sunflower — 7. 2. 2007 6:58

Hezký den všem :)
Už začínáme řešit kam a jestli vůbec letos vyjedeme na dovolenou - plánujeme tak na září, takže to by našemu Jurkovi byl necelý rok. Máte maminky nějaké tipy na dovolenou s takto malým děťátkem, popř. mi dejte rady z vlastní zkušenosti, na co si dát pozor.
Jo a ještě důležitá poznámka - určitě se nechystáme do zahraničí, takže spíše tipy na místa tady u nás v republice.
Děkuji předem.
Sun.

PetaZ — 7. 2. 2007 9:02

My jsme byli s Nelou (4,5m) v Hartmanicích s domečkem (www.infodomecek.cz) a teď v zimě s Mimískem.. Se známými pojedeme v červenci na Mácháč, tam je dobré vyžití pro děti a penziony jsou pěkně vybavený. No, a v září nás čeká let do Turecka.

avalonka — 7. 2. 2007 9:15

Ahoj slunečnice - pro mimčo je super www.dol.cz - penzion Korálek na Šumavě. Je to sice drahý (900-1000 Kč na osobu a noc vč. polopenze), ale hezčí penzion jsem neviděla. Podívej na fotky, mají i krytý bazén. Paní Dolanská výborně vaří a celý penzion je spíš takový statek uprostřed krásné velké louky, nechybí ani staletá lípa a lavička - výhled z výšky do krajiny a taky stádo ovcí. Prostě kýč jako prase. Uvnitř je i dětský koutek s hračkami - prostě paráda :)

Lenina2 — 8. 2. 2007 21:17

Tak my letos pojedeme někam do chatičky u Mariánských lázní. Já si tam dám trochu relax - masáže, zábaly v bahně a tak. A Máťovi ještě nebude rok, takže bude hlavně v kočárku a tam jsou všude v okolí upravené cesty. Konkrétní chatu zatím vybíráme, ale až vybereme, tak dám tip.

hanina — 8. 2. 2007 21:43

Taky budeme vybírat něco krásného v Čechách nebo na Slovensku, tak pište. Něco vhodné pro mimčo s bazénem a krásnou přírodou. Tak pište pište....

Adule — 8. 2. 2007 21:50

taky vybirame neco v Cechach, mozna bychom zkusili nejaky kratsi pobyt na jare, nekde na Sumave - hledame neco asi s kuchynkou, kde bych malemu ohrala jidlo, ten penzion na Sumave je super, ale nic tam malemu neohreju, nebo jak to resite?

Pinky — 9. 2. 2007 7:59

Kdo by se chtěl podívat na Moravu, tak ejednoznačně doporučuju www.hotelvega.cz :supr:
Tam je to bomba.... vždycky když tam jedem na víkend relaxovat...je tam někdo s miminem a jsou tam na to zvyklí :)

Štarmik — 9. 2. 2007 8:12

Pinky, když už na Moravu tak jedině k vám do sklípku, na takové to domácí žvýýkáníí :pussa:

Pinky — 9. 2. 2007 8:17

Štarmi...my sklípek nemáme, ale klidně se stavte, když tak něco ulejem i doma :D:D:D

Ale v těch Luhačovicích je to fakt krásný !! My tam chceme jet v létě taky....jen tak na 3 dny !!! :supr:

lulu24 — 9. 2. 2007 9:17

Holky a myslíte, že by se dalo jet i s tří měsíčním miminkem?Třeba jen na víkend?

tina — 9. 2. 2007 9:18

lulu, já o tom taky přemýšlím - ještě to probereme doma :)

lulu24 — 9. 2. 2007 9:22

Já jsem původně plánovala týden v chorvatsku. Ale z toho teda pomalu ustupuju...

tina — 9. 2. 2007 9:26

jo, tak to ne - mi se líbí to co tu napsala Pinky, nebo něco jiného v ČR, a spíš třeba na prodloužený víkend nebo tak :)

mrejča — 9. 2. 2007 13:29

Naše dítě je cestovací, ve 4 měsících jsme s ní byli v Jeseníkách na týden, v 9 měs. 10 dní u Balatonu atd., prostě jezdlili jsme na dovolenou a ona s námi. Za výhodu jsem považovala znalost prostředí, do kterého jsme jeli, takže jsem si mohla vše dopředu vymyslet a připravit.

kikulka — 9. 2. 2007 18:42

Peto Z, s Domečkem se chystáme na pobyt do Bystrého, je to kousek od Hartmanic. Už se moc těšíme :-). Jak se vám v těch Hartmanicích líbilo? Na akce Mimíska jsem se taky dívala, jenže to už na nás bylo moc drahé. Když jste byli od obou, je v tom nějaký rozdíl?

PetaZ — 9. 2. 2007 19:02

Hartmanice (Domeček) - areál se povedl, ale už bude potřebovat časem opravy, bazén a výuka plavání super, strava nic moc (dost smažený a malý porce) a program pro děti (nás se v té době netýkalo, protože měla Nela 4,5m, ale neteř 1,5r nebyla nadšená). Pobyt hodnotím jako průměrný a za týden jsme dali za osobu 5tis., což není málo...

Nová Ves nad Nisou (Mimísek) - horský penzion s přátelskou rodinnou atmosférou, lepší hernička pro děti než v Hartmanicích, strava výtečná - domácí, ale odlehčená a snídaně královský, program pro děti (i když hlídají od 5m a my jsme měli zaplacený pobyt s programem, tak Nela většinou v té době chrupkala nebo jsme vyjeli společně na nějaký výlet. Byla možnost si zaplatit hlídaní nad rámec 1h/70kč). Pobyt hodnotím velice dobře a určitě se s Mimískem opět někam vypravíme. Šárka Budařová (majitelka agentury) je fajn ženská a dobrá cvičitelka. Dala maminkám do těla :).. Byla tam s rodinou a všichni se tam bavili se všemi, což v těch Hartmanicích nebylo... Jinak nás to stálo na 4dny s plnou penzí 2400kč/os.

kikulka — 9. 2. 2007 19:54

PetaZ - díky za hodnocení. V té Nové vsi je to ten Maják? My jsme tam byly s kamarádkami s Domečkem minulý rok na keramice, ale to bylo bez dětí. Moc jsme si to užili. Bylo tam moc hezky, ale prostor na hernu ani na cvičení mi tam nepřišel vhodný žádný (proto mi přišlo, že to dělají bez dětí i bez cvičení). Jinak Maják je asi levnější objekt, nás stál minulý rok pobyt na celý týden (7 dní) 3400Kč na osobu a byla v tom i exkurze v driketě, grilování s hudbou a využití sauny. Jinak se tam mezi sebou taky všichni bavili, ale to si myslím, že je asi na každém pobytu jiné, podle toho, jaký se sejdou lidi.
S Hartmanicema jsi mě překvapila. Domeček nám doporučili známí, strašně chválili právě Hartmanice, prý velký prostor na hernu, herna pěkně vybavená, jezdí tam několikrát do roka. Bohužel jsme propásli velikonoční pobyt, tak jsme se přihlásili na další, který je blízko Harzmanic, do Bystrého.
Co se týče ceny, dívala jsem že třeba mimísek má na stejnou dobu program o 50% dražší než domeček. Když jsem srovnávala pobyt v hotelu, pokoje se sociálkou, objekt s bazénem, program s cvičením a plaváním, tak to pro nás (2 dosp+dítě jen s programem) s mimískem to bylo na 3 dny 9.500 jen se snídaní a s domečkem jen 7.500 o den déle, teda na 4 DNY S PLNOU PENZÍ. To mi teda přišel sakra rozdíl :-)!

Klaris — 9. 2. 2007 20:22

Tam jsme byly pře asi 4lety na zimní dovče (Nová Ves) a moc se mi tam líbilo :supr: :supr:

sudina — 24. 4. 2007 10:40

tak taky přemýšlíme o nějaké dovče s malým,ale zatím vůbec nevím.......nemáte někdo další tipy????

Simka — 24. 4. 2007 11:24

Tak my jedeme s holkama do termálů do Podhájské. :supr: Je tam plno bazénů venkovních i maličké , takže pro Kačí to bude fajn. Už jsme byli s Aný, když jí byly 3 roky, teda ve Velkým Mederu, tam jsou taky termály a bylo to fajn. :supr:

Gia — 24. 4. 2007 12:00

My jedeme do penzionku do Jizerek. Ale mají už na letní sezonu plno. Našla jsem si ho sama na netu. Nebude to organizované, ale připadá mi zbytečné platit ještě něco agentuře. Penzion je malý a vybavený pro děti. Postýlka, jídelní židlička, herna, pískoviště... Vypadá to slibně :D

Simka — 24. 4. 2007 12:31

Já to taky hledala na netu, přes cestovku je to hrozně předražený. :supr:

vendulak — 24. 4. 2007 13:24

Holky, díky moc za tipy, taky začínáme pomalu něco vybírat... Nevíte někdo náhodou o něčem v Chorvatsku, kam se dá jet s miminkem?

PetaZ — 24. 4. 2007 19:13

Mě v zimě vyhovovalo, že jsme byli s ag. Mimísek.. Hernička plná hraček, Nela tam měla kámoše a hlídání pokud si chtěli rodiče odpočinout..

Teď v létě jedeme na Mácháč se známými (kola, turistika apod.), pak rodinná dovolená a známí na Vysočině (pronajali jsme si celý penzion 26lůžek/15tis.) a nakonec Turecko...

Vendulak: Chorvatsko mám ráda pro čistotu vody a příjemný lidi.. My se stále vracíme na jedno jediné místo Brela (je to kousek od Baška Vody, pod Makarskou). Akorát, že je oblázková pláž, což pro malé dítě není zrovna ideální, ale naprosté soukromí, kam nejezdí moc turistů. Ty jsou spíš v Bašce...
Možná bych zkusila ostrov Brač, který je hned naproti.. Je tam výběžek Bol, který je z velmi jemného písečku a ostrov je moc krásný :)

Lucka 1 — 24. 4. 2007 19:20

Taky máme na srpen naplánované Chorvatsko a naší dobrou,známou Brelu :supr:
Natálka ještě nebude chodit,tak jí snad oblázky vadit nebudou a jak píše Peta Z,je tam klid a snad nejčistší moře z celýho Chorvatska,ikdyž je to tam kapek dražší :)

PetaZ — 24. 4. 2007 19:49

Lucko1:  to je hezká náhoda :D Já si tam právě naší vrávorající Nelu nedokážu představit, ale příští léto pojedeme určo do Brely.. Zkusíme vlakem Jadran expres + si naložíme našeho fordíka.
Mám tam oblíbenou kavárnu, kde dělají fantastický ledový kávičky a v jednom stánku/občerstvení grilují výborné ryby.. A promenáda Brela-Baška Voda je super, příjemný procházky a podniky :) Jé, já už chci k moři - balzám pro tělo a duši :)

Lucka 1 — 24. 4. 2007 20:01

Jo,jo Peti to máš pravdu s tím balzámem :)
My jsme po dvakrát už byli v Bašce,ale je tam milion lidí,takže jsme se přesto jezdili koupat do Brely. Manžel tam byl ještě  jako svobodnej a nemohl si to tam vynachválit.
Chceme jet autem a hledat apartmán až na místě.Chtěli bysme v blízkosti moře a s klimou.Myslíš,že to v Brele nebude problém? Přinejhorším půjdeme do hotelu

vendulak — 24. 4. 2007 20:10

Peto, díky moc za tip v Chorvatsku, hned to začnu shánět :) já v Chorvatsku nikdy nebyla, vůbec to tam neznám...

spunt — 24. 4. 2007 20:30

Peti, a můžu se zeptat kdy jsi byla na Bolu?
Já tam byla s manželem cca před 5 lety na výletě. Bohužel jsme chytli ošklivé počasí, ale přesto jsme došli na Bol se podívat a celá nádherná písčitá pláž byla oblázková :( píseček byl jen v moři.
U nás bohužel dovča nehrozí, tedy jet někam a platit pobyt, ale určitě to spraví procházky v lese, návštěva koupaliště, výlet vlakem někam na hrad a pod.

BLUE — 24. 4. 2007 20:54

tak my letos nepojedem nikam,  Kája bude ještě moc malinká na nějaký cestování, takže  nás to čeká až příští rok a pak budem asi volit něco v Čechách. Z moře mimčo stejně nic nemá, tam asi vyrazíme až jí budou alespoň tak ty dva roky

PetaZ — 24. 4. 2007 21:23

Spunt: Jé, tak to je asi technická.. My tam byli na výletě lodí a jelikož byl výběžek daleko a my měli pouze 2h rozchod, tak jsme skončili v baru :storstark: ale z dálky to vypadalo jako bělostný píseček :co::vissla::rodna:
Nicméně chorvatské moře je super... :supr:

Blue: mimčo sice z toho mít nic nebude, ale co rodičové.. Musíme být trošičku sobečtí a myslet taky na sebe :reta:

spunt — 25. 4. 2007 14:02

Peti, my to měli podobně, výlet lodí a 2 hodiny rozchod. Prošli jsme se až tam a zase zpátky. Byli jsme zklamaní, já se těšila jak se alespoň na pár minut rozvalím na vyhřáty píseček :( . Na návštěvu baru nějak nebyly penízky :)
Což o to, já bych se také rozmazovala mořem, jenže to bych musela vyhrát ve sportce. To raději našetříme a pojedem až z toho děti něco budou mít.

BLUE — 25. 4. 2007 14:54

Peti - no  to asi jo, ale my jsme byli u moře loni  a  ještě se tam najezdíme dosyta, takže radši pohodičku někde u rybníka. Voda jako voda :D

kačíkgirl — 25. 4. 2007 15:10

tak my pojedem podívat se na šťěňátka tam kde jsme byli na velikonoce, Lučany nad Nisou to bude na víkend a pak asi na 4-5 dní v září, pokud manža dostane dovču někam do chaty nebo tak ale všechno hledám na netu sama...

Hejča — 25. 4. 2007 17:47

Jeee my jedem taky do Brely, tak to rada slysim tu chvalu.

PetaZ — 25. 4. 2007 19:52

Když tu máme takový nadšence moře, konkrétně Brely :) tak bychom příští léto mohli spáchat hromadnou babinetí dovolenou "Brela 2007" :D

kikulka — 9. 5. 2007 22:58

Ahoj všem, tak se zase po dlouhé obě dostávám na diskusi :o).
K Chorvatsku: už jsem ho opustili cca. před 3 lety a zamilovali se do itálie. Jezdíme na konci prázdnin a je to úřžasný, jen ta cesta je dlouhá. Už teď se těším až zase pojedem.
Jinak jsme v dubnu byli na dovolené s Domečkem, bylo to moc fajn. Super plavání, odpočinuli jsme si i zasportovali. Chodila jsem cvičit akva aerobik, manžel zašel na masáže, žůžo. Program se dětem moc líbil, vyřádily se a vyráběli moc hezkých věcí. Večer před spaním se hrálo divadélko, měli to moc pěkně připravené. Po usnutí dětí s námi paní majitelka tvořila, udělala jsem si krásný obrázek do dětské pokoje. Ještě se malovalo na trika, to už jsem nestihla, ale alespoň vím, co budu dělat na příštím pobytu :o). Vyšlo nám i pěkné počasí, takže jsme se podívali na hrad Svojanov. Vysočina je krásná. Tady je pár fotek :o) http://www.dovolenasdetmi.cz/fotogalerie.php?ID=107
Mějte se hezky a přeji všem, které máte dovolenou blízko před sebou, ať si to užijete. Já teď budu čekat na tu naši itálii :o)

Souris — 14. 5. 2007 13:44

Našla jsem pár pěkných odkazů na dovolenou s dětmi na MMB, tak je sem dávám :)
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=4204621
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=5029655
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=5245348

PetaZ — 14. 5. 2007 15:12

Souris napsal(a):

Našla jsem pár pěkných odkazů na dovolenou s dětmi na MMB, tak je sem dávám :)
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=4204621
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=5029655
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=5245348

Chalupu v Českém švýcarsku jsem si uložila do oblíbených.. Skvělá chaloupka :) Navrhnu to doma jako tip pro dovolenou v příštím roce...

Souris — 14. 5. 2007 21:06

Peťo, tak na nás při tom navrhování příští rok mysli :D

A ještě jeden odkaz navrch:
http://www.oazaricany.cz/index.php?page=pobyt-s-detmi

spanysek — 23. 8. 2012 1:27

Já vám holky, mohu doporučit eurovíkend v Barceloně. Jeli jsme tam letos s rodinkou, a všichni se úplně radovali...jeli jsme konkrétně sem: http://www.ckneckermann.cz/euro-vikendy … =Barcelona