Décima — 11. 12. 2006 12:02

Letos jsem jely samy dvě se setřenicí last minute do egyptské Hurghady. Děs hned při vstupu do  pokoje 3hvězdič. hotelu - v koutech pokoje prach a zažraná špína, na stolcích zaschlá kolečka asi od kávy, špinavé otisky prstů apod...sprcha bez závěsu. Netoužily jsem po přepychu, ale tohle bylo už moc. První dny jsem byla v šoku z chování místních můžů, kteří nás chytali za ruce na každém kroku a neustále nám něco strkali pod nos, sahali na nás, nebylo možno si v klidu nic prohlédnout. To samé divadlo v Luxoru, u chrámu Hatšepsut, Údolí Králů... V bazénu mastný okraj.
V hotelu bylo přes polovinu domorodých rodin, ženy dle zvyku zahalené i v bazenu.
Nemohly jsme si pomoci, ale připadaly jsem si v plavkách nepatřičně a děti nám to dávaly najevo (cákání apod.). Do Egypta již nikdy více.

cilka — 11. 12. 2006 12:26

Bohužel na Egypt jsou tři hvězdičky málo. Je lepší vzít ****. Tři hvězdičky jsou dostupné i místním a pak to tak vypadá. Tohle co popisuješ je obvyklé, je to jiná země a pro její obyvatele je to normální, mají své zvyky, své náboženství. jediná obrana je, připlatit si tady.
S chováním lidí (místních) vůči nám toho moc nenaděláš, jedeš do cizí země, ovládané islámem a musíš počítat s odlišnostmi, které se ti nebudou líbit. Ostatně proto cestujeme do cizích zemí :)
Jinak tě chápu, obrnit se trpělivostí bývá jediná obrana.

Romča — 11. 12. 2006 12:38

Tak my jsme byli v Hurghádě v hotelu ***+ a nemohli jsme si to vynachválit.Nádherná zahrada,pokoje taky byly o.k. a bylo všude čisto.Personál přeochotný.Cítili jsme se tam opravdu moc dobře. C
těli by jsme se tam někdy vrátit.
Člověk musí počítat že jede do země s jinou mentalitou.

sandra — 11. 12. 2006 14:11

Tak my jsme byli letos v Sharm el Sheikh a musím říct, že to bylo naprosto super :supr: Ubytování jsme měli jednoduššího typu - žádný luxus. Ale bylo tam čisto a každý den se tam uklízelo a převlíkalo povlečení a ručníky. Jídlo obyčejný ale dobrý - žádný obrovský hory jídla. Byla jsem tam s přítelem a i tak na mě všichni koukali a snažili se navázat kontakt - ale oni prostě takoví jsou...Co se týče obchodů - líbilo se mi mnohem víc, že u nich jsou ti prodejci takoví akčnější, snaží se hned navázat kontakt, narozdíl od ČR, kde člověk kolikrát přijde do obchodu a prodavačka ho ani nepozdraví. Bazén u hotelu byl taky čistý - já se v něm kvůli častým gynekologickým problémům raději ale nekoupala. Takže já dávám Egyptu oba palce nahoru :supr:  :supr:

Kvítko — 14. 12. 2006 17:37

My byli taky v Hurghadě ****+ a bylo to super.
V létě chceme opět, ale asi do Sharmu. Sandro, můžeš doporučit hotel?

sandra — 15. 12. 2006 18:58

Kvítko napsal(a):

My byli taky v Hurghadě ****+ a bylo to super.
V létě chceme opět, ale asi do Sharmu. Sandro, můžeš doporučit hotel?

Ráda. A jak jste nároční? ;)

Kvítko — 16. 12. 2006 21:38

Středně :D

sandra — 19. 12. 2006 20:04

Kvítko napsal(a):

Středně :D

Ok :) My byli v hotelu Palermo *** - jednoduchý ubytování, jednoduchý jídlo. Známí byli v hotelu Sunset - bylo to podobný, jen větší výběr jídla. Hotely nejsou u pláže. Pak byli ještě v hotelu Solymar - ten už je luxusnější, jídlo super a letos byli v hotelu Sharm in Amarein - byl hned u pláže a měli to tam moc hezký a jídlo prý taky super. V tom Amareinu máš asi 5 bazénů, vstup z hotelu hned na pláž a do moře, což je fajn - nemusíš jezdit busem a můžeš tam být jak dlouho chceš. Taky tam měli připravený různý programy pro turisty, kterých ses zúčastnit mohla,ale nemusela. A korál tam měli hezkej. My jezdili z Palerma na pláž busem a taky to nebylo špatný. Tak nevím, co ještě napsat. Klidně se ještě ptej, zatím pa :)

hrosanek — 19. 12. 2006 20:21

Holky a nevíte některá jak vypadá hotel Beach Resort, koupili jsme tam dovču na červen?

Kvítko — 20. 12. 2006 12:32

Sandro, díky...