anka — 9. 2. 2007 19:50

Opět uvažuji o rekonstrukci koupelny.Do koupelny se mi vejde buď vana nebo sprchový kout.Ráda bych se vany vzdala a nahradila právě zmiňovaným sprchovým koutem.Známí mě zrazují,ale nikdo nedokáže vyjmenovat pořádné argumenty.Takže prosím,kdo máte doma jen sprchový kout,zkuste mi písnout proč vám vana chybí.Nerada bych si po pár měsících rvala vlasy že to byla pěkná hloupost.

misha88 — 9. 2. 2007 19:55

no i když né tak často,ráda si ho vany lehnu...to ve spršáku neuděláš....při sprchování si tam dokonce ani nesedneš.....proč nechceš vanu,kvůli místu?jde dnes k tý vaně přidělat takovou umělohmotnou plentu...nikde se nezastříká na na zem tím pádem..

rogersova — 9. 2. 2007 20:04

kamarádka má doma sprchový kout a závidí mi vanu.Prý hlavně v zimě, když přijede třeba z lyží by se ráda ve vaně nahřála,což ve sprše dost dobře nejde.Já ve vaně relaxuju, čtu,dávám si olejíčky, občas si tam vezmu čaj,svíčky..Když byli děti menší, mohla jsem s nimi u vany blbnout.Ve sprcháči si to neumím představit.Před vánocemi si tam můžeš pustit kapra :) .Dej si na vanu skleněnou, sprchovou zástěnu a máš zabité dvě mouchy jednou ranou.

anka — 10. 2. 2007 16:44

Skleněnou zástěnu mám.V tom problém není.Na relax jí nevyužívám,nesnáším moc teplou vodu.Spíše mi jde o místo v koupelně.Sprcháč který si chci pořídit je s masážníma tryskama a připadá mi lepší než samotná vana.
Je také docela velký,prostoru je v něm dost a nechybí ani sedátko .Mimo jiné ,umí pro zbytek rodiny vytvořit i parní lázeň :).
Já si spíše neumím vybavit v čem by mi vana mohla chybět.Kapra nechávám zabít na místě,prádlo v ní nenamáčím a děti už ve mě nevzbuzují tolik emocí abych je chtěla občas utopit :lol:
Jen bych nerada po pár měsících svého rozhodnutí litovala.

Hannah — 16. 2. 2007 11:09

Mám dvě koupelny:  jen se sprcháčem a sprcháčem a vanou.Vana je používaná tak jednou za tři měsíce.,sprcháče několikrát za den. Vanu používají pouze dcery.Do sprcháče se dostaneš i se zlomenou nohou a namoženými svaly, úspora času a spotřeby vody nejsou také zanedbatelné. Podle mě je výhoda sprcháče v bezbariérovosti.

Ketynka21 — 16. 2. 2007 11:48

anko my mame sprchovy kout ale ta vanicka je vyssi nez ostatni vanicky tak se tam vejde jak mimi tak ja, koupili jsme ho v hornbachu za 15 tis i s radiem a fakt je super!!! Jo ale kdybych mela navybranou tak chci i vanu ja jsem takovy ten clovek ktery si napusti spoustu vody da si tam penu a relaxuje :)

Gabrielle — 16. 2. 2007 11:57

Anko, taky myslím, že dobré řešení jsou sprchové vaničky - rozměrem je to sprcháč, ale vanička je hlubší, bývá tam i sedátko.
My jsme do malé koupelny (zatím máme staré jádro 160x160cm) koupili od ravaku vanu Avocado - zužuje se směrem k odtoku a pohodlně se do ní vejde i přítel. Do koupelny se pohodlně vešlo umyvadlo na té keramické noze i pračka a ještě se tam dá i pohnout :)

Dana — 16. 2. 2007 12:07

vana mi nechybí, nesnáším horkou vodu, dělá se mi z ní špatně, já preferuju sprcháč, poku je ještě kvalitní, není nad to,ale zbytek rodiny se rád "nakládá " do vany, tak budeme mít oboje.

eva4444 — 16. 2. 2007 13:19

Já mám záchod se sprcháčem i umyvadýlkem a pračkou a pak koupelnu s vanou a pořádným umyvadlem. Rodiče v paneláku to udělali taky tak, zvětšili koupelnu a WC o chodbičku a mají pořádně velké WC se sprchou a pračkou a rohovým umyvadlem a pak klasickou koupelnu s vanou.

anka — 16. 2. 2007 14:17

Díky za názory.Dnešní pohled na vodoměr mě dojal :o a při rekonstrukci se vana bude stěhovat.Sprcháč mám vyhlídnutý.A dcera si může místo denně plné vany dělat parní lázeň.:vissla:

janyka — 16. 2. 2007 14:27

Anko , máme doma taky jen sprchový kout , mně osobně nenapadlo nikdy litovat . Relax ve vaně mě nebaví , nemám na to trpělivost tam ležet . Sprcha je taková " akčnější " . Dcery si taky nestěžují , taky jim stačí , nebo jsou prostě tak zvyklé . Jen manžel by se někdy rád nahřál ....Ale smířil se . A v praktickém chodu domácnosti mi vana taky nechybí .
Řešili jsme  sprcháčem v koupelně místo , máme navíc umyvadlo a osvědčilo se to .

janica — 27. 2. 2007 8:15

Já taky nejsem typ, co by se nakládal do vany - dělá se mi z horké vody nevolno, ale třeba jednou dvakrát za rok mám prostě chuť si do tý vany lehnout. Třeba když se vrátím z hor apod.... No a teď rekonstruujeme u přítele a máme pouze sprcháč, protože vana by se nevešla ani té nejmenší velikosti a ten sprcháč má rozměry 80x80. Nevím, jak si na to zvyknu, ale asi tak tisíckrát radši bych měla vanu. Ne že bych se do ní nakládala, ale prostě je to s ní všechno tak nejak jednodušší - třeba když si chci umýt jen vlasy - ve sprcháči to dost dobře nejde - to si tam člověk musí vlézt celý :rolleyes:

Romča — 27. 2. 2007 9:28

My jsme vanu zrušili kvůli prostoru a pořád mi moc chybí.:grater:Ráda jsem v ní relaxovala.Dnes bych to vyřešila mírně zapuštěnou vanou a skleněnou zástěnou.:jojo:

Nela — 27. 2. 2007 9:42

Tak já mám vanu a chtěla bych sprchový kout.  Vanu si vůbec nenapouštím, protože mi to nedělá dobře.

host5522 — 27. 2. 2007 9:49

Já mám sprcháč a vyhovuje mi to. Do vany se naložím tak jednou ročně na návštěvě a pak je mi z toho blbě. Nesnáším tu teplou vodu.

janica — 27. 2. 2007 10:15

Nelo vůbec nechápu, proč chceš sprchový kout, když sprchovat se dá krásně i ve vaně???

Já se radši sprchuji ve vaně s normálním závěsem než ve sprcháči. Asi mám nějakou slabou fomru klaustrofobie :dumbom:

Nela — 27. 2. 2007 10:33

Hlavně proto, že bych ušetřila více místa v koupelně, např.  bych mohla mít dvě umyvadla. Taky se mi ve sprcháčí sprchuje  lépe, než ve vaně (tolik nenacákáme). Jenže bez vany by mi to zatím doma stejně neprošlo, syn se  zase jen koupe.

janica — 27. 2. 2007 11:05

Já bych chtěla vanu hlavně proto, že jestli budemem mít někdy děti, tak si vážně nedovedu představit, jak se to bude dělat s koupáním. Tahat kýble s vodou do malé vaničky.....a až budou větší :rolleyes: U nás doma se vždycky dala malá vanička do normální vany a s napouštěním nebyl problém.
Jenže mám smolíka, vana je prostě nereálná :grater:

Tigger — 27. 2. 2007 13:44

My jsme se vany zbavili, pořídili sprcháč 90x90 s hlubokou vaničkou na mimi a namáčení prádla atd. a je to bomba.
Vřele doporučuji, zvláště do minikoupelen!


http://forum.living.cz/file.php?35,file=428898

sisi21 — 27. 2. 2007 22:57

Jsou to 3roky co jsme předělávali koupelnu,Dnes lituji toho,že máme vanu a né sprcháč.Tenhle sprcháč Tigger je fakt suprovej...:supr:

Blanka1 — 28. 2. 2007 0:49

My máme vanu i sprchový kout a používáme sprcháč, vanu jen výjimečně a jen děti, když si chtějí lebedit. Tak 5 x do roka.

anka — 28. 2. 2007 11:46

Tak jsem se dočkala.Ráno dorazí sprcháč do bytu a příští týden se zabuduje do koupelny.Trochu mě zatrnulo že
se tedy asi zrovna moc vody neušetří, neboť drahá dceruška se už těší že si pustí ze všech 10 trysek páru a bude se ohřívat.:dumbom:
Při té představě mě napadá že jsem měla udělat v podlaze kanálek,pořídit závěs a pár cihlami vyzdít rantlík.Možná by se tam tak dlouho nerochňala :lol:

Májajája — 2. 3. 2007 10:41

Já bych si nedovedla představit život bez vany. Takový ten dnešní večer, chlapi v tahu, já s knížkou a sklenkou vína po uši v pěně a horké vodě............jú už se těším!! Ale my máme zároveň i sprcháč. Není to buňka, ale jen vykachlíkovaný výklenek se závěsem, ale zase teď když je tchán nemocný a nemlůže moc na nohy, tak je lepší když si právě do tohodle sprcháče dá plastovou židličku a může se mýt pohodlně. Takže co je lepší se poradit nedá, jak pro koho a jak kdy. :)

han — 3. 3. 2007 20:43

Je zajímavý,jak preferuje každý něco jiného.Já vždy toužila po sprcháči.
Ale pořídili jsme si baráček,S fungl novou koupelnou a krásnou rohovou
vanou!Všichni nadšení,já zklamaná.A samozřejmě se,téměř všichni diví.
Za půl roku jsem si jí napustila jednou,prostě miluju proud horký vody.
Takže co člověk,to jiný názor.

Tigger — 11. 3. 2007 17:28

Májo, mě se vě vaně bohužel dělá špatně. Sice miluju takový to ponoření do voňavý pěny, ale do minuty musím vylézt :(

A proud vody, zvlášť když je masážní hlavice, to je relax úplně nejvyššího kalibru :godlike:

Han: a jak se ti ta vana meje? Docela horor, co? Zažila jsem to u tchánovců a dost mi to vadilo. Musela jsem do vany i vlézt abych jí mohla celou umýt. Celé to trvalo asi 10 minut. Tady udělám pff pff sprejem, přejedu houbičkou, spláchnu a nashledanou :)

lenkaB — 17. 3. 2007 20:16

Tigger, dneska jsme se rozhodli, že trošku změníme koupelnu a rozhodli jsme se, že vanu nahradíme sprcháčem... můžu se zeptat, kolik jste za něj dali a kde jste ho sehnali?

Tigger — 17. 3. 2007 21:45

Leni, tak pokud netrváš na vylehávání ve vaně, tak tenhle sprcháč vřele doporučuji! Koupili jsme ho v Siku v Praze na Černém Mostě. Vyšel nás na cca 11 tisíc - komplet, tzn. vanička a zástěna z čirého skla, které je lepší na údržbu, ačkoli si lidi myslí opak. Jestli chceš vědět víc detailů, dej vědět.

Nevím odkud jsi, ale pokud z Prahy, není nic jednoduššího než přijít na návštěvu a pěkně si to vyzkoušet a vidět na vlastní oči :)

Pokud ne, tak ti alespoň můžu nafotit víc detailů - dej vědět...

lenkaB — 17. 3. 2007 22:16

jé, tak to je super cena... hledáme totiž něco levného, ale hezkého - ale vůbec nevíme, v jakých cenách se ty sprcháče dají sehnat... máme takovou možná trochu naivní představu, že něco seženem max.kolem +/-10 000 Kč...
z Prahy nejsem - Zlínský kraj... ale snad se u nás taky něco podobného bude dát sehnat - nevíš náhodou přímo výrobce a typ? ;)

no, rochtání ve vaně mi asi bude občas chybět, ale máme mini koupelnu (panelák...) a chceme to tam trochu zlepšit, abychom si mohli aspoň vyčistit zuby aniž bychom se přitom k umývadlu nakláněli přes pračku :lol: tak jsme museli obětovat vanu :grater: ale to nějak přežijem, protože sprchování miluju... :)

ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jste třeba výměnu vany za sprcháč  pocítili na vyúčtování za vodu?

Tigger — 17. 3. 2007 22:28

Leni co se týká vyúčtování, tak nemohu posoudit, my jsme se totiž vždycky sprchovali. A na tom mě otravovalo to vlézání a vylézání z vany, která zabírala drahocenné místo v už tak malé koupelně a byla na nic, kromě snad namáčení prádla, ale to vyřešila naše hluboká vanička naprosto dokonale. A caparti se tam taky krásně vykoupou ;)

Výrobce ti zjistím, podívám se zítra na fakturu. Myslím že obojí koupíte v brněnském Siku s přehledem...Tak zítra jo? :)

Tigger — 17. 3. 2007 23:16

Leni, podařilo se mi ještě zjistit, že Siko má nový katalog. Ke stáhnutí nebo objednání je zde http://www.siko-koupelny.cz/Katalog2006.aspx?hp=1

Navíc by tam měly být i nějaké slevy, když si to objednáš přes net.

lenkaB — 18. 3. 2007 8:18

díky ;) už ho máme stahnutý :D v úterý se jedem podívat do Zlína do nějakých koupelnových studií, tak uvidíme, co nám nabídnou... hodně nás tlačí dolů peníze, takže tajně doufáme, že se nám povede sehnat třeba ještě něco levnějšího :)

anka — 19. 3. 2007 13:38

Sprchový kout už mám úspěšně zabudovaný a funkční :) Zatím 100% spokojenost všech členů rodiny.Doufám že až se ho miláčkové nabaží,budu taky mít možnost otestování :lol::lol::lol:
http://www.aqua-cz.cz/sprchovy_ivette.html
Místo které jsem v koupelně ušetřila je parádní.Konečně si pořídím pračku podle mého přání a ne podle místa v koupelně :)

lenkaB — 19. 3. 2007 16:11

a jakou velikost jste si pořizovali? zvažujeme jestli 90 nebo 80... je těch 80 dostačujících? plánujeme (už hezky dlouho) mimi, tak abych se tam pak i s břichem vešla :lol:

Tigger — 19. 3. 2007 18:32

Leni, rozhdoně 90! Už kvůli tomu, aby tam mimís mohl dělat při koupání skopičiny s parníčkem a kačenkama :)

Leni nemůžu se podívat na tu fa, je pořád v bedně s dokumenty, tu budu mít koncem měsíce. Nicméně jsme si vzpoměnli, že jde o S-LINE od Sika. Vanička stála 3990 a zástěna 6990 (bílá), chromovaná (nedoporučuju kvůli údržbě) stála 7990.

Jinak doporučuju tu rohovou s tím sedátkem. Do čtvercového nebo nízkého koutu bych nešla.

ADFka2 — 22. 3. 2007 18:45

No jo, je to tak: ve vaně se osprchuješ, ve sprcháči toho ale fakt moc nenaležíš :-) My máme doma klasickou vanu a k tomu skládací zástěnu, aby z koupelny nebyl při sprchování bazén. Samozřejmě nejideálnější řešení je mít místo na obé, ovšem např. panelákový jádra jsou tak úžasně malý, že je úspěch, když se tam k vaně vejde alespoň pračka...

han — 31. 3. 2007 0:55

TIgger,ten sprcháč je stejně krásnej,závidím!Ta rohovka je na údržbu fakt hrozná!!

bonyfac — 15. 4. 2007 15:10

Ahoj,

dnes jsem našla na internetu Váš sprchový kout, který mě velice zaujal, protože sháníme něco podobného - můžete nám poradit, kde se dá tento kout sehanat za rozumnou cenu?
Market

anka — 16. 5. 2007 16:30

Sprchový kout jsem nepořizovala za tak hříšné peníze které jsou u odkazu,kupovala jsem ho na objednávku v OBI.Cena 22000.Je to parní box a má rozměry 100x100x210 cm.Takže se tam člověk v pohodě vejde :)
A problém nemám nemám ani s hraním vnoučat ve vodě.Vše je krásně zavřené a koupelna po jejich koupání nevypadá jak po náletu.:)

osmnactka18 — 30. 1. 2017 16:33

Zdravím, já bych rozhodně zvolila vanu se zástěnou, ale záleží taky třeba na tom, jestli máte malé děti, u nás to byl rozhodující faktor, protože fakt nevím, kde bych ty naše raubíře koupala. Můžete si to ale zkusit předem navrhnout, my jsme to udělali na webu http://www.levna-koupelna.cz/, pracujete tam s reálným zbožím, takže máte celou dobu přehled o ceně. :)