Ela.. — 14. 1. 2007 21:37

Ahoj lidičky, tak se chci svěřit se svým problémem. Mám krásnou mainskou mývalý slečnu, ale od 1,4 roku nás trápí stafilokok. Na kůži se projevuje jako strupy, které někdy mokvají, nikdy šupinatí a v těch místech vypadává srst.
Původně jsme mysleli, zda se nejedná o nějaký druh ekzemu či plíseň, ale mikrobiolog. vyšetření ukázalo, že na vině je stafilokok. Čičinka podstoupila 22denní léčbu antibiotiky (prášky), předcházely jim 3 atb. injekce, aplikované obden, na chvíli to odeznělo, ikdyž nezmizelo zcela a teď, 3 měsíce po ukončení léčby, je zase festově strupatá :grater: ! Včera jsem potkala venku pána s fenkou šeltie a ta byla taky na místech holá, tak jsme hodili slovo - rovněž stafilokok, prý sjezdili snad už celou republiku, byli u xx veterinářů, za léčbu doposud zaplatili přes 30tis., antibiotika, injekce, mazání, homeopatika .. nepomohlo prý nic. To mě dost zdeptalo, v pondělí jsem chtěla s naši čičinkou zase vyrazit na veterinu - zřejmě pro další antibiotika, ale jestli to má cenu, když to nezabírá ..:(

Setkali jste se také s touto infekcí ? Máte někdo osvědčený typ, jak když né zcela vyléčit, aspoň zmírnit projevy ?
Kočička je čistě bytová, ven nechodí, krmena proplanem, mléko jí nedávám.

cilka — 15. 1. 2007 18:36

http://www.aloestava.cz/
http://www.koloidni.stribro.com/1.htm
nevím jak ti poradit, mám za to, že hledáš nějakou alternativní radu..... ještě bych vyzkoušela olej z čajovníku....
http://www.modrykocour.cz/forum/    tenhle web je sice pro jiné kočky, ale lié si tam odpovídají celkem pravidelně, třeba tě někdo někam nasměruje :)
O koloidním stříbře jsem slyšela samé superlativy, článek jsem četla už déle, ale třeba je tam něco i pro tebe.
O rakytníku ím od babičky, třeba to tvé kočičce taky pomůže.....  http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cislo … 2006101001
Mrzí mne, že pro tebe nemohu udělat víc.

Ela.. — 16. 1. 2007 7:09

Cilko, díky moc za odkazy ! Zkusila jsem to napsat na modrého kocoura, třebas někdo někdy měl či má obdobný problém.

Aneri — 16. 1. 2007 10:26

Hlavně pozor na mononukleozu a podobné svinstvo u tebe  a okolí !!!

Ela.. — 16. 1. 2007 12:57

Aneri napsal(a):

Hlavně pozor na mononukleozu a podobné svinstvo u tebe  a okolí !!!

Mononukleoza se naštěstí u mě neprokázala, ačkoliv si mudr byl takřka jistý, že jí mám. Prý jsem si jí prodělala maximálně rok zpátky, ale nikdo na to tehdy nepřišel a dnes je už dieta bezpředmětná, jaterní testy jsou skoro v normě.
Jinak dnes jsem byla na veterině, doktorka sama nakonec řekla, že stafilokok se nedá prakticky zničit, máme ho v sobě všichni, na rukách, ukrytý v těle .. stačí oslabená imunita a prostě se někde objeví (u kočičandy v podobě těch strupů). Mohla by mi sice pro ni dát další atb., ale to není řešení, akorát jí to zhuntuje imunitní systém a bez pozitivního efektu. Prý pokud dobře baští, je hravá, chová se jako normální zdravá kočičanda, nemá smysl se tím trápit. Na zmírnění svědění jsem akorát dostala něco na mazání strupů, je to zároveň antibakteriální, tak uvidíme..