Zuzi79 — 23. 1. 2007 14:25

Ahoj holky, poraďte, prosím.

Chtěla bych udělat na večeři špenát, ale nějak extra a nejspíš zapečený. Napište sem prosím Vaše oblíbené recepty.

Děkujííí! :)

ivca — 23. 1. 2007 14:41

já dělám zapečený špenát s těstovinama a kuřecím masem a smetanou

Zuzi79 — 23. 1. 2007 14:45

Na něco takového jsem myslela. Myslíte, že se ke špenátu hodí i klobáska?

janica — 23. 1. 2007 14:56

No když jí někdo má rád, tak asi jo. Já osobně mám špenát nejradši v palačinkách nebo v závinu z listového těsta.

ivca — 23. 1. 2007 14:57

když nemám kuřecí, dám tam prostě něco od masa , i když já bch to mohla i bez ,onehdá to byl šunkový salám a libová anglická slanina
taky bych se nebála dát brambory, ůklobárku, špenát, sýr a smetanu nebo bílý jogurt a zapéct to ....

Daisy — 23. 1. 2007 15:00

Ivco můžeš mi prosím napsat recept? Trošku polopatě pro začátečníky? Díky ;)

ivca — 23. 1. 2007 15:21

tak polopatě? No dobrá:
uvařím těstoviny, špenát nechám jen rozmrznout a ochutím ho například česnekem, osolím a je možno ho smíchat i se smetanou.
Kuřecí maso na kousky (nebo tu klobásky - prostě co lednice dá), osmahnout na tošce oleje  - když mám tak dám olivový. Do zapékací mísky - mně se osvědčila porcelánová - dám těstoviny - trošku je předtím zakápnu olejem, pak to maso a špenát, prostě jako když se dělají šunkofleky nebo něco podobného. Navrch můžeš dát jakýkoli sýr a polít to tou smetanou, nebo bilým jogurtem. Pak šup do trouby a zapéct.
Když nemám špenát tak dávám rajčata v plechovce, bazalku nebo nějaké vyraznější koření a hodně sýra. Maso zůstává stejné.
s bramborama to dělám podobně, ale spíš je lepší brambory trochu předvařené ve slupce.

Daisy — 23. 1. 2007 15:50

Omlouvám se, že se ptám jak tele, ale ten špenát se nevaří, jen se to jím zaleje? A skládá se to na vrstvy a nebo se vše promíchá dohromady? Díky moc

Romča — 23. 1. 2007 15:59

Špenát s palačinkama,mňáááááááááááááááááááááááám

ivca — 23. 1. 2007 16:07

špenát je v tomto  případě zbytečné vařit nebo spíš dusit - stejně je to pak dobu v troubě
s těmi vrstvami nebo smícháním dohromady je to  asi jedno, ale já přece jen dělám nejdřív vrstvu těstovin a pak tam dám maso a špenát  a zase a navrch sýr. U šunkofleků to klidně smíchám, tady se bojím, aby se mi ten špenát nepřipejkal - to by byla škoda

Markétka — 11. 2. 2007 13:40

My děláme špenát se špagetama a je mnamka!!!!:hjarta:

lueta — 11. 2. 2007 23:27

Špenát s Gnochi ( doufám, že se to tak píše, jsou to ty bramborové nočky, kupuju je zmražené) Uvařím je podle návodu, mražený listový špenát nechám povolit, pak jej překrájím a orestuju na česneku, smíchám s nokama, přidám smetanu ( nebo kysanou smetanu) a rozškvařenou anglickou slaninu nadrobno nakrájenou. Je to rychlé a výborné.



Výborná je i špenátová polívka s houbama a bramborem. Orestovat cibulku a česnek, přidat houby, zalít vodou nebo vývarem, přidat brambory a sekaný, nebo na jemno nakrájený špenát a vařit. Zahustit kysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky, opět povařit, dochutit pestem ( dodá výbornou chuť)