star.ka — 7. 1. 2007 11:54

Babinetky, poraďte!!!!!!  Poslední léta mně trápí po užívání antibiotik tyto problémy : svědí mě konečník až vše vyústí k praskání a bolestivému vyprazdňování a i problém gynekologický - svědění až pálení a výtok. Momentálně taky užívám antibiotika (Cefzil) a mám již po třech dnech užívání začátek problému. Dá se tomu nějak předejít či v počínající fázi ulevit? někdy se rozškrábu až do krve...

x256987 — 7. 1. 2007 13:09

star.ka, ty to máš v těle asi dost nahnuté s kvasinkama. Taky jsem na to trpěla, a pomohlo mi jednak absolvovat očistnou kůru od doktora, který dělá medicínu podle dr. Jonáše, jednak se permanentně nacpávat probiotiky, jednak na gynekologické potíže aplikovat bylinkové kapky Albisan od firmy Karl Hadek - nakape se to na tampon a zavede do pochvy, nic lepšího neznám. Dělají i bylinkový balzám na okolí poševního vchodu (Intisan) a mycí olej. Po dvou letech soustavných výtoků jsem skoro rok naprosto v pohodě.

Jestli poslední roky bereš často antibiotika, možná bych se na tvém místě nechala poslat na imunologii, aby se řešil skutečný problém.

star.ka — 8. 1. 2007 21:32

:( Tak si můj manžel udělal kolečko po všech našich lékárnách a Albisan nikde neměli. Je večer, trpím už úděsně, přidružilo se krvácení z konečníku, takže musím ráno k lékaři. Ale i tak děkuju, že aspoň někdo odpověděl....

x256987 — 8. 1. 2007 21:40

Albisan spíš v takové té prodejně čaje a bylinky, nebo přes net - www.ckhi.cz , popřípadě jim třeba zavolat, kde ve vašem okolí je nějaký distributor. Jako první pomoc mě napadá obklad z bílého jogurtu. Na podrážděnou prcku občas používám Baby Cream od Bubchen :rodna: , ale na to, jak to máš rozjeté ty, to asi stačit nebude :(

Leila — 8. 1. 2007 22:07

Kup si v lékárně Lactobacillus  acidophiluss a to ti pomůže. Jestli je to teda způsobený kvasinkama, tak jo. A ta krev- zřejmě sis to rozškrábala do krve, ne? Na to by ti pomohla nějaká mastička na konečník- třeba Heparoid. Pokud půjdeš k dr., že máš krev v konečníku, požene tě na kolonoskopii atd...
Nejdřív bych zkusila něco z toho co ti radíme. Pokud to za pár dní nezabere, pak k lékaři.

lueta — 8. 1. 2007 23:37

Z laktobacilů doporučuju YOGURT. Dostane se v každé lékárně. Taky není k zahození dvakrát do roka v rámci prevence a obzvláště u těch, kdo často berou antibiotika, prodělat hydro-colon-terapii. Je to hloubkový výplach střev. Zní to hrozně. ale je to bezbolestné a velmi účinné.

Aneri — 8. 1. 2007 23:37

No já si hlavně myslím, když už ten manžel v lékárně byl, kdyby se zeptal, určitě by mu něco doporučili s prodali, aby jsi tak netrpěla do rána !

star.ka — 10. 1. 2007 14:38

Jo, jo, moje řeč, ale to by to nesměl být CHLAP !!! aspoň toho mého napdají rozumné věci jen vyjímečně. No prostě dohra mých potíží - sama do lékárny, Femigel - nezabral, další neprospaná noc. Nakonec jsem si vzpomněla na chytré bakterie, kterým chutná candida a které jsem měla utajené. Ta o půl třetí v noci jsem napouštěla vanu podle příbalového letáku a hoďku seděla v teplé vodě. Zatím nic moc, ale snad o píď lepší. Večer ještě jednu koupel a zítra buď anebo... Tak díky, babinetky, za rady...:godlike:

Nada78 — 23. 1. 2007 11:55

ahoj star.ka
měla jsem úplně ty stejné problémy jako ty :usch:, po antibiotikách jsem dostala hroznej průjem a s tím spojené potíže..začlo to příšerně bolet a krvácet  :grater:...tak mě poslali na proctologii a nejdříve předepsali masti a čípky...to nezabralo. Pak mi teda dr. poradil ať zkusím vlákninu a hodně pít a koupele v dubové kůře,řepíku a heřmánku.
Sice to chce trpělivost,ale úspěch se dostavil :supr:
Jo a tu kolonoskopii jsem taky podstoupila a zjistily vnitřní hemeroidy,ale naštěstí zatím nebyl potřeba větší zásah.

Když jsem teď naposledy brala ATB, hned jsem nasadila B-komplex a laktobacily nebo zákysy(trpím taky na kvasinky) a musím zaklepat  :jojo:, nic z toho sajrajtu se mi neobjevilo.

Tak bude držet palce.

mala — 15. 7. 2011 22:01

Mě se na tvoje problémy osvědčil olejíček Albisan od Original Atok. Kamarádky ještě používají Intisan taky od Atoku. V lékárnách to bohužel moc nebývá k sehnání a když tak na objednávku což je naprd. Já jsem si to objednala z www.natusen.cz a přišlo to hned druhej den, ale určitě to mají i jinde.

sharush — 3. 11. 2015 22:32

k prevenci těchto problémů je dobré užívat probiotika. A když už je na prevenci pozdě, doporučila bych Idelyn, dá se koupit třeba tady http://www.lekarna.cz/idelyn-beliema-ex … gel-200ml/ http://www.lekarna.cz/idelyn-beliema-effect-10-tablet/

Hedvika22 — 15. 3. 2021 17:50

zkus přírodní antibiotika, třeba phytoxan mi pomáhá nejvíce. Myslím, že by ti to prospělo více.