jsem.sva — 31. 1. 2007 7:58

Prosím, poraďte. Moje dcera (19) má šílené menstruační bolesti. Někdy i zvrací. Gynekoložka jí pouze napsala Algifen kapky, prý nic víc udělat nemůže. Žádné prášky jí nezabírají. Má někdo zkušesnoti s nějakým jiným prostředkem? Nějaké čípky, bylinkové čaje a pod. Děkuji za každou radu.

Dastinka — 31. 1. 2007 8:40

Těmito bolestmi, zvracením a průjmy trpím také už od 12 let. Teď mám 34. Prý se vše urovná po porodu, to však zatím potvrdit nemohu.  Také jsem zkoušela Algifen, teď si kupuji Ibalgin. Pomáhá asi stejně jako Algifen. Když je nejhůř, jdu pod horkou sprchu, tam se mi aspoň na chvíli uleví a potom to zkusím zaspat. A taky břicho trochu masíruji. Samozřejmě, pokud nejsem v práci. Vím, že jsem moc neporadila, ale lepší rady nevím :butter:

jsem.sva — 31. 1. 2007 9:00

Po porodu se všechno upraví, to ti můžu potvrdit. Dcera to má po mě. Má malou dělohu. Po dítěti se zvětší a já teď nemám vůbec žádné bolesti. Ibalgin už zkoušela a taky nic moc. Nejhorší je, že je kadeřnice, tudíž celý den na nohou. Díky za odpověď.

Dastinka — 31. 1. 2007 9:16

Ať zkusí mít nohy v teple. A pkud se nemůže vyhřívat ani termoforem zkuste ledvinový pás - mě bolí i v kříži a bolesti vystřelují do stehen, takže teplo, teplo... Každopádně moc držím palce ať něco zabere nebo dostaneš lepší radu :)

Janila — 31. 1. 2007 10:00

Tak takhle jsem zkoušela / a ještě zkouším / i já.Prý po porodu se to zlepší sice o malinkato ano,ale bolest je stejná.Zmizelo mi zvracení a průjem.Taky jsem toho plno vyzkoušela a až mi kolegyně před x lety dala VALETOL a holky ten jediný mi zabírá.Tak to zkus své dceři koupit ať chudinka netrpí.Cítím s ní co já jsem zažívala horem spodem a křeče a v tom sedět ve škole a potom v práci fuuuj.Ještě mi teď kolikrát i pomůže čaj -ženský čaj bylinný čaj od TEEKANNE a samozřejmě ten prášek.Držím ji palečky a vyzkoušejte to ahoj Jana

ponožka — 31. 1. 2007 10:46

Jednoho dne jsem si řekla, že si musím trošku pročistit tělo, takže jsem začala se zdravou stravou...vařila jsem si rýži natural, celozrnné těstoviny, čočku, fazole atd., dělám si k večeři zeleninový saláty, někdy přidám bílý jogurt, ovoce atd. Pak přišla menstruace a já zjistila, že nemám vůbec žádný bolesti jako vždycky. Pokaždý mě bolelo hrozitánky břicho, kolikrát víc jak půl dne, měla jsem průjem, třásly se mi nohy... Asi to chce vážně to tělo trošku pročistit, jen čtrnáct dní ale nestačí...

jsem.sva — 31. 1. 2007 10:49

Díky všem za rady, vyzkoušíme všechno.... díky....

Holčička — 31. 1. 2007 12:45

jsem.sva a bere tvá dcera nějakou antikoncepci? Mě tyto problémy přestaly, když jsem začal brát prášky...

choysia — 31. 1. 2007 13:02

Nejlepší byl Spasmoveralgin, na předpis. Ale nějak vymizel :/ ..
Takže Ibalgin a měsíčkový čaj.....:) , mě zabírá 100%

Tiina — 31. 1. 2007 13:24

Jo znám, mě osobně nejvíc pomáhá vzít si Ibalgin a v ideálním případě se to pokusit zaspat. Vypozorovala jsem, že je dobré si ten prášek vzít hned jak se to začne maličko ozývat, pak je to většinou v pohodě, když už to bolí hodně, většinou mi to nezabere.

jsem.sva — 31. 1. 2007 13:35

Holčička : nesmí brát hormonální antikoncepci, protože má genovou mutaci. Nebere žádné prášky.

choysia : Spasmoverelgin se už nevyrábí. Měsíčkový čaj vyzkoušíme, Ibalgin vůbec nezabírá. S ohledem na to, že taky zvrací, tak všechny prášky vyzvrací. :grater:

jsem.sva — 31. 1. 2007 14:28

Teď jsem mluvila s dcerou, zabral VALETOL. Díky Janila  :pussa:

enndi — 31. 1. 2007 14:59

Ahoj taky mívám bolestivou menstruaci a někde jsem četla, že je dobré pít kontryhelový čaj a vyzkoušela jsem ho, piju ho vždy už třeba den dopředu a mám pocit, že je to lepší, tak to taky zkuste.

jsem.sva — 31. 1. 2007 15:19

Díky vyzkoušíme...

Verčulka — 31. 1. 2007 15:23

Já to měla taky tak,občas ještě mám.Pomohli mi v Ambulanci bolesti.A taky mi poradili ty dny hrozně moc pít,že křeče a bolesti způsobuje nedostatek tekutin..a něco na tom bude,je to lepší.

Janila — 31. 1. 2007 16:07

jsem.sva: Nemáš zač   ;) . Ať si ho vezme ještě po 3-4hod a než půjde spát a mělo by to být dobrý.Chtělo by to hlavně zaspat,ale když člověk musí pracovat já to znám.Mně nepomáhal ani Spasmoveralgin prostě nic.Na každého účinkuje něco jiného.Známý pomohl i paralen.Ahoj

Kájinka — 31. 1. 2007 17:23

Tak to ja jsem byla pri druhe menstruaci v zivote na tyden v nemocnici,kvlu nadmernemu krvaceni ( asi dva balicky NOCNICH vlozek denne) a hodne velkym bolestem...sotva mi pomahaly injekce...ted uz je to celkem lepsi,ale kdyz to zacne bolet,pomuze jedine valetol....

blacksumo — 20. 6. 2007 9:29

Ahojte,
V pubertrě jsem nikdy bolesti břicha neměla,až jsem se přestěhovala do jiného města a po jednom roce jsem začla mít stupňující bolesti břicha až to přecházelo do nevydržitelných křečí- nedalo se to asi několik hodin vydržet a pak to odeznělo. Jak kdyby se to ucpalo a nemohlo se to prodrat ven. Pak jsem po několika letech zjistila že spíme na zónách.Přestěhovala jsem se a po několika měsících se bolesti  trochu zmírnily, ale pravděpodobně také díky tomu, že jsem začla brát pilulky od doktora Havelky (byliny z číny) a Chlorellu pyrenoidosu. Jenže bolesti se pak zase začaly vracet. Jednou mi kamarád dal na odzkoušení magnetický náramek z USA a asi po 1 měsíci nošení náramku se bolesti  zmírnily, dočetla jsem se že na zápěstí a kotníku jsou reflexní body dělohy a vaječníkových cest, takže jsem si pak vzala magnetický náramek i na nohu a dnes mám po bolestech. Dokonce se mi upravil cyklus z 25 dnů na 27. Možná za pár měsíců se mi vrátí i 28 dnů :o) .Nějaké malé tlaky a pocit trochu bolavých zad zůstalo, ale s nevydržitelnou křečí břicha se to opravdu nedá srovnat.  Náramky se dají sehnat na www.trionz.cz doufám, že Vám to alespoň trochu zmírní utrpení křečí, které musí ženy vydržet a nebudete muset brát brufeny a paraleny, které jsou tak dobré akorát na vředy!

markéta — 20. 6. 2007 10:25

Mě zabírá ibalgin, ale musim si ho vzít hned jak začnu pociťovat menší tlační, jinak mi nepomůžou ani dva a ani teplá vana. Pak je dobrý dát na břicho něco teplého, ale jako kadeřnici to asi dost dobře neprojde, z bylinných čajů je dobrý kontryhel... začít ho pít dvakrát denně hned po ovulaci a bolesti by se měly hodně zmírnit...pak při MS ženský čaj. Holky taky vám připadá že jsme provedly něco hodně špatnýho, když musíme takhle každej měsíc trpět?

sisi21 — 24. 6. 2007 17:07

Holky mě pomáhá,když mám velké bolesti..čaj z marjánky(koření myslím)..
1 kávovou lžíčku přeliji vroucí vodou,chvilku nechám ,pak scedim a vypiji.můžete si to osladit..a vypít se to docela dá...

Eri — 24. 6. 2007 19:45

Zkuste mrknout na tohle: http://www.mineralfit.cz/clanek/2251--m … a-pms.html

Já jsem doklad toho, že ani po porodu se to nezlepší. Jsem po dvou a stejně si každý měsíc užívám. :usch:
Ale když je nejhůř ( bolest mi vystřeluje i do stehen a zad ), vezmu 2 Ibalginy a vyspím se.
Moc mi pomáhal čaj z kontryhelu, ale je strašně hnusnej a musí se užívat pravidelně, na což nemám ani čas ani nervy. :)

elinka — 25. 6. 2007 8:40

já zas můžu vřele doporučit čaj z meduňky, kromě toho že pomáhá na křeče, tak dělá dobře i žaludku a jako bonus zklidní nervozitu..a může se i osladit ;) :supr:

xcluso — 10. 7. 2007 12:42

menstruačními bolestmi trpím od 13 let, teď je mi 26 a moc se to nezlepšuje. Většinou mám hrozné křeče a ještě mě u toho strašně bolí záda. Většinou mi pomůže ibalgin a nebo ještě vyzkoušejte kontryhelový čaj. Je na ženské problémy . Třeba to pomůže.

Scandiaca — 15. 7. 2008 13:54

Ahoj. Mně je 19 a mám přesně ty samé problémy. První den menstruace jsem nemohla vůbec vydržet, bolesti, křeče, zvracení - čaje, teplo, bylinky, nic nepomáhalo. Brufen apod. mi nezabíraly, nehledě na to, že jsem kvůli tomu zvracení v sobě žádný prášky neudržela. Nemohla jsem vůbec nic dělat, ani jsem nevěděla, jak si lehnout, aby se mi ulevilo. První den jsem vždycky protrpěla v posteli, co jsem si, jako školou povinná nemohla vůbec dovolit a už vůbec né kvůli něčemu tak přirozenému jako menses. Doktorka mi taky napsala kapky Algifen a tím to pro ni skončilo. Nepomohlo, trpěla jsem dál. Gynekolog mi pak předepsal čípky Indometacin, díky nimž můžu jak tak fungovat. Neříkám, že se cítím báječně, ale pokud je vezmu včas (jeden těsně předtím než to přijde a jeden když to přijde), tak bolesti nemám. Nevím, jestli to vyhovuje každému, ale stojí za to to vyzkoušet.. Snad to někomu pomůže. :-)

topazio — 15. 7. 2008 18:56

Mě vždycky pomáham Spasmoveralgin, no škoda, že už se neprodává, mě velmi pomáhal.

eremuruss — 18. 7. 2008 23:08

Kamaradky dceri napsal lekar antikoncepci a ma pry po bolestech.Ale s anorekticky stihle holciny se stala pekna matrona.

Niccoll — 1. 6. 2011 19:58

Tak přesně tento popis na mě také sedí... Žádný Ibalgin ani Brufen mi nepomohl.... kapky Algifen také ne.... jediné co mi z prášků pomáhá je VALETOL..... Mohu také poradit plastovou lahev s horkou vodou na břicho.... vezmu si jí vždy už večer a většinou jsem ráno ready ;)

dusička — 1. 6. 2011 20:18

není nad kontryhel :jojo:

aleli — 7. 6. 2011 12:41

Dobrý den,
bolesti při menses a všechny možné gynekologické problémy znám dobře. Nikdy jsem nepoužívala antikoncepci, protože nesnáším hormony a i kdyby mi tabletky pomohly, vždycky to odnáší žaludek. Když jsem vloni dostala menses 2 x za měsíc a nechtěla jsem brát tablety, našla jsem si přípravek femigard, a od té doby mám menses pravidelně ani "o něm nevím". Mnoho žen na různých blozích chválí tento přípravek při pokusech o početí. Musí se brát pravidelně. Já beru dlouhodobě, je to přírodní preparát. Vyzkoušejte a uvidíte....:jojo:

nervničervík — 31. 10. 2014 10:12

Zdravím,

můžu doporučit Senzycol. Je to bohužel poměrně drahý doplněk stravy, ale rozhodně zabírá na menstruační bolesti. vím, jaké to je když váš tyhle bolesti omezují. Nejsem si, ale jistá jestli by zabral jen v při těchto dnech já ho užívám totiž stále proti kloubnímu zánětu. Není to podle mě něco jako, ibalgin, že by zabral do 20 minut. Takže bych asi zkusila užívat již tak 3 dny před prvním dnem menstruace. ;)

Zralok — 6. 4. 2017 20:17

jsem.sva napsal(a):

Prosím, poraďte. Moje dcera (19) má šílené menstruační bolesti. Někdy i zvrací. Gynekoložka jí pouze napsala Algifen kapky, prý nic víc udělat nemůže. Žádné prášky jí nezabírají. Má někdo zkušesnoti s nějakým jiným prostředkem? Nějaké čípky, bylinkové čaje a pod. Děkuji za každou radu.

Nezávidím teda :( Ale pokud ji dr. nic jinyho nedala, tak asi nic volne dostupnýh, co by ji mohlo zabrat asi nebude :(

Lenuliiik — 22. 7. 2017 18:15

Já teda nevím, já s bolestmi problém nemám...teda jako mám, jasně, že to bolí. Ale vezmu nějaký prášek od bolesti a jsem ok.

LenkaJe — 15. 6. 2022 15:29

začaly mě před několika měsíci trápit menstruační bolesti. Nikdy jsem nimi nijak závratně netrpěla, takže jsem ani neřešila co by na ně pomohlo pomoci. Ale teď, poslední měsíce to zvládám těžce. Je mi jasné, že někdo na to je třeba zvyklý a tohle byste vůbec neřešily.. :/ existuje na to nějaká pomoc? tady https://www.mojemesicky.cz/menstruacni-bolesti/ jsem našla, že by mohli pomoci bylinky. Píší tam konkrétně o kontryhelu a řebříčku. Myslíte, že dokáží pomoct?