Ferda — 19. 1. 2007 5:28

tak jsem si poridila prvni Korelu Freddyho :D ....je uzasna,rozkosna,ale! Mam  ji druhy den a jen sedi na stejnem miste(cely den jsem u klece nesedela to ne) ale rijde mi ze se ani nenapila ani neco nesnedl! mam ji prvni den..ale bojim se jestli neco nedelam spatne!!!
PROSIM pomoc jak dlouho to trva nez si papoch zvykne a tak?? chtela bych ji i pustit ven z klece...ale...jak dlouho to nahaneni bude trvat a tak??za jak dlouho asi si na me muze zvyknout??
musi se klec na noc prikryvat??? prosim poradne..co hlavne s tim jidlem :(....vazne mi prijde ze se ani nehla..
a rada syci!!! hehe

Nikiska — 19. 1. 2007 20:06

Ferdo určitě Koreláka ještě nepouštěj. Byla by si jen naštvaná, protože by si ho naháněla hrozně dlouho. Musíš mu nechat čas, aby si zvyknul na nové prostředí a všechno okolo.

cilka — 19. 1. 2007 20:12

ferdo neboj, hlady nechcípne :)
Pták se přikrývá, protože řve s prvními ranními paprsky, pokud ti to necadí, tak ho nepřikrývej. Jinak se vás prostě jen bojí a kdy je zvíře nejnepozornější? no když žere :)

Ferda — 19. 1. 2007 20:57

diky :)...tak jsem dolezla dom a pul hodinky na neho mluvila az se zacal predvadet..lozil,kousal do kosti..na zemi pochodoval ( v kleci) aji sveho trusu i uzobl...asi abych se pobavila jak se pak trepal :d je uzasnej :D uz i prede mnou zacal papkat,budu mu nechavat pustenou televizi se zviratky to by snad mohlo pomoci( to me radili ve zveraku :)))
ale stoji na jedne nozicce(ne porad) ..kdesi jsem cetla ze to muze byt znamka nemoci! no v pondeli (mozna i zitra) s nim pujdu na veterinu tak uvidime :)))) snad je zdravoucky!

Nikiska — 19. 1. 2007 21:53

Ferdo, nejlepší je mít doma trochu literatury o tom zvířátku. Pak aspoň víš co a jak a jak se chová zvířátko po přinesení domů. Dej mu trochu času a uvidíš, že bude fit. Jinak my jsme našeho kakarikáčka pouštěli až po týdnu a to jsme ho naháněli hodinu a půl...málem jsem přišla o nervy. Teď už si vylítává sám a sám si do klece zase vleze.

ita — 21. 1. 2007 0:15

Ferdo, taky jsme měli korelu. Ve zverimexu nám řekli, že ji máme nechat prolítat. Honili jsme ji tak dlouho, až unavená usedla tam, kde se dala chytit. Od té doby se nás dlouho bála. Později si zvykla a na zamávání valaškou šla do klece sama. Na noc jsme ji sice zakrývali, ale někde v sousedství měla kamaráda a tak stejně s rozedněním křičela. Docela si na nás zvykla (oklovala garnýže a filodendron), pak jsme jí koupili koreláka a od té doby o nás ztratila zájem. Po 6 letech jsme je dali známým na vesnici. Literaturu Ti ráda věnuji.

Ferda — 21. 1. 2007 6:02

literaturu mam,jednu knizecku a tam mi toho moc nereknou...tu literaturu bych brala(jestli se ti to teda chce posilat do ameriky)..penize na balik bych klido poslala! uz si myslim ze si pomalu zvyka,papka,pije,uz i postel podelala(mela jsem ji vedle postele a ta se snad vyprazdnuje hodem do dalky hehe :))) uz jsem se nechala i poklovat,neboli to,uz na sebe necha i sahat,ale jen v kleci(jdu na ni pomalinku) dam tomu tyden nez ji pustim :)))) je uzasna...zatim jen piska,nemluvi a je strasne zvedavaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa(no zda je to holka ci kluk nevim ;) )
chci s ni jit pristi tyden na veterinu( chci si byt jista ze je zdravoucka a jsem zamilovana :hjarta:
ito tu literaturu bych brala (napis mi kdyztak pm a domluvime se,penizky na postu a za knizecky bych poslala)

ESKYMKA — 21. 1. 2007 19:40

uz i postel podelala(mela jsem ji vedle postele a ta se snad vyprazdnuje hodem do dalky

tak jsem se málem pototo....  smíchy.... :lol:  :lol:  :lol: :supr:

Nikiska — 21. 1. 2007 20:19

Ferdo mi třeba taky vůbec nevíme jestli máme holku nebo kluka. Moje kamarádka se nám ptala odborného chovatele a prý se to pozná až bude starší a kevšemu to pozná opravdu jen dobrej chovatel. Ve zverimexu nám to nebyli vůbec schopný říct.

Ferda — 22. 1. 2007 6:01

no me ve zveraku rekli ze je to kluk,ale zase v literature jsem cetla ze kluci se poznaji podle toho ze maji hodne zlutou hlavicku,ten muj teda moc ne,ale je mi to stejne jedno,at je to co je to je to muj Freddy a jsem zalaskovana..pokud si zitra vzpomenu tak vyfotim a poslu fotecku :D

Ferda — 22. 1. 2007 6:18

no jinak si asi zvyka..jak na nej mluvime tak se i predvadi :D ,ma zvonecky a rolnicky tak do toho kouse hhehe...uz vydava zajimave zvuky :D , k tomu doslova syci,chodi tam a zpet,papa a pije,uz jsem pres klec dostala i dve pusinky ..je zlaticko :D
zitra ho poprve pustim tak dam vedet..jinak dnes uprchl..do dvou minutek jsme ho teda chytili ale mela jsem strach..mam plno kaktusu tak aby si neublizil(to chci odstranit aby mohl volne litat a zkoumat :) ) ..ale je v poradku..diky bohu!
je zlaticko a uplne ho zboznuju a vubec bych nemenila!

Ferda — 20. 2. 2007 2:51

par fotek mam ale nevim jak je hodit do pocitace(mam novy) tak to nejakou dobu potrva,jelikoz manzela skoro nevidim :(
jinak uz si holka zvykla......nejradeji sedi na rameno nebo si hraje se zipem..je uzasna :hjarta:
ale ja jsem si jeste nezvykla na zrni po celem pokoji a podelany ramena hehehee :))))
diky vsem za pomoc :supr: