pipi — 6. 3. 2007 16:05

Prosím jak připravujete zelí např. k vepřovému masu

Nikiska — 6. 3. 2007 16:11

Já dám do kastrůlku trochu sádla, pak nakrájenou cibulku a nakonec na to hodím zelí. Zaliju vodou a okmínuju, opepřím jen trochu a osolím a přidám krapet cukru a přikreju pokličkou.

ita — 6. 3. 2007 17:11

Na osmaženou cibulku dám krystal. cukr a míchám, až se rozpustí na karamel, podleji vodou a přidám nakrájené zelí, sůl, kmín a dusím do měkka. Maminka ještě zadělávala moukou rozmíchanou ve vodě, to kvůli dietě nedělám. Nakonec okyselit.

Kvítko — 6. 3. 2007 17:29

Zahustit můžete nastrouhanou syrovou bramborou.

lojzik — 7. 3. 2007 13:22

dám do kastrolu trošku sádla, nakrájím cibuli, osmahnu do slabého zlatova a nasypu zelí. pak asi tak hodinku povařuju, podušuju - nedávám tam žádnou vodu, jen co si pustí. pak přidám ke konci asi tak lžíci cukru a lžíci octa. a je hotovo.