miselinka — 15. 2. 2007 21:30

čau holky,chtěla bych Filípkovi koupit chodítko :D .Akorát jsem se doslechla že to není příliš zdraví.Tak by mě zajímali vaše názory a skušenosti :vissla: Používali jste??Budete ho kupovat?jak to vidíte??Kamarádka třeba říká že si v tom malá vyhraje,ale nerada bych mu dala něco co by mu kazilo nožky.Poradte plíss :dudlik:

Žanet — 15. 2. 2007 21:32

Když jsme byli na půlroční kontrole kvůli kyčlíkům, tak nám ortoped přímo chodítko zakázal. Teď chodíme na rehabky a tam jsou na nástěnce vyvěšeny letáčky s tím, že chodítka dětem škodí. Spíše se doporučuje to aktivní chodítko.

Andri — 15. 2. 2007 21:33

Ahojky, já to vidím že ANO, pokud v tom dítě nenecháváš půl dne ;)
třeba na chvilku, když vaříš, potřebuješ chvíli něco udělat, může jezdit u tebe, samozřejmě tam, kde je bezečno a nemůže nic strhnout atd.
Prý to není zdravé, ale myslím, že je to myšleno pro mámy, co tam dítě prdnou a tím končí starost na dlouho a jdou si dělat svý...víš jak to myslím?

ale pokud to dr. zakáže, jak psala Žanda, asi bych do toho našla...Žanet, vy máte problémy nebo to dr. prostě zakazuje všeobecně?

libunda — 15. 2. 2007 21:40

Vojtík byl v chodítku od šesti měsíců.Začal chodit dva dny před desátým měsícem.V červenci mu bude šest a žádné problémy dosud neměl,až na plochou nohu,ale to má v dnešní době skoro každý.
Elišku jsme začali dávat do chodítka od sedmi měsíců,v devíti začla lézt a od té doby v chodítku být nechtěla.Koupili jsme jí to aktivní,ale nechodí s ním.Sedne si před něj,hraje si s ním,ale chodit nee.Párkrát se jí stalo,že když u něj stála a padala na zadek,zapoměla se pustit a chodítko letělo i s ní.Takže se bojí.Zatím nechodí,tak jsem sama zvědavá,kdy přijde ten velký den.

miselinka — 15. 2. 2007 21:40

Žanetko-mám namysli něco na tenhle styl http://chicco.babyexpert.cz/choditko-dj … y+dp23598/  nevím jak vypadá to aktivní chodítko?? :)

Petruša — 15. 2. 2007 21:54

mišelinko moje neteř měla přesně tohle, byla v tom od šesti měsíců jak píše libunda a má nohy do O protože jak nedošáhla na zem, tak se jí kroutily přesně do tvaru O dole chodidlama k sobě a neuměla pak ani lézt...

alexxandra — 15. 2. 2007 21:58

Miselinko, já jsem zastáncem pouze aktivního chodítka. Můžeš na něj kouknout k nám na stránečky, my ho koupili v mimibazaru za pětistovku od Fisher Price. http://www.kozlik.estranky.cz/fotoalbum … o-dvou/341

spunt — 15. 2. 2007 22:18

Miselinko, chodítko je možná dobrá věc pro roční děti co neumí chodit jako pomůcka, ale půlroční dítě bych do toho nedala. Mě před ním také varovali ( Dětská lékařka, rehabilitační Dr a pak i na Neurologi mi Dr položila otázku : Doufám že jste nepoužívali chodítko..)
Vím že o tom cca před 2 lety byly hodně diskuze v televizi, většina chodítek vůbec nevyhovovala a ta část co ano, tak jen na chvilku a pro větší děti.
Nejen že z toho mohou mít nohy do O, ale páteř není u takto malých dětí dostatečně zpevněná na chůzi ani v chodítku ( a potíže s páteří se neprojeví hned). Je to stejné jako když se dítko snaží chodit podél nábytku a ty mu samou radostí chceš pomoci a chytneš ho za ruce a někam odvedeš, to je také jedna z věcí kterou dítěti spíš ublížíš...... Stejně jako posazování do křesla, nebo do kočárku když ještě neumí samo sedět,tedy samo se posadit a sedět.

Já jsem jednoznačně proti chodítku. Aktivní chodítko je něco jiného. Zkus se na to zeptat své Dr.

eva4444 — 15. 2. 2007 22:21

Ne, klasické chodítko je škodlivé na páteř, takže tahle věc mi do baráku nesměla. Navíc dítě záda nebolí, tak si neřekne, že chce z chodítka pryč, ten prolém se projeví až mnohem později. Od mého kolegy dcery už od základní školy měly problémy se zády a chodítko k tomu prý "pomohlo".
Moje Mudr. byla taky proti chodítku.
Aktivní chodítko Fisher Price jsme měli, ale nikdy s ním malý nechodil. On se o něj moc opíral a vždy mu ujelo a upadl, tak o něj ztratil zájem.

libunda — 15. 2. 2007 22:28

My máme tohle chodítko a Elis s ním taky nechodí www.broucitesarici4.estranky.cz/fotoalb … -mesic/19.
Pár bouraček jí stačilo,ale jinak si s ním vyhraje.

miselinka — 15. 2. 2007 22:55

no tak asi nic    ;) myslím že raději upřednostním ohrádku :supr:  a pak raději to aktivní,když už

Misha — 16. 2. 2007 0:03

já ho koupila, když bylo malé asi 8 měsíců. Aktivní rychlý nápad jsem okamžitě letěla ho zrealizovat. Verunku naprosto nezajímalo.Maximálně ho obcházela. Minuty v něm trávené 100% spočítám na jedné ruce.

Pak jsem se i dočetla, že to není zdravé, ale naštěstí jsem to řešit nemusela. Verunka prostě nesnáší omezený prostor. Prodala jsem ho na mimibazaru a čekala jsem, že jen já kravka nevěděla o tom, že to není doporučované! Holky se mi tam o něj skoro popraly! Chodily mi pak emaily typu, prodej ho mě, já jsem samoživitelka........ bylo mi z toho dost divně a nadávala si, že jsem ho měla vyhodit. Každé jsem psala o tom, že je to nezdravé a každá mě přesvědčovala, že je vlastně dneska vše nezdravé!

Koupila jsem starší aktivní http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=3847667
je to pak i motorka, už se musím začít pomalu některých věcí zbavovat....

takže já jsem taky proti, pokud to jde bez něj vydržet. Kamarádky klučík byl prostě v chodítku rád, i když už uměl chodit. Každé mimi je prostě jiné

Kamčitka — 16. 2. 2007 1:57

Jedině aktivní chodítko, klasické v žádném případě, nemohu než souhlasit s holkama. Jeto jen pohodlnost mamin se dítěte zbavit. S aktivním chodítkem si vyhraje stejně, není omezené, kdykoliv se k němu může doplazit, Kačka ho evidentně používala jako prostředek kam se jak snadno dostat. Hlídala jsem ji ze začátku, pak už vůbec. Chodítko je uzpůsobené tak, že nejede rychle, takže neujede, párkrát se převrhla i s chodítkem dozadu, ale to už dělá kraviny když chodí, neví coby, tak už leze i do odkládacího roštíku :) , ale vyhraje si s ním i když už chodí. Ona má hodně ráda auta, nemá skoro žádné panenky, takže i chodítko je v podstatě auto :) , ale k němuse nemusí sklánět, což jí vyhovuje :)

Klaris — 16. 2. 2007 7:56

S chodítkem také nesouhlasím, jedině s aktivním :supr:..Adélka si stoupala už od 8měsíců a naučila se chodit sama hned u všeho a taky lítala za ruku, jinak jsme měli  jen takovýho hrocha od FP s kostkama který se dá upravit jako aktivní chodítko a stačilo jí to :)

Žanet — 16. 2. 2007 8:29

Miselinko, takže holky ti tady poslali odkaz na to aktivní chodítko.
Andri-problémy žádné nemáme, doktor to zakazuje všem dětem, dokonce i ty hopsadla. Prostě mi řekl, že dokud se malá sama nepostaví tak nepostavovat a je to se vším. Nesmím malou posazovat (i když už sedí), prostě na vše musí přijít sama....
Takže do ničeho malého nenuť!

Andri — 16. 2. 2007 10:57

Žanet, já samozřejmě myslela dítko, které stojí a začíná chodit, né malýho bezvládnýho piňďu, co v něm bude zakleselej a bude v něm motat

Souris — 16. 2. 2007 11:08

Misho máme stejné chodítko :), Filípek za ním začal chodit teprve včera, protože doteď mu to na plovoucí podlaze hodně klouzalo. Teď už víc udrží stabilitu, tak to zvládá. Příště už bych si ho asi nepořídila, protože s ním začal chodit až když ho téměř nepotřebuje, protože zkouší chodit sám...

Pepi — 16. 2. 2007 11:59

Chodítko, v žádném případě!   :dumbom: jedině tedy to o které se dítě opírá ručičkama, to je myslím to aktivní a to taky až samo začíná chodit.
Z odborného hlediska - dítě, které ještě samo není schopno zatížit dolní končetiny, tedy  nechodí  úplně samo, nemá schopnosti udržet pánev,páteř  atd. prostě nemá  k dispozici pohbový vzor, kterým by chodil dopředu, aniž by si neubližoval. Tím myslím - zatěžoval doní konetiny, pánev, a celou páteř tak, že z toho potom nemá potíže jako např. zakopává o špičky, vadné držení těla, nohy do x to souvisí s těma špičkama.
Nepoužívala bych to ani u 9m dítěte které obchází nábytek, protože chuze do strany s oporou HKK, je něco jiného než samostatná chuze dopředu.
V chodítku má dítě zavěšenou pánev do nějakého držáku a jen hybe nožkama s páneví prohlou dopředu a vyřazenym břišním svalsvem, nemluvě o nějaké rotaci páteře atd.
Neříkám že se nějaká porucha projeví hned u každého kdo chodítko používal, ale bolesti hlavy a páteře v pozdějším věku mohou mít příčinu právě v tomhle.

to jen pro vaši informaci, i  když vm že mnoho maminek řekne my jsme ho požívali u obou dětí a jsou v poho! ale to je relativní, potíže se nemusí projevit hned ale zatěžovt dítě tímto způsobem, když vím, že mu tím mohu způsobit velké potíže.  a zadělám mu tím třeba na problémy s páteří.

Šlo by to napsat lépe, ale nemám moc času tak jen tohle.

Misha — 16. 2. 2007 14:55

taky to byla tměř zbytečná investice. Verunku zajímá vlastně až teď a to spíš ho překlopit a zkoumat kolečka :D :D :D jenže já jsem jako skoro každá mamina  :  "to musíme mít!!!!!!! " a prd. Verča to má v paži a zajímäjí ji jen dospělácké věci :/

sisi21 — 18. 2. 2007 21:34

Moje obě děti se brzo začly stavět na nohy a tak měly chodítko.... Nožičky by v chodítku opravdu neměly viset ve vzduchu.Na kyčle jsme s klukem taky chodily a nijak mu to neublížilo..Holka začla chodit v 9měs. a kluk v 11měs.

dusička — 18. 2. 2007 21:58

Já jsem také proti chodítku.
Chodítko je vhodné až když dítě chodí kolem nábytku - a to už ho vlastně ani dá se říct nepotřebuje.

RencaTupa — 31. 3. 2016 20:32

Chodítko ano, ale ne na dlouhý čas, všichni jsme vyrastali s chodítkem a jsme tady, ale určitě nás tam nenechávali viset celý den a to je důležité. Na půl hodny když něco děláta určitě ničemu neuškodí, všechno s mírou :) Já mám taky chodítko a vůbec nic si nedělám z reakcí jak je to moc špatné :) :)

Eva. — 31. 3. 2016 20:36

Tupoune, nech toho :dumbom:

modrovous — 1. 4. 2016 7:36

Njn, tupé Renče skončil ban, tak zase bude řádit.

modrovous — 1. 4. 2016 7:40

RencaTupa napsal(a):

Chodítko ano, ale ne na dlouhý čas, všichni jsme vyrastali s chodítkem a jsme tady, ale určitě nás tam nenechávali viset celý den a to je důležité. Na půl hodny když něco děláta určitě ničemu neuškodí, všechno s mírou :) Já mám taky chodítko a vůbec nic si nedělám z reakcí jak je to moc špatné :) :)

Mimochodem, ty slípko tupá, všichni jsme s chodítkem rozhodně "nevyrastali". A o škodlivosti chodítka se určitě pobavím radši s ortopedem, než se samicí kura domácího, která se živí reklamním opruzováním.
To, že ty si nic neděláš z toho, že je to nezdravé ještě neznamená (protože se ti to hodí do kšeftu), že tím nepoškozuješ zdraví svého dítěte. :dumbom: