lenkaB — 1. 1. 2007 11:51

ahojky, nemáte nějaký dobrý recept, jak upravit čočku? krom polévky a kaše ;) díky moc

Ivetata — 1. 1. 2007 17:01

Čočkový salát.
Uvařená čočka,sterilovaná okurka,uvařené vejce, cibule (lepší spařená nebo osmahnutá na oleji,syrová je ostrá),spojit lžičkou tatarky nebo majonézy, osolit, opepřit.Já přidám zbytky různé zeleniny (paprika, pórek, nahrubo nastrouhaná mrkev),najemno nakrájenou šunku a třeba i tvrdý sýr. Je to dobrá večeře s tmavým pečivem.

snehurka — 1. 1. 2007 17:37

Čočka po orientálsku.
Přes noc namočíme do vody 350g čočky,kterou uvaříme doměkka.Na směsi oleje a másla osmahneme nadrobno nasekanou cibuli,na plátky pokrájené 3 stroužky česneku,zasypeme 2 lžičkami kari koření a 1 lžičkou bílého pepře.Přidáme čočku,velký rajský protlak,zalijeme 20 ml vody a chvilku povaříme.Před podáváním dochutíme octem,solí a cukrem.

ivca — 2. 1. 2007 10:15

čočku namočím, pak v téže vodě uvařím s přidáním bobkového listu
když je hotová, zamíchám do ní kysanou smetanu nebo kvalitní - hustý - bílýjogurt, osolím a okyselím

Eva — 2. 1. 2007 11:26

holky a jak dlouho vaříte čočku ?? já to nikdy neodhadnu :-(

ivca napsal(a):

čočku namočím, pak v téže vodě uvařím s přidáním bobkového listu
když je hotová, zamíchám do ní kysanou smetanu nebo kvalitní - hustý - bílýjogurt, osolím a okyselím

ivca — 2. 1. 2007 12:20

zkouším, taky nemám odhat

snehurka — 2. 1. 2007 15:29

Já taky zkouším.Dám vařit a pak ochutnávám a ochutnávám.

kety — 3. 1. 2007 11:11

Čočku přes noc namočím do studené vody a v téže vodě ji vařím v tlakovém hrnci od bodu varu max. 20 minut.

lojzik — 4. 1. 2007 13:09

ahojky, posílám odkaz na stránky www.nadoma.cz, kde mají 11 receptů s čočkou. já hodně vařím tu čočku s cibulí a rajčaty a je to opravdu dobrota.
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all

alenam — 28. 1. 2007 18:57

my se synem máme moc rádi čočkovou polévku. Já čočku namočím předem asi na 2 hodiny a pak vařím asi už jen necelých 20 minut a je krásně měkká.

ADRIANA 1 — 30. 1. 2007 10:44

lojzik, to je akože polievka alebo čo to je?

Stelička — 1. 2. 2007 22:26

Čočkové rizoto:
Uvaří se čočka (dobrá a rychlá je předvařená) a zvlášť tak 2 sáčky rýže. Obojí se scedí a smíchá dohromady. Omastí se cibulkou na sádle, kdo chce, přidá uzené, slaninu nebo uzeninu (nemusí být). Dobré, levné, rychlé.