libunda — 24. 1. 2007 22:39

Už mi dochází fantazie a navíc naše Eliška je pěkně vybíravá.Vždycky jsme měli problémy s jídlem a ted' mi nechce k obědu ani polévky a večer kaše.Nejí ovocné přesnídávky ani jinak upravené ovoce,bílé jogurty.Obědy řeším omáčkami,večeře a dopolední svačinky namazaným chlebem nebo sunarem s piškoty.Odpoledne má pribináček,občas do ní dostanu ovocný jogurt nebo pudink s jablkem nebo banán,ale ten musí držet v ruce zásadně sama.Už jsem z toho na palici:dumbom::kapitulation:
Prosím,porad'te nebo přidejte nějaký recept.

Štarmik — 24. 1. 2007 23:04

Ahojky tady je pár odkazů na příkrmy :) hodně zdaru v krmení :)

http://www.betynkai.cz/clanek/172/tipy_ … ikrmy.html
http://www.betynkai.cz/clanek/155/tipy_ … ikrmy.html
http://www.betynkai.cz/clanek/144/tipy_ … ikrmy.html
http://www.betynkai.cz/clanek/135/tipy_ … ikrmy.html
http://www.betynkai.cz/clanek/111/tipy_ … ikrmy.html

Kamčitka — 25. 1. 2007 20:33

Já teda příkrmy od roku neřeším. Káťa jí s náma u stolu to co jíme my. Prostě dusím např. maso se zeleninou, nebo špenát nebo svíčkovou , oddělím část Kačce, nám to normálně okořením a osolím. Káti jsem do svíčkové namísto smetany přidala sunar a to byla bašta. Má ráda těstoviny, brambor taky raději celý. Jinak jogurty s vlastním ovocem, přesnídávky taky moc nechce, od malinka příliš nemixuxuju, tak má raději kousky a proto ocenili mé hycování v parném létě když jsem zavařovala kompoty, meruňky a jahody má nejraději :) . Samo bez cukru a to úplně. Prostě jsem ji neučila na sladké, tak ji cukr nechybí. Na snídani má ráda chléb, občas jí ho msáznu s marmeládou, ale většinou má raději suchý, rohlíky nemusí, s těma hraje fotbal. Celé ovoce, mandariku, pomeranč, už zkoušela i grep, ale ten je asi na ni hořký, v létě všechno kromě jahod. Kiwi jsme malinko zkoušeli, nechtěla ho. A nikdy nepohrdne polystyrenem s jogurtovoupolevou, kterým se cpe maminka :) . Piškoty dává zásadně psům :)

No a když nechce? Tak ji nic nedávám, počkám až více vyhládne a pak sní cokoliv. Hlad se přihlásí sám. Nejsem z těch, co bude vyvařovat pro každého jiné jídlo. Prostě na to nemám čas. Ale naštěstí Káťa je všežravec, opravdu zbaští všechno, pravda jak jsem říkala, někdy odmítá drobné věci, např. rýži, má raději kus něčeho do ruky. Dnes vybírala z omáčky fazolky a kukuřičku :)
Dopoledne vypije před spaním láhev sunaru, také šizenou kaší, holé mléko nechce. Večer stále baští kaše, ty jí stále jedou, uvidíme, jak dlouho jí to vydrží, prý často děti později odmítají :(  . Večer slupne 1-3 láhve kaše - no nechápu její metabolismus, ale je pořád štíhlá :)

ivanka05 — 18. 11. 2008 12:35

jendu až tři lahve kase???? ty blaho:)