Tomislav — 13. 12. 2006 16:34

Bjelolasica je chorvatské olympijské centrum, které je otevřeno po celý rok a je vdáleno jen 40 km od moře. Centrum se nachází ve vesnici Begovo Razdolje, což je jediná vesnice v Chorvatsku s nadmořskou výškou 1000 m, pouze 18 km od Delnice.
Na místě je možnost lyžování, snowboarding, nachází se zde lyžařská škola.
V případě návštěvy centra na jaře, v létě nebo na podzim se můžete pomocí naučných kurzů dozvědět více o místních obyčejích a zvyklostech v oblasti Gorski Kotaru, stejně jako o životě na venkově.
Milovníci procházek, horolezení, zvířecího a rostliného života ocení atraktivní hornatou krajinu. Také je zde možné provozovat paragliding, jízdu na koni nebo horských kolech. Exkurze do národního parku Risnjak, jezera Bajer, města Fužine, Lokve a kaňonu Kamačnik jsou také organizovány.

Ubytování je zajištěno v pavilonech Dobra, Klek a Lasica ***. Pokoje jsou vybavene vlastní koupelnou, wc a ústředním topením. K dispozici restaurace, cocktail-bar, polyvalentní hala, dětský koutek a hřiště. Dále zde najdeme, disko, sport. halu, posilovnu, saunu a další vyžití.