» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Polévky, omáčky a zálivky https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=125 » Sýrová omáčka https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=16151 |
Lucka 1 — 6. 2. 2007 14:07 |
Potřebovala bych poradit jak udělat sýrovou omáčku, která se dává k různým steakům.Manžel si to rád dává v restauracích,ale já nevím jak na to. |
lulu24 — 6. 2. 2007 14:35 |
To bych taky ráda věděla. Já si dělám sýrovou z pytlíku, ale to není ono.... |
ivca — 6. 2. 2007 15:12 |
v mléce rozpustím tavený sýr, přidám pak ještě nastrouhaný eidam nebo rozdrobenou nivu a míchám dokud se to pořádně nerozpustí |
janyka — 6. 2. 2007 16:33 |
Taky mám "sýrovku " ráda . Dělám v podstatě jako ivca . Pokud si ji dávám na těstoviny , přisypu trochu koření na pizzu , nebo jen samostatně oregano a česnek . |
ivca — 6. 2. 2007 16:41 |
jasně, dá se různě dochucovat - já tuhle beru jako základ - fantazii se meze nekladou |
Nikiska — 6. 2. 2007 20:27 |
Holky takže ta pravá sýrová je takhle: povařit mlíčko a v něm tavený sýry, přidat trochu kari a trochu podravky...NO A JE TO! |
Lucy — 6. 2. 2007 20:43 |
Jo jo je to tak zrovna zejtra ji dělám s gnocchama..... |
Beruna — 6. 2. 2007 21:27 |
Sýrová omáčka je super, ale musím se přiznat, že když jsem jí zkoušela poprvé, byla z toho hrouda, která se nechtěla za žádnou cenu rozpustit :D:D:D |
Nikiska — 6. 2. 2007 21:41 |
Berunko to k tomu patří. Postupem vaření to už jde samo. |
host eska — 12. 2. 2007 5:49 |
Nepatří do té pravé i bílé víno? :) |
Lenuska — 12. 2. 2007 21:47 |
Já dělám sýrovou takhle - povařím trochu smetanu, přileju trochu mléka, přidám nastrouhaný sýr nebo nivu a nakonec bazalku... Výborný. Nesmí se to s ní ale přehánět, takže jen trochu přelít těstoviny, je to docela kalorický a sytý. V kombinaci s brokolicí to nemá chybu. |
Lenka — 13. 2. 2007 7:25 |
já ji dělám jinak: |
mejada — 13. 2. 2007 9:11 |
:supr: Lenko taky jí tak dělám,je vyborná zamíchaná do špaget......pak ani maso nemusím :) |
ivca — 13. 2. 2007 10:07 |
holky nechte toho, potřebuju držet dietu a to se nedá .... |
lueta — 13. 2. 2007 13:24 |
Přidávám trochu kysané smetany, má pak lepší šmak. |
tracy — 13. 2. 2007 15:55 |
A vyborna syrova je aj s brokolicou, mnam!!! Trochu mlieka, taveny syr, niva-potom uz nemusim solit, bazalka, davam aj trosicku oregana a tymian, nakonie cesnak, uvarenu brokolicu zmiesam s omacku a fakt SUPER!:supr::supr: No a kedze som maxi syrova, navrch posypem este parmezanom:D |
Mlcík — 30. 9. 2013 17:29 |
Taky se přidávám k milovnicím sýrové omáčky. U mě je prostě nejlepší omáčka z gorgonzoly. Sice je to trošku dražší sýr než niva, ale je fakt výborná. Stačí jen malý kousek rozpustit ve smetaně a omáčka je hotová. To bych mohla jíst každý den. :D:D |