Pajulka — 13. 2. 2007 17:50

Zdravím, ve škole se začínáme připravovat na bakalářku, jenže já vůbec netuším, o čem psát. Jsem na sociální pedagogice, a abych pravdu řekla, kdoví jak to nežeru. Takže mám docela problém vymyslet téma, abych o něm napsala tak 50str. + samozřejmě vybrat si podle toho praxi, abych mohla prezentovat i zkušenosti. Naše praxe v prváku vypadala tak, že jsme museli navštívit 4 různé ústavy, abysme viděli, jak to tam vypadá..ve druháku a třeťáku už si to zařizujeme sami.
Budu ráda za každý návrh!

Holčička — 14. 2. 2007 12:13

Paju a máte u Vás nějaké občanské sdružení podobné tomuto: http://www.prostorpro.cz/index2.php?sid=&kat=1
Tam by se určitě našla spousta témat z oboru sociální pedagogiky... Nebo udělej nějaký průzkum, třeba mezi prvňáky, puberťáky, středoškoláky, VŠ... kýmkoli - takových sociálních skupin a takových témat na rozebírání....
A zaměřila bych to na něco, co tě taky zajímá - osobní vztah je plus...

Kiara — 14. 2. 2007 21:13

Pajulka napsal(a):

Zdravím, ve škole se začínáme připravovat na bakalářku, jenže já vůbec netuším, o čem psát. Jsem na sociální pedagogice, a abych pravdu řekla, kdoví jak to nežeru. Takže mám docela problém vymyslet téma, abych o něm napsala tak 50str. + samozřejmě vybrat si podle toho praxi, abych mohla prezentovat i zkušenosti. Naše praxe v prváku vypadala tak, že jsme museli navštívit 4 různé ústavy, abysme viděli, jak to tam vypadá..ve druháku a třeťáku už si to zařizujeme sami.
Budu ráda za každý návrh!

Vykašli se na nějakou bakalářku, protože ty na něco takového vůbec nemáš. Studuješ obor, ke kterému nemáš vůbec žádné předpoklady. Žádné sociální cítění nemáš, pravidelnému studiu se taky vyhýbáš.
Pokud něco takového, jako ty předčasně vyletí ze studiíí a najde si jiný obor, poděkuji Pánubohu za to, že je o jednu nepovedenou sociální pracovnici méně.

Pajulka — 15. 2. 2007 13:33

Kairo, a ty si náká chytrá, že soudíš lidi jen podle toho, co tady napíšou! Z tebe by sociální pracovnice být nemohla ani omylem! Doufám, že jí nejseš! Nevím, z čeho soudíš, že na bakalářku nemám, to opravdu žasnu, jak tohle můžeš napsat! Nemáš tak trochu předsudky o lidech? Sociální cítění narozdíl od tebe mám, jenomže si během studia uvědomuji, čím bych se chtěla vlastně živit. Ty nejspíš děláš práci, která tě vůbec nebaví, a pak tady vybekováváš na mě... jo a jinak, na tvůj příspěvek nejsem ani zdaleka zvědavá, takže mi laskavě nepiš, protože asi neumíš číst, já se tady neptala na to, co mi tady odpovídáš, ale prosila jsem o návrhy na bakalářku. takže se nad sebou zamysli a řeknu ti jednu věc: dřív, než někomu něco řekneš nebo napíšeš, radši si to 2x rozmysli jestli odpovídáš na co jsi byla tázána.

Pajulka — 15. 2. 2007 13:37

sory Kiaro, koukám, že sem se upsala ve tvém jméně, ale já tu nikde nepsala, že chci být sociální pracovnicí!

Pajulka — 15. 2. 2007 13:43

Holčičko, díky, sdruženích je tu hodně, už jsem jich pár obešla neska, takže námětů mám na bakalářku hodně, teď už si jen jedno vybrat, sice máme do prázdnin čas, ale chci si to pořádně promyslet.. víš, mě ze socped zajímá hodně věcí, některá víc, ale jsem spíš všestranná...ale tím odkazem jsi mi pomohla, dík!

Petuna — 26. 2. 2007 12:28

Kiaro  ty jsi ale slepice:reta:

Veranna — 26. 2. 2007 16:00

Promiň, ale musím se Kiary trochu zastat - sama píšeš, že to studium kdovíjak nežereš...

Kamílek — 27. 2. 2007 12:40

Já se zas musím zastat Pajulky :), myslím, že minimálně 70% studentů nežere obor, který studuje. Byli jste někdy na vš?

Podle mě většina studentů studuje takový obor, který:
- není moc daleko od bydliště
- kam se pravděpodobně dostanou
- aby jim obor nebyl vyloženě protivný
- aby je ASPOŇ NĚJAKÉ předměty bavily
- aby se vystudované dalo použít v praxi

Takže nevím, proč hned psát, že "bude o jednu nepovedenou sociální pracovnici méně". To, že ji nebaví teoretizování ve škole neznamená, že třeba jednou nebude dobrá sociální pracovnice - pokud to bude dělat.

Já jsem vš studovala, v tom oboru i pracuju, a myslím že docela dobře, ale že bych v průběhu studia "ustříkávala" blahem a radostně se učila, tak to teda fakt ne. :)

Veranna — 27. 2. 2007 12:47

Tak to musím reagovat - ano byla jsme na VŠ. Dokonce na 2.
A:
ad1 - dojížděla jsem každý týden tam a zpět 320 km (to je trochu z ruky)
ad 2 - pravděpodobnost přijetí byla 1:12
ad 3 - protivný mi obor nebyl, na oba (kombinované studium anglistiky, amerikanistiky a historie) jsem se připravovala dost dlouho a i k 2. VŠ jsem inklinovala už delší čas (Blízkovýchodní studia)
ad 4 - to nikdo nezaručí, oběti je potřeba položit
ad 5 - to si snad každý dokáže rozmyslet ještě během studia a včas odejít.

Nemyslím, že bylo potřeba hned útočit, ale na druhou stranu by si Pajulka měla sakra rozmyslet, jestli jí to stojí zato.

Kamílek — 27. 2. 2007 12:50

Veranno, já jsem psala o 70%... :)

Pochopitelně se najdou i nadšenci jako jsi ty. Přeju ti to a držím palce.
Taky není nikde řečeno, že musíme pracovat v oboru, terý vystudujeme, ne?
Papa.

Kamílek — 27. 2. 2007 12:52

Jo a i já jsem vystudovala školu, kde byla pravděpodobnost přijetí cca 1:20-25, to jen tak mimochodem. Prostě jsem se snažila maličko zevšeobecnit, co vidím okolo sebe. A za svým názorem si stojím. :)

Veranna — 27. 2. 2007 12:56

Myslím, že máš pravdu - většina (klidně těch 70%) studentů svůj obor nežere, ale domnívám se, že valný většině z nich to brzy dojde. Alespoň tak to bylo u nás na škole. Z 200 studentů v prváku se jich k bakalářce dostalo kolem 70 (dostala se mi po promoci do rukou jakási statistika) a k magisterkám už jen kolem 20. Zbytek se vytratil. Myslím, že je dobře, když člověk radši z toho oboru odejde, než aby ho dokončoval jen proto, aby měl nějakej titul.

Jen nevím, co bude Pajulka s bakalářskou sociální pedagogikou dělat, když by nebyla sociální pracovnice...

Ale snad se rozhodne správně a ku prospěchu všech :)

Kamílek — 27. 2. 2007 13:02

Veranna: Já jsem spíš zastánce toho dokončit i kvůli titulu. Já teda neznám nikoho, kdo by nedokončil jen proto, že by ho to NEBAVILO. To je podle mě tak trochu luxus vlézt na školu, strávit tam pár let a odejít proto, že mě to NEBAVÍ. Za pár let nikoho nebude zajímat, odkud jsi Mgr. Důležité je co umíš.

Ale já se na to dívám trochu jinak, vš jsem studovala až po pár letech práce, tak jsem si toho uměla vážit.

Papa a měj se hezky.

Veranna — 27. 2. 2007 13:26

Já zas nevím, jestli je dobré, když ve třeťáku zjistíš, že tě to nebaví, investovat ještě do dalších let studia. Já jsem šla na první hned po škole, pak jsem v průběhu začala podnikat. Pak jsem asi 2 roky podnikala a asi jsem se nudila :D, tak jsem nastoupila na 2. školu a teď už zase jen podnikám. Je pravda, že zrovna v mém oboru bych se bez své školy neobešla (překladatelství). Resp. jen horko těžko a i tak si ohromně pomůžu, když se tím můžu prokázat.

Asi je to případ od případu.
také zdravím a hezký den :-)

Holčička — 28. 2. 2007 12:18

Kamílku - těší mě... já jsem odešla po třech letech z VŠ, protože mě studium nebavilo... a to jsem si hdně moc přála dělat to, co jsem studovala - jen mě prostě škola demotivovala natolik, že jsem toho nechala... studií se ale nevzdávám a plánuji jinou VŠ - i když dálkově.

Kiara - tys to vzala trochu drsně, ne? :dumbom: to jsi to všechno vyčetla mezi řádky???