčku, to je hrozně nepříjemný pocit. Koukáš se a najednou jako by se Ti před okem spouštěl pavouček na niti. Někde jsem se dočetla, že to způsobuje kornatění cév v mozku a že na to pomáhá gingko biloba (jinan dvoulaločný). Nevím, jestli "víra má mě uzdravila", ale mám po problémech, dokonce už ani tak moc nezapomínám. Pro jistotu pilule polykám trvale.

elementgirl — 25. 3. 2007 23:36

chomáček napsal(a):

ita.... ahojky. Určitě to bylo to samé, ale ty jsi měla akutní tinnitus. To mívá občas každý. BUď ráda, že to odeznělo. A co myslíš tím pavoučkem v oku????


elementgirl.... beruško ahoj. Já jsem od ledna na ORL víc jak doma, takže vím, že to tinnitus je. Mám za sebou už pár vyšetření i mimo. Zítra jdu na oční a za měsíc na magnetickou rezonanci. Oni to ti doktoři dělají pro klid toho pacienta,ale narovinu ti řeknou, že at nepočítám, že to pomůže i kdyby našli příčinu.
A jak se vlastně máš, kočko?

Aha tak to pak jo:( Tak snad se  podari s Tim neco udelat!!!Budu drzet pesti!Jinak ja se mam moc dobre...odjeli jsme s malym do ciziny a mame se tu dobre!!!Nikdo nas nevotravuje a tak celkove se tu proste mame fajn:)))A jak ty a ditko?Co rozvod?

Nicolas — 26. 3. 2007 10:15

chomacku,

ja jsem to měl cca před 5 lety.
Bylo to šíleně nepříjemný. ORL vyšetření a pak cca 3-měsíční léčba, kdy jsem žádné zlepšení nepocitoval.
Pak mi rekli, ze lidi s tímhle onemocnením mají nejake srazy (duchodci) a ze si aspon o tom povídají.

Cca 3 mesice po tom leceni se to spravilo. Ale pry se lidem stava, ze nejaka mirna forma muze zustat skoro porad.

chomáček — 26. 3. 2007 17:12

elementgirl.... teeeda, tak ty jsi za kopečkama? A kde tam? A u koho, proboha? Snad ses tam nevrhla na nějakého cizince? Jestli ano, tak ti přeji, at ti to dobře dopadne. Já jsem se nevdala, takže nejsem ani rozvedená. Prostě jsem odešla. A přítel má jinou a je šťastný. Já jsem na tom špatně celkově. Ale to už je život. Věřím, že se z toho vyhrabu.

chomáček — 26. 3. 2007 17:13

Nicolasi, děkuji za reakci. Vím, že jsou srazy. Ale já tam nejdu. Já k jedné doktorce, co tam přednáší, chodím a tak mi stačí pokecat s ní. Navíc už vím, že to má dost lidí a že nejsem jediná, navíc vidím, že ti lidé žijí, že se s tím smířili a žijí plnohodnotný život, takže se o to budu snažit taky, i když zatím mám pocit, že se to zvládnout nedá.
A můžu se tě optat, u koho ses léčil a co vše jsi na to bral?

elementgirl — 26. 3. 2007 22:19

chomáček napsal(a):

elementgirl.... teeeda, tak ty jsi za kopečkama? A kde tam? A u koho, proboha? Snad ses tam nevrhla na nějakého cizince? Jestli ano, tak ti přeji, at ti to dobře dopadne. Já jsem se nevdala, takže nejsem ani rozvedená. Prostě jsem odešla. A přítel má jinou a je šťastný. Já jsem na tom špatně celkově. Ale to už je život. Věřím, že se z toho vyhrabu.

Jsem v Anglii.Bydlim u segry a jejji rodiny.A vrhnout se na cizince?NO ja se ted radeji na nikoho vrhat nebudu...nejak se bojim vztahu po mych zkusenostech...
To ze si na tom spatne me mrzi...ja se taky porad vyrovnavam v sobe se spoustou veci ktery boli...akorat (musim zatukat) to zdravi zatim ujde!!Kdybys chtela nejak vic popovidat napis mailik budu rada!

pajtašek — 26. 3. 2007 22:21

Ahojte vsichni,no az me mrazi z toho co se tady docitam!Ja byla v zari 06,nachlazena a jak me bolela hlava z rymy tak mi v ni zaclo aji hucet,pak to preslo ale zase to zaclo a je to cim dal horsi,nevim jestli mam to co vy,zkusim to popsat.Za pravym uchem mi huci,ale tak v rytmu jako kdyz tepe tep,hlavne doma,a vecer aji rano.Jen v praci nebo nekde mimo domov,kde je ruch mam klid.Vecer kolikrat nevim jak mam si lehnout!!Kdyz treba udelam prudsi pohyb hlavou,nebo se ohnu,tak to zahuci a pak nic,ale nekdy to huci aji hodiny v kuse.A kdyz si stlacim tepnu na krku tak to celkem prejde nekdy.Jsem objednana na neurologii(co tam budou delat se mnou)???A na orl,delal mi pruplach ucha,ted pujdu na dalsi vys.tlakem to neni,ten mam mirne kolisavy,a ucpavani cev snad taky ne,cholesterol mam jen mirne zvyseny,treba to je od patere(jsem svadlena,ale prodavam v obchode)ale treba to je neco horsiho!!!Jo a kdyz me rozboli hlava tak spis na te prave pulce.Prosim mate li nekdo stejne priznaky,pisnete vase zkusenosti.Dekuji.

chomáček — 26. 3. 2007 22:26

Pajtašku, myslím, že máš to samé. Každému člověku tam houká, píská, šumí jinak, v jiných intenzitách a pauzách. Myslím, že na ORL ti to měli hned říci ne? To ti nedali žádné léky? Nic takového? KDyž jsi tam byla, co ti řekli? A řekla jsi jim, že ti hučí v uchu? On to někdo popisuje, že to je v uchu, někdo v hlavě za uchem. Myslím, že od krční páteře to bývá velmi často. ZKus zajít na rehabilitace.

pajtašek — 26. 3. 2007 22:45

Ahoj,no moje obvodni se tvarila divne,kdyz jsem ji to popisovala.U ORL,mi udelal ten vyplach a rekl-je to dobre??A ja mu rekla ze nevim ze to slysim az kdyz jsem v tichu.No a za 2 dny sem tam byla znova ze to teda nepreslo apopsala jsem mu to kdy apri cem mi to dela a on rek ze to asi nebude usima ale tlakem(ten mam v poho)a nebo od patere.Ale me ani neboli za krkem,spis zada celkove.No atak me Dr poslala na neurol.at se objednam,a sestra me obednala az na 3.5.!!Ajen se zeptala jak dlouho me to trapi.Tot vse.Tak to asi bude beh na dlouhou trat.Snazim se si to nepripoustet,nejlepe je mi ted fakt v praci:-)Ale nekdy me prepadaji myslenky,ze se toho uz nezbavim,nebo ze mam naky nador v hlave ten tlaci na tepnu a proto ty zvuky jako kdyz tepe tep.Tak fakt nevim.Ted me to trapilo doma 2 dny!Dnes v praci v poho,a ted u pocitace zatim nic tak uvidim co bude jak zalehnu.A na te neurol.mi vysetri vse ohledne patere ahlavy??Nejaky rentgen??Jinak jsem zacla brat gingko bilobu.Tak se pro dnesek loucim.

chomáček — 27. 3. 2007 10:06

Pajtašek... no je to tak. Málo kdo se toho prý zbaví. Ale jsou i tací, neboj. U někoho to odezní samo, prý. Jinak já jsem na neurologii byla. Mě tam svlékli do naha a dělala jsem tam šaška. Musela jsem zavřít oči,dát ruce dopředu a pochodovat na místě jako vojáček.Oni tak zkouší pak reflexi, že si lehneš a oni tě tím kladívkem proklepávají. Mě tam našli , že mám špatné reflexi,takže mě poslali ještě na magnetickou rezonanci.
Gingo bilobu beru taky. To je vpořádku. Ale mám ještě něco na prokrvení vnitřního ucha. Betaserc.
Nádor v hlavě určitě nemáš. Zkus si přečíst tuhle stránku. www.gong.cz  A klikni na tinnitus. Jasně tam píší, že to pískání není předzvěst naprosto žádné nemoci. Ani ucpávání cév, mrtvice, prostě fakt ničeho.
Neprošla jsi ted někdy nějakým stresem? Nebo nemáš něco s očima? Mě moje doktorka poslala i na oční. To víš, celé tělo souvisí a jde ruku v ruce, natože pak hlava. :(

host eska — 27. 3. 2007 10:28

Teda včšerqa mi večer pískalo pěkně v uchu, asi půl hodiny, asi z toho, že na to furt myslím :usch:
Taky jsem si vzpomněla, co jsem na to prokrvení měla za lék. Microser .... z toho tak ukrutně boooooolela ta hlava.

Tak jak zvládáš? Neshoršilo se to po párty?

Nikam jsme nejeli v sobotu, ale sna d tuhle sobotu a nebo tak :) A jak bylo?

Aqvamarín — 27. 3. 2007 10:51

pajtašek napsal(a):

Ahojte vsichni,no az me mrazi z toho co se tady docitam!Ja byla v zari 06,nachlazena a jak me bolela hlava z rymy tak mi v ni zaclo aji hucet,pak to preslo ale zase to zaclo a je to cim dal horsi,nevim jestli mam to co vy,zkusim to popsat.Za pravym uchem mi huci,ale tak v rytmu jako kdyz tepe tep,hlavne doma,a vecer aji rano.Jen v praci nebo nekde mimo domov,kde je ruch mam klid.Vecer kolikrat nevim jak mam si lehnout!!Kdyz treba udelam prudsi pohyb hlavou,nebo se ohnu,tak to zahuci a pak nic,ale nekdy to huci aji hodiny v kuse.A kdyz si stlacim tepnu na krku tak to celkem prejde nekdy.Jsem objednana na neurologii(co tam budou delat se mnou)???A na orl,delal mi pruplach ucha,ted pujdu na dalsi vys.tlakem to neni,ten mam mirne kolisavy,a ucpavani cev snad taky ne,cholesterol mam jen mirne zvyseny,treba to je od patere(jsem svadlena,ale prodavam v obchode)ale treba to je neco horsiho!!!Jo a kdyz me rozboli hlava tak spis na te prave pulce.Prosim mate li nekdo stejne priznaky,pisnete vase zkusenosti.Dekuji.

patjašku, tohle je jasně od páteře, doporučuju rehabilitace, ale na doktora nečekej, ten tě objedná za půl roku. Zkus například - http://www.masaze-strnad.cz/  Pan strnad je úžasný, on Ti tu krční páteř super srovná - mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti a navíc Tě vezme hned. Já měla před vánoci zablokovaná záda tak, že jsem se nemohla pohnout, den před štědrým dnem jsem mu zavolala a on řekl ať hned přijdu, že si na mě udělá čas. Je zlatej. :supr:

Ovšem teď mě napadlo, že nevím, jestli jsi z Prahy. Ještě bych někoho takového znala v Olomouci, ale jinak ais nevím

chomáček — 27. 3. 2007 16:19

host eska. ... ahojky. Jo byla jsem v sobotu a byla jsem tam do 5 do rána. Od té doby mi hučí v hlavě jako ve vosím hnízdě. Tak nevím, zda to je tím. Microser beru taky,ale už mi ho doktorka změnila na betaserc, takže až to doberu, tak začnu betaserc. Mě z něj nebolí hlava, ale někdy se mi pěkně motá. Ted už ani tak ne, ale zezačátku to bylo hnusné. I mi bylo na zvracení, takže jsem si myslela, že mám Meňiéra. To je hnusná nemoc, snad jí nebudu ani rozebírat.

Tuto sobotu bych mohla jít taky, ale nevím,zda se mi to chce opět riskovat. :( Ty půjdeš určitě?

host eska — 27. 3. 2007 16:21

Nevím to určitě. Ještě jsem domluvená s jedním kamarádem, že mě něco naučí. A právě nevím , kdy bude mít čas.
Vážně ti z toho teď hučí v hlavě? Je to horší než předtím?
A bylo tam fajn?
Já jsem dřív chodila v tu středu, ale to nestálo moc za nic. :/

chomáček — 27. 3. 2007 16:54

Jo jo. Je to horší. Těžko říci z čeho. Já než jsem tam šla, tak jsem mohla v noci normálně spát. Po salse už nemůžu. Ale fakt nevím co to zapříčinilo. Prý to mohla být ta únava, ale proč to trvá dál to nevím. :(

Ale ty jsi z Brna, ne? Nebo už ses přestěhovala do Práglu? :)

Aqvamarín — 27. 3. 2007 17:08

Chomáčku, utíkej si do lékárny pro hořčík! A pořádnou dávku!

chomáček — 27. 3. 2007 17:11

Jo jo, už jsem to postřehla v mailiku. Mám tady kombinaci vápník, hořčík , zinek, nestačí to?

Aqvamarín — 27. 3. 2007 17:15

chomáček napsal(a):

Jo jo, už jsem to postřehla v mailiku. Mám tady kombinaci vápník, hořčík , zinek, nestačí to?

Vápník hořčík takhle odbourává, je to strašný nesmysl, že to tak balí... čistý hořčík.. zinek je fajn, ale začni hořčíkem

chomáček — 27. 3. 2007 17:18

Dobře. Jdu si to koupit. Stejně za chvíli jdu ven. Jsi zlato. Díky. :)

host eska — 27. 3. 2007 18:29

No, to mě mrzí. Jestli jsi to hučení měla z toho, tak bych to raděj moc neriskovala a hlavně bych se šetřila. Já chodím vždycky tak na dvě tři hodinky.
Snad s eti po tom hořčíku zlepší.

chomáček — 27. 3. 2007 18:55

host eska.... no, ono je to prý tou menstruací. Tak snad až přejde, tak to zase odezní.

pajtašek — 27. 3. 2007 22:45

Dekuji za rady:-)Na nake ty masaze se pokusim zajit,ale jsem z Ostravy.Tak musim najit neco tady.No ja mela jediny stres v rijnu-VDAVALA jsem se.pred tim to nachlazeni apak to vlastne postupne zaclo se zhorsovat.Tak uvidim,treba je to jen od patere.Tak se mejte hezky zatim.Pa

Aqvamarín — 28. 3. 2007 11:41

pajtašek napsal(a):

Dekuji za rady:-)Na nake ty masaze se pokusim zajit,ale jsem z Ostravy.Tak musim najit neco tady.No ja mela jediny stres v rijnu-VDAVALA jsem se.pred tim to nachlazeni apak to vlastne postupne zaclo se zhorsovat.Tak uvidim,treba je to jen od patere.Tak se mejte hezky zatim.Pa

zkus kranio - tedy vygoogli si kraniosakrální nebo craniosacrální terapii v Ostravě, věřím, že to tam taky někdo dělá... Je to fakt hrozně příjemná věc a přijde mi i logická na tin.

pajtašek — 29. 3. 2007 18:45

Ahoj lidi,Tak ja mela 2 dny co jsem byla v praci(delam 12h)klid od huceni,kupodivu aji vecer doma.Ale hned dalsi den(ve volnu)mi hucelo cely den skoro.Sli jsme s muzem ven,amela jsem tim zkazeny temer cely den,vubec jsem si ho neuzila:-(((.Spat jsem sla se spuntem v uchu.Acetla jsem si ted clanky na adr-qonq-to sem netusila ze to muze zpusobovat takova zpousta nemoci!!To bude trvat 5 let nez mi zjisti pricinu.Zjisti li mi ji vubec.Dnes jsem opet vstavala s hukotem,ale pak to ustalo,zatim dobry,akorat me boli krcni pater,mam mirny tlak v uchu,a sem tam me za uchem neprijemne zaboli.Vcera jsem byla na audio u usniho,sluch mam ok,a na to ucho kde mi to huci slysim lepe.Vic vysetreni se mnou nedelali.Ted mam pockat az na vys.na neurologii,takze mam mesic cas!A jak vam to tam huci,v kuse nebo taky tak tepave??Ja si to vcera zmackla za tim uchem,zmirnilo se to ale zaclo mi to delat na druhe strane.Tak jsem to zas pustila,protoze jsem mela strach.

chomáček — 30. 3. 2007 9:17

Pajtašku, je to peklo, já to vím moc dobře, ale všude radí,aby se člověk, kterého to postihne, tak nesledoval a nechal to být. Stejně se s tím nedá nic dělat. Bud ráda, že máš od toho občas klid. To aspon nabereš energii a vyspíš se.
A tobě pomáhá spát se špuntem? Být tebou, tak to nedělám. Zkus řeba hudbu do uší potichoučku.
A strach neměj, fakt to není nic smrtelného. Je to pouze nepříjemné a blbý na psychiku, ale rozhodně tě to neohrožuje na životě. Bud ráda, že nemáš např.rakovinu.

Můžu se tě zeptat kolik ti je? A máš děti?

pajtašek — 3. 4. 2007 22:23

Ahoj chomacku,je mi 30 a dite planujem,prave proto jsem tu hlavu zacla resit,a doufam averim ze vyresim!!Jinak me jebne.Opet jsem mela 3 dny v praci klid,no a vcera doma mi to zas chvilema otravovalo zivot,nechapu to a to jsem mela hudbu nahlas a porad jsem neco delala.Ten spunt to trochu stisi ale zas je mi neprijemny v uchu,ale zjistila jsem ze kdyz se rozcilim je to horsi a kdyz se naopak snazim dat do pohody tak to treba behem chvilky aji prejde.Napriklad dnes mam volno a mam docela klid od toho.Snazim se na to nemyslet,a poravdu to asi pomaha.Tak ahoj a klid v usich vsem preji :-)

chomáček — 4. 4. 2007 9:51

Ahoj Pajtašku. Jo jo, to je svatá pravda. Hlavně klid a říkat si, že je to lepší, že než mít např.rakovinu. A máš to v obouch uších nebo jen v jednom?

chomáček — 4. 4. 2007 9:52

hehe, tak koukám, že se opakuji. No jo, když vy tisíc let nepíšete a já si to pak nezrekapituluji. :D

pajtašek — 4. 4. 2007 22:23

Cauki,mam to na prave strane,pred chvili jsem prisla z prace,tam v poho a ted zatim taky nic neslysim.Tak mi pripada ze mi to dela kdyz dele spim-jsem schopna chrnet do 11 kdyz mam volno.Protoze do prace vstavam driv a i ve volnu jak vstanu driv tak mam klid od toho.No jsem z toho jelen proste.Tak ja jdu vyuzit klidu v usich a jdu si cist knizku.Dobrou.

maya — 5. 4. 2007 0:58

Nečetla jsem všechny příspěvky, takže možná to tu už někdo psal, ale četla jsem, že na tenhle problém někomu pomohlo užívání Ginkgo biloby.

chomáček — 5. 4. 2007 11:39

Pajtašku, tak to je fajn. Kéž ti to vydrží. Kup si tu Gingo bilobu, jak píše maya. Tu můžeš užívat i preventivně, je i na soustředění a prokrvení mozku, což prospěje každému. :D

MachulkaL22 — 17. 2. 2016 18:00

Ahojte, prosím Vás, vím, že je to už nějaká doba co jste sem psali. Mám problém teď asi deset dní, byla jsem předtím nachlazená (ale nic speciálního), byly mi podány pouze léky betaserc. Máte stále tinnitus nebo ste se ho zbavili za ta léta?

Alzbeta — 29. 2. 2016 9:55

Můj otec má tinitus, ale ne nějak zásadní. Někde jsem četl, že jej může způsobovat napětí a stres - taková klasika. Ale nic zásadního otec na to nejí jediné co si koupil tak gingo bilogu.

A myslím si, že se není za co stydět.

PeterStudenik — 26. 4. 2017 10:06

Dobrý den, mně se podařilo tinnitus úplně vyléčit a napsal jsem o tom knihu - Výléčil jsem si tinnitus. Více můžete najít na www.beztinnitu.cz. Všem držím moc palce, Peter Studeník