Levandule — 18. 2. 2007 21:09

Do čeho nakládáte maso, aby to mělo fakt chuť?

Maxík — 24. 2. 2007 19:44

Základem je nejčastěji olej nebo bílý jogurt. A skoro vždy utřený česnek!

Olej (nejlepší je olivový) + citrónová šťáva (maso je pak křehčí) nebo víno, sůl, koření, nasekané bylinky (nejvíce používám bazalku, tymián, oregáno), česnek. Může být i hořčice (třeba dijonská). Pokud je to ála Azie, pak i sójová nebo ústřicová omáčka.

Bílý jogurt (ála Indie) + sůl, bylinky, koření, česnek. Skvělé pro naložení před grilováním!!!

Variant a kombinací je strašně moc - záleží na chuti, druhu masa, jestli se bude grilovat, smažit na pánvi ...!!

mondiale — 1. 6. 2007 16:35

marináda na kuřecí maso - nakrájíme na kostičky nebo naložíme celé plátky
zhruba - 4 prolisované stroužky česneku (záleží jak kdo chce), 2 lžíce sojové omáčky, lžíce kečupu, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce oleje

nebo

1 rajský protlak (ne pyré), 1 lžička chilli, 1 lžíce medu, 1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžička bazalky, 2 prolisované česneky, sůl pepř., 1 lžíce chilli pasty