french_vanilla — 9. 1. 2007 10:53

Zdravím kuchařky babinetky!
Chystám se podruhé dělat buchty. Minule se mi povedly, ale měla jsem trable s náplní. Jak děláte tvaroh, aby se nevstřebal do těsta a vyplnil hezky celou buchtu? A máte nějaký trik na povidla? jak je vylepšit? těším se na vaše rady a postřehy!

ivca — 9. 1. 2007 11:44

do tvarohu zašlehávala moje babička vajíčko, dávala moučkový a vanilkový cukr - ten tvaroh jsem milovala ....

aprill — 9. 1. 2007 14:39

Do tvarohové náplně přidávám trošku krupice nebo van. pudingu ( tím  zabráním prázdnému místu v koláčích nebo buchtách).

lueta — 9. 1. 2007 16:39

Hlavně nepoužívej tvaroh z vaničky a moje babička vždycky tvaroh balila do novinového papíru ( i v obalu) aby vcucnul přebytečnou vodu.

french_vanilla — 10. 1. 2007 9:56

díky za tipy, můžete mi to přiblížit i v nějakým poměru? kolik pudingu, kolik vajíčka a tak? abych to nějak nepřehnala :)

Honey — 10. 1. 2007 11:28

To je pravda,z vaničky je tvaroch moc tekutý.Lepší v kostce,cukr podle chuti,dávám 1 vejce a když je moc hustý ,přidám trochu mléka podle oka.Pudink jsem dávala jednou ,ale taky podle oka.Takže přiměřeně,přiměřeně :)  Ale chápu Tě,dřív jsem taky potřebovala přesný poměr a na mé otázky,mě moje mamka říkala....to uvidíš,jak to vypadá :D

french_vanilla — 10. 1. 2007 12:02

Honey napsal(a):

To je pravda,z vaničky je tvaroch moc tekutý.Lepší v kostce,cukr podle chuti,dávám 1 vejce a když je moc hustý ,přidám trochu mléka podle oka.Pudink jsem dávala jednou ,ale taky podle oka.Takže přiměřeně,přiměřeně :)  Ale chápu Tě,dřív jsem taky potřebovala přesný poměr a na mé otázky,mě moje mamka říkala....to uvidíš,jak to vypadá :D

přesně :) věci, který dělám dlouho, tak recept už nepotřebuju, ale jakákoli novinka je zase neprobádaná oblast, kde se radši chytám čísel a poměrů :) každopádně díky, věřím, že tentokrát se to povede. a kolik zhruba lžic náplně do jedné buchty?

Honey — 10. 1. 2007 22:38

Napsala bych Ti přiměřeně  :D ale vážně....lžíce?...prostě tak aby se Ti to podařilo zabalit.Musíš zkoušet.Přeji Ti hodně štěstí a uvidiš ,že se to povede.No a když ne svět se nezboří a budeš zkoušet dál :hjarta:

french_vanilla — 11. 1. 2007 8:29

Honey napsal(a):

Napsala bych Ti přiměřeně  :D ale vážně....lžíce?...prostě tak aby se Ti to podařilo zabalit.Musíš zkoušet.Přeji Ti hodně štěstí a uvidiš ,že se to povede.No a když ne svět se nezboří a budeš zkoušet dál :hjarta:

taky pravda, přítel naštětí spořádá veškeré moje pokusy :D

ita — 21. 1. 2007 0:01

Povidla bývají tuhá, rozmíchej s trochou rumu. Do tvarohu jsou dobré spařené hrozinky.

x256987 — 24. 2. 2007 10:15

Nevíte někdo, jak se dělá ořechová náplň?  Předpokládám, že stejně jako maková se asi bude nějak vařit, ale s čím?

lueta — 24. 2. 2007 15:32

Ořechová náplň

10 dkg másla, 1 žloutek, 10 dkg práškového cukru, 5 dkg mletých ořechů nebo mandlí

Do zpěněného másla přidáme za neustálého míchání ostatní přísady a umícháme do hladka.

sisi21 — 25. 2. 2007 11:48

Taky to tak dělám,akorát..Já dám celé vejce a přidám lžíci kakaa

x256987 — 25. 2. 2007 12:39

Já jsem tu ořechovou náplň nakonec udělala stejně jako makovou - povařila jsem pomleté ořechy v mlíku, přidala vanilkový i obyč. cukr, citornovou kůru, trochu rumu a zahustila rozmixovanými poškoty (makovou hustím nastrouhaným perníkem a přidávám do ní skořici). Byla výborná, akorát jí bylo hrozně moc, takže zítra zadělávám další těsto a v úterý beru celou várku do práce...

Myslíte, že by šel do buchty zabalit prostě kousek čokolády? Asi to vyzkouším.

spunt — 26. 2. 2007 13:53

Ořechová nádivka
250 g rozemletých ořechů
1/4 l mléka
200 g moučkového cukru
3    lžíce dětské krupičky
1 ks vanilkový cukr

Do svařeného mléka vmícháme strouhané ořechy, krupičku, cukr a vanilku, necháme přejít varem a vychladíme.

Bety — 26. 2. 2007 14:58

do ořechové dávám trošku másla