misulinka21 — 19. 1. 2007 19:40

Ahojky, obracím se na vás s prosbou o pomoc, zda nevíte někdo o něčem šikovném na podporu (zvýšení) imunity u dětí?
V říjnu si obě má zlatíčka bohužel protrpěla salmonelu a od té doby pořád jen marodí. Stále dokola se vracící nachlazení a já už nevím, jak jim pomoct. Dr. mi nabízela nějakou čínskou houbu, je to celkem drahé a tak bych ráda věděla, jestli jste i vy něco podobného či jiného vyzkoušeli a měli pozitivní zkušenost.

Předem moc děkuji.

666salome — 19. 1. 2007 20:50

Já jsem užívala takové bílé houbičky :D Daly se do mléka a druhý den scedily a mléko se pilo, chutná to jak kefír a je to docela dobré :supr: pije se to dva týdny, dva týdny nic a pak se kůra ještě jednou opakuje :D
Svým dětem kupuju vitamíny s echinaceou, jinak nevím.

sisi21 — 20. 1. 2007 16:02

Zdravím, syn jako malý byl neustále nemocen (rýma, kašel,zánět středního ucha)Když se vše vyléčilo,šel do školky a znova.Zkoušela jsem vše možné,ale vždy to pomohlo na chvilku.Na imunologii zjistila dr.sníženou imunitu.Nasadila prášky Luivac- fakt pomohly.Teď je v pubertě a bere preventivně v zimních měsících ribomunyl.;)

llenka — 25. 1. 2007 20:41

Nám na zvýšení imunity pomohla změna jídelníčku - vynechání sladkostí, sladkého pití, uzenin, vše s Éčkama, bílé mouky a ostatních "dobrot".

love01 — 27. 2. 2007 13:25

llenka napsal(a):

Nám na zvýšení imunity pomohla změna jídelníčku - vynechání sladkostí, sladkého pití, uzenin, vše s Éčkama, bílé mouky a ostatních "dobrot".

a co jíte??:sjuk:

llenka — 5. 3. 2007 14:20

love01 napsal(a):

llenka napsal(a):

Nám na zvýšení imunity pomohla změna jídelníčku - vynechání sladkostí, sladkého pití, uzenin, vše s Éčkama, bílé mouky a ostatních "dobrot".

a co jíte??:sjuk:

Ten zbytek.

Kvítko — 6. 3. 2007 8:15

Tak nám byl doporučen Preventan a funguje. Když ho prokládám aspoň týden v měsíci Actimelem, nejsme nemocní a to malý chodí do školky, kde je těch bacilů spousta.
Taky dávej hodně jogurty, ať si obnoví střevní floru. Je na to i sirup v lékárně, má oranžovou barvu a chuť pomeranče a obsahuje B, ale nemůžu si vzpomenout, jak se to jmenuje.

misulinka21 — 6. 3. 2007 17:43

Díky za rady. Dětem dávám denně jogurty - Activii, Elišce navíc multivitamíny ale stejně vydrží ve školce maximálně 14 dní a pak je zase 14 dní až měsíc doma. Teď opět. Chytla rýmu a do týdne se mi přes podávání jitrocelového sirupu stejně rozkašlala. Nějak extra zdravě nežijeme, ale sladkosti má minimálně, k pití převážně čajíčky na 1,5l má 4 lžicky cukru, z uzeniny sem tam kuřecí šunku, bílou mouku používám, normální chléb a housky, ty celozrnné jí moc nejednou, ale párkrát do měsíce do ní sem tam nějakou vpašuju. Z ovoce jí akorát banány, jablíčka a občas si zobne mandarinku. Do 2 let se mi po vitamínu C osypávala, tak si na jiné ovoce nezvykla a teď ho odmítá. Ale občas jí oblafnu a vpašuju jí něco rozmixovaného do jogurtu. Proto jsem jí zadačala dávat multivitamíny. Zeleninu má ráda a tak se snažím několikrát týdně mít v jídelníčku syrovou zeleninu. Víc už fakt nevím, co dělám špatně. I když nechodí do školky, tak jsme denně tak hodinu venku, tedy pokud není nemocná. Asi se budu muset poradit s dětskou dr. a třeba zajít na imunologii.

Snad na něco přijdu.

ita — 6. 3. 2007 22:55

Když byl můj syn malý, měl skvělou paní doktorku. Od malička trpěl na bronchitidy a nachlazení všeho druhu. Paní doktorka založila ve škole Klub otužilců, děti dostaly průkazky, kam rodiče potvrzovali, že při večerním sprchování se na závěr osprchovaly studenou vodou. Na konci roku děti dostaly i odznaky otužilců. Syn získal obrovskou odolnost, na nachlazení už vůbec netrpí.

beladami — 1. 5. 2007 20:10

Nutrolin B :)

Décima — 2. 5. 2007 12:54

Syn měl okolo 8 let neustále hnisavé anginy( 5 - 6 x za rok). Byl zahlcen antibiotiky, která už nepomáhala... skončil až v nemocnici s podezřením na mononukléozu, strašně zhubl, fialové podkovy pod očima. Šla jsem se zoufalstvím za léčitelkou, byla MUDr. a psala do denníku Právo o přírodním léčitelstvím. Poradila mi: 14 dní dávat 3x denně pár kapek propolisové tinktury do  čaje (pozor má pak jakoby mléč. barvu) a pak 3 týdny jednou denně . Syn pak nebyl přes rok nemocný a taková ataka angin už nikdy nebyla -  max 1x za 2-3 roky. Ješte mi řekla, že její rodina  těch pár kapek( asi 3-4)  v čaji  tak bere denně pořád .

REŇAS — 2. 10. 2008 10:15

;) Musím poděkovat za tohle téma,uvažovala jsem založit něco takového(takže,už teda nebudu). Syn 12 má astma-alergie,dcera 8,má také potvrzené astma-alergie+slabá(nevím,jak to napsat) imunita+časté respirační infekty.(oba berou léky,vyšetření jim dělali také dost) Budu psát hlavně o dceři,kromě astmatu,kdy má potíže,trpíme stále dokola častými záněty průdušek,měla i zápal plic.(občas laryngitidy) Průběh má vždy dost dramatický,kašel,který postupně přechází v dušný,až se zvracením,rýma a teploty,které vyletí,až na 40 a nechtějí klesnout i několik dnů,přesto,že střídáme paralen,brufen,no vždy nakonec, skončíme nakonec na antibiotikách+Ventolín(ten má i na astma),Dithiaden..atd. No také jsme dostali,už LUIVAC,na posílení imunity,nějak nezabírá.. Byli jsme v lázních,bez efektu. U moře,efekt slabý,letos také a už byla nemocná na začátku šk.roku-právě ihned na antibiotikách,zas nález na průduškách a v krku.. Dávám ji vitamíny,ty přírodní,čerstvé ovoce,zelenina a dále kupuji,Echiňáky,vitamín C(není na něj alergická,naštěstí),Marťánky..,dávám sem tam i bylinkové přípravky(čaje,tabletky-cucací) a Vincentku..,dále ještě někdy Lactobacily pro děti. Štve mě to,protože já jsem,momentálně doma,ale s oběma astmatiky(kdy mají na střídačku potíže)+dcera jak je věčně nemocná,jít do práce,tak za chvíli,už tam nejsem..,už teď mám strach z toho,jak se objeví nějaká práce a já budu pořád na paragrafu,nehledě nato,že manžel,by si paragraf,ani z finančních ani z důvodu určité jistoty v práci nemohl dovolit.(Přece jen jeho plat a práce(prozatimní jistota) pro nás je víc než to,co já kdekoliv dostanu u soukromníka,nehledě na jistotu práce u soukromníka) Štve mě to i kvůli dceři,protože když je nemocná,tak to snáší docela blbě a průběh má vždy delší,jsme z toho unavené,navíc mně to štve i proto,že má prý dost velký talent na zpěv+hudební nástroj(chodí na flétnu,kéž by jí i tohle pomohlo) a díky tomu zameškává hodiny a koncerty..,když nemá problémy,tak vyzpívá a zahraje cokoliv a nemá problém ani s dýcháním. Tak se chci zeptat máte někdo nějaké další dobré zkušenosti,s něčím,co by vašim dětem pomohlo k posílení imunity a zdraví??(mimo toho,co tu,bylo vše napsáno) Prosím,NEZLOBTE SE,ale nepište žádné zázračné výrobky,které si musím od někoho koupit..a které zaručeně pomůžou. Spíš mně zajímá,něco,co je běžně dostupné..(i třeba v lékarnách)Zkoušeli jste někdo dávat dětem ten Wobenzyn?? Nebo,kdo zkoušel solnou jeskyni,mělo to nějaký efekt?? Nebo,pomohl někomu homeopat?? Nebo něco dalšího? Jestli máte něco nového,zatu dobu,co se tady psalo,prosím podělte se o své nové zkušenosti. DÍK. :)

sisi21 — 2. 10. 2008 10:55

ahojky Reňas...tady se to taky probíralo http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=32990

je mi líto ,že ty děti jsou na tom čím dál hůř,,já mám kluka už velikýho,ale tohle jsme vše taky měl,homeopatika jsme taky brali,,ale nepovím ti jak se jmenovaly..vím jenže si to musel dávat pod jazyk ,na prášek se nesmělo šáhnout ,ale nevím jestli zrovna ty mu pomohly..řekla bych ,že Luivac zabral ,pak jsme dostali Ribomunyl.

museli jsme jezdit na hory atd,,na moře moc nebylo..,Ten Wobenzyn bych zkusila.,vždyť se poraď na té imunologii,Chce to zkoušet co dceři pomůže ,,je to běh na dlouhé trati,,musím říct ,že nám se to až v pubertě zlepšilo,,Nikdy jsem si nemyslela,že to bude lepší...teď už mu vadí ty přechody počasí,ale dřív to byl děs .. Byla doma víc jak v práci..

držím palce a přeji hodně zdraví

REŇAS — 2. 10. 2008 11:15

:) Ahojky Sisi,děkuji moc za přání, :jojo: také doufám,že se to snad jednou zlepší a kouknu se i natu stránku,kde se to ještě probíralo. No,právě,člověk,už neví,co ještě by měl zkusit. Andrejka právě Luivac dobrala před mořem a už zas teď v září byla nemocná. U nás právě poskládat penízky na moře je také problém(jezdíme málo),letos nám něco půjčila i má máma,no a uběhl měsíc a kousek(od návratu) a zas byla dcera doma.. Tam(u moře) jsou syn i dcera bez potíží,žádná pomalu rýma,nic,přijedou sem a je to tu vše znova. Podzim,zima(inverze,změny počasí a asi i těm roztočům se víc daří,poznám to,syn i dcera ulehnou a přes noc zas je trápí větší rýma,než v jiném období), přechod na jaro(+syn alergie pyly,dcera zas v létě)pro nás to je vše strašák,co zas bude a kolikrát..No,na hory(i když je máme rádi) zajedeme jen občas,máme blízko Beskydy,ale nejsou moc penízky, na  delší pobyt či víkend vůbec. Každopádně,uvažuji o tom otužování,co tady někdo psal(dcera je víc zimomřivá než třeba syn,no ale to já taky a manžel zase né). No a pak,možná koupím ten Wobenzyn,spíš mně zajímalo,zda ho někdo nezkoušel. Jinak,prosím,pište,co nového za zkušenosti máte a jak Vám to dlouhodobě,to vše,co jste tu psali,pomohlo..nebo jestli jste objevili něco nového. :)

sisi21 — 2. 10. 2008 11:35

Reňas: ty přechody jsou nejhorší...pro nás nebyl vůbec problém 2x do měsíce marodit..
mám ještě dceru a ta nemarodila vůbec jen je alergik..a tím jsme nějak propluly..občas rýma..
jsem fakt ráda,že už to máme za sebou ..ikdyž člověk nemá nikdy vyhráno..zatím je to ,ale dobrý..
určitě ti tady z holek co to taky právě prožívaj  poradí... :hjarta:

REŇAS — 2. 10. 2008 12:04

:) Taky Vám Sisi,přeji HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODNĚ ZDRAVÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!! Ať se,už žádné neduhy nevrátí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :jojo: No,snad někdo ještě něco napíše a co třeba nového zkusil..teda hlavně natu imunitu..(na jiných forech,jsem,už přečetla podobné témata,ale většinou jsou to menší dítka než mám já a také ty mámy,zkouší to a tamto..) Zajímalo,by mě i co se za ten rok,co tu ty dotyčné mamky,psaly,co se změnilo a jak jim všechny ty propolisy,Preventany apod.pomohly nebo zda zkusili něco nového a ono to pomohlo.. ;)

Décima — 2. 10. 2008 14:01

Na posílení imunity je dobrá propolisová tinktura, pár kapek do čaje nebo vody jednou denně. Ale kdo je alergik, tak nevím... Syn měl jako dítě strašné hnisavé anginy snad každé 2 měsíce, 40 horečky, antibiotika už nazabíraly a propolis nám poradila jedna léčitelka, též lékařka. Syn to bral asi měsíc a tři roky pak nebyl nemocný... Ta léčitelka říkala, že oni v rodině to berou furt.

Jé, teď jsem si všimla, že už jsem to tady psala asi před rokem, tak sorry

REŇAS — 2. 10. 2008 14:21

:) Nevadí,protože i to mě zajímá,jestli z toho,co jste tu některá napsala a vyzkoušela,jestli to mělo efekt. No,ten propolis chválí náš(náhradní,občasný )děda,tak by nám ho mohl sehnat,pokud to ovšem alergici můžou,protože např.med nám příliš nedoporučila. Tak ho dáváme,občas..spíš ten lesní. :jojo:

Musim — 2. 10. 2008 15:38

Reňasi, tak tohle mám za sebou. Nepíšeš moc o homeopatikách, naše neuroložka nám je předepisuje a už tak 2-3 roky je holka OK.
Předtím byla nemocná každý měsíc, i 2x. Byl jsem zoufalá. S léčby v jeskyni, ne solné jeskyni, ale skutečné, kde nemá být ani mák prachu a čistý vzduch, doporučeno alergoložkou, pobyt snad na 4 týdny? dotáhla další 3 bacily, tam děti neposílej.
Nezkusili jsme autovakcínu, ale té bych šanci dávala. Ted už bere jenom ...zyrtec na alergii, jednou ročně Luivac či Ribumyl.
Mne se konečně povedlo pronajmou zahrádku, (bydlím v centru města),kde jsme trávili všechen víkend. Celou dobu pěstuji lichořeřišnici...ta dezinfikuje ledviny i plíce, nakrájím lístečky na chleba s máslem, jíme. Může cucat i semínko, ale moc štípe. Nyní už existují i tabletky.
Dávala jsem ji i shi-také, to je ta japonská houba. Koupila jsem násadu a doma ji pěstovala. Mňam, jeto protirakovinová houba.
2 nebo 3x jsem s ní absolvovala celou kůru solné jeskyně (nemáme na moře)!skvělá věc. kůra..jako 10 sezení, tenkrát to ještě pojištovna neproplácela.
Radila bych jíst hodně grepů či kiwi či granátové jablíčko. Dávala jsem ji i multivitaminy, nechtěla jíst, pít, propadlé oči,resp.šílené kruhy pod očima, malý růst. No, med byl doma vždy do čaje. A lactobacily pro děti také, pivovarné kvasnice s bifidus také.
Zkoušela jsem v zoufalosti všechno, jak už to jde, když nemáš dost peněz.
Jo, možná nejvíc  ji psych.zabrala hipoterapie, vím, to s tím nesouvisí (my rehabilitujeme Vojtu od 4 měsíců), ale děti by měli přijít na jiné myšlenky a v zoufalosti jsem ji povolila psa, ačkoliv já mám alergii na psí chlupy a dalších 5 alergií k tomu.Coby člověk neudělal pro zdraví dítěte, že?!
Mohu zaklepat, nepamatuji si, kdy byla naposled nemocná, neuvěřitelné, protože jestli mne vyhodili z práce, vždyto bylo kvůli jejím nemocem.Jsem samoživitelka, pomoc nemám. Chápu tě a pokud budou takto nemocné, práci si neudržíš. Nikoho to dnes nezajímá, nejmín zaměstnavatele a kolegy, že máš nemocné děti.

aprill — 2. 10. 2008 16:36

zkus černý zázrak, mladý ječmen nebo vivi aloe.

REŇAS — 2. 10. 2008 17:23

:)Dík  moc za rady,Musim i Aprill. Rozhodně z toho něco zkusím,protože také jsem toho názoru,že je lepší něco vyzkoušet než nedělat nic. Jo vakcínu jsme měli,opět bez efektu a celkem to i stálo. No,my si také nemůžem vyskakovat s jedním nižším platem,přesto se snažíme koupit,co by jim mohlo pomoct(hlavně dceři) a na moře máme jednou za x-let,škudlíme nato,nakonec nám ještě půjčkou vypomohla má máma,myslela jsem,že by jim to mohlo pomoct,(alergoložka-imunoložka doporučovala)no a Ája,naopak do měsíce a něco, zas nemocná..a jak jsem psala před tím brala Luivac. A o té,práci a nechození tam kvůli paragrafům,to mi vykládejte,těžko nechám téměř dusící,zvracející, dítě se 40-teplotami samotné doma nebo s někým jiným a i kdyby má máma byla natom zdravotně dobře,jako,že není,tak než je to s dcerou lepší..tak ani sní. Tu lichořešnici bych mohla zkusit,ale nevím,jestli pěstovat,dcera vybírá z polévek apod.vše zelené.(naťě petrželky atd.).tak spíš formou čaje nebo nějaké tinktury..nebo ty tabletky.. Grepy,moc nejí,spíš ty kiwi,pomeranče.. Jinak nevím,Musim,zda si psala,že vám pomohla ta houba nebo i to sezení v solných jeskyní??(Mimochodem VZP,už to také neproplácí,manžel se ptal,chceme přejít k RBP) A na homeopata jsem se ptala,protože my ho ještě nezkoušeli a žádné homeopatické léky,nám nikdo ještě nedoporučil..jen jsem si našla reklamu na nějaké  preventivní v chřipkpvém období..
Aprill,o tom Ječmenu jsem také někde četla a co je to ČERNÝ ZÁZRAK?? A VIVI ALOE,to je Aloe Vera?? :co: Moc holky děkuji,budu muset zvážit vše,ale tak nějak postupně,ať do ní necpu vše najednou a také,aby nás to nezruinovalo.. ;)

sisi21 — 2. 10. 2008 18:34

ten černý zázrak vlastně taky melasa jsme taky braly..u nás žádný efekt],zkusit se má,ale vše.

ta Aloe je dobrá věc tu beru i já :supr:

Musim — 3. 10. 2008 11:13

To víš, co jí přesně pomohlo, to ti neřeknu, když jsem toho tolik zkusila. Ta lichořeřišnice .nízká, ne pnoucí se zasadí a jí lístečky, kytky ne. Anebo koupíš po internetu ve formě tablet. Pravda, prodávají to na močové cesty, ale dezinfikuje i plíce a vše uvnitř.
solná jeskyně, to je 10 sezení po 60 min. Na nás to působilo, kdybych nato měla, mám to doma.
Homeopatika...asi máme štěstí, že naše neuroložka to umí navíc. Musíš hledat dr., který to umí. Jedna tuba stojí kolem 55-60 czk. Možná by ti poradil i lékárník, anebo si to po internetu naštuduj sama, co je naco. Pravda, nám to dávala z jejího pohledu potíží, ne alergoložka. Ta by do nás cpala léky, už nám hrozilo i astma, ale já ji kortikoidy nechtěla dávat.
Shi take jsem pěstovala a dávala do jídla, i když mé dítě odmítá houby, když je nerozezná, tak to sní. Už se prodávají i tablety.
Co nějaký psychický blok?

REŇAS — 3. 10. 2008 20:09

:) Každopádně děkuji i Tobě Musim a Sisi,Aprill,už jsem koukala včera na netu nato,co jste tu psali,kolik co stojí atd. a něco chci zkusit. Uvažuji o homeopatovi,máme tady jednoho,ale nevím,zda ještě bere,protože známá,(co tam chodí)říkala,že,už má dost plno..či co. No a ta solná za pokus stojí,ale tam o ní jsem tolik pozitivního neslyšela,(ani nečetla)spíš to,zda to není spíš vhodné pro relaxační účely než  ty léčebné..i dětská dr. trochu pochybovala..,ale stejně to vyzkouším. Mně právě zajímaly vaše osobní zkušenosti,s čím jste mněli dobré a s čím né..Jinak na netu se toho dá najít spoustu,těch produktů habaděj a každý je chválený,až až,takže něco zkusíme a uvidíme. Každopádně si myslím,že nic se nemá přehánět,nejlepší je zlatá střední cesta,abych ji chudinku neládovala vším,naco natrefím,pak by to taký mohlo mít opačný efekt..,už né léčebný. :sjuk:

sisi21 — 3. 10. 2008 20:36

jo Reňas ještě jsem si vzpoměla,,http://www.zeny.cz/magazin/detoxikace-t … dravi.aspx,,

já osobně stím zkušenost nemám ,ale vím ,že děda to pil stále to nutil klukovi,když byl malý a my byli na chatě.. :o
málem sem mu to jednou vylila.  :lol:

děda na ní nedal dopustit,a můžu ti říct je mu 78 a po zahradě běhá jak čiperkaa hlavně nechápu ,už xlet nemarodil.. tak nevím ,jestli na to měla vliv ta houba...

REŇAS — 3. 10. 2008 22:37

Děkuji Sisi,přeji dědovi,ať mu i nadále slouží zdravíčko a ať mu to stále běhá..:jojo: a kouknu se natu houbu.. ;) Ovšem naše Ája  :co: něco vypít,co by ji nechutnalo-respektivě nevonělo..ta nesnese ani dětské sirupy,antibiotika v sirupech,nechtěla ani dětský Brufen v sirupu..,pozvrací se z toho :o ,teď jsme museli vyměnit i spray do nosu :rolleyes: ,protože ji nevoněl a ona se zas pozvracela..raději,už od mala polkne obrovskou tabletku.. Jedině co do ní dostanu je Mucosolvan a hořký Stoptussin,protože u těch pár kapek,to má rychle za sebou..se divím,že vůbec vypije bylinkový čaj,ale většinou ji koupím,namíchaný dětský.. ;)

sisi21 — 3. 10. 2008 23:01

děkuji..no já bych chtěla mít dědovu vitalitu.někdy mu to tiše závidím.. ;)

Aneri — 7. 10. 2008 10:56

Není třeba posilovat imunitu, ale zbavit se příčiny!!!

Aneri — 7. 10. 2008 12:29

Kdo má zájem něco zajímavého si přečíst, písněte mi SZ, poradím !

hankatoma — 14. 5. 2010 0:35

mně se osvědčil curenzym na posílení imunity organismu, a to i u 5leteho syna. Na nachlazení, virózy téměř už netrpím a chřipka se mi vyhýbá obloukem.

Ganci — 19. 7. 2010 14:52

Pročítala jsem si články maminek ohledně zvýšení imunity u dětí. Mám dítě s cyctickou fibrózou a je často nemocné. U dětí s touto diagnózou to tak bývá (bronchitidy, zápaly plic). Pokud se vám zdá vaše dítě při políbení na čelíčko trochu slané, neváhejte jej nechat prověřit (potní testy) na vylučování chloridů v potu. Je to bezbolestné a rychlé. Děti s CF (cystickou fibrózou) musí 3x denně inhalovat aby předcházely těmto komplikacím.
Ganci

Kecicka — 17. 8. 2010 10:23

dobrý den, za sebe bych mohla doporučit Colostrum. Je to kravské mlezivo, sekret vylučovaný do 12ti hodin po porodu telátka. Pro novorozence představuje kromě své výživové hodnoty s vysokým obsahem vitaminů, minerálů a stavebních kamenů bílkovin také nenahraditelný zdroj látek ovlivňujících vývoj jeho imunity, látek poskytujících přímou ochranu proti mikroorganismům a faktorům působících na růst a obnovu buněk. Toto kravské Colostrum má asi 30-40x vyšší biologickou kvalitu než lidské. Je to tzv. nejpřírodnější očkování. Užívat ho mohou jak malá miminka, tak samozřejmě dospělí. Toto opravdu mohu jen doporučit. Sice je dražší, ale kvalitou se nedá srovnávat. Navíc, když si člověk spočítá, kolik času a peněz utratí za zkoušení různých druhů chemických medikamentů.... Na těchto stránkách jsem našla spoustu informací o Colostrum, a to i článků z lékařského pohledu www.aloeveragel.estranky.cz. Tak snad to bude co platné :) a držím palečky....

Kara — 18. 8. 2010 14:37

Bylinka Echinacea. V případě dětí spíš slabší čaje, jako příměs, a nebo kapky. Nedám na ni dopustit.

Zuzankaa76 — 15. 9. 2010 9:49

Detska imunita... vecne tema. Ja tedy taky zkousim leccos, samozrejme krom co nejvetsiho prisunu ovoce a zeleniny, tedy coby prirodnich zdroju vitaminu, tak davam i klasicke vitaminy pro deti, typu martanci atp. Kdyz je potreba extra posileni imunity (ted po nestovicich,v dobe chripek), tak nasazuju preventan junior, mam s nim dobre zkusenosti. Pro mladsiho pak laktobacily. A jak procitam diskuzi nize, tak se mi libi to otuzovani, i kdyz musim priznat ze moje deti moc otuzile nejsou. naopak solna jeskyne me vylozene zklamala, za hodne penez mi neprisel efekt nijak vyrazny, a to jsme meli permici.

hanka22 — 19. 10. 2010 8:08

nepovolená reklama

Aneri — 28. 10. 2010 18:50

Já bych doporučila všeobecně koloidní minerály nebo javorový sirup, vitamíny.

donny — 27. 2. 2011 14:13

já používám na imunitu zcela osvědčený výtažek ze žraločích jater v kapsličkách (malým dětem se propichuje a vytlačuje do jídla)..větší děti si jej sami vyžadují a rozkousávají to, já to teda radši zapiju :) od té doby co jej užívám jsem ještě nebyla nemocná...protože zde asi nemůžu hodit odkaz, prosím napište mi, ráda vám jej zašlu mailem..navíc můžete u firmy dostávat výrobky zdarma, peníze, dárky...no do lékárny už každopádně nejdu, tyto výrobky jsou prvotřídní kvality a přírodní...nepovolená reklama

amba001 — 27. 2. 2011 16:47

Nedávno jsem slyšela na podporu imunity:
Rozmíchat  2 lžíce medu s rovnou kávovou lžičkou mleté skořice a zředit to vlažnou  vodou do běžného hrnku, popíjet v průběhu dne.
No, zdálo se mi to moc jednoduché na to, aby to mělo tak úžasný účinek. Zkusila jsem to a nevěřila jsem, jaký neuvěřitelný příval energie jsem cítila, až mě to zaskočilo.
Zatím jsem to měla 2x, určitě si to zopakuji. Nemohu z dlouhodobého hlediska posoudit výsledek, ale za zkoušku to stojí. Také to na každého může působit jinak a pozor na alergie. Fakt je, že "něco" to dělá. Dětem bych dávala o mnoho menší dávku.
Pokud to některá z vás zkusí, uvítám vaši zkušenost.

PavlaH — 27. 2. 2011 20:40

echinacea, po ATB používám laktobacily na obnovu mikroflory ve střevě, zabírá....

Andreaa06 — 14. 6. 2011 21:29

příspěvek odstraněn z důvodu spamování diskuzí

Zuzula — 25. 3. 2013 14:27

Zkus jí uvařit NEPOVOLENÁ REKLAMA. Pomohl i mojemu synovi a když jsem řekla, že mu už v ten den večer bude líp, tak ho pil sám od sebe :) Proto ho máme pro jistotu pořád doma.

janal83 — 25. 3. 2013 16:43

Ovoce, zelenina, sport, dobrá nálada :)))

_____________________
Virtuální sídlo pro Vás

Irena555 — 8. 4. 2013 21:05

zajímavé.....http://www.cestyksobe.cz/tomas-lebenhart-nemoc-teto-doby-a-moznosti-uzdraveni-z-pohledu-celostni-mediciny-ad2305/

Karolik12 — 5. 3. 2014 15:00

Mě na imunitu pomáhájí echinaceové kapky od imunitu, které užívám preventivně a klepu! jsem zdravá, jako rybka!! :)

Mandragorasa — 8. 3. 2014 19:24

Karolik12 napsal(a):

Mě na imunitu pomáhájí echinaceové kapky od imunitu, které užívám preventivně a klepu! jsem zdravá, jako rybka!! :)

a zvýšené dávky vit C :)

Karolik12 — 19. 3. 2014 12:50

Echinaceové kapky od imunitu pomáhají celé naši rodině a jsem s jejich složení moc spokojení.

Kamilkaka — 27. 6. 2014 17:07

Já myslím, že nejdůležitější je nechat provést nějaké komplexní vyšetření, protože se může jednat o vrozenou vadu týkající se poškozené imunity a až ve chvíli, kdy se nic takového neprokáže, tak by se člověk měl zaměřit na to, co zrovna u něj může poškozenou imunitu způsobovat. U mladších dětí je to většinou jasné - ocitnou se ve společnosti spousta jiných dětí a když tak každý něco prskne, hned to někdo chytí, u dospělých je dobrý se zamyslet nad stylem života, protože nemocí tělo doslova volá o pomoc, že něco není v pořádku. Začala bych tu imunitu posilovat zlehka a preventivně, třeba probiotiky, já si každý rok na podzim dávám jakousi "ozdravnou kúru", kdy 3 měsíce užívám biopron forte, abych nemocem předcházela, nikoli čekala až přijdou. K tomu je ale potřeba změnit i stravování, zařadit pohyb, naučit se odpočívat, prostě změnit to, co radí všude možně - vážně na těch radách něco je.

Zdenka22 — 28. 6. 2014 20:41

Souhlasím s Kamilkaka. Já sama jsem vždycky měla problémy s imunitou a děti jakmile nastoupily do školky tak také. Já jsem to řešila biopronem forte a dětem jsem kupovala biopron laktobacilky. Na tuto značku si opravdu nemůžeme stěžovat, protože jejich účinek jde znát. Je vhodné je užívat i při ATB.

RencaTupa — 13. 4. 2015 12:59

Moje švagrová dává svým dětem kapky z kořene echinacei. Údajně jsou dobré a pomáhají.
Ale jinak jsem viděla v Sama doma rozhovor s imunoložkou, a ta říkala, že školkový věk kolem tří let je ideální pro vytvoření protilátek proti různým nemocem, a nijak jinak, než že si těmi nemocemi organismus projde, si ty protilátky prostě nevytvoří. Takže je úplně v pořádku, že jsou děti nemocné a předávají si to mezi sebou :-(
Maminkám se to asi  moc nelíbí, což chápu, ale ten názor imunoložky byl celkem logický.

Anna M — 27. 9. 2015 18:50

Zkuste použít Guna prevac, v případě, že budete vnímat začátek onemocnění - klidně po 20 min. 5-10 globulek. Ne v případě již rozjetého onemocnění! Tam není úspěšnost.
V případě chřipkového období, je možno použít cca 5-10 globulek (jsou miniaturní) jednou denně.

Prevence je dobrá mysl, klid, pohoda, láska, mír. Zvýšené dávky vit. C, možno i kapky Echinacea, atd.....

jarka.modra — 23. 5. 2016 14:47

Ja tabletkam uz nejak moc neverim, koupila jsem si ted napln do inhalatoru, která obsahuje vytazek z konopi a musim rict, ze jsem hodne spokojena. Po tydnu jsem se citila lip a ted uz jsem vic jak mesic bez rymy a naznaku na nejakou nemoc.

Judyna — 23. 5. 2016 16:24

...a co teprve, kdybys zahulila....

helena — 23. 5. 2016 16:33

obsahuje vytazek z konopi a musim rict, ze jsem hodne spokojena
Zřejmě kvalitní matroš... :lol:

Janka27 — 9. 11. 2017 9:12

Také bych ráda přidala svou trošku do mlýna. Odmalička jsem zápasila s kdejakým nachlazením a oslabenou imunitou, teď jsem konečně našla rovnováhu a to díky echinacea tabletkám a colostru. Colostrum si kupuji na webu ceskecolostrum, kde vychází nejlevnější. Mnohem levněji než od LR a IgG je stejná. ;-)