Verčulka — 2. 1. 2007 14:58

Jak prosím zahušťujete rajskou omáčku aby si zachovala krásně červenou barvu?

ivca — 2. 1. 2007 15:05

záleží na protlaku
já dělám rajskou na základě jíšky, pak zalít vodu nebo vývarem, důkladně rozšlehat cukrářskou metličkou, pak ten protlak a jen dochucuju ....
italské protlaky nebo ten od Lidla většinou mají dobrou farvu i chuť

Verčulka — 2. 1. 2007 15:10

Já dělám základ karamel,ale moukou nějak moc nezahušťuji,nebylo mi to doporučeno kvůli nemoci

ivca — 2. 1. 2007 15:26

té mouky tam moc nedávám, radší dám víc protlaku
ten karamel možná udělá takový základ do hněda, ne?

Verčulka — 4. 1. 2007 16:53

Já ten karamel dělám světlý,abych ho nepřepálila,pak se lehce stane že to zhořkne (už se mi to jednou povedlo  :rolleyes: ) a zadělávám hotovou jíškou,ale to je ten problém že mi pak nevydrží barva.

Ota — 4. 1. 2007 17:01

Strouhaným perníkem...barva a chuť rajské je vynikající.

Verčulka — 4. 1. 2007 17:49

:supr: DĚKUJU :godlike: Vyzkouším.

Ota — 4. 1. 2007 18:08

Verčulko,neprohloupíš.Tak dělávaly rajskou už naše prababičky.Můžeš si ho nastrouhat sama a nebou ho koupit už strouhaný.

Verčulka — 4. 1. 2007 18:18

To věřím Oto,to já si zas nechám moooc ráda poradit.Člověk chce být lepší a lepší..a hlavně láska prochází žaludkem :rodna:

Honey — 5. 1. 2007 19:47

Jsem celkem překvapená,protože to slyším poprvé.Miluju rajskou a tohle na 100% vyzkouším :) Jen bych ráda věděla,kdy ten perník mám dát.Prosím Oto poraď.Sice nějaký rok už mám za sebou,ale v tomhle nejsem takzvaně zajetá ;) Stačí až ke konci vaření ?

snehurka — 6. 1. 2007 9:46

Já dávám perník až před koncem a vařím do zhoustnutí,přisypávám po troškách dle potřeby.Zrovna tak dávám strouhaný chleba do guláše.

Honey — 11. 1. 2007 19:54

Sněhurko díky,já si jen nebyla moc jistá :) i když vařím už dlouho a skoro každý den....jde o zvyklosti

ivanka05 — 10. 1. 2009 17:52

taky dávám chlebovou střítku do gulášku....

jitřenka — 11. 1. 2009 0:07

Zahuštuji někdy Solamylem nebo Maizenou
Rajskou dělám - cibulovou jíšku, ale jen lehkou zaleji vývarem, pak protlak od Lidla, je fakt moc dobrý povařit a když se mi zdá řídká tak Solamylem nebo Maizenou, ale opatrně, aby to nebyl rajský puding :lol:  Babička přidávala taky lžičku rybízové zavařeniny špetku skořice.
ňam ňam..

jitřenka — 11. 1. 2009 0:09

Jo a taky když to dozahušťuji tím Solamylem tak se nemění chuť, což u mouka někdy tu chuť zjemní.

dixina — 5. 3. 2009 14:03

Ota napsal(a):

Strouhaným perníkem...barva a chuť rajské je vynikající.

:co::co::co:
Zkusíme :jojo:

Enji — 8. 3. 2009 19:56

Nedávám perník, ale maličko skořice.