Lucka 1 — 6. 2. 2007 14:07

Potřebovala bych poradit jak udělat sýrovou omáčku, která se dává k různým steakům.Manžel si to rád dává v restauracích,ale já nevím jak na to.
A taky bych ráda pro sebe sýrovou omáčku na těstoviny

lulu24 — 6. 2. 2007 14:35

To bych taky ráda věděla. Já si dělám sýrovou z pytlíku, ale to není ono....

ivca — 6. 2. 2007 15:12

v mléce rozpustím tavený sýr, přidám pak ještě nastrouhaný eidam nebo rozdrobenou nivu a míchám dokud se to pořádně nerozpustí
zkoušela jsem to dělat v mikrovlnce, ale není to ono
někdo místo mléka dává smetanu, ale to se mi zdá moc tučné

janyka — 6. 2. 2007 16:33

Taky mám "sýrovku " ráda . Dělám v podstatě jako ivca . Pokud si ji dávám na těstoviny , přisypu trochu koření na pizzu , nebo jen samostatně oregano a česnek .

ivca — 6. 2. 2007 16:41

jasně, dá se různě dochucovat - já tuhle beru jako základ - fantazii se meze nekladou

Nikiska — 6. 2. 2007 20:27

Holky takže ta pravá sýrová je takhle: povařit mlíčko a v něm tavený sýry, přidat trochu kari a trochu podravky...NO A JE TO!

Lucy — 6. 2. 2007 20:43

Jo jo je to tak zrovna zejtra ji dělám s gnocchama.....

250 taveného sýra (může být i s příchutí šunky)
1-1,5 dcl mléka (dávám víc)
čerstvá nebo sušená bazalka, petželka....
sůl, třeba i koření na těstoviny

Taveńák pokrájíme, zalijeme mlékem a zvolna zahříváme, než se sýr rozpustí.Omáčku odstavímea přidáme pokrájené bylinky, okořeníme a osolíme......

Beruna — 6. 2. 2007 21:27

Sýrová omáčka je super, ale musím se přiznat, že když jsem jí zkoušela poprvé, byla z toho hrouda, která se nechtěla za žádnou cenu rozpustit :D:D:D

Nikiska — 6. 2. 2007 21:41

Berunko to k tomu patří. Postupem vaření to už jde samo.

host eska — 12. 2. 2007 5:49

Nepatří do té pravé i  bílé víno? :)

Lenuska — 12. 2. 2007 21:47

Já dělám sýrovou takhle - povařím trochu smetanu, přileju trochu mléka, přidám nastrouhaný sýr nebo nivu a nakonec bazalku... Výborný. Nesmí se to s ní ale přehánět,  takže jen trochu přelít těstoviny, je to docela kalorický a sytý. V kombinaci s brokolicí to nemá chybu.

Lenka — 13. 2. 2007 7:25

já ji dělám jinak:
uvařím bešamel- máslo + trošku hladké mouky , po zpěnění zalít mlékem, provařit minutku a  rozpustit v tomto nastrouhaný sýr ( jaký chcete a na jaký máte chuť -tavený ,nivu,....)- míchat a zvolna vařit dokud se nerozpustí.
POZOR na bešamel stačí 1 polevková lžice hl.mouky na asi 2 dcl mléka. Vařením to houstne - jako krupička. A dále pak je možno zředit mlékem po přidání sýra na požadovanou konzistenci.

A bylinky a koření přidat podle chuti.

mejada — 13. 2. 2007 9:11

:supr: Lenko taky jí tak dělám,je vyborná zamíchaná do špaget......pak ani maso nemusím :)

ivca — 13. 2. 2007 10:07

holky nechte toho, potřebuju držet dietu a to se nedá ....

lueta — 13. 2. 2007 13:24

Nikiska napsal(a):

Holky takže ta pravá sýrová je takhle: povařit mlíčko a v něm tavený sýry, přidat trochu kari a trochu podravky...NO A JE TO!

Přidávám trochu kysané smetany, má pak lepší šmak.

tracy — 13. 2. 2007 15:55

A vyborna syrova je aj s brokolicou, mnam!!! Trochu mlieka, taveny syr, niva-potom uz nemusim solit, bazalka, davam aj trosicku oregana a tymian, nakonie cesnak, uvarenu brokolicu zmiesam s omacku a fakt SUPER!:supr::supr: No a kedze som maxi syrova, navrch posypem este parmezanom:D

Mlcík — 30. 9. 2013 17:29

Taky se přidávám k milovnicím sýrové omáčky. U mě je prostě nejlepší omáčka z gorgonzoly. Sice je to trošku dražší sýr než niva, ale je fakt výborná. Stačí jen malý kousek rozpustit ve smetaně a omáčka je hotová. To bych mohla jíst každý den. :D:D