anela — 8. 2. 2007 19:17

Nechápu, jak mohou moderátorky nechat bez povšimnutí diskuzi v Pavlači, která se týká nejpřísnější intimity člověka. Rozebírá se tam do detailů každý okamžik života a smrti a je to velmi nedůstojné k zemřelému i k pozůstalým.

Leila — 8. 2. 2007 19:40

Souhlas. Nechápu, proč se k této smutné události vůbec zakládala nějaká diskuze. :(

puccam — 8. 2. 2007 20:04

Mooooc se všem omlouvám že jsem založila tuto diskuzi,netušila jsem že se to tak zvrtne.Promin tě Pane Svobodo!!!!!!!!!!

mala.popelka — 8. 2. 2007 20:46

no........ s vašimi názory se dá na jednu stranu souhlasit.... na stranu druhou, domnívám se, že toto téma se probírá v tramvajích, domácnostech, na diskusích pod články, prostě všude.... nepadají tam žádné vulgarismy, "jen" řada nejrůznějších (ač někdy poněkud drsnějších) názorů.....
v tomto případě se domnívám, že diskuse by měla zůstat.... vyšumí, stejně jako vyšumí titulní stránky v bulvárech......
demokratické vyjadřování na babinetu by dle mého soudu mělo být dodrženo, ač se jedná o takto tragickou a smutnou záležitost...

ale pokud máte pocit, že by skutečně měla být smazána, doporučuji kontaktovat admina Kalika, on se o to postará.....

cilka — 8. 2. 2007 21:03

nedomnívám se, že by tahle diskuze měla být smazána. Vyšumí, jak píše popelka.... Až se stane něco jiného, na tuhle diskuzi se zapomene.....

Májajája — 8. 2. 2007 21:03

Každá druhá diskuse na babinetu se týká  nejpřísnější intimity člověka. Kdybychom se o těchto intimních věcech dokázali bavit otevřeně z očí do očí, nemusel by Babinet být vůbec.
Ze začátku sjem měla taky pocit že se rozjíždí špatným směrem a měla jsemtam v tom smyslu nějaký příspěvek, ale momentálně se mi zdá že je klidná a není v ní opravdu ani jeden vulgarismus.
Jestli chcete vidět po*né diskuse, podívejte se na kteroukoliv na Seznamu, například.......

Nada78 — 8. 2. 2007 21:29

Je to veřejné fórum,každý ať se s tím vypořádá po svém. Nejsme malé děti,komu se to nelíbí,nemusí to číst ani přispívat.

AndreaP. — 8. 2. 2007 21:32

Také si nemyslím, že by tahle diskuze měla být smazána, neobsahuje žádné vulgarismy ani výpady, zaobývá se čistě jen otázkama, které v těhle chvílích můžeme slyšet ze všech stran - z novin, z televize, z tramvaje apod. Nemyslím si, že by někoho hanila, urážela či ponižovala, prostě každý jen vyjadřuje svůj názor, a na to má myslím v dnešní době každý právo - samozřejmě v rámci slušnosti, což tady bylo zcela zachováno.
A jak už napsala Májajája, skoro každá diskuze na babinetu zasahuje do nejpřísnější intimity člověka, ba mnohdy je to intimita mnohem větší, takže tady tato diskuze není rozhodně vyjímkou, spíš se řeší to, že se jedná o známou osobnost, ale jak já říkám, i známé osobnosti jsou jen lidé.

anela — 8. 2. 2007 22:04

možná nebyl správně pochopen ten rozdíl mezi intimitou člověka, který o radu požádá a svůj problém veřejně (i když anonymně) řeší a mezi soukromím mrtvého.

Leila — 8. 2. 2007 22:19

anela napsal(a):

možná nebyl správně pochopen ten rozdíl mezi intimitou člověka, který o radu požádá a svůj problém veřejně (i když anonymně) řeší a mezi soukromím mrtvého.

:fuck:

tina — 9. 2. 2007 9:30

tak jsem se na tu diskuzi dívala od začátku - aty, co tam ze startu nejvíc meditovaly, co ho k tomu vedlo... teď nejvíc moralizují - můj pocit, který samozřejmě neplatí paušálně na všecky...

Káča — 11. 2. 2007 17:00

Napsala bych úplně to samé, co AndreaP.,tudíž se nebudu opakovat. Nečetla jsem opravdu v této diskuzi nějaké urážky, zneuctění, vulgarismy.....Prostě se jen některých dam dotklo, že se o p. Svobodovi vůbec mluví po jeho smrti a je mi líto, že to takto berou-myslím, že každá z nás, které jsme přispěly, si p.Svobody váží.

Dana — 13. 2. 2007 11:44

nevidím na této diskusi nic špatného, celý život člověka je stvořen z malých intimit, měla jsem pana Svobodu ráda, ale byl to jen člověk, tak proč nediskutovat jako o každém jiném

Hellga — 14. 2. 2007 21:58

Ale no tak, holky...! ;) :lol: Ať se to stalo z jakékoliv příčiny, je fakt, že nám do toho nic není a "žabomyší války" o to, co tím chtěl básník říct, stejně na věci nic nemění...
Denně umírají tisíce lidí a nikdo si toho nevšimne...
Vycházejme z toho, že diskuze je od slova diskutovat a to, že něčí názor se neshoduje s mým, ještě neznamená, že mám patent na neomylnost... :vissla: Vykřikovat o "hyenismu"
(to se mě extra dotklo...:butter: ) a kategorizovat něčí názor, je stejně nevhodné, jako mentorování, které vám tu, teď možná, předvádím... ;) Tenhle příklad v tomhle tématu, je přesně to, co mě na tomhle fóru vadí. Mám dobrou zkušenost, že diskuze je k tomu, aby se člověk něčeho "dobral". Kdo má svůj, "neotřesitelný" názor, nemá potřebu diskuze a kdo tu potřebu má, má podvědomý pocit, že jeho a zrovínka jen jeho názor, není až tak docela "košér" a tudíš jej musí konzultovat. Z toho by se dalo vycházet... :supr: Ta správná konzultace by !NIKDY! neměla spadat do roviny odsuzování někoho, či něčeho, s čím se právě neztotožňuji a nesouhlasím... Snad by bylo větším přínosem to brát tak, že i "cizí" názor nás může obohatit, alespoň v tom, že nám dá pohled na věc z jiného úhlu, kterého nejsme z pozice našeho "klišé", nebo výchovy, či zkušeností schopny... Potažmo, buďme rády, za možnost ověřit si a poznat paletu jednotlivých názorů, které na jednu jedinou věc, může i jiný jedinec mít... :D Věřte mi, že výkřiky typu:"To já bych nikdy...!!!", nejsou to, co vám něco přinese... Jedině pochopení i věcí, které se vám "příčí", vám pomůžou rozšířit pohled na svět, ve kterém žijeme a žít musíme (...a zase znovu: ať se nám to líbí, nebo ne...) Tak a teď mě zabijte! :supr::lol:

Macex — 15. 2. 2007 11:22

Hellga :godlike: :supr:

Káča — 15. 2. 2007 14:00

Hellga: JO!

AndreaP. — 15. 2. 2007 15:51

Hellga, naprostý souhlas http://sirmi.ic.cz/smajl/45.gifhttp://sirmi.ic.cz/smajl/109.gif