DarkAngel — 6. 2. 2007 14:39

Zajimalo by me, proc se zenam kupuji mala auta. Take me zajima, jake vlastnite auto, nezajima me znacka, spis trida a velikost. Predem diky za odpovedi a nebojte se pripojit s prispevkem ! ;)

Isidia — 6. 2. 2007 15:20

Proč se kupují ženám malá osobní auta? Asi proto, že ho  mají jako nákupní tašku. Tak aby hodně neutrácely.

Ale nyní vážně. Máme Peugot 405 (2l)z důvodu pohodlného cestování a hlavně velkého kufru, což je nutnost. No a nyní muž zařizuje koupi MPV, aby to pro mne bylo hlavně pohodlné a splňuje to požadavek na úložný prostor. Takže nepatřím k ženám, které mají malé auto. Není to z rozmařilosti, ale bohužel z nutnosti.

fishmisty — 6. 2. 2007 16:56

Tak můj chlap je v tomhle jiný, nejradši by mi koupil tank, abych byla dost v bezpečí, čím menší auto, tím je to pro něj větší nebezpečí..ale mluví z něj zkušenosti, je hasič a na dálnici obstojí spíše větší auta.:co:

Dita.L — 6. 2. 2007 17:22

Mam velky auto, libi se mi prostor, komfort a luxus. Je to prakticky, paaac na nakup jezdim vetsinou jen jednou v mesici, na zadni sedacky se vejde pohodlne jednak bouda pro psa, dve deti a pod ne jeste lednicka a cestovni taska, vetsinou se vsude vejdu, protoze mensi auta si vetsinou drzi odstup (asi reflex) myslim po meste a ve trech pruzich, nalozim bez problemu cokoliv od kol a lyzi az po televizi 107 uhlopricku, nejvic jsem ocenila, kdyz jsme se pri ceste z Fr do Spanelska nalozili 5 kamaradu, pes, stany, spacaky, kufry a jidlo na deset dni. :lol:

Jugulator — 6. 2. 2007 22:43

malé auta sou pro ženy z praktického důvodu, sou obratné v provozu, a na nákupy to stačí zaparkujete s tím téměř všude, a kor pro ženy, které se bjí jezdit do takových míst je to super auto :supr:

host eska — 6. 2. 2007 23:13

Díky, Dark Angel...
to mě vlastně taky zajímá...
hlavně a především.. na velikosti nezáleží :)
Spíš jen ten design, pohldlnost, posilovač řízení, aspoň trochu ta bezpečnost ... a detaily


1.Myslím, že se malým autem asi líp manipuluje. Tedy teď mi to příjde, že jak je malinký, tak ty manévry jsou jednodušší. A to hlavně při parkování. Dají se zaparkovat s menší přesností a otevřít ještě dveře a nikde nečouhají. Pak jsou ty menší auta lehčí a tím většinou příjdou majitelce víc pod kontrolou.
2.Měly by mít menší spotřebu.  I když to není bohužel nějak extra významný oproti větším autům... (když nepočítám ty velký auta)
3.Taky jsou levnější a Myslím, že se to bere opravdu jako auto na nákupy. Po městě.
Taky si myslím, že chlapi berou to svoje auto jako hlavní vůz a to manželčino jako vedlejší vozítko. Když ženská sama má podle mě větší tendenci si koupit větší auto. To je ale holá spekulace :)

Já jsem měla  půjčovaný větší auto. A řídilo se mi skvěle.

A občas jezdím v právě takový majinký suzuki. Ono se to řídí krásně a po městě se s tím dobře parkuje, akorát vyjet na dálnici, to mě jímá hrůza. Lepší pocit je v tom větší autě.

agad — 7. 2. 2007 10:06

No my právě sháníme combi, protože do toho našeho se rozhodně nevejde kočárek a dávat nějaké věci vedle mimča na sedačku při dlouhých cestách asi není až tak bezpečnjé,
Jinak malým autům pro manželky snad jedině projde argument s parkováním. Jinak manžel zpravidla v autě až tak nic nevozí. Žena vozí děti, sedačky, potom děti na kroužky, do škol a podobně, do toho nákupy a tak. Větší auto je rozhodně bezpečnější, o tom není pochyb.

kačíkgirl — 7. 2. 2007 12:30

dito, prosím co máš za kárku?

Dita.L — 7. 2. 2007 12:53

kačíkgirl napsal(a):

dito, prosím co máš za kárku?

oktavenku Praha, ma se u me jako v bavlnce :hjarta:

DarkAngel — 7. 2. 2007 13:15

All : Dekuji vsem za zajimave prispevky. Proc ten dotaz vlastne pokladam. Jsem jen "blby" chlap, ktery zenam nerozumi. Stale jsem mel pocit, ze zeny neumi parkovat, ze nerozumi tomu, jak funguje motor, dokonce i takove pripady byly, ze zena prosila sve auto, aby nastartovalo ;) Nic ve zlem, zeny jsou proste zeny. Technicke veci potrebuji mit intuitivni ovladani, vzhledem k jejich intuitivnimu mysleni a tak mi vubec nedoslo, ze vlastne prevazne zeny jezdi na nakupy a potrebuji vlastne intuitivne ovladanou nakupni tasku se kterou se vejdou vsude a nebudou mit problem, jako ja se obrovskym elegantnim Stratusem ( s Ruskou poznavaci znackou :D nektere Babinetky ho uz znaji ) vycouvat na 10 x z parkoviste plneho aut...

http://www.autorecenze.cz/fotky/5000/auto-recenze-chrysler-stratus-cirrus-5141.jpg

Uvitam vsak dalsi prispevky, nebo i volnou diskusi na tema auta, od toho tu ten thread je ;)

Dita.L — 7. 2. 2007 14:12

http://www.annonces.com/annonces_photo_0_0_940462xx9092ee4e9b8333315f2e998701d77d23.jpg


:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
tohle je opravdu nakupni taska, to se da vzit i jako kosik primo do kramu :D

DarkAngel — 7. 2. 2007 14:17

Dita : To je Smart, uz jsem v nem jel ;) je jen pro dva, motor 0.7 litru, proste pohoda. je to cele z PVC a vsechno je dokonale vyladene, ulozny prostor skoro zadny, jako nakupni taska to fakt neni, nemela bys kam polozit nakup, leda tak rohliky a mlicko :D na sedacku spolujezdce, pokud ovsem tam nesedi Tvoje ( Tvuj ) chot ...;)

host eska — 7. 2. 2007 15:41

:lol:
No, my v něm jeli tři :D To byl nářez.

terry2 — 7. 2. 2007 17:35

DarkAngel, trochu nesouhlasím s tím, že ženy mají s automobilovou technikou problém. ne proto, že jsem žena. Ale už 15 let prodávám náhradní díly, a co jsem za ty roky vyslechla od zástupců silnějšího pohlaví technických nesmyslů o tom by se dala napsat docela veselá kniha. I tady v diskusi vidíš, že spousta žen je opravdu "v obraze" a vědí zdaleka nejen to jak nastartovat. Holt se vám mužským začínáme zakopávat na vašem dříve výsostném území.

Dita.L — 7. 2. 2007 19:05

Angel :lol: nebo polozit na klin spolujezdce.
Mas podrobnejsi informace?? Jak rychle to jede nez se to rozsype, jestli to ma vubec airbagy a kolik to zere?? Pro me je to spis takova vetsi motorka, ale jsou i horsi, na ktery tu neni ve Fr ani potreba mit ridicak. (je to nefer vuci ridicum, kteri ho maji, protoze se s tim da jet vsude stejne, teda  mimo dalnici)

eva4444 — 7. 2. 2007 19:48

Myslím, že šťastná to žena, které manžel koupí auto, to mně se stát nemůže.
Dostala jsem auto po rodičích a je pro mě až moc velké Renault Laguna 2l. Jezdím za 8l benzinu, auto super posloužilo i na převoz stavebního materiálu, vešla se do něj střešní kritina Onduline rozměru 1mx2m a i nové dveře jsem uvnitř auta přivezla a i nábytek z Ikea.
Přítel má starého Forda Fiestu a auto se mu pomalu rozpadá.
Myslím, že příští auto si budu muset koupit sama a budu vybírat podle ceny a spotřeby a bezpečnosti, nebude tak velké.
Jinak myslím, že žena na mateřské s dítětem (to jsem já) potřebuje větší auto než chlap který jezdí sám a nevozí dítě, kočárek a nákupy. Takže taky mi přijde, že by auto pro ženu nemuselo být menší, že muži podnikateli by klidně ta nákupní taška mohla stačit, stejně většinou nenakupuje.
Někde jsem přečetla: Pro muže je důležité mít velké auto, protože to je pro ně symbol mužství jako velký penis. A o co menší penis mají, o to víc prý touží dohnat sebevědomí velkým autem.

Dita.L — 8. 2. 2007 9:18

eva4444 napsal(a):

Pro muže je důležité mít velké auto, protože to je pro ně symbol mužství jako velký penis. A o co menší penis mají, o to víc prý touží dohnat sebevědomí velkým autem.

Ja bych se ve starem nebo malem aute stydela :lol: (tim nenarazim na tvoji lagunku) ale napadlo me, pro jaky symbol, kdyz jsem docela urcite poradna zenska. :reta:
a nebo ze bych dohanela to, ze ho nemam?? :P

P.S. Taky jsem to uz nekde slysela, mozna na tom neco bude.

eva4444 — 8. 2. 2007 15:45

Dito, myslím, že ženy když už si pořídí velké auto, tak tím nepotřebují dokazovat nějaký svůj status nebo velikost, spíš ženy přemýšlí o praktické stránce. Velký auto je pro rodinu dobrý a když rodinu vozí žena, tak proč by měla mít mini auto?

DarkAngel — 8. 2. 2007 15:49

Dito Ty jsi nejak nobl, jeste mi rekni, za jak dlouho jsi schopna sama za svoje vlastni penize ( ne manzelovo ) poridit si super delo a hlavne velky a luxusni vuz ?

Eva : No, otazka znela proc male auto. Dnes uz to vim, ale popravde, nevidam mnoho zen ridit velka auta, vetsina ma opravdovy problem se zvladanim rizeni. Bez urazky, ale je to tak ...

kačíkgirl — 8. 2. 2007 15:58

tak teda já zase naopak jsem akorát nasr..m jelikož se mi líbí vozy typu audi q7, passat touareg, BMW řady X atp a teda když už někde tohle auto potkám za volantem sedí ženská, a v mnoho případech a křehká blondýnka...to je nespravedlnost, já chci taky aby můj manžel vydělával tolik aby mi mohl koupit q7   :grater:

Dita.L — 8. 2. 2007 16:34

DarkAngel napsal(a):

Dito Ty jsi nejak nobl, jeste mi rekni, za jak dlouho jsi schopna sama za svoje vlastni penize ( ne manzelovo ) poridit si super delo a hlavne velky a luxusni vuz ?...

mas tam preklep :lol: melo bejt manzelovo auto za moje penize :lol: paac oktavenka se kupovala za hotove mnou nasetrene penize z mimomanzelskeho zdroje a manzovo auto se splaci na leasing --> dva skoro stejne platy, spolecny ucet, spolecny leasing.
Jednu vyhodu to ma :vissla: ja mu oktavenku malokdy pujcim, na to musi bejt hodne hodnej. :reta:

DarkAngel — 8. 2. 2007 16:57

Dita : mate urcite krasny vztah, ktery Vam mohou vsichni jen tise zavidet.

666salome — 8. 2. 2007 17:26

:co: U mě to má manža jednoduché, já se řídit bojím i šlapací auto :lol:

Káča — 8. 2. 2007 18:03

Mám Citroena C3 a jsem naprosto spokojená, není ani velký, ani nějak závratně malinký. Tak akorát pro mně a malou-stejně jezdím jen po městě a okolí. Na parkování je super. Manža si potrpí na velká auta, tak má Peugeota 406 (combi)-tady někdo psal, že slabost pro velká auta u mužů něco znamená-no....

Tiina — 9. 2. 2007 9:31

Vždycky se mi líbila malá auta, moje maminka například má Twingo a to mi přišlo úplně akorát. To nicméně skončilo v momentě, kdy jsem si pořídili našeho pupíka - aka Mitsubishi Space Star. Od té doby se ve všech malých autech cítím stísněně, třeba přesednou ze Space Staru do Fabie to je jak by člověk dosta facku, o Twingu nemluvím :-)).

No ale kdybych neřešila peníze, tak si koupím Subaru Forester nebo třeba Mazdu 6, žádný mini auto už nechci.

Tiina — 9. 2. 2007 9:32

Káčo no trochu  v rozporu s předchozím tvrzení, ale C3 se mi taky moc líbí. Jaký je ? Jak to jezdí, kolik to žere a tak ?

Káča — 9. 2. 2007 11:16

Jezdí se mi v tom moc dobře, je pohodlný, žere mi tak kolem 5,8l a jak říkám, nejvíce jezdím po městě, tak oceňuji parkování. Je ale fakt, že na dálnici mu chvíli trvá, než se rozjede, ale pak pálím i 130.

DarkAngel — 9. 2. 2007 16:23

666salome napsal(a):

:co: U mě to má manža jednoduché, já se řídit bojím i šlapací auto :lol:

Ale notak Salome ! Copak je to tak slozite ? Jen to zkus ! Urcite se Ti to zalibi ;)

OT: Proc sve protejsky oslovujete manza ? To je jako ty debile ? Ja teda nevim, ale ja svou manzelku nikdy neoslovil zdarec manzo, nebo nazdar bazar manzo. Copak jsi dnes uvarila za blivajs ? Atd ... Jsem fakt desny hovado, ale toto teda je na me dost silny kafe. Az do poslednich chvil byla pro mne milacek. Ale to sem nepatri ;) Sorry.

DarkAngel — 9. 2. 2007 16:24

Káča napsal(a):

Jezdí se mi v tom moc dobře, je pohodlný, žere mi tak kolem 5,8l a jak říkám, nejvíce jezdím po městě, tak oceňuji parkování. Je ale fakt, že na dálnici mu chvíli trvá, než se rozjede, ale pak pálím i 130.

Jezdi za 5.8 L a jezdi dokonce az 130, tak to musi byt fajn auto. Kolik to prosim Te stoji ? +- nemusi to byt presne...Diky.

Tiina — 9. 2. 2007 19:11

Dito sorry, ale fakt chceš tvrdit,že si tohle všechno nacpala do Octavie ????? Na zadní sedadlo Octavie se vejde bouda tak maximálně pro čivavu a cose té televize týká....107 cm úhlopříčka????? Tomu prostě nevěřím! Nepleteš si to svoje auto náhodou s něčím jiným ? S dodávkou například ?

Dita.L — 9. 2. 2007 21:12

Tiina napsal(a):

Dito sorry, ale fakt chceš tvrdit,že si tohle všechno nacpala do Octavie ????? Na zadní sedadlo Octavie se vejde bouda tak maximálně pro čivavu a cose té televize týká....107 cm úhlopříčka????? Tomu prostě nevěřím! Nepleteš si to svoje auto náhodou s něčím jiným ? S dodávkou například ?

Tino, fakt se vesla. pro upresneni - merim 159 cm, takze sedacku posunuju stejne dopredu skoro az na doraz. Posunula se i sedacka spolujezdce, zadni se sklopili a telka (plasma) se vpohode vlezla. mas pravdu, takova ta "krava" s podstavcem by se asi nevlezla, ale plasma se vlezla uplne v pohode. A bouda na zadni sedacky se vejde taky bez problemu, i s detma. Klidne ti udelam foto :lol:

choysia — 10. 2. 2007 17:46

DarkAngel napsal(a):

OT: Proc sve protejsky oslovujete manza ? To je jako ty debile ? Ja teda nevim, ale ja svou manzelku nikdy neoslovil zdarec manzo, nebo nazdar bazar manzo. Copak jsi dnes uvarila za blivajs ? Atd ... Jsem fakt desny hovado, ale toto teda je na me dost silny kafe. Az do poslednich chvil byla pro mne milacek. Ale to sem nepatri ;) Sorry.

Teda Anděli.....ty si koleduješ :dumbom:
Potřeboval bys pověsit za křídla do průvanu ......................:D
http://www.bahno.cz/minismile/ms_2429.gif

pa, kamarádka choysinka :rodna:

Tiina — 12. 2. 2007 12:18

Dito a máš nový nebo starý model Octavie ?

eva4444 — 14. 2. 2007 12:00

Anděli, jak jsi se dostal do Moskvy a jak se řídí tam? Já jsem v Rusku byla, ale bála bych se tam řídit. Jednou jsme jeli s bývalým přítelem starým VW Golfem až do Kazaně v zimě, to byl mazec. Jednomu mafiánovi jsme omylem urvali našim autem zrcátko (že byl mafián usuzuju podle toho, že měl moc hezké a drahé auto), on chtěl 1000USD, tak jsme ujeli a pak nás naháněla milicia. Naštěstí jsme jim vysvětlili, že druhý řidič byl spoluviník, tak nás nechali na pokoji. Nechali nás jet dál, protože jsme měli v autě kamaráda Rusa a ten jim to vysvětlil. Při cestě zpět jsme pro změnu byli svědky smrtelné nehody. Milicia přijela za půl hodiny a sanitka vůbec. Jednou jsme po cestě opravovali auto, protože na ruské "dálnici" jsme trošku poškodili spodek auta o hroudu sněhu. Jinak jsme tam bydleli v Pětěrburgu a pravidla silničního provozu jsem tam pochopila jako právo silnějšího. Pořizují si v Rusku někteří terénní auta, protože pak mají přednost? Je to teda pár let, co jsem tam byla, ale tolik luxusních aut jako tam jsem nikde jinde neviděla.

DarkAngel — 14. 2. 2007 12:50

Evo : Pokud jsi Eva, je to fajn, mas prekrasne jmeno ;) Ja nejsem z Moskvy ! Mohu si napsat, ze ziju treba na South Pole a pracuji na vyzkumne stanici, sledujeme pocasi, menici se podnebi atd...Patrim k Americke zakladne, a bla..bla..bla...veris mi ? Co se tyce Ruska, miluji jejich kulturu a jejich folklor ( ja celkove miluji folklor, ale rusky je neco ;) )

Chces se jeste neco zeptat ?

DA

DarkAngel — 14. 2. 2007 12:52

Dita.L napsal(a):

Tiina napsal(a):

Dito sorry, ale fakt chceš tvrdit,že si tohle všechno nacpala do Octavie ????? Na zadní sedadlo Octavie se vejde bouda tak maximálně pro čivavu a cose té televize týká....107 cm úhlopříčka????? Tomu prostě nevěřím! Nepleteš si to svoje auto náhodou s něčím jiným ? S dodávkou například ?

Tino, fakt se vesla. pro upresneni - merim 159 cm, takze sedacku posunuju stejne dopredu skoro az na doraz. Posunula se i sedacka spolujezdce, zadni se sklopili a telka (plasma) se vpohode vlezla. mas pravdu, takova ta "krava" s podstavcem by se asi nevlezla, ale plasma se vlezla uplne v pohode. A bouda na zadni sedacky se vejde taky bez problemu, i s detma. Klidne ti udelam foto :lol:

Dita proste na svoji Oktavenku neda dopustit a neuznava, ze tam proste neni dost mista ;) Ale budiz...Plasma Mila Dito se Ti vejde i to Smarta !

DarkAngel — 14. 2. 2007 13:03

Eva : Jeste neco a to nevis, ze ja jsem take ruskej Mafian ? Zeptej se Male Popelky, ona me krasne ruske auto s moskevskou poznavaci znackou i videla ;)

Dana — 14. 2. 2007 13:05

jo, není nad Opel Omega, to je kočár, tam jsme s manžílkem mohli i tancovat

DarkAngel — 14. 2. 2007 13:16

Dana : A co Audi A8 ? ;) To je kara, panecku ;)

Dana — 14. 2. 2007 13:30

no, audi je moje krevní skupina ( po té toužím, ale asi nejsem dost poslušná, tatušek mi ji ještě nekoupil :D:D:D:D ) ale ještě jsem v ní nejela

DarkAngel — 14. 2. 2007 13:32

Dana : Tak to Te uklidnim, ja take jeste nejel. Ale je to pekne auto ;)

choysia — 14. 2. 2007 13:37

Jak píše Dana: Opekl Omega, to je vážně kára....
Mojí kamarádky manžel je nějak naruby......Udělala autoškolu a on jí koupil zrovna tuhle "krávu" :D ....prej pro pohodlí....

Dana — 14. 2. 2007 13:47

DarkAngel napsal(a):

Dana : Tak to Te uklidnim, ja take jeste nejel. Ale je to pekne auto ;)

:reta: tak to jsem ráda, že nejsem sama

Dita.L — 14. 2. 2007 14:09

DarkAngel napsal(a):

Dita.L napsal(a):

Tiina napsal(a):

Dito sorry, ale fakt chceš tvrdit,že si tohle všechno nacpala do Octavie ????? Na zadní sedadlo Octavie se vejde bouda tak maximálně pro čivavu a cose té televize týká....107 cm úhlopříčka????? Tomu prostě nevěřím! Nepleteš si to svoje auto náhodou s něčím jiným ? S dodávkou například ?

Tino, fakt se vesla. pro upresneni - merim 159 cm, takze sedacku posunuju stejne dopredu skoro az na doraz. Posunula se i sedacka spolujezdce, zadni se sklopili a telka (plasma) se vpohode vlezla. mas pravdu, takova ta "krava" s podstavcem by se asi nevlezla, ale plasma se vlezla uplne v pohode. A bouda na zadni sedacky se vejde taky bez problemu, i s detma. Klidne ti udelam foto :lol:

Dita proste na svoji Oktavenku neda dopustit a neuznava, ze tam proste neni dost mista ;) Ale budiz...Plasma Mila Dito se Ti vejde i to Smarta !

tak to bych chtela videt jak. Achaaaaaa ted jsem te prokoukla !!! Ty se tvaris jako Andilek a pritom cihas, az to pojedu zkusit. Budes me pronasledovat s otevrenym kufrem u vlastniho auta, co?? :lol: :lol: Halt mafiani. :reta:

eva4444 — 15. 2. 2007 11:16

Dark Angeli, už se bojim, ruskej mafian tady na babinetu :-) A byl jsi alepspoň v Moskvě na vylete?
Dituška je můj člověk, na Oktavenku taky nedam dopustit, i když ji nemam. Mám ke Škodě přímo osobní vztah.

DarkAngel — 15. 2. 2007 12:01

Evik : No, ja minule jel se SuperB ( v benzinu, trilitrem ) a parada :) Ja na Skodovku taky nedam dopustit, ale Oktavka dost mizerne jezdi ( 195 km / hod je moc malo ) a je v ni malo mista - myslim na zadnich sedackach - to je primo hnus. Ale tvarove se mi libi vic, nez SuperB.

Ivana*M — 15. 2. 2007 12:43

DarkAngel napsal(a):

Zajimalo by me, proc se zenam kupuji mala auta. Take me zajima, jake vlastnite auto, nezajima me znacka, spis trida a velikost. Predem diky za odpovedi a nebojte se pripojit s prispevkem ! ;)

Já miluju ta malá autíčka, ted je muj favorit Citroen C1.prostě mi to připadá hezčí a nemám ráda protaženou zadní část.

Ivana*M — 15. 2. 2007 12:53

666salome napsal(a):

:co: U mě to má manža jednoduché, já se řídit bojím i šlapací auto :lol:

Nápodobně, ale právě se odhodlávám k pokusu č.2. máme ted na cas auta dve, takže bych to staré mohla dodělat.. Ale bojím se, napoprvé to nevyšlo a vzdala jsem to.

eva4444 — 15. 2. 2007 13:20

Angeli, tak to máš pravdu, že u zadních sedaček u staré oktávky je míň místa na nohy pro velké lidi. Já mám kolem 160 cm a vejdu se tam tak akorát, mám tam pohodlíčko.
U Superbu se mi nelíbí způsob otvírání kufru bez vyklopení skla.

DarkAngel — 15. 2. 2007 13:52

eva4444 napsal(a):

Angeli, tak to máš pravdu, že u zadních sedaček u staré oktávky je míň místa na nohy pro velké lidi. Já mám kolem 160 cm a vejdu se tam tak akorát, mám tam pohodlíčko.
U Superbu se mi nelíbí způsob otvírání kufru bez vyklopení skla.

Evik to je jen drobnost. Jinak je v nom maximalni pohodli a hlavne je v nem bezpecno. Docela dobre se mi z Tebou povida. Odkud jsi Evik ?

eva4444 — 15. 2. 2007 18:37

Dark Agneli: A odkud jsi ty?
Superba jsem neřídila, to jsme jako služebáky pro nás pracovníky na nižší pozici neměli. Jen jsem v něm jela jako spolujezdec - moc hezké auto a pravda že velmi pohodlné a navíc i při větší rychlosti bylo tiché.
...
Řídili jste někdy auto v automatu, co na to říkáte? Já jsem na začátku své práce nebyla moc schopný řidič, tak jsem, když byla ta možnost, brala na služebku Fabii v automatu. Bylo to takové trošku línější autíčko asi 1,6l sedan, ono by možná líné nebylo, kdybych věděla, jak se u automatu podřazuje na předjíždění :-) ale jinak jsem jako začátečník byla moc spokojená. Když už jsme tu tak částečně dospěli k názoru, že menší auto je pro ženu lepší, ovladatelnější, tak proč manžílci nekupují ženám auta v automatu?

Dana — 16. 2. 2007 8:46

já jsem dobrej řidič a jízdu miluju, připadne mi, že když je tam automat, tak ti chybí ten pocit z řízení, nevím, brácha má automat BMW a chválí si to, já bych raději řadila.

mrejča — 18. 4. 2007 18:50

Proč mají ženy malé auto? Když jsem začala řídit, chtěla jsem auto co nejmenší, abych  neměla příliš problémy s parkováním. Ale 3 děti, z toho jedno v kočárku, byly v malém autě trochu natěsnané. Tak jsem postupně auta zvětšovala, až mám teď odrostlé děti a "malé auto do města" Chrysler Voyager v prodloužené verzi. S automatem. Miluju ho a nenávidím zároveň, ale jeho velikost patří k té první kategorii. K té druhé spotřeba.

DarkAngel — 19. 4. 2007 17:03

eva4444 napsal(a):

Dark Agneli: A odkud jsi ty?
Superba jsem neřídila, to jsme jako služebáky pro nás pracovníky na nižší pozici neměli. Jen jsem v něm jela jako spolujezdec - moc hezké auto a pravda že velmi pohodlné a navíc i při větší rychlosti bylo tiché.

Ajoj Evinko, ja su prece z Moskvy ! :D A sam nevlastnim Superb, ale Stratus s ruskou poznavaci znackou, par lidicek z Babi to muze potvrdit :D Ze Salome a Slunicko a dalsi ? ;) Chicht :D Na SuperB nedam dopustit, mas pravdu je velmi tiche a nekecam, sednul jsem do nej a po 60 km ( tusim ) jsem zjistil, ze nemam zapnuty pas - ono to rvalo po nastartovani, ale kdyz jsem se rozjel tak alarmik vypnul a ja na zapnuti pasu zapomel jako na smrt. Vubec mi neprislo, ze nemam pas a jelo tak tichounce, ze kdyz jsem zrychloval, bylo slyset takove jemne piskani turba ;)

markéta — 27. 8. 2007 19:19

Když jsem začínala jezdit, pořídila jsem si auto "na zničení" Citroen BX 1,9 :D nezničila, ale moc papalo, tak putovalo pryč, nyní jezdím Citroenem C2, je to maličký, všude se s nim vejdu, ale jak nás jede víc než dva, už je to problém... natož teď s pejskem... pak ještě vlastním Citroen 2CV (ano ano...jsem zatížená na citroeny) a to je můj mazel... je to jen "výletní" autíko...pro neznalé...jeptiška z četníků...
Ale odřídím co mi strčej do ruky... nejradši mám transportéry :P Cítím se bezpečně... Jediné co nemusím jsou automaty... nevím proč, ale nemám je ráda.

lakina — 1. 1. 2008 18:59

Dana napsal(a):

já jsem dobrej řidič a jízdu miluju, připadne mi, že když je tam automat, tak ti chybí ten pocit z řízení, nevím, brácha má automat BMW a chválí si to, já bych raději řadila.

holky ale to řazení a situace na silnici značky směrovky,světla toho je napoprvé tolik,že ten automat by byl vysvobozením

porsche — 1. 1. 2008 21:02

ja se tedy pripojim ikdyz ja zatim male auto mela jen jednou a uz bych ho nechtela, zvykla sem si na ty velka auta a suv, tim myslim i vykonostne, ikdyž máme všechny s automatem nebo tedy padli pod olantem takže si člověk vyřádí jak s normální pakou...rozhodne sem ridicka co si jizdu uziva a chlapa necham klidne v prachu, což oni nedokazi prekousnout :lol: ale dobre jim tak, nemaj si o nas myslet ze sme jen blbky za volantem :supr:

Holčička — 14. 1. 2008 12:01

Já si koupila VW Golf III - a kombíka!! Ačkoliv jsem prcek, tak velké auto prostě potřebuji. Jinak mám pocit, že jsem obalená plechem a na silnici přehlédnutelná. Takhle vím, že o mne ostatní na silnici ví a respektují mě. No a kdyby se cokoliv stalo, tak je tu ještě spousta prostoru, který se sešrotuje předtím, než dojde na mne. Navíc jsem ráda, že i spolujezdci se cítí pohodlně a při jízdě s bagáží nás nemusí trápit batožina po kabině, ale je pěkně schovaná v kufru. Kam se mimochodem vejde i pes a kočárek :). S parkováním problém nemám, snad jen podélně - když to musí být rychle a pod dozorem, to ztrácím absolutně jakýkoliv talent a jsem jak na první lekci :dumbom:
Možná je to opravdu tím, že jsem mrňavá a tak si dodávám sebevědomí - proto obdivuji a slintám nad obrovskými auty.
Chvíli jsem měla k dispozici automat. Přesně, říkala jsem si, že si tu jízdu bez řazení vůbec nebudu užívat - che che - to si pak člověk najednou uvědomuje úplně jiné věci. Je to báječné a jízdu jsem si užívala stejně.

A proč kupují chlapi ženám malé auto? Páč si myslím, že je to většinou  "to druhé" v rodině. Proto se snaží ušetřit za pořízení, spotřebu, prostor v garáži a tak. Na rodinné akce se pak jezdí většinou tím "hlavním" autem.... Ale, věřím tomu, že je to u spousty lidí jiné. Logičtější mi přijde (z pohledu bohatého muže), když bude mít manžetka velké auto, kam napasuje děti, nákup - prostě věci, o které se stará intenzivněji než já - no a já si pořídím sporťáka, nad kterým budou spolupracovníci, sousedi a ostatní slintat.... :lol:
Škoda, že ten můj, není bohatý muž s podobným názorem :lol:

Michaela.43 — 17. 1. 2008 14:05

Já sama si kupuji menší autíčka, abych se při parkování vešla.....začala jsem polským fiátkem, teď  jdu po 3 dveřových peugeotech (mluvím v množném čísle, protože poslední dobou mám nějakou větší spotřebu aut - naštěstí  se znám, proto kupuji v sekáčích....

Kámoška si zase obstarala mercedes - prostě musí mít velké auto....

morpheus — 3. 4. 2011 15:03

Pockej Michaelo, to jako mi chces rict, ze tu chudinku auticko...to ? Zdemolujes ? :P A libi se Ti Peugeoty, ano ja bych si strasne moc pral jednou se v nem svezt, ale ne v ledajakem, spis me laka upravena Peugeot 206 WRC verze s nadupanym 250-ti konovym motorem, pomalovanym a na zednim okne ceska vlajka jmeno Morph a spolujezdec taky ceska vlajka a jmeno Trish :)

psencice — 8. 6. 2011 21:22

tak koukám,že všichni jezdí,tak po delší odmlce budu muset začít taky.Doufám,že to hned někde nenabořím.....:dumbom:

psencice — 8. 6. 2011 21:22

tak koukám,že všichni jezdí,tak po delší odmlce budu muset začít taky.Doufám,že to hned někde nenabořím.....:dumbom:

Vachu — 26. 6. 2011 17:21

eva4444 napsal(a):

Řídili jste někdy auto v automatu, co na to říkáte? Já jsem na začátku své práce nebyla moc schopný řidič, tak jsem, když byla ta možnost, brala na služebku Fabii v automatu. Bylo to takové trošku línější autíčko asi 1,6l sedan, ono by možná líné nebylo, kdybych věděla, jak se u automatu podřazuje na předjíždění :-) ale jinak jsem jako začátečník byla moc spokojená. Když už jsme tu tak částečně dospěli k názoru, že menší auto je pro ženu lepší, ovladatelnější, tak proč manžílci nekupují ženám auta v automatu?

Já si právě při řízení nejvíc užívám to řazení a tak nejsem přítelem automatů. Ale co vím, tak automat umí podřadit, mělo by k tomu stačit pořádné dupnutí na plyn. Tak tomu aspoň bylo u Mazdy626, kterou mě na zkoušku nechal řídit jeden kamoš. Ale zda se stejně chová i nějaká 1,6 Fabia, tak to fakt nevím. Třeba jo, ale třeba je k tomu nejdřív potřeba zmačknout nějaký knoflík pro tzv. sportovní jízdu... :gloria:

adriana82 — 27. 6. 2011 10:01

DarkAngel napsal(a):

Zajimalo by me, proc se zenam kupuji mala auta. Take me zajima, jake vlastnite auto, nezajima me znacka, spis trida a velikost. Predem diky za odpovedi a nebojte se pripojit s prispevkem ! ;)

Protože jsou levné, líp se s něma řídí :supr:  Já mám raději menší, ale jasně že jsme vždycky měli combiky :D

holcina — 28. 6. 2011 13:31

Proč manželé pořizují manželkám jakákoliv auta? To vážně nevím:-)) já si auto pořídila sama, Golfíka, 1,6 benzín a spokojenost největší