ESKYMKA — 17. 1. 2007 23:07

dobrý téma ne? :lol:

takže já mám jednu praštěnou fenku a ted bych si k ní chtěla pořídit papagáje...už jsme o tom s přítelem uvažovali kdysi,ale pak z toho nějak sešlo...ale ted už bychom ho vážně chtěli
....je to on...vyvolený .... kakariki :hjarta: žlutý ...je nádherný ...  :hjarta: na první pohled jsem si ho zamilovala...ted ještě bude problémo ho sehnat :kapitulation:

Ferda — 17. 1. 2007 23:59

tak mam 9 tarantuli(6 tady,dve zdrhli-snad jsou jeste doma ,ze bych je nasla,a jednu v CR ) :) ,pak toho nejlepsiho pseka na svete
a Eskymka me nakazila!!!! tak hadej!!! mam doma papoooocha!!!! hehehe jdu najit nejakej obrazek a poslu to sem :D

Ferda — 18. 1. 2007 0:07

http://www.aves-korela.wz.cz/fotky/galerie/korela9.jpg

tak korelu jsem si poridila :D:D s oranzovo-cevrenyma tvarickama :D ,par bilych kridylek,na zadech tmave sedy :D
a rikam mu Freddy :D

dagi — 18. 1. 2007 7:27

Ferdi, ten je vážně hezounký :)

Já mám doma pejska Bobiška http://foto.dama.cz/img/48/48632.jpg, dvě vodní želvy - Božku a Berťase http://foto.dama.cz/img/48/48631.jpg a chameleona Pepína, teda Pepinu :rodna: http://foto.dama.cz/img/48/48628.jpg 

Ráda bych ještě štěňátko - fenečku, páč naše Ajenka mi moc chybí, ale to by zatím asi neprošlo :P

Zuzi79 — 18. 1. 2007 8:18

Ahoj!! Super téma!!! :cool:

My máme dva pejsky - Tedíka a Maxíka, dvě morčátka - Žofku a Žofku a chystáme se na rybičky, ale to až bude hotový byteček.

Max v úterý začal kašlat, tak jsem kmitala na veterinu pro ATB, ale protože včera za celý večer nekýchl ani jednou, tak jsem mu nakonec nic nepíchla. Injekce máme doma pro první pomoc, kdyby se mu nemoc přece jen vrátila.

A Žofky mi opravsu žerou i smrkový větvičky, jak se všude píše. A zjevně jim moc chutnají.

Ferda — 18. 1. 2007 14:47

hehe taky se mi tohle tema libi...vazne jsem si toho papocha poridila hhehe a v noci byl uplne potichu,vypada ze se nehnul z mista hehehe je rozkosnej a ten jho uces neodolatelnej,vsak ho brzy vyfotim a poslu :D

ESKYMKA — 18. 1. 2007 16:26

:lol: Ferdooooo já tě žeru :hjarta:  :lol:  kakariki neměli? oni sice píšou že jsou rozšíření mezi chovateli ale asi jak kde.... korela je taky super,ale já chci kikirikýýýýý  :lol:

co ti na to řekl manža??????? :D

Babucha — 18. 1. 2007 16:48

...

mag — 18. 1. 2007 17:37

Výborně, my máme labrouše a měli jsme postupně 3 osmáky. K tomu papouchovi, já bych si to dneska moooc rozmýšlela, hele eskymko, máš uřvanýho psa, teď si vem žebudeš mít ještě uřvanýho papouška :reta: naši mají v baráku Alexandra malýho a ten když začne, tak je to slyšet přes půl vsi :dumbom: Fakt pekelnej kravál, hlavně když si někdo dovolí vzít něco k jídlu a jemu nedat....,uklidní ho jenom ořech nebo něco jinýho na zub.

ESKYMKA — 18. 1. 2007 17:46

:supr: Babu.. morčata jsem jednu dobu chovala dvě pohromadě a už bych to asi víc nechtěla :usch: to bylo v pokojíku smradu jak ve chlívě...a asi by mě to nebavilo čistit tak často, aby  nezamořili hned celý byt...navíc Sahara by mi ho asi zakousla... :dumbom: takže křeček,morče a jiní hlodavci nepřichází v úvahu....dalšího psíka jsem taky vyloučila ze seznamu,páč by to sousedi asi už nerozdejchali,kočku taky nechci- i když jsem  původně chtěla- ale stačí mi chlupy ze Sahary...ta vydá tak za 3 psy a kočky.... :kapitulation: tudíž jsem usoudila že papagáj bude asi nejlepší...už kdysi jsme měli s přítou domluvenýho žaka od známýho,ale nakonec z toho sešlo....a ted chci opět ale nějakého menšího :supr: no úlet....já a zvířátka to je :hjarta: nejraději bych doma měla celou zoo a aji to by mi bylo málo.... :gloria:

;) hehe to jsem vám říkala? 28. 12. bylo tak krásně že jsme byli s příťou,Saharou a jeho neteří na Kopečku (to je Olomoucká zoo).... super vejlet :godlike:

ESKYMKA — 18. 1. 2007 17:48

mag nestraš  :dumbom:

ESKYMKA — 18. 1. 2007 18:00

Ferdo v tom zveráku jsem ještě nebyla....ale vím kde to je,to je kousek od "Ušáka" ne??? a hned vedle se konají burzy...jj tam jsem jezdívala vždycky s tatíkem na teraristické b.....říkávala jsem jim teroristické b. :vissla:
no nic popojedem.... ;)

a burza exotů se koná :
Olomouc

ZO 4 ČSCH Olomouc pořádá každou 1. neděli v měsíci burzy exotického ptactva v kulturním domě LOLA v blízkosti BAUMAXU. Burza začíná v 6.00 hod.

to je to samé nebo je to zase jinde?  :/

Babucha — 18. 1. 2007 19:52

...

mag — 18. 1. 2007 20:43

ESKYMKA napsal(a):

mag nestraš  :dumbom:

No já jenom z vlastní zkušenosti :vissla: Původně jsme taky měli mít žaka, ale už nás to přešlo :usch:

ESKYMKA — 18. 1. 2007 21:13

Babu.... :co: ? ? ? :co: nechápu...asi si sedím na vedení... :kapitulation:

Ferda — 19. 1. 2007 5:17

jo ten zverak je kousek od usaku,ta burza u baumaxu je jinde...jeslti vis kde je byvalej okresak tak taaaam nekde vdali vzadu hehehe ani nevim jakej autobus tam jede..jezdivala 19 nebo 21.. nevim nevim....

Babucha — 19. 1. 2007 8:40

...

Babucha — 21. 1. 2007 17:00

...

ESKYMKA — 21. 1. 2007 20:04

Ferďousu v tom zveráku u ušáka kakarikáča taky nemají :/ ....jinak ptala jsem se v Super zoo vedle Aska a tam mi řekli,že jej budou mít možná v únoru,ale kolikátýho to neřekli,jestli začátkem nebo na konci...uvidíme,tam jej mají za 7 kil,ještě zkusím tu burzu, teda jestli najdu to místo, kde se to koná :D  jinak už koukám po klecích...mazec...jedna dražší jak druhá :dumbom: to zase budou výdaje za papagája :rolleyes:

co tvůj Freddy? už si zvykl na vás?  a pouštíš ho už ven?

Ferda — 22. 1. 2007 6:09

no dnes mu jedno bidylko spadlo...tak jsem to otevrela ze to sspravim a frnk..papouch v pokoji...vletl do druheho..tam svitoril a nasli jsme ho v krabici,jsem se ho pokousela chytit a frnk..skoncil na snurach za skrini s televizou...hned na skrini kaktusy..tak jsem musela pouzit silu aby se nezranil(planuju vsechny prodluzovacky a kaktusy a tak odklidit aby sse nezranil....no nepocitala  jsem s tim ze frnkne ze) takze lapani trvalo cca 2 minuty coz se dalo..hehe ..zitra jsem cely den pustim tak to tu zabarikaduju aby se nezranil a dam vedet...u uz jsem pres klec dostala dve pusinky :D :hjarta:

Ferda — 22. 1. 2007 6:53

http://www.exota.cz/?page=diskuse esky zkus tohle..je to diskuzni forum pro chovatele exotickych papuchu..zkus se tam poptat :)

janica — 22. 1. 2007 7:42

My jsme vždycky mívali psa , občas i kočku, ale byli to takový trdla, co utíkali. Pak jsme měli 15 let středního knírače, potom mamka s babičkou opět chtěly knírače, ale byl to střelenej pošuk, jednou se nám ho nepodařilo uhlídat a utekl a našli jsme ho u silnice.......no síla.... takže od té doby máme kocoura (o něm jsem hodně psala na Zvěřinci (vlákno poranění oka) a ségra má ještě jednoho králíka normálního domácího, potom jednoho zakrslého beránka a dvě morčata. Původně to bylo jen jedno morče, dostala ho od kamarádky, jenže nakonec se ukázalo, že morče už bylo "těhotné" takže máme morčata dvě už docela dlouhou dobu a jsou pořád dvě, tak to asi budou obě samičky :lol: Jo jinak je máme venku v králíkárně, no, nikdo se s nima moc nepáře, ale vypadají docela spokojeně.
No a přítel - te je zatíženej na ptáky :lol: ale nedávno (někdy na podzim) mu jedne papoušek uletěl, teď mají novýho - ten je srandovní a pořád píská :) Ale stará se o něj jeho maminka.....no jako se vším :dumbom:
Já jsem původně myslela, že bychom si pořídili kočku, jenže když jsem prožila tu téměř agónii s naším kocourm, tak nevím, no je to starost, člověk pak ani nemůže nikam odjet.

Blanik — 22. 1. 2007 8:35

holky, tak my máme zatím jenom rybičky, ale až postavíme tak bude i pejsan.

Ferda — 24. 1. 2007 20:31

chameleona zeru!!! je dokonalej :D
a pejsanek a zelvicky jsou krasniiiiiiiiiiiiii :D

Ferda — 24. 1. 2007 20:32

tak zkousim papoucha pustit.. klec otevrena ale zatim ven neleze..no necham to tak pul hodinky a zase ho(ji zavru) a brzy   vyfotim a poslu..jen nemuzu najit fotak :(

Ferda — 24. 1. 2007 20:42

no fotak jsem nasla ale jelikoz mam novej notebook nevim jak to vlozit..musite si nejakou dobu pockat ;)

Zuzi79 — 25. 1. 2007 21:22

Dagi, Pepinka je výborná!! Jen tak zběžně jsem koukla na ten odkaz, co jsi psala Cilce. Chameleonci to mají asi složitý s krmením, ne?? Taky stříháš cvrčkům krovky?? Nebo čím krmíš??? To bych asi neustála. :o

Zuzi79 — 25. 1. 2007 21:37

Babu, jestli by se Bertík dostal ven, tak mu jen zvyšte okrajové strany, nebude muset mít potom celý výběh zakrytý.  Jinak na kabely opravdu pozor, morčátka k nim míří s neochvějnou jistotou a kromě toho, že udělají plno škody, mohl by je proud i zabít.

To, že mu chcete někoho přikoupit jen schvaluju!!! Od té doby, co koukám na morčecí stránky, bych jedno morče nikdy nechovala. Určitě nebude vadit, že je Bertík už starší. Mojí starší 6ofce bylo půl roku, když jsem k ní přidala měsíční druhou Žofku. Chvíli kvičely a urovnávaly si pozice (to budeš možná taky vdržet, ale neboj, fakt to přestane). Buď bys mohla mít dva samečky (názory se liší, ale já se přikláním k tomu, že pokud nebudou chodit k samičkám a budou jen spolu, budou spolu vycházet. Kdybys měla samičku, neustále bys měla mladé a to by pro ni zdravotně nebylo dobré. Řešením by bylo oddělit je od sebe pletivem, aby na sebe viděli a mohli se oňufávat, ale nedostali se k sobě.

Napiš, jak pokračuješ, ok???

Babucha — 25. 1. 2007 21:51

...

dagi — 26. 1. 2007 6:43

Zuzi, Pepině jsme ze začátku podávali moučné červy :usch:, ale pak jsem se dočetla, že jsou hodně tuční a způsobují degeneraci jater, tak jsme rychle přešli na cvrčky. Krovky nepřistřiháváme, to bych nemohla.. I tak je mi jich celkem líto, ale co se dá dělat. Hlavně že mu nemusíme dávat holátka, to bych ho raději vůbe neměla.. Jinak včera jsem jí zkoušela dávat mandarinku, ta jí chutnala a taky čínské zelí. Je šikulka a papá z ruky, dokonce se ti z ruky i napije :D

Maxina — 28. 1. 2007 22:52

Ahojky lidičky!Je mi smutno,manžel jde zítra na operaci a tak jsem sedla k internetu a docourala jsem se k zvířátkomilům.Mám starost nejen o manžela,ale ještě o pesana,který měl před dvěma roky epileptický záchvat,debatovali jsme tenkrát s naším rodinným pejsčím panem doktorem,co ten záchvat vyprovokovalo a přišli jsme na to ,že to byla změna v denním režimu.Teď jsem vyfasovala léky dopředu,protože si přesně pamatuji,jak to začalo a modlím se aby
ten záchvat nedostal,protože s 53 kg rotvajlerem to je o ústa.
Navíc mám strach aby mi nepřestal jíst.Je na manžela hodně fixovaný.Manžel je mazlící a já jsem ta panička,která  občas musí potrestat.Manžel nastupoval dnes a zítra ho budou operovat.Máte někdo zkušenost a dobrou radu?Snažím se dělat jako,že se nic neděje,ale už Max chodí od ničeho k ničemu.Navíc je to velice vnímavý pes a reaguje na to,když s námi něco je.Maxina

Ferda — 29. 1. 2007 5:52

maxinko...tak za prve!! Vitam te tady mezi nama.......nudit se nebudes! :D
Na jakou operaci tvuj manzel jde??Verim ze vse probehne bez problemu neboj!!! :) myslim na Tebe!
A co se pesana tyce leky mas takze se neboj....zvladnete to....a i s epilepsii se da zit :)))) ..at uz u lidi nebo u zviratek!
Drz se a doufam ze se na techto strankach budeme potkavat casteji :D
a dej vedet jak manzel dopadl! Drzim pesticky

Ferda — 29. 1. 2007 5:54

jinak se holky musim pochlubit uz jsem Freddynu mela i na rameni( tak je to devcica) ..uz chapu proc tak naladova hahah ....:))
chudina ve zveraku ji pristrihli kridla aby nemohla taak moc litat..trikrat to vrazila do okna,dvakrat do zdi a dvakrat do dveri :( ..ale uz mi sedela na rameni a je supeeeeeeeeeeeeeeeer :D ..... no a svetr jsem mela pekne podelanej! haha

dagi — 29. 1. 2007 6:09

Maxi, to mě mrzí.. Musíš věřit, že se všechno zase obrátí k lepšímu! Přijď si k nám někdy pokecat, rády tě uvidíme :)

Maxina — 29. 1. 2007 15:51

Ferda napsal(a):

maxinko...tak za prve!! Vitam te tady mezi nama.......nudit se nebudes! :D
Na jakou operaci tvuj manzel jde??Verim ze vse probehne bez problemu neboj!!! :) myslim na Tebe!
A co se pesana tyce leky mas takze se neboj....zvladnete to....a i s epilepsii se da zit :)))) ..at uz u lidi nebo u zviratek!
Drz se a doufam ze se na techto strankach budeme potkavat casteji :D
a dej vedet jak manzel dopadl! Drzim pesticky

Ahoj Ferdíku!
Díky za uvítání a za podporu.Jedná se o operaci žil-náhrady,čištění a trvá to už od asi tak 8,30 je manžel na sále.Když jsem tam volala ve dvě bylo mi řečeno totéž s prvním vlídným slovem "Paní,víte,žilní operace trvají dlouho.Zavolejte si později".A to jsem tam volala,deset,ve dvanáct a v ty dvě hodiny.Teď to zkusím ve čtyři,tak doufejme,že už bude po operaci.
Maxík už drží pěsti taky a já už jsem ze zoufalství na Internetu.Tak se lidičky mějte a doufám,že budu mít v budoucnu už jen samá veselá témata na pokecání.Víte jak si představuji Pavlač?Takové ty klasické pavlače ve starých domech s velkými dvory a na těch pavlačích vééééliká kupa ženskejch u kafe,stolečky,židličky,co která z kuchyně vytáhla a hlavně drby jo,ale bez zloby.Tak ještě jednou Pa a díky Maxina!

Babucha — 29. 1. 2007 16:29

...

Maxina — 29. 1. 2007 22:27

Babucho,Ferdiku,Daginko a ostatní,kteří jste nám drželi pestičky.Pomohlo to.Operace trvala od půl deváté asi tak do půl čtvrté.Manžel je stabilizovaný a zítra prý mám přijít na návštěvu.Ale co vlastně všechno dělali,jestli byl nějaký problém nebo se dělalo něco navíc o tom se se mnou nehodlali po telefonu bavit.Je mi jasné,že podrobnosti po telefonu nejdou vykládat,ale to,jakým způsobem ten lékař a myslím si ,že to nebyl operatér se mnou mluvil,jak mi odsekl"po telefonu informace nepodáváme,přijďte si zítra o návštěvních hodinách",to mě tedy po celodenním nerváku dorazilo a silně přemýšlím,jestli to nebudu zítra řešit.Co vy na to?Nebo jsem přecitlivělá?Třeba je mezi vámi nějaký zdravotník.A to jsem prosím byla slušná,pozdravila jsem,představila jsem se a slušně jsem požádala o informace.A když už nic ,tak by to mělo být řečeno trochu citlivěji.Nebo se na medicině a na zdravkách už neučí jak se chovat k členům rodiny?Teď jde hlavně o to aby se už nic nestalo.
No a Maxik je nějak podezřele klidnej.Už jsem asi paranoidní všude vidím strašáky.Nadejte mi někdo,ať ase proberu!Zítra určitě bude líp,musí.
Když jsem četla o vašich morčátkách,jak si dávají kabely coby špagety k baště,tak jsem si vzpoměla na naše morče,které měly naše děcka,když byli malí.Měli jsem ho v takovém tom teráriu,co má odklápěcí vršek a jednou ráno se chystám do práce,už mám otevřené dveře od bytu a slyším jak se dvě paní o patro níž baví(to se všichni známe-jsme starousedlíci),:"No představ si naše Alena šla na záchod a proti ní ze stoupačky,jak je ten výkroj za záchodem,vyrazila nějaká jakoby krysa,Alena zařvala a náš Jirka to šel lovit"Zbystřila jsem uši a vznesla jsem shora dotaz"Teto a byla to vůbec krysa?" a tetka na to"No po bližším ohledání Jirka zjistil,že je to morče.no ale naše Alena málem potratila."
V tom mě trklo,zařvala jsem "Ježišmarjá není to naše morče?".Ani jsem se nezouvala,vlítla
jsem do děcáku.Víko odklopený a morče v čudu.Vylítla jsem na chodbu a zaječela"Žije ještě? a zespodu se ozvalo"Naše Alena?Žije.Proč?" Další už jsem neječela ,ale špitla,"Ženský,to je naše morče,neumlátil hoJirka?" Nakonec jsem morčáka celého šedého zamotaného do pavučin a třesoucího se odnesla domů.Tak to tehdy bylo,když náš morčák prováděl průzkum panelákových stoupaček.Vylezl si prostě v kvartýru o patro níž a málem způsobil potrat.Budu končit.Díky moc všem za podporu a dám vědět,jakmile budu vědět něco bližšího.Maxina

dagi — 30. 1. 2007 6:03

Maxinko, tak jsi mě hned ráno pobavila s tím morčátkem :D

Jinak jsem ráda, že operace dobře dopadla! To nejhorší už má manžel za sebou.. Co se týče přístupu doktorů, taky mě to občas překvapí, ale možná jsi byla fakt trochu přecitlivělá.. Navíc po telefonu se asi doopravdy informace podávat nemohou. Na úřadě to taky musíme dodržovat - nemůžou si ověřit tvoji totožnost..

Přijď za námi když tak do "holkýýý, pojďte si psát", tam kecáme více :D. pa a hezký den!

Zuzi79 — 8. 2. 2007 8:21

Holky, tady můžete kouknout na zkušební provoz Žofovily. Je tam vidět i Mikešek:

http://www.kralici.cz/morcata/alba.asp?a=6165

Babucha — 8. 2. 2007 8:38

...

Blanik — 8. 2. 2007 8:49

Zuzi, je fakt krása, při popisu jsem se docela nasmála.

dagi — 8. 2. 2007 18:24

Zuzi to je náááádhera! :hjarta: Ty morčátka jsou tak roztomilé :D

Zuzi79 — 8. 2. 2007 21:10

Dagi, a jak se daří Tvému chamíkovi? :)

dagi — 9. 2. 2007 5:26

Zuzi, výborně! :) Je hrozně miloučká a zvyklá na lidi, což je fajn.

Maxina — 17. 2. 2007 11:20

Maxina napsal(a):

Ferda napsal(a):

maxinko...tak za prve!! Vitam te tady mezi nama.......nudit se nebudes! :D
Na jakou operaci tvuj manzel jde??Verim ze vse probehne bez problemu neboj!!! :) myslim na Tebe!
A co se pesana tyce leky mas takze se neboj....zvladnete to....a i s epilepsii se da zit :)))) ..at uz u lidi nebo u zviratek!
Drz se a doufam ze se na techto strankach budeme potkavat casteji :D
a dej vedet jak manzel dopadl! Drzim pesticky

Ahoj Ferdíku!
Díky za uvítání a za podporu.Jedná se o operaci žil-náhrady,čištění a trvá to už od asi tak 8,30 je manžel na sále.Když jsem tam volala ve dvě bylo mi řečeno totéž s prvním vlídným slovem "Paní,víte,žilní operace trvají dlouho.Zavolejte si později".A to jsem tam volala,deset,ve dvanáct a v ty dvě hodiny.Teď to zkusím ve čtyři,tak doufejme,že už bude po operaci.
Maxík už drží pěsti taky a já už jsem ze zoufalství na Internetu.Tak se lidičky mějte a doufám,že budu mít v budoucnu už jen samá veselá témata na pokecání.Víte jak si představuji Pavlač?Takové ty klasické pavlače ve starých domech s velkými dvory a na těch pavlačích vééééliká kupa ženskejch u kafe,stolečky,židličky,co která z kuchyně vytáhla a hlavně drby jo,ale bez zloby.Tak ještě jednou Pa a díky Maxina!

Ahoj Ferdíku !Teď tu brečím do klávesnice a díky za Tvoji a vůbec podporu od lidiček.
Bohužel můj manžel zemřel hned druhý den po operaci,o půl osmé večer.Tak to dopadlo,že to jeho tělo nezvládlo.Pejsek se drží a já musím taky,ale je to šílený.Nezlob se,že jsem se neozvala dřív,ale neměla jsem na to.Jste všichni moc hodní,že jste mi pomohli.Ozvu se za nějaký čas.Vaše Maxina     D Í K Y !!!!!

Májajája — 17. 2. 2007 11:28

Maxino, to je mi moc líto,
určitě teď máš málo sil, ale jakmile ti bude líp, tak piš, piš, piš, vše co tě napadne, vše co tě bolí, když se s tím podělíš, líp se z toho dostaneš. TAdy tě určitě všichni moc podpoří a podrží.
Všichni jsou tu pro tebe, tak na to mysli................

dagi — 17. 2. 2007 11:48

MAXI, TO JE MI STRAŠNĚ MOC LÍTO.. DRŽ SE A AŽ BUDEŠ MÍT SÍLY, TAK SE NÁM ZASE OZVI. RÁDY TĚ VYSLECHNEME A SNAD ALESPOŇ TROCHU ULEVÍME BOLESTI, KTEROU PRÁVĚ PROŽÍVÁŠ.. JAK PÍŠE MÁJA, JSME TADY PRO TEBE :hjarta:

Ferda — 17. 2. 2007 18:22

Maxinko ... to me strasne moc mrzi............... :( ...jen se drz a preji ti hodne sil aby jsi se vyporadala s takovouhle tragedii ! Nezapomen zi i kdyz nas tady vubec neznas ze jsme tu pro tebe a vzdy te vyslechneme ! Hlavne se vykric,vypis,vypovidej, jak psala majajaja ,to alepson trosinku pomuze ! Myslim na Tebe a ze jsi smutna,je normalni ! Drzim palce Maxinko!

Maxina — 19. 2. 2007 2:26

Majájo,Daginko,Ferdíku a ostatní lidičky.Díky Vám moc za projevy účasti a hlavně za podporu až mě to rozbrečelo a hlavně dojalo.Nebojte,budu se hodně snažit a budu Vám psát.Maxík se drží,ale je vidět,že mu manžel chybí.Mám podporu svých dětí a tak bojuju jak se dá.Nejúděsnější je úřední mašinerie.To hodně drtí.Vím,že nejsem jediná vdova na světě a rovněž vím,že jsou na tom ženy mnohem hůře než já a tak se zase narovnám a jdu bojovat svůj další den.Tak pa a pohlaďte svoje blízké lidičky a zvířátka.Vaše Maxina

Ferda — 19. 2. 2007 2:30

Ahojky Maxinko..moc te obdivuju jak bojujes,jak jsi silna a relativne to zvladas!! Je skvele ze mas podporu deti a urcite cele rodiny a pratel :) ... to je moc dulezite :) !!!! Je samozrejme ze ti chybi,je to normalni,je plakej,kric,delej cokoli co ti pomuze! Urcite jsme tady vsechny pro tebe a i takto pres internet ti pomuzeme jak se da!!!
Co se uredni masinerie tyce, to je silene ..to jo..si tak matne vzpominam kdyz nam umrela babicka...v tech nejtezsich dnesch je toho potreba zaridit tolik..chjo ..:( .......... no tak je to na tom svete..si proste nevybereme! Drz se a mame Te tu radi :hjarta:

Maxina — 22. 2. 2007 22:32

AhojkyFerdíku,Daginko a Majájiku! Díky moc,sešla jsem do kanclíku a nakoukla.Jste všichni moc hodní a mně ty vaše psaníčka moc pomáhají.Jinak jsem pořád v jednom kole,protože jsem účetní a konec účetního období se neúprosně blíží.Naštěstí mám kamarádku,terá mi z nejhoršího pomáhá.Je to jak na houpačce ráno slzy,pak se zmátořím a vyrazím s mým Maxíkem na hodinovou procházku,kde si stihnu i zacvičit(což je z pudu sebezáchovy,nemohu si dovolit být nemocná a páteř mám v háji) a Max zírá co to jeho obstarožní panička vyvádí.Zatím je pešan v pořádku a doufám,že to přestojíme.U nás v domě je dost pejsků a pár velice příjemných mladých lidí se kterými se dá povídat a při tom nepociťovat nějaký falešný soucit.Teď vzpomínám na historky s naším rotvíčkem,kterého jsme měli před Maxíkem.Tak to byl ex pejsek.Když se na mně někdo jenom zle podíval,nemluvě o tom,že by mi zvýšeným hlasem křivého slova řekl bylo zle a dotyčný se klidil.Ciro jen zavrčel,takovým tím hlasem z břicha na hřebetě se mu zježily chlupy a okurka)tím myslím kupírovaný pahýlek ocasu)ztuhla
a už nebylo radno s ním diskutovat.Mohla jsem s ním kam se mi zachtělo a v kteroukoli noční hodinu.Ochránce ve velkém.Když byl ještě malý,tak u chovatelky s ostatními sourozenci(patřil mezi kvítka)si vařili  kávu,(roztrhali půlkilový pytel kávy ,který ležel na lince),přesazovali květiny-převrhli veškeré květináče a rostliny rozkouskovali po kvartýru,stavěli si stan-šlohli z prádelního koše prostěradlo a jak se jim podařilo ho natáhnout přes židli ví Bůh.Nejhorší alotrium skončilo pro Cirouška vřetenovitou zlomeninou stehenní kosti,zavedením drátu do nohy se všemi bolestmi,které po tom musel zakusit.Rozhodl se totiž,že se obslouží sám z pytle granulí,který byl uložen v tzv.odkládačce v panelovém bytě.Pytel byl uložen až na třetí polici a z té naše černé zlato spadlo na zem a zlomilo si nožičku.Noha srostla dobře ale ty lumpárny páchal dál.Když jsme se po sezoně(provozovali jsme ještě letní hospůdku)vrátili domů musela jsem jít nakoupit.Byl ještě nevycválaný puberťák a tak jsem před odchodem učinila veškerá bezpečnostní opatření v bytě,vyvenčila jsem ho a odkáčela pro mléko a ostatní.Byla jsem zpátky max.za 45 minut a pak už jsem jenom tupě zírala.
Vítal mě ve dveřích jako kdybych byla pryč týden,ale to je u pejsků běžné,poskakoval a tvářil se ,že musí...Tak jsme vyrazili před dům.cestou jsem brblala,že už neví coby a že jsme už byli.Domů se mu nechtělo.To už jsem ztratila trpělivost a zevelela jsem silným hlasem."Jde se domů."Táhl se jako smrádek.Od
emkla jsem dveře bytu a doslova jsem ho sunula před sebou.Do kuchyně jít nechtěl,potvora jedna a dobře věděl proč.Otevřela jsem dveře a bylo to jak v černé komedii.Měli jsme ledničku kombinovanou s mrazákem a ten mrazák byl dole,ne nahoře jak to většinou bývá.Dveře mrazáku samozřejmě dokořán a obsah byl vyvrhnut po celé kuchyni.Támhle klobásky,onde kus již částečně ožižlaného bůčku na pečení,pěkně rozmatlaná játra,kus sekané a mezi tím roztroušený 2,5 kg pytel hranolků.
Zavyla jsem"ty zrůdo černá,co jsi to udělal!"Ještě dal hlavu nabok,jako,že on nic,a šel mi olíznout ruku.To jsem ho nenechala a sdělila jsem mu,že za toto-chytla jsem ho a čumák jsem mu strčila na ožižlaný bůček bude potrestán.Vytáhla jsem ze šuplíku takovou tu zkosenou obracečku na maso ,přirazila jsem si prst a to už byl konec,nasázela jsem mu jich na ten černej zadek pěkných pár  a pak jsem s velkým gestem a slovy"tady dávám trestadlo/položila jsem obracečku na ústřednítopení/ a stím vždycky dostaneš,jestli něco provedeš."A teď s Tebou nebudeme nikdo mluvit",dodala jsem.
Když přišel manžel domů hned jsem mu to nabonzovala a doopravdy jsme na něho do večera nikdo nemluvili.
To bylo to nejhorší.Ciro chodil a dolejzal.Strkal do nás čumákem a dožadoval se pohlazení.Bylo to pro nás těžké ale vydrželi jsme to.
Večer už jsme si nechali podat tlapu a udobřili jsme se.Chudák malej-celé odpoledne poslouchal,jak je zlý a to ho tak vzalo,že tu obracečku do rána sešrotoval.Pod topením zůstalo jen pár třísek.
A o ostatních vylomeninách zas někdy příště.Pa a zítra přeji hezký den.Vaše Maxina

Májajája — 23. 2. 2007 12:00

Maxi, je fajn že dokážeš fungovat a myslet na hezké chvilky, nakonec to budeš ty kdo tu baví nás :D

Blanik — 23. 2. 2007 12:03

Teda Maxi, hrozně moc tě obdivuju, tu tvojí sílu bojovat se světem a s životem.
Jsem ráda, že se zapojuješ, opravdu, potvrzuješ mi, že svět není jen černý nebo bílý.
Díky ti.

dagi — 23. 2. 2007 16:57

Maxi, jsi neuvěřitelně silná a za to ti patří náš obdiv! Choď za námi častěji :hjarta:

Maxina — 24. 2. 2007 18:34

Ahojky lidičky!Je od Vás hezké jak mi vracíte důvěru v lidi.Svět opravdu není černý a bílý,jak napsal Blanik.Mám štěstí na ty nejhodnější blízké kolem sebe,kamarádku,která mi teď pomáhá pracovně z nejhoršího a teď Vás.
A k tomu co jsem psala o Cirouškovi.Až po roce jsem se dozvěděla
od chovatelky proč vlastně naše černé zlato navštívílo mrazák.
U nich doma měli taky takový a zrovna v té době do něho nebylo co dát a tak tam uložili hračky pro štěňata a malí drobci si tam pro ty hračky chodili.Prostě sámoška.Jak já jsem potom Cirouška odprošovala,že chudinka na ten zadek dostal víceméně nevinně.
Dostal buřta a moře pusinek.
Další historka o Cirouškovi.Jak jsem už psala provozovali jsme léta sezonní hospůdku a když jsme si Cira brali,tak jsme ho měli na hospůdce,která byla v naší zahradě.Psi (měli jsme ještě kolie)měli velký výběh a navečer jsme zlatíčko dávali do chaty,aby se nenachladlBylo to na jaře.Hospoda byla plná a lítali jsme jak draci.Vzpoměla jsem si na psisko a povídám manželovi"Běž se prosím Tě podívat do chaty na Cira."Odkráčel a za chvíli se vratil se slovy"Dej si panáka a běž tam".Poslechla jsem,protože panák byl jen na velký šoky.Přišla jsem do chaty a zesinala jsem.Drobek si hověl,tlamu od ucha k uchu a čekal pochvalu.Nebyla a nebyl ani nářez,protože to nebyla jeho chyba.Koberec byl komplet posetý krystalovým cukrem(měla jsem tam nachystanou pětikilovku pro babičku),v tom byly rozšrotovaný tři toaleťáky a napůl sežraná a způli rozmatlaná tuba Indulony to jistila.To bylo na mrtvici a ten panák to moc nezachránil.Tu spoušť jsem uklízela hodinu,černé nebožátko jsem strčila do výběhu ke koliím se slovy"Doufám,že se z tý Indulony nepo......."Hodil na mně nevinný oko,proč by se vlastně z toho měl ......,když to bylo docela dobrý.
Tak moji zlatí,napsala jsem Vám dalšího Večerníčka na pokračování
a je mi dobře při tom vzpomínání.Tak Pac a přeji Vám hezký zítřejší den.Vaše Maxina

dagi — 26. 2. 2007 20:10

maxi, musíme si navzájem pomáhat :). každý z nás to občas nemá jednoduché, řeší různé krize.. je fajn, že na to nejsme samy :hjarta: tak se drž a piš dál, jak to všechno zvládáte..

Ferda — 26. 2. 2007 23:21

jak pise dagi,musime si vzajemne pomahat .. a jsme tu pro Tebe Maxinko :)))
napis nam vice o Cirouskovi :D moc se mi tve pribehy libi :D
drz se ,jsi moc silna a mas muj obdiv!!!!

Maxina — 28. 2. 2007 1:59

Daginko a Ferdíku!Díky za písáníčko,pomáhá to a moc!Je už sice pozdě,zrovna jsem skončila co jsem chtěla dodělat a jelikož mám už hlavu makovou,tak dám malinkatýho,pokračovacího Cirouškova Večerníčka.
Kdo má doma víc než jednoho psa a nedej Bože ke psovi fenku nebo dokonce fenky dvě(kólie) a ještě k tomu rivala krásného kóliáčka,dovede si jistě představit jaký cirkus se odehrával,když holky začaly hárat.Hrůza a děs,to vytí,kňučení a skučení se dalo přežít jen s velkým vypětím.Ty přiblblé,roztoužené výrazy obou psích frajerů a jejich snaha se k holkám nějak dostat to završovaly.Museli jsme je oddělovat,protože kříženec kolie s rotvajlerem,to by bylo něco.Kluci by za holkama skočili i přes Čínskou zeď.Manžel razil heslo,ať mají holky katr a já na něj ječela"Proč chudáci ženský mají všechno odkašlat a chlapi nic!Když katr,tak na na střídačku!" dodala jsem rezolutně.A nastalo přešupování psů,holky za mříže,kluci venku a naopak.Dny ideální na krytí se nebezpečně blížily a brajgl se stupňoval.To už Ciro začal napadat i dobračisko koláčka.Vypěnila jsem a černé zlato putovalo do chaty.Moc se mu to nelíbilo a vzhledem k tomu,že se od něj dalo čekat cokoli,byl neustále kontrolován.Samozřejmě,že si čerstvého vzduchu užil a procházku taky měl a i když měl v chatě pohodlí,tak to mu bylo ukradený.Chtěl za holkama a tak si přece jen našel chvilku,otevřel si okno(to jsme potom naznali,že to zvíře nás pozoruje a odkoukává naše pohyby,jinak to není možné)To okno je totiž na kličku a musíte ji otočit do pravého úhlu aby jste to otevřeli.Jemu se to podařilo,ani záclonky nestrhal a vyhučel z toho okna do výběhu.Smůla pro něj,chůdě černý-holky byly zrovna zavře
ný a my jsme byli rádi,že si nezlámal nohy,protože okno sice bylo trochu výš než přízemí,ale kotce s mřížemi jsou jen kousek od chaty.Zazvonil zvonec a pohádky je konec.Dobrou noc a hezký zítřek Vám přeje Vaše Maxina!

Blanik — 28. 2. 2007 6:50

Teda Maxi, ty tvoje večerníčky fakt žeru. To je lepší jak seriál. Pokračuj.

dagi — 28. 2. 2007 7:23

mě se tvoje vyprávění taky líbí :)

Maxina — 4. 3. 2007 1:02

Milí Lidičkové!Jen na chvilku nakouknu, abych se odreagovala.Jsem jak přejetá parním válcem a humor mi nějak začíná docházet.
Malinkatý večerníček,ale o Cirouškovi až příště.K Cirovi jsme měli svého času také dvě  ovčandy.To bylo potom,co odešly naše kolie ke psímu Bohu.
Ty dvě holkyBrita a Penny(Pennušku máme dotěď a je u nás na výminku nebo v důchodcovském pentionu pro pejsky)
Tyhle dvě psí dámy se hodně nemusely.Zacházelo to tak daleko,že jejich rvačky ,to byla jatka.Přímo na šití.
Jako naschvál,když se začaly rvát,tak se manžel nekonal.Musela jsem si pomoct sama a občas mi pomohl Ciro.Když už se na to nemohl dívat,vybičoval se i když jinak sotva chodil a milé holky chytil za krk,pořádně s nimi zatřepal a byl klid.Když se mu nechtělo,tak bylo hůř.
Dámy do sebe fest zakousnuté,já řvala něco v tom smyslu"Vy krávy
jedny,jak jste starý,ak jste pitomý.Já Vás ubezduším,udělám z Vás
sekanou" a při tom jsem je mydlila pvní trubkou(je to jako šlauch,ale tvrdší.Nic to nepomáhalo,Hadice s vodou?To jsem jim byla tak akorát pro srandu.Strkat mezi ně ruce,tak to by udělal akorát debil.Jednou se mi podařilo,jednu,vyrvat druhé a strčit ji hlavou do sudu s vodou.Jen na chvilku.A hle pomohlo to.Upozorňuji,že jsem tu dotyčnou chytla za zadní nohy a za ocas
O tom,že jsem o dámy před tím přerazila nějaké to koště ani nemluvím.Nastala hodina pravdy a ja jsem díky jedné příjemné a výtečné chovatelce našla pro tu mladší divoženku prima asyl.Holka se má dobře a ještě má k sobě parádního kluka.Samozřejmě,že jsem nabonzovala všechny její temné stránky i to ,že je Brita olympionička a že když se jí zachce,přeleze jakýkoli plot.Pennušku jsem si nechala,protože by si nezasloužila na stará kolena(ikdyž do té doby byla u mně jen něco přes rok-ale už je jí přes deset a my dvě holky to už spolu doválčíme i s Maxíkem.Tak pac a přeji pěkný zítřejší den anebo krásnou dobrou noc! Maxina

dagi — 5. 3. 2007 19:01

maxi, tak doufám, že je ti alespoň o něco lépe. myslím na tebe a přeju hodně síly! určitě to potrvá, než to alespoň trochu přebolí, ale máš tady nás, tak si kdykoliv přijď popovídat :hjarta:. pokud by ti nevadilo - více kecáme v holkýý pojďte si psát. rády tě tam uvítáme :D

Ferda — 6. 3. 2007 4:05

maxinko jsi skvela zenska.. drz se a jak pise dagi..myslime na Tebe :hjarta:

Maxina — 8. 3. 2007 22:15

Ahojky lidičkové!Díky za písáníčka.Mě dnes od rána bolí hlava jak střep a jelikož se konec daňového období neúprosně blíží tak má od čeho.Mám vůbec dneska blbec den a mimo jiné byl špatný tlak,protože i mou kolegyňku to stihlo až do parádní migrény.Jedinej kdo dneska nekňučí je Maxík.Leží vytuhlej na své dece a když jsem vyjela do bytu,tak ani hlavu nezvedl.Klekla jsem tedy k němu na zem a ptala jsem se ho jestli musel moc pracovat.
" No,že se ptáš!" odvrknul"Jsem celej říčnej.Makat jsem musel a tvrdě",zakňoural."A cože Ti ten otrokář(tím jsem myslela svého hodného zetě)udělal?"Tys musel tahat to dřevo co sis tam minule nachystal,viď?
Kluci byli(Max i zeťáček)krmit na zahradě ovčandu Pennušku a při té příležitosti se udělá pokaždé něco práce.
Děcka mi nabonzovali,že ,když prořezávali stromy,tak Max aktivně odnášel větve.Bohužel jinam než chtěli.Nejvíc je vytočil,když už měli všechno odtahané na hromadě,Maxík se připlížil a pokaždé něco ukradnul.Samozřejmě zespodu a tak se krásně srovnaná hromada větví sesypala. Pak běhali kolečka po zahradě.Dcera naháněla Maxíka s prutem v ruce a zeťáček z toho měl psinu.
A malilinkatý Minivečerníček.
Když jsme měli k Penny ještě olympioničku Britu tak jsme si s manželem udělali k obědu špenát.K tomu byly párky ,knedlík a vajíčka na tvrdo.Bylo to na podzim a manžel mě poslal s kastrůlkem s uvařenými vajíčky ven ať prý to dám někam vychladit.
Dala jsem.Vyšla jsem z chaty ven a abych nemusela někam daleko chodit,tak jsem milý kastrůlek položila na dřevo na topení,které jsem měli vyrovnané hned u chaty při zdi.Byla ta hranice dřeva dost vysoká.Tedy podle mně.Honem, jsem mazala do chaty ke kamnům.
Všechno už bylo nachystané na baštu a manžel zavelel."Skoč pro ty vajíčka."
Skočila jsem,málem jsem spadla se schodů.Šupajdím ke dřevu a zírám.
"Hergot,kde ty vejce jsou,já už jsem debil,vždyť jsem to sem položila."
Podívala jsem se pořádně a ejhle.kastrůlek ležel až dole u sklepa a vejce byly FUČ.Zoufale jsem prohledávala místo na polínkách,kde kastrůlek původně ležel a vítězně jsem zajuchala.
Ve škvíře mezi poleny leželo JEDNO namáčknuté ale celé vejce.
Prima,mám aspoň jedno tátovi ke špenátu a vítězně držíc mrzáčka vejce jsem nakráčela do chaty.
"Tady máš jedno,to Ti musí stačit."konstatovala jsem .Měli by jste
vidět ten pohled co na mně manžel vrhnul.
"Nesež.... jsi to snad všechno?"Nesež..já ,ale Tvoje zlatíčka pesani.A já se teď půjdu podívat,která obluda to snědla.(U nás my občas hovorově žerem a pesani papají)
Vyklusala jsem z chajdy a nekompromisně jsem provedla usvědčující prohlídku dutin ústních našich miláčků.
" Ke mně zavelela jsem!" Max a Penny přiběhli hned,ale naše Olympionička si dávala na čas.To už jsem zařvala,"Brito hned!"
Přišla ,ale pližmo.táhla se jako smrádek.
"A mám Tě ",prohlásila jsem coby přísná vyšetřující komisařka."
"Ukaž zuby" Na tento povel musí naši psi otevřít pusu a nechat si do ní sáhnout.
Britě se nechtělo,ale nakonec tu tlamajznu otevřela.
Jo,jo,jo.Mezi zubama žluto a na patře kousek skořápky.
Povolala jsem manžela s doporučením"Jestli chceš víc,vyšťárej si párátkem od Brity."
o jako za to,že mně byť jen trošku podezříval,že jsem zbodla 4 vejce sama."
Na Britušku jsem udělala tytyty mrško jedna mizerná a šli jsme se  naobědvat.
Zazvonil zvonec a a pohádce je konec.Mějte se moc fajn a já se zase ozvu.Pac podává Vaše Maxina

janica — 9. 3. 2007 7:32

Maxinko, dostala jsem se až teď k Tvému vyprávění i k Tvému příběhu. Jsi úžasná statečná ženská a Tvůj smysl pro humor Ti určitě pomáhá dostat se z toho všeho zlého co nejdříve zase do sluníčkových dní. Myslím moc na Tebe a jsem ráda, že máš podporu i ve svém okolí, ale i tady v holkách, protože každé potěšující slovo člověka povzbudí.
Držím pěsti :pussa: a ty večerníčky - ty by byly určitě nejsledovanější, kdyby je někdo zfilmoval. Mohla bys psát scénáře ze života :)
Těším se na další příhody :godlike:

Blanik — 9. 3. 2007 8:11

Teda Maxi, to jsem se zase nasmála. Jsou to ale roztomilá zvířátka.

Babucha — 13. 3. 2007 18:51

...

Maxina — 13. 3. 2007 21:39

Ahojky lidičky a zvířátka!Babuško,Bertík je pejsek?Můj Maxipes Max taky přibral.Dcera se vyjádřila,že je jako vepřisko,ať začnu redukovat baštu.Má pravdu do našeho auta skočí až na třetí pokus a fakt to není dobrý.Má displasii,takže každý kilo navíc  je špatně.Takže od teď,tvrdě uberu.Dostává jídlo napůl granule a k tomu vařenou rýži s masem a zeleninou.Jinak nesmí si vyškemrávat jídlo navíc-tím myslím během dne.O jednu třetinu množství uberu.Je fakt,že ho nešidím na procházkách,ale v zimě fakt toho pohybu nemá tolik.Pes má jíst 1x denně a opravdu ho necpat nějakými zbytky během dne.Zlatíčka  dovedou nasadit perfektně výraz týraného hladového pejska,ale na to nesmíme dát,protože jim tím ubližujeme.Babuško nedej na smutný psí oko a dodrž co jsem psala.On pejsek zjistí,že nic nedostane a na menší porce si zvykne.Radši se s ním místo nášupu pomazli.
Konec poučování.
Dík za psaníéčko.Mám teď tolik práce,že nevím kudy kam.V kanclíku sedím celý den až do noci.
Dneska mám ubrečený den.Ráno jsem šla s Maxíkem k naší garáži
a na tom místě,kde vždycky sednul a vyhlížel manžela,jestli už jde,(chodila jsem vždycky napřed aby si po noci ulevil(tedy Max a pak jsme čekali až manžel přijde a jelo se na zahradu)se posadil a nechtěl jít dál.Ten pes měl v očích tak smutný výraz.Nevím jak bych to popsala.On ho tak vyhlížel,s takovým napětím.Prostě "Tak už pojdˇ,proč nejdeš,to přece není možný,že už tě neuvidím"To mně tak vzalo,že jsem se rozplakala.A už brečím zas.
Díky za ten čtyřlístek,štěstí budu hodně potřebovat.
Přemýšlím nad pidivečerníčkem.
Je to už dávno,když jsme měli ještě Cirouška.Chlapeček byl v nejlepším věku,tak mezi druhým a třetím rokem.Naše dcera ho naučila otevírat dveře.Když chtěl chlapeček do kuchyně a zrovna byly dveře zavřené,tak povyskočil,packou praštil do kliky a bylo to.
Jednou ráno něco po páté hodině se ozval zvonek.Zaklela jsem,který trouba otravuje tak brzo,protože při pohledu na budíka do mně vjel vztek.Vyhrabala jsem se z postele,oči napůl zalepený,na hlavě místo účesu takový ten noční nářez a s bohapustým klením jsem se hrnula na chodbu,že to tomu volovi,co mně budí v tak nekřesťanskou hodinu pěkně vytmavím.
Nevěřila jsem svým očím.Dveře od bytu byly otevřené,na rohožce seděl Ciro a vrčel.Ve dveřích protějšího bytu stála sousedka ztuhlá děsem akorát držela ruku na zvonku.Měla štěstí,že zvonky jsou u jejích bytu.Ciro si prostě umanul,že tuhle paní do práce nepustí.Navíc je to paní,která se psů bojí.
Cira jsem šoupla do bytu,paní jsem se omluvila.Až později mi vyprávěla jak strašně dlouhou dobu jí trvalo,než tu svoji ruku doslova po milimetrech zvedla ke zvonku aby mohla zazvonit.
   Z toho plyne poučení-

   "Neučte svá psiska otvírat si dveře,
    jsou na světě lide,co se nebojí jen zvěře"

   Pac a hezkou dobrou noc a ještě pěknější zítřejší den Vám přeje Maxina.

dagi — 19. 3. 2007 18:30

maxi, prima jako vždy :supr:

je dnes už o něco líp?

Ferda — 19. 3. 2007 23:54

ah maxinko zivot je hodne tezky..ale tak to proste v zivote jde.Jsi moc statecna jak se drzis a prijd se nam zase ukazat...... jsme vice v tematu "holky pojdte si psat" tak se k nam pridej :) mame te rady :hjarta:

Maxina — 20. 3. 2007 2:42

Daginko a Ferdíku!Dík za psaníčka.Ještě trčím v kanclu a přemýšlím jak Vám všem poděkovat za ohromou morální podporu,kterou jste mi poskytli.Je to o něco lepší,ale jsou dny,kdy bych nejraději zmizela v nějaké krtčí díře.Mám fofr a už z toho pomalu blbnu.Ještě,že mám okolo sebe hodný lidičky a samozřejmě Maxíka.S pomocí jedné dívčiny se mi ho podařilo (spíše nám oběma)narvat černého metráčka do vany a s pomocí rýžáku ho pořádně vydrbat.Jen si chlapec pochrochtával a strašně se mu to líbilo.My jsme dopadly hůř,jelikož se co chvíli otřepával a my byly snad mokřejší než on.A jak vypadala koupelna,to si nepřejte vidět.A co kdyby jen koupelna,ten binec v kuchyni,který tam mazlík nadělal,když jsme ho nechaly po jeho dlouhém utrpení vyskočit ven,to bylo za všechny prachy.Lítal po kuchyni,máme tam skříňky s šoupacími dveřmi a o ty se otíral.To byly rány,že jsem myslela,že na nás někdo přiletí. Po koupání to je vždycky geroj,ale jak vytuší,že bude muset do koupelny,nahodí podezřívavej ksicht a snaží se zdrhnout.Jenže na nás chlapec nemá.
Dík za pozvání do "Holkýýý pojďte si psát.Já se budu muset z finančních důvodů zatím Internetu vzdát.Je mi to moc líto,ale nedá se  nic dělat.Možná později až budu vědět na čem jsem,tak si snad pořídím domů internet napevno za 500,- Kč.Zatím si poznačím Babinet,a Holkýý a Komára a jak to bude možné tak se alespoň  odněkud ozvu.Mám totiž Intern,za 963,-Kč a to je teď v mé situaci silný kafe.Odečítací období je 10 tého takže to musím zrušit před tím,to znamená  nejpozději ve čtvrtek před velikonocemi.Snažila jsem se na str Vodafonu zjistit nějaký mail na odd,kde toto provedou,ale je tam tolik stránek a samozřejmě na samé zřizování a o zrušení jsem nemohla nic najít,tak mi vytekly nervy,pustila jsem pár slov... a šla jsem radši k Vám.
Navíc si nemohu vzpomenout na heslo-vím ho,ale nevím jak jsem to přesně napsala.(Chtěli ho ode mně,když jsem byla v prodejně a byla jsem doslova za blba)Nevíte někdo,jak to přes Int.zjistit.Jsem laik a podle toho to vypadá.Ráda bych poslala i smajlíky,ale nevím jak se to dělá a zatím nemám čas se to učit.Dnes večerníček nebude,jsem už utahaná a nestálo by to za nic.Ještě se samozřejmě ozvu,než se s Vámi rozloučím.Ani nevíte jak mně to hrozně mrzí,pomohli jste mi moc v nejhorších chvílích a já za Vámi vždycky ráda přišla.Tak zatím pac ode mně a od Maxíka! Maxina a přeju pěkný zítřek.

Blanik — 20. 3. 2007 6:55

Maxi, to je mi líto, ale věřím, že za čas se zase ukážeš. Přeju Ti v životě samé dobré. Jsi moc statečná, obdivuju Tě.

Zuzi79 — 21. 3. 2007 16:54

Babucha napsal(a):

Maxi ahoj, čekáme tu na další večerníčky :D, tak piš, třeba se ti uleví. Myslím, že tvé historky všechny rády čteme...

Jinak kde máme Zuzi? Mám na ní malý dotaz - Bertík začíná tloustnout a pořád má chuť k jídlu a já mu nedokážu naordinovat dietku, je mi ho pak líto :dumbom: - co s tím?

Zuzi je tu, ale má krušný život s Matýskem. :(

Zato mám CHS morčátek!! www.zofovila.estranky.cz

dagi — 28. 3. 2007 9:30

maxi, věřím, že se zase mezi námi co nejdřívě ukážeš! určitě tady budeme, až se vrátíš :). zatím se drž :hjarta:. pa pa

Zuzi79 — 28. 3. 2007 10:25

Babu - jestli má Bertík zhubnout, dávat mu hlavně seno / trávu, skoro vůbec obilné směsi (morčík je beztak nepotřebuje) a místo ovoce dávat víc zeleniny. Napiš, jestli se Ti to daří dodržovat. :)

Ferda — 4. 4. 2007 2:42

http://foto.dama.cz/img/90/90083.jpg

tak tohle je ma krajta Hank :)
fotky se moc nepovedly..nevim proc ....ale i tak jde videt hehe

Ferda — 4. 4. 2007 2:46

http://foto.dama.cz/img/90/90084.jpg

tady je muj blaznivej papoch :lol: Freddy - milacek muj :hjarta:

Ferda — 4. 4. 2007 2:51

http://foto.dama.cz/img/90/90085.jpg

tady jsou chamici..fotka je fakt spatna...ale nejlepsi z tech cca 20 pokusu!!! je tam i  jeden v pozadi...barvy meni, na zelenou a hnedou.. ale teda vypadaji spise jak nejake jesterky co? At je to co chce jsem stastna ze je mam :D

Ferda — 4. 4. 2007 3:22

http://foto.dama.cz/img/90/90088.jpg

a jeden z pavouku....no fotky ja nevim...asi ze me fotograf nebude haha

dagi — 4. 4. 2007 9:18

ferdi, to mi teda vůbec nepříjde jako chameleon.. koukala jsem na fotky různých druhů a všichni jsou si svým způsobem podobní.. ten tvůj se nějak vymyká. je hezoučký, ale bude to asi něco jiného. zkus pozjišťovat.

janica — 4. 4. 2007 12:44

Ferdi no ty jsi mi tedy ale fotografka :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ale já myslím, že to asi nebude Tebou, ale tím foťákem...nějak špatně zaostřuje, ne? :lol::lol::lol:

Nicméně ta náplň je móóóóc pěkná, já na zvěř moc nejsem, o to víc Tě obdivuji :jojo:

Ferda — 4. 4. 2007 16:48

hehe take si myslim ze je to tim fotakem ....z dalky jsou fotky lepsi ale zase neni nic moc videt.... a jak zaostrit atd ..nemam ttucha..jsem rada ze jsem prisla na to jak dat fotky do pocitace... to trvalo co? haha