Tetamáma — 2. 2. 2007 18:23

Máte prosím někdo zkušenost se zubními implantáty? Chybí mi vpředu dole zub a nechci si nechávat obrousit všechny přední dolní zuby. Zubní lékařka mi řekla, že nestačí obrousit jen ty vedlejší. Děkuji za odpověď. :o

Leila — 2. 2. 2007 18:43

Ahoj tetomámo, s implantáty neporadím, protože mně nejdou udělat.

Ale- pokud chybí jeden zub, tak stačíobrousit dva okolní. Víc ne. Pokud chybí dva, tak se musí větší počet kvůli stabilitě můstku.
Zeptej se někde  u jinýho zubaře, nebo někde na netu v on-line poradně. Nebose zeptej své zubařky, žes slyšela že stačí okolní dva a proč to u tebe nestačí. :vissla:

zabka — 2. 2. 2007 19:21

Ja mam dole implantaty 4 a ostatni zuby obrousene,protoze jsem to tak chtela.Ale davat si kvuli jednomu chybejicimu zubu zbrousit vsechny dolni zuby me pripada dost divny - alespon pokud nejsou ve spatnem stavu. Podle me,kdyz je lekar OK mel by to zvladnout bez jakehokoli brouseni okolnich zubu,protoze jinak by jsis mohla dat jen mustek,tzn.obrousit 2zuby kolem a tu mezeru spojit mustekem. Implantat znamena vlastne dosadi jeden chybejici zub,ktery je upevnen do kosti  a ne na okolni zuby.
Take bych se byt tebou na moznosti informovala i nekde jinde a nesla bych hned do brouseni zdravych zubu. Snad jsem ti moc nezamotala hlavu. Drzim palce.

Tetamáma — 2. 2. 2007 19:31

Dekuji Zabko, to jsem potrebovala vědět. Dolní zuby mám dobré, ale lekařka mi říkala, že obrousit jen ty vedlejší zuby nestačí, kvůli pevnosti. Tak bych radši implantát. Nevíš, prosím tě, kolik to stojí? Našla jsem na Netu že asi 20000.

zabka — 3. 2. 2007 7:12

To odpovida. Ono je nekolik druhu,taky jde dopredu vyvoj i ceny.Ja tehdy musela cekat nez se to zahoji asi pul roku a pak se pokracovalo.Ted jsou schopni to udelat behaem jednoho dne a jdes domu se zubem :-)Me stal jeden samotny implant asi 12tis +korunka +dalsi vykony a me delali celou papulu,takze uz to tezko rozpocitam. Rozhodne se nejdriv na vsechno vyptej nez se nechas mordovat. Hodne zdaru !

Tetamáma — 3. 2. 2007 7:52

Děkuji :hjarta:

Aneri — 3. 2. 2007 23:49

Mě zubař nabízel implantát jednoho zubu cca kolem 15ti tisíc Kč ale s tím, že to tělo nemusí přijmout ! Záruka se na to nevztahuje, když  tělo nepřijme, je to jako když dělají endoprotězu a nevyhovuje.

anka — 4. 2. 2007 12:27

Tak tohle mi říkal zubař také.A pokud člověk trpí na záněty tak je prý víc než jasné že tělo implantát nepřijme.

megan2 — 4. 2. 2007 12:36

ahoj holky,dělám na implantologii,teda ted jsem na rizikovém tehu.ale jestli se implantát udrží,záleží na stavu hygieny,kouření,jiných faktorech.to vse musi zvážit dr.ceny jsou různé,je totiž spoustu typu.nekdy se zavede implant pak se za určitou dobu,kterou určí lékař přidá dalsi část a za dalsi dobu jsou otisky.jiný typ je,ze se za cca 3měsíce po implantací dělají otisky.záleží na systému.

Aneri — 5. 2. 2007 8:20

No, to je možné, ale předpokládám, že záleží hlavně na tom, zda implantát přijme hlavně tělo....nepomůže mi hygiena, ani kouření, když mi např. kyčelní inplantát tělo nepřijme !!!

megan2 — 5. 2. 2007 8:54

ja tu mluvím o zubním.opravdu záleží,na státu člověka a na ostatních rizikových faktorech.

Tetamáma — 7. 2. 2007 8:14

Megan2 opět děkuji, nevím, jestli to obroušení a korunky a můstek na několik předních zubů nevyjdou cenově stejně jako jeden implantát. Já mám taky obavu, protože se mi kazí zuby pod plombami, aby mi ty korunky potom nedělaly taky nějakou neplechu. :usch:

megan2 — 7. 2. 2007 8:26

tetamáma no ja bych asi raději volila ten implantát než si nechat zbrousit ostatní zuby.obzvlast pokud se kazí.

Leila — 7. 2. 2007 8:53

Tetamáma napsal(a):

Megan2 opět děkuji, nevím, jestli to obroušení a korunky a můstek na několik předních zubů nevyjdou cenově stejně jako jeden implantát. Já mám taky obavu, protože se mi kazí zuby pod plombami, aby mi ty korunky potom nedělaly taky nějakou neplechu. :usch:

Tetomamo, pokud by ti sbrušovali zuby na můstky, tak se tam vpodstatě už nemá co kazit. Sklovinu ti zubař zbrousí.Buď se dává tzv. in-line, pokud už zbude jenom kořen a na to se posadí korunka. Nebo- pokud je kus zubu, řeší se to bez in- line. /nevím jak se to přesně píše, zubařka to vyslovuje inlej/. Takže správně  by bylo asi inlay. Ale to je fuk.
Takže- pokud máš špatnou sklovinu a kazí se ti zuby, pak je vysoká pravděpodobnost, že by ti ponechala asi jen kořeny, na to nasadila inleye, ana to ten můstek. Pak už neplechu může dělat jenom ten kořen. Může se zlomit a to je pak na vytáhnutí.
Já to mám udělaný na inleyích, je to v pohodě. Akorát jednou mně praskl kořen zubu, tak musel ven. Můstek se rozšířil o ten jeden člen. A od té doby v pohodě.
Implantáty mně nejdou udělat, tak to mám takhle a spokojenost.
Pokud se ti zuby hodně kazí, a ty si necháš dát implantát, tak stejně časem budeš muset korunkama řešit ty zuby vedle, protože zubař to plombama donekonečna spravovat nemůže.
Hodně štěstí při rozhodování.

Décima — 7. 2. 2007 8:59

Já jsem si před 7 lety   urazila do poloviny přední horní zuby (nešťastně jsem kousla do broskve). Taky jsem si myslela, že mi dá zubařka jen dvě korunky na ty 2 zuby. Říkala, že by to nebylo pevný a že by bylo  nejlepší obrousit  8 !!!! zubů (4 doleva a 4 doprava), aby to bylo pevný, celistvý a vypadalo esteticky. Nejprve jsem se sděsila, proč si mám obrousit vlastně 8 zdravých zubů (asi jen dva spravené malé kazy), ale nakonec mě přesvědčila. Udělala mi to moc hezky, vybrala jsem si přirozenou barvu korunek, ne  bílé. Uděla mi metalokeramické korunky a tenkrát mi to přišlo asi na 16 tis. korun. Každý říká, jak mám krásný svoje zuby a já to nikomu samozřejmě nevyvracím :D Sestřenice měla podobný problém, nechala si udělat jen 6 zubů a bílé korunky. Jelikož má široký úsměv, je to znát ...

Leila — 7. 2. 2007 9:12

Jo, jo, souhlasím s Decimou.

Taky slyším, jak mám krásný zuby. :D

Někdo má svoje zuby, ale tohleto vypadá fakt líp, než ty poblombovaný.

Hlavně netrvej na příliš bílém odstínu, nech si poradit od laborantů. Mně dali na výběr, ale laborantka poradila- tohleto by moc zážilo, tohleto taky...
Prostě pokud máš svoje zuby třeba nádech do žluta, tak ať ti raději poradí oni. Mně se zdálo, že ta barva, kterou vybírali, je moc do žluta. Ale dala jsem na jejich rady a není poznat, že je tam něco umělýho. Bylo by totiž trapný, kdyby tam několik zubů "zářilo".

ita — 7. 2. 2007 21:35

Tetomámo, mám asi skvělého zubaře. Mám paradent., vypadla mi spodní jednička a on mi zezadu na zuby něčím připevnil ten chybějící (vymodeloval), nic mi nebrousil. Už to mám rok a drží to. Teď nahoře je to horší, taky už mi vypadl, jenže tam byly můstky... Tak mám prozatímní a postupně mi léčí zbylé zuby (váček, vyplňuje kořeny...).

Tetamáma — 10. 2. 2007 7:16

Děkuji za příspěvky, no já jsem stále na vážkách, asi by to obroušení a korunky bylo lepší, já mám ještě ke všemu ty zuby trochu přes sebe, třeba by se to i srovnalo. :D  :lol:

alice26 — 16. 7. 2019 11:27

Ahoj, určitě je lépe zajít k více zubařům a zkonzultovat to. Každý to má jinak a každý dostává induviduální plán. Já jsem si dělala zubní implantát v Dsmile a nic mi nebrousil ale záleží fakt na to jak máte uspořádané zuby Vy :)

Judyna — 16. 7. 2019 18:33

Bože....a co by To tak brousili, když máš implantát?