Pepi — 15. 3. 2007 10:52

Co takhle se navzájem inspirovat co dnes vaříme?!
Tak začnu, ja dnes jednoduše - kminovou polévku a smažený květáček. :)  Kdo to má furt vymyšlet :dumbom: :D
Kdo se přidá?
Komu se chce, at napise i podrobnejsi receptik :supr:

BLUE — 15. 3. 2007 10:59

já teda zatím jen pro tatínka - vepřové ve smetanových bramborách :-)

mufina1 — 15. 3. 2007 10:59

To je dobrý nápad... :supr: já vždycky vařím večer na druhý den (to víte - práce.. :dumbom: :dumbom: )
Takže dnes mě čeká kuře na zelenině (cibule, rajčata, papriky) a ještě nevím co budou chtít jestli bramborovou kaši nebo rýži... ;)

Romana — 15. 3. 2007 10:59

Koprovku - tu my všichni milujeme. Zítra budou fazole na kyselo, v sobotu segedin a v neděli vepřová panenka na švestkách :-))))))))))

Gabrielle — 15. 3. 2007 10:59

žemlovku, taky jen pro tatínka...

Tiffi — 15. 3. 2007 11:00

Já mam navaříno ze včerejška. Dělala jsem jatýrka na víně, se sýrem a cibulí.

mufina1 — 15. 3. 2007 11:01

Romčo ta panenka na švestkách mě zaujala... ;) jak to děláš???

Romana — 15. 3. 2007 11:04

Do papiňáku dám plátky masa s provensálským kořením, osmahnu na plátcích cibule, přidám švestkový kompot (já mám zavařené vypeckované půlky švestek) a "papiňákuju" :-))). Pak ještě trošku zahustím.  Příloha hranolky. Jednoduché a chutné!

mufina1 — 15. 3. 2007 11:06

Romčo děkuji děkuji... o víkendu vyzkouším... :godlike: :godlike:

Pepi — 15. 3. 2007 11:07

Zajímavé, s těma švestkama, zkusíme taky. Šlo by to i s povidlama, ne? Švestky se stejne rozvaří, ne?

Romana — 15. 3. 2007 11:09

Já nevím, to už by asi chytlo trošku jinou chuť, ale to jsem si tak nějak vymyslela sama, takže fantazii se meze nekladou. Vyzkoušej a dej vědět.
Já spíš nevím, co udělam teď Barbulíně  :-((

PetaZ — 15. 3. 2007 11:26

Včera jsem upekla jahelník se švestkama a dneska zapečené houbové špaldoto..

Romana — 15. 3. 2007 11:27

teda Peti, vy jedete ve zdravé výživě, co? :-)) Jak se dělá ten jáhelník?

PetaZ — 15. 3. 2007 11:39

Romi, mě zdravá výživa chutná, ale vegouška nejsem :) Českou klasiku mám tak 1x za 14dní u mámy :) Jahelník jsem koupila jako směs v krabici (Globus) a přidala jsem akorát domácí med, švestky a vajíčka.

Žanet — 15. 3. 2007 11:39

Pro tatínka šunkofleky a pro prcka kuř masíčko s těstovinami a zeleninkou.....

petrželka — 15. 3. 2007 11:41

Já dnes budu dělat asi bramboráky, ale taky jen pro tatínka, Kája si na ně ještě musí počkat :-)

maminaanýzek1 — 15. 3. 2007 12:07

já dnes dělám zapékané brambory a zítra bramboračku a krupicovou kaši pro nás s dětma a taťka bude jíst v práci.O víkendu se chystám na kuře na paprice.Ale vařím téměř každý den a jsem z toho na nervy,protože už pomalu nevím co,střídám to dost dokola tak mě tu nějaké tipy na jídlo taky potěší!

lulu24 — 15. 3. 2007 12:10

Já pro tatínka nic, protože zlobí a já si udělám bramborovou kaši a filé.

Pepi — 15. 3. 2007 12:13

U vás doma zlobiví tatínkové drží nedobrovolnou hladovku?

AndreaP. — 15. 3. 2007 12:15

Jééé, to je super téma, já vařím taky denně a inspirace už není :kapitulation:
Dneska máme zeleninovou polívku a rizoto, a co bude zítra - tak to fakt netuším :lol:

lulu24 — 15. 3. 2007 12:24

On je kuchař, takže si může uvařit sám. Já od včera stávkuju.

Romana — 15. 3. 2007 12:31

Teď jsem dostala na nudle s mákem nebo tvarohem, mňam. Anebo francouzské brambory....

Holky, a co děláváte za slavnostní oběd na velikonoce?

Smíšek — 15. 3. 2007 12:36

dne je kuřecí maso nadrobno s provensálským kořením + brambor + červená řepa - pro mě a tatínka.

AndreaP. — 15. 3. 2007 12:37

Romi, francouzské brambory, mňam, nedělej mi chutě :P Jenže to by mi ten můj menší chlap nejedl, je zmlsanej :dumbom:

Jinak my na velikonoce děláme většinou kuřecí řízky a bramborový salát (v pondělí) a nudlovou polévku.

Miss — 15. 3. 2007 12:38

co tak obalovane kalamare? su výýýborne a tie z Tesca nie su drahe sacok 59 korun a su z toho 2 porcie..k tomu zeleninový salatik s ladoveho salatu a cherry paradajok + sa može doplnit na kocky nakrajaným ovcim syrom..pre ocka ku kalamarom zemiaky muži nemaju velmi radi zeleninove prilohy :lol:

Romana — 15. 3. 2007 12:39

No Barča by to taky nejedla, to jsou jen moje chutě. Občas lapnu kuchařku a listuju a slintám nad obrázkama.

lulu24 — 15. 3. 2007 12:42

Já taky francouzský brambory miluju.  A občas je dělám i tak, že je zaliju takovou tou sýrovou omáčkou se smetanou z pytlíku(vitana-šikovné recepty), je to původně na kuřecí, ale tohle je taky dobrota.

Světluška — 15. 3. 2007 13:10

U nás je to dneska takhle:tatínek slouží tak má oběd v práci,starší dcera má dneska kroužek tak má oběd ve škole a já jsem si udělala nezdravé hranolky,ale pěkně v troubě k tomu dušenou zeleninku na másle a koupenou sekanou mňam to jsem si pochutnala a Martínek až se vyspinká dostane brambůrky kousek masíčka a tu mojí zeleninku.

Tanka — 15. 3. 2007 14:10

Mám moc ráda francouzké brambory,kamarádky mi jednou poradila ať je zkusím udělat z hranolek,tak jsem to vyzkoušela a od té doby už je z brambor nedělám.Mému chlapovi to z hranolek chutná ještě víc a já si ušetřím práci se škrábáním a krájením brambor.

tina — 15. 3. 2007 14:14

my máme hrachovou kaši s uzeným a polévku z uzeného s kroupama - no, holt jsme tu měli plonkovní uzené koleno :)
jinak se taky chystám na bramboráky, jen nevím, kdy :)

kačíkgirl — 15. 3. 2007 14:19

jůů tak tu kaši hrachovou bych si dala taky ale asi by mě to vyneslo ke stropu a pak roztrhlo...

lulu24 — 15. 3. 2007 14:38

Eee, tu já nemusím.

kačíkgirl — 15. 3. 2007 14:42

já jsem dneska měla brkaši a párek, a na víkend chystám asi kuře, ael ne celý ale ve čtvrtkách klasika pečený s bramborem nebo rýží...a okurkovej salát, přes týden vařit jinak nemusím, neboť manža je v práci, Báří zatím v bříšku takže vařím jen na víkend, a sem tam uvaří moje mamča a někdy jdeme k tchánovcům...

Romana — 15. 3. 2007 14:47

Takže Báří měla taky brkaši s párkem? :-)) To by teda moje Báří asi nejedla :-)))))))))))))))))))

kačíkgirl — 15. 3. 2007 14:55

to je asi tím že si ještě nemůže moc vybírat :) ale uvidíme za pár měsíců :D

Ketynka21 — 15. 3. 2007 17:32

holky hodte nejakou inspiraci na salatky

kačíkgirl — 15. 3. 2007 17:36

kety hoď si do vyhledavače saláty recepty a uvidíš co se ti najde a myslím že si vybereš...

Parmenka — 15. 3. 2007 21:39

Tanka napsal(a):

Mám moc ráda francouzké brambory,kamarádky mi jednou poradila ať je zkusím udělat z hranolek,tak jsem to vyzkoušela a od té doby už je z brambor nedělám.Mému chlapovi to z hranolek chutná ještě víc a já si ušetřím práci se škrábáním a krájením brambor.

Tanko to děláš z kupovaných mražených hranolek?

dusička — 15. 3. 2007 21:42

včera - kuře na smetaně, houskový knedlík,
dneska - zapečené brambory
zítra - ?
sobota - něco sladkýho asi palačinky
neděle - knedlo vepřo zelo
Taky už nevím, co pořád vařit. Doma mám 3 chlapi (manžel, a kluci 13,5 a 10,5)

keny — 15. 3. 2007 22:01

Taky rychlovka z kuřecího nebo krutího...na nudličky + zelenina dle chuti orestovat a zalít (omluvte nevím přesně jak se to píše)sečuánskou omáčkou od uncle bens:lol::-D (fakt pěkně napsaný....:kapitulation:) a to je byšta teda jen pro velký .S rýží hmmmm vynikající....


Jinak hovězí na česneku jeden den noky a pak bram .knedlík.Kuř.játra normálka na UHO(universální, hnědá omáčka omáčka) no a pak špagety a tak............

Tanka — 16. 3. 2007 1:02

Parmenko,jasně.Normálně zmrazený to nasypu do pekáče se vším ostatním,zamíchám...no prostě pak už jako klasika Fr.br. Ušetří to čas. :D

mufina1 — 16. 3. 2007 9:20

Tak já dneska na večer (přijdou sousedi a objednali si to) knedlo, vepřo, zelo... zítra zapečené těstoviny - klasika - uzené, rajčata, papriky, cibule a v neděli asi kuřecí játra se zeleninkou (opět rajčátka, papriky, cibule) a buď rýže nebo hranolky..

puzzle.girl — 16. 3. 2007 9:28

Tak my dneska děláme smažený sýr s br. kaší a včera byla úžasná čína od tatínka. Zítra ještě nevím - asi něco kuřecího.
Na Velikonoce budu dělat svíčkovou, protože přijedou moji rodiče a tchánovci jsou o patro níž, takže bude vystaráno...

lulu24 — 16. 3. 2007 10:11

Na víkend plánuju hovězí plátky na houbách s rýží.

kačíkgirl — 16. 3. 2007 10:24

já budu dnes k večeři dělat toto
200 g kuřecích prsou 200 g žampionů ½ květáku eidam zabalený v mletém masíku 100 g hladké mouky 2 vejce 200 g strouhanky Sůl Olej na smažení
Maso, žampiony a květák očistíme a nakrájíme na kousy. Tak akorát do pusy. Vše obalíme v mouce, v rozšlehaném osoleném vejci a na závěr ve strouhance a smažíme dozlatova v dostatečném množství oleje. Osmažené kousky necháme okapat na papírovém ubrousku. Smažené kousky nasypeme do jedné mísy. U stolu si pak bereme z mísy a namáčíme do tatarky...

Gabrielle — 16. 3. 2007 10:24

Dneska brkaši a nějakou rybku...

kačíkgirl — 16. 3. 2007 10:24

je to z pořadu pod pokličkou...trošku obměněný

Nikiska — 16. 3. 2007 10:32

Dneska makarony s omáčkou a sýrem.
Zítra bude svíčková a v neděli jí budeme dojídat....jak nás znám.

PetaZ — 16. 3. 2007 10:54

Taštičky s mákem a zítra boloňské špagety se sýrem.. A v neděli česká klasika u maminky :D (knedlo zelo vepřo nebo řízek). Uff, to mi bude zase těžko  :skurt:

potvurkapodivna — 16. 3. 2007 12:01

V mrazáku mám kus vepřovýho, poraďte, co s tím kormě řízků :lol:

Lucka 1 — 16. 3. 2007 12:07

Ahoj Potvůrko :) Včera jsem měla taky vytáhlý vepřový a řízky se mě nechtěli dělat,tak jsem si to nakrájela na plátky,trochu naklepala,osolila,opepřila,poprášila hl. moukou a červenou paprikou a posypala gyros kořením. Zprudka jsem to opekla na pánvi a pak to i stím výpekem šupla do trouby a na to jsem hodila plátek sýra a šunky a zapékala to cca 10 minut a byla to mňamka. K tomu byly hranolky

tina — 16. 3. 2007 12:08

potvůrko, čínu, přírodní řízky, na smetaně... co já vím :)

dusička — 16. 3. 2007 12:26

Potvůrko - jestli je masíčko libový - tak přírodní řízky, nebo mý chlapi milujou maso na způsob číny - na kostičky a přidat koření aby to bylo pikantní. A na pánvi osmahnout.
Jestli je prorostlejší, tak bych ho upekla (sůl,pepř,kmín) trošku sádla a podlít. A k tomu třeba bramborový knedlík.
A ještě mě napadl segedin nebo vepřové s mrkví

Gia — 16. 3. 2007 17:12

Špenátovou polívku a kuřecí řízek s novýma bramborama

kukusa — 16. 3. 2007 17:22

holky tak ja pridam trochu exotiky

KURECI TAJIN

potrebujete kure - budto cele nakrajet na osminky,nebo staci i takovy ty palicky ze stehynek.... , potom olivky vypeckovane, brambory
potom z koreni rimsky kmin, trosku pepre, sul, kurkumu, koriandr - suseny staci ale lepci je cerstvy
no a pak jeden velkej hrnec

kure pekne okorenite vsemi prisadami, date ho do hrnce, zalijete vodou a varite pod poklici do mekka, potom pridate olivy a oloupane nakrajene brambory
kdyz brambory zmeknou, vse je hotove

Tradicne se to papa z jednoho maxi hlubokeho talire a vsichni uzobavaji ruckama spolu s chlebikem ;)

Jo a dobry je to i z hoveziho :P

kukusa — 16. 3. 2007 17:22

holky tak ja jeste jednou ted me napadl mamin recept co ma rada tak hodim do placu :D

TONDOVO KURE

petrželka — 16. 3. 2007 17:23

Já dnes dělala mňamku z listového těsta: ŠNECI
1balíček list. těsta rozválíme, nejlépe na obdélník, potřeme kečupem, posypeme bylinkami, poklademe plátky salámu nebo anglické slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Pevně zarolujeme (jako šneky) a nakrájíme na cca 2cm široká kolečka. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme bylinkami, kmínem, sezamem, prostě podle fantazie. Pečeme na 200 stupňů asi 10-15 minut.

kukusa — 16. 3. 2007 17:27

holky tak ja jeste jednou ted me napadl mamin recept co ma rada tak hodim do placu :D

TONDOVO KURE

Potrebujete kureci stehna, nebo kure nakrajene na ctvrtky
celer, korenovou petrzel, cibuli, mrkev, cesnek dle chuti
pepr, sul, cukr, jalovec, bobkovy listrajsky protlak, kecup,  trochu oleje

a kastrol do trouby

zeleninu nakrajite na platky - do kastrolu date trochu oleje a naskladate na sebe vrstvu cibule, celeru, petrzele, mrkve a cesneku
kure osolite, opeprite a ocukrujete a polozite na zeleninu - pridate nekolik kulicek jalovce a trochu bobkoveho listu, vyplesknete na to vsecko konzervu rajskeho protlaku a kecup - od oka
vsechno to podlijete trochou vody - priklopite poklici a soupnete to do trouby
do 45 min by melo byt kure mekke

je to vynikajici s bramborem :P

kukusa — 16. 3. 2007 17:46

a tak jeste jeden :D

vonava polevka HARIRA

potrebujete ctvrt kila hoveziho masa, pet hrsti cocky, hrsticku cizrny (kdyz nemam delam bez ni - ale nutno rici dodava specifickou vuni) , cibulku, petrzel, koriandr, zazvor (suseny, nebo cerstvy strouhany),  par bliznicek safranu, asi 3 vetsi rajcata, rapikaty celer (ale nemusi byt - delam to i bez nej), nudlicky, citronova stava, mouka

cocku a cizrnu den predem namocte

na oleji osmazite na jemno nakrajenou cibulku, celer, nasekanou petrzel a koriandr, lzicku zazvoru a nakonec pridate na drobno nakrajene hovezi maso a pridate spetku soli

maso osmazte a nechte chvilku mihotat ve vlastni stave - az zmekne, zalijte ho  vodou ( podle toho kolik budete delat polevky) a pridejte cocku, cirznu a safran

- varte do mekka a mezitim si sparte a oloupejte rajcata a nakrajejte je na jemno -  take pridejte do polevky, pak jeste prihodte trochu nudlicek

- vse provarit a pak zahustit moukou rozpustenou ve vode s kapkou citronove stavy


Je to hodne husta a vyzivna polevka. Nekdo do ni jeste pridava skorici - je to vytecne, ale chlap tu vuni zrvna nema rad, tak mam smulu

kukusa — 16. 3. 2007 17:55

a tak se nudim a tak jeste jeden jestli to neva :D

Plnene cukety hovezim mletym

Potrebujete dve cuketky, cibulku, mlete hovezi, hrozinky, piniove orisky (patri tam ale delam to i bez nich), sul, pepr, skorici

Cukety omyjete, zbavite pr... a hodite na pet minut do vrouci vody
-potom je podelne rozpulite a vydlabete duzninu

Nakrajite nadrobno cibulku a osmazite ji na oleji s hrozinkami
- pridate hovezi mlete, osolite, opeprite a pridate spetku mlete skorice a az bude pekne osmazene, pridate duzninku a varite tak dlouho dokad se voda nevypari

Cuketky naskladate do olejem vymazane misy nebo pekacku a naplnite je smesi a date zapeci

- obcas je trochu pokapnu kecupem, nebo naopak trochu posypu strouhanym syrem

podavame s bramburkem

Klaris — 16. 3. 2007 19:55

Holky my měli dnes mňamku že jsme se všichni olizovali :P - Vepřové na černém pivě se smetanou a bramborovými placičkami a můžou to i děti :supr:, fakt bombáááá :lol:

Lucka 1 — 16. 3. 2007 19:59

Tak Klaris a kde je recept??? :D

Klaris — 17. 3. 2007 11:47

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3209

Čekanka — 17. 3. 2007 12:07

ahojky, dneska máme špagety s rajčatovou omáčkou a trochou mletýho.... ALE POZOR, VAŘÍ MANŽA PRO MĚ A SYNA, mně je totiž dost :skurt: :skurt: :skurt:

Lucy — 17. 3. 2007 12:09

lulu24 napsal(a):

Já taky francouzský brambory miluju.  A občas je dělám i tak, že je zaliju takovou tou sýrovou omáčkou se smetanou z pytlíku(vitana-šikovné recepty), je to původně na kuřecí, ale tohle je taky dobrota.

Já se přidávám taky miluju francouzáky, a tohle určitě vyzkouším...zalejt je sýrovou omáčkou  mňam :P :P :P

A jak tady psala tanka...., francouzáky a místo brambor hranolky, to taky zkusím....., jééé, aspoň nebudu muset loupat uvařený brambory..... :supr:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jinak dnes jsem udělala Dřevorubeckej guláš s bramborovým knedlem.

600 g vepřové kýty sůl, pepř, gril.koření, olej, 150g hub, 200g tenkých párků, 250g sterilovaného leča

Gulášová šťáva

olej cibule, 25 g hladké mouky, sladká mletá paprika, vývar nebo voda, kečup, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, kmín, majoránka

Na tuku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a paprikou, zarestujeme, zalejeme vývarem, promícháme přidáme kečup, utřený česnek, sůl, pepř, kmín a majoránku  vše dobře povaříme.
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, porášíme špetkou gril. kořením a na oleji orestujeme. Přidáme nakrájené houby, na kolečka párky, orestujeme vložíme steril. lečo trochu prohřejeme, zalijeme předem připravenou gulášovou šťávou a vše chvíli povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem..

Já tam akorát nedávám houby, nedávám tam tolik těch párků ( dnes jsme tam dala jeden nadrobno nakrájenej špekáček ) a taky tam nedávám to steril. lečo a místo toho tam dám červenou papriku taky nakrájenou nadrobno....



Klaris napsal(a):

Holky my měli dnes mňamku že jsme se všichni olizovali :P - Vepřové na černém pivě se smetanou a bramborovými placičkami a můžou to i děti :supr:, fakt bombáááá :lol:

A tohle taky zkusím, :supr: :supr: :supr:  bramborový placky my totiž milujeme :P :P :P  už jsme si to vytiskala.... Díky za tipy.....

PetaZ — 17. 3. 2007 12:47

Čekanka napsal(a):

ahojky, dneska máme špagety s rajčatovou omáčkou a trochou mletýho.... ALE POZOR, VAŘÍ MANŽA PRO MĚ A SYNA, mně je totiž dost :skurt: :skurt: :skurt:

taky, tak.. až na to, že mě není zeleně, takže vařím já :)

keny — 17. 3. 2007 13:51

Romana napsal(a):

Do papiňáku dám plátky masa s provensálským kořením, osmahnu na plátcích cibule, přidám švestkový kompot (já mám zavařené vypeckované půlky švestek) a "papiňákuju" :-))). Pak ještě trošku zahustím.  Příloha hranolky. Jednoduché a chutné!

Hned jsem to zkusila vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bála jsem se těch švestek ale byla to velikánská dobrota!!!!!!!Díky.......:supr:

happy — 19. 3. 2007 16:47

Poraďte nějakej dobrej recept s těstovinama

Kamčitka — 19. 3. 2007 17:48

Nenávidím složité recepty, nejlépe šup šup do hrnce a pak maximálně zahustit a šup na talíř:

Maso po cikánsku:

recept mi dala tchýně :) , oni vaří vysloveně zdravě jen z hovězího a vepřového a čím prorostlejší tím lépe, já používám hlavně kuřecí a krůtí, doplňuju hovězím libovým. 

Takže maso (většinou krůtí - tchýně hovězí) dám vařit spolu se dvěmi druhy jakýchkoliv paprik (jak slovenských, tak kapií, je to jedno) , které spolu se 2 cibulemi nakrájím na proužky a dále přidám 1-2 rozdrcených stroužků česneku. Můžu přidat i 1-2 rajčata, je to pestřejší. Přidáme bobkové listy, nové koření, kuličky pepře, sůl.
Dám vařit, voní to tak krásně, že už teď se sliny sbíhají :) , když je maso poloměkké, přidám 1-2 cikánské omáčky a opět dám vařit.  Je lépe, když se zelenina úplně nerozvaří. Na konec přidáme zbytek cikánky, a povařím. Zahustím jíškou. Podávám s rýží. Je to velmi dobré, žádná práce, příliš nesolím a chutná i Kačence, když nedávám pálivé papriky.

Kamčitka — 19. 3. 2007 17:52

Anebo Pezidentův gulášek bez míchání ze zdejšího fóra "kuchyňka", běžně dělal guláš jen manžel, teď ho už hodně dlouho nedělal, děláme jen tento v troubě.  Vše se do mísy naskládá, a za 1,5hodiny je guláš hotový, včetně zahuštěný. A chuť - typická gulášovská extra kvality :D :D

PetaZ — 23. 3. 2007 11:12

Králičí perkelt s indiánskou rýží...

IvanaK — 23. 3. 2007 13:54

Ahojky, tak to je super téma!!!!
Můžu Vám poradit dobrý recept:
Vepř. krkovici na plátky naklepeme, osolíme a opepříme, dáme do pekáčku, posypeme různým kořením: Gyros, Gurmán,Grill atd. Přidáme houby, buď z mražáku nebo usušené, ale ty by musely být namočené. Zalijeme vodou a necháme upéct v troubě.
Až je maso měkoučké, tak k tomu výpeku přidáme sojovku, magi a wolchester, ale tak podle chuti, aby to nebylo zase moc slané. Necháme ještě trošku podusit v troubě a pak to zalijeme smetanou. K tomu brambory nebo rýži, ale brambory jsou lepší.

Jinak taky vařím každý den, dnes bramboračka a rizoto. Včera francouzské brambory (zbyl nám hovězí guláš, tak jsem vejce zamíchala do toho,přidala trošku vody a nalila to na brambory, nebylo to špatné).
U nás jednoznačně vedou řízky, knedlo vepřo zelo, plněné bramb. knedlíky, čína, zapečené těstoviny. Různé masové směsi, guláše jak vepř. tak hovězí. Měli jsme i králíka. Sladké si spíš dělám pro sebe, jabl.knedlíky, palačinky.Ale to málokdy.

Jednou jsem dělala těst.salát: kuř.maso na kostičky na 2 hodinky naložit do koření (Gurmán) a do trošky oleje. Nakrájet si čerstvou zeleninu:rajčata, papriky. Naložené masíčko orestovat na trošce oleje nechat vychladnout. Do uvařených těstovin vše zamíchat. Nakonec ochutit solí a pepřem a dát ještě zálivku z jogurtu.

Iva

serena — 23. 3. 2007 18:47

Kamčitko co je to cikánská omáčka, to už je polotovar, který se dá koupit? No asi se hloupě ptám.

hanina — 23. 3. 2007 19:54

serena napsal(a):

Kamčitko co je to cikánská omáčka, to už je polotovar, který se dá koupit? No asi se hloupě ptám.

Taky jsem se chtěla zeptat na tu cikánskou omáčku???? Já moc polotovary nekupuju, takže jsem trošku mimo.

hanina — 23. 3. 2007 19:58

Kamčitka napsal(a):

Anebo Pezidentův gulášek bez míchání ze zdejšího fóra "kuchyňka", běžně dělal guláš jen manžel, teď ho už hodně dlouho nedělal, děláme jen tento v troubě.  Vše se do mísy naskládá, a za 1,5hodiny je guláš hotový, včetně zahuštěný. A chuť - typická gulášovská extra kvality :D :D

Jo a ten gulášek jsem podle receptu z "kuchyňky" dělala, ale něco jsem asi udělala špatně, protože jsem si to musela dodělat po svém. :lol:  Opravdu jsem se na to 1,5 hodiny vůbec nekoukala. Potom jsem se na to z hrůzou šla podívat a ono to vypadalo stejně jako když jsem to tam dala, akorát, že to bylo teplé :lol:  Ten den se teda večeře nekonala, protože jsem musela odjet. Dodělala jsem to druhý den. Chutnalo to spíš jako Čína nebo tak nějak :dumbom:  A ještě to tuším bylo dost slaný. Takže já asi experimentovat moc nemůžu :grater:

Kamčitka — 23. 3. 2007 20:52

Cikánská omáčka to je něco jako kečup, ale je to s více zeleninou, kupuju od hamé je to také ve stejných skleničkách :)
Hani, já teda už ho dělala hodně krát, akorát já ho od počátku dělám v zapékací míse s poklopem, tomu alobalu moc nevěřím, možná jestli jsi to tak dělala , tak někde unikal teplý vzduch z mísy :o . Poprvé jsem to měla taky slané, tak po druhé už to nesolila a bylo to super :)

PetaZ — 24. 3. 2007 12:05

Ták dneska mám pohov :) Bude trošku pozdní oběd, ale.. Jedeme k mamině na cmundu :)

Světluška — 24. 3. 2007 12:37

My jsme dnedska taky byli u babi dělala kuře na paprice byla to mňamka i Martínek se olizoval.
Zítra je to na mě bude přírodní plátek na žampionech se sýrem ktomu pečený brambory a dušená zelenina.
Už se mi zbíhají sliny a to jsem právě po obědě.

Čekanka — 24. 3. 2007 12:44

Tak dneska jsem hodila na pekáček pořádně velký kuřecí stehna, jen osolené a opepřené peču zakryté 45 minut a potom odkryju, posypu kořením na pečené kuře, trochu sojovky a česneku a nechám tak 20 minut odkryté dopíct, aby se udělala křupavá kůrka. K tomu nový brambor a zeleninový salát. Jednoduché, výborné. Dobrou chuť.  Tip: ráda si k tomu udělám i dresing ze zakysané smetany, hořčice, gyros koření, sůl, pepř, do toho si namáčím ty brambory a je to fakt mňamka :supr:

Čekanka — 24. 3. 2007 12:46

PetaZ napsal(a):

Ták dneska mám pohov :) Bude trošku pozdní oběd, ale.. Jedeme k mamině na cmundu :)

Jé, to už jsem neměla ani nepamatuju, to bych si dala, ale zítra mě čeká tchýnin gulášek, taky bude dobrej :P

hanina — 4. 4. 2007 18:45

Já dnes nic, protože jsem byla u panimámy. Zítra ještě nevím, mám vyndané maso, něco jako na guláš, tak tápu na netu, co uvařit.

Jak to, že sem nic nepíšete? Nemohla jsem tento příspěvek vůbec najít  :dumbom:

hanina — 4. 4. 2007 18:47

Romana napsal(a):

Do papiňáku dám plátky masa s provensálským kořením, osmahnu na plátcích cibule, přidám švestkový kompot (já mám zavařené vypeckované půlky švestek) a "papiňákuju" :-))). Pak ještě trošku zahustím.  Příloha hranolky. Jednoduché a chutné!

Tohle bych mohla zkusit. Ale teď nevím, jestli se dám dává ten kompot celý a jestli se k tomu dává ještě i voda. Jeden kompot bez vody mě připadá nějak málo. Jsem nějaká zmatená :dumbom:

lulu24 — 4. 4. 2007 18:49

Asi už všem došla inspirace. Já dnes nevařila nic, jen jsem udělala těstovinovo-zeleninový salát.
Ale včera jsem dělala Magi dobré nápady, smetanovou omáčku s kuřecím masem, jen se tam přidá smetana a hořtice a dělá se to jen na pánvičce s těstovinama a je to strašná dobrota. Doporučuju!

hanina — 5. 4. 2007 9:10

No tak švestky stejně nemám, tak jsem tam dala povidla, tak uvidím, co z toho vznikne. Doufám, že to půjde sníst :lol:

puzzle.girl — 5. 4. 2007 9:16

Tak já dělám rajskou omáčku s masovýma kuličkama a knedlíkem. Knedlík koupený, kuličky vytažený z mrazáku, takže vlastně jen ta omáčka...
Mám hroznou chuť na bramborový salát s řízkem, takže asi zítra to bude. Salátu bude zase "metrák", takže to budeme jíst týden...
Pak mám v plánu znojemskou a vepř. guláš, ale všechno to jsou omáčky tak to budu muset něčím proložit. Tak mi poraďte!

Sakura — 5. 4. 2007 9:25

Tak ja uplne zboznuju tyhle testoviny:

http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_r … e=JNLPCOP5

V posledni dobe jsem je delala dvakrat, ja bych je snad jedla kazdy den, kdybych mohla. Nevim, jak je v Cechach mozarella draha, ale tady v Japonsku zrovna nejlevnejsi neni, takze je to spis svatecni jidlo. Ale pokud mate testoviny, zejmena s omackami na rajcatove bazi rady, urcite vyzkousejte!

Claire — 5. 4. 2007 9:54

Tak já se dneska chystám na rizoto s kuřecím masem a to si s námi dá i Matylda, takže dvě mouchy jednou ranou :supr: !

Jinak Sakuro tady je mozzarela v různých cenových relacích, ale dá se třeba jako tesco produkt koupit asi do dvaceti korun, takže to jde...

Gia — 5. 4. 2007 9:54

Já dnes budu vařit ražniči z vepřového s rýží.
Včera jsem dělala pohankové palačinky.

sillwan — 5. 4. 2007 12:35

Me prepadla chut na kukuricne livance...:) Tak jsem si je udelala a zustane i pro manzu az prijde z prace...

PetaZ — 5. 4. 2007 15:00

tak jsem se dneska odbyla domácím chlebem, brokolicovou pomazánkou a čerstvou zeleninou....

Čekanka — 5. 4. 2007 19:51

Zkusila jsem dnes udělat sýrovou omáčku z nového smetanita na vaření. Koupila jsem se šunkou, prdla ho do kousku rozehřátého másla, přidala smetanu, pažitku a trochu nasekané šunky. Zamíchala jsem to s penne těstovinama a posypala stouhaným parmazánem. Fakt jsme si pochutnali, to nové smetanito jen doporučuji, hned si skočím pro další.....

misha88 — 9. 1. 2010 11:47

zkusím obnovit... :)

ivanka05 — 2. 2. 2010 14:46

tak copak holky jste varily??? ja vcera spagety carbonara. dneska asi pecene kure s ryzi vecer. kdyz zbyde maso, oberu a zitra rizoto.