bublinka — 15. 2. 2007 22:23

Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s tetováním. Nechala jsem si udělat malé barevné tetování před třemi dny, ani to nebolelo, nepuchne to. Jen jsem si včera všimla, že se tam dělají takové šupinky, tak jsem se říkala, jestli je možné, že se ta barva olupuje. Namazala jsem to nějakým olejíčkem, ale dneska se ty šupinky zase objevily.
Mám to něčím mazat nebo to nechat oloupat?

Jessie — 16. 2. 2007 0:52

Na čerstvém tetování se prý udělají jakési malé puchýřky a ty se právě po několika dnech začnou loupat. Je to běžný jev - poté se projeví, zda je tetování správně udělané - jestli ano, barva by se neměla loupat. Takhle by to mělo být, ale znám to pouze z doslechu - sama tetování nemám.
Jinak určitě s tím nic nedělej a zavolej do studia, kde ti to dělali. Tam ti poradí nejlépe. Jinak spousta rad a informací je na různých serverech atd. Třeba na tribu atd. Když si projdeš starší diskuze, tak jsem někam psala přesné adresy.

Ferda — 16. 2. 2007 5:43

je to normalni..delaji se strupy...hlavne to poradne maz!!!! muze se stat ze to zacne lechtat..hlavne neskrabat..tim skrabanim si akorat barvu sloupes...neskrabat..mazat..a neboj..nejak tyden a bude to v pohode...je to normalni hojici proces...ver mi :)
tetovani mam tri a u vsech jsem mela spinky,stroupky apod..a vypadalo to skarede...ale stalo to za to..jen se to hoji :)
neboj a neskrabat!!! nesloupavat!!!!!

bublinka — 16. 2. 2007 9:23

Diky, strupy teda zatim nemam, jen takove supinky, jako kdyz se clovek spali na slunci a loupe se.
Tak jsem to namazala prirodnim pletovym mlekem Weleda, tim doufam nic nezkazim.
Lechta to jen trochu, takze ani nemam potrebu to skrabat. 
Tak uvidime za par dni...

misha88 — 16. 2. 2007 16:29

přesně tak, takhle se to loupe běžně,to bys ale přece mela vedet ze to mas mazat.........oni ty strupy nebudou moc videt - jsou v podstate v barve(u me to byla cerna)

bublinka — 16. 2. 2007 19:14

No ted uz to vim, ze to mam mazat :)
Oni mi dali precist nejake prohlaseni a instrukce...byla jsem lina to cist..moje chyba :rolleyes:
Taky se chystam do bazenu a  sauny, nekde jsem cetla, ze po peti dnech by to nemelo vadit, ale nejak se mi to nezda.

Renča2 — 17. 2. 2007 14:59

No,do bazénu by se nemělo jít asi 14dní.

Ferda — 17. 2. 2007 18:17

az se ti to zahoji tak muzes,ale do te doby bych neriskovala.okud si ti to furt sloupava atd a jeste nevypada jako normalni kuze s obrazkem tak nechodit :)

bublinka — 9. 3. 2007 18:28

Tak tetovani se hezky zahojilo, uz muzu v pohode do sauny a plavat.
Docela by me zajimalo, jestli to tetovani zustane tak hezky barevne a syte - mam oranzovo-zlute.
Vsimla jsem si totiz u spousty lidi, ze ty barvy maji takove vybledle a nevyrazne.

Honey — 9. 3. 2007 23:30

Mám tetování černé,ale i když si myslím ,že jsem si ho nechala udělat u zkušenýho tatéra,tak trochu vybledlo....nic není věčný.Mám ho asi 4 roky.Ale já ho mám trvalý...je rozdíl jestli je natrvalo nebo na ...asi 5 let.Ale ta barva stejně nemůže být jak na začátku.....v létě slunce a tak podobně.Ale na chvíli bych si ho nedala,protože potom je to nic moc.Úplně nevýrazný,jakoby rozmazaný.......Tetování ať si každej rozmyslí....je to srdcová záležitost.Neberu to jako módu......

bublinka — 10. 3. 2007 10:16

Honey, taky mam trvaly..to je skoda, ze ty barvicky vyblednou..no co se da delat

bigboss — 6. 4. 2007 12:36

Mám tetování 5 let a zatím všechno v pohodě. barvy pořád super.

kapi@geekforex.com — 6. 9. 2017 2:09

Internetový magazín o tetování ~ Potetovat.cz

Kaly — 6. 9. 2017 15:40

A to jste byla proboha kde, že Vás tatér nepoučil jak se správně starat o čerstvé tetování??  :o :o :o

Kůži v oblasti tetování udržujete vláčnou a jen lehce mastnou. Nesmí dojit k jejímu proschnutí. Vznikly by tak stroupky, které mohou praskat. Ani mokvání kůže není příliš příznivé. V obou případech může dojít k vyloučení barvy. A to si jistě nepřejete.
V průběhu hojení nesmí přijít tetování do styku s vodou. Sprchovat jej můžete až v okamžiku, kdy zmizí všechny stroupky (což je individuální, ale přibližně po týdnu). Zahojené tetovování se pak ještě chodí ukázat zda není třeba korekce.