Tulipánka — 11. 12. 2006 9:43

Měli jste někdo zánět močového měchýře, který se projevoval jen častým močením? Nevím, zda se jedná o zánět, ale mám k tomu v moči bílé krvinky...

vEruska — 11. 12. 2006 9:56

no to je pěkně nepříjemná záležitost, já si to prodělala začátkem letošního roku a pořádně jsem se z toho vyhrabala až o prázdninách.
zánět se neprojevuje jen častým močením, ale doprovází jej i pěkně nepříjemná bolest v podbřišku a pálení močové trubice.
Doporučuji zajít k lékaři. 
Jinak mě první antibiotika tenkrát nezabraly resp. se mi zánět vrátil a pak mi jiná lékařka navrhla léčbu bez antibiotik - přírodní cestou se nežádoucích bakterií zbavit a to pomocí kanadských brusinek. Megabrusinky jsem brala půl roku a pomohly ;)

Tulipánka — 11. 12. 2006 11:18

Ahoj vErusko,
jdu dnes k lékaři, je pravda, že podbříško mě občas bolí (trochu křeče), ale pálení močové trubice vážně nepociťuju... tak nevím...

Díky za pomoc!

sandonorica — 12. 12. 2006 14:47

Pokud mas leukocyty v moci zvysene a jeste bilkoviny, tak nevahej a lec se.Pokud bys to prechodila, tak se ti to muze vrazit postupne mocovodama az do ledvin a z vlastni zkusenosti ti rikam, ze to rozhodne prijemny neni. :grater: Takze pokud chodis casto, i kdyz moc nepijes, pocitujes rezani nebo paleni, tak si dej vysetrit moc, at mas klid, jestli ti neco je nebo ne.

Vendísek — 12. 12. 2006 19:18

Pomaha bezovy caj na mocove cesty? Vim, ze brusinky pomahaji...
Kdyz nemam spravny pitny rezim, (za den vipiji 1 litr tekutiny), me dosti boli mocova trubice. (rezani, paleni)
  Take me boli ledviny, na to piju urologicky caj a taky moc nepomaha.

Muzu se zeptat, kdo ma zkusenost s urinalem a vas nazor na nej?

Décima — 13. 12. 2006 9:11

Holky třeba je to blbost, ale nedá mi to , abych nenapsala. Vzpomněla jsem si , co mi říkal jeden starší pán asi před dvěma roky, když nám zemřela naše fenka na selhání ledvin.. Vyprávěl, že jeho otec se vrátil z koncentráku s nemocnýma ledvinama a byl tak strašně nemocný, že mu dávali doktoři jen pár měsíců života. Ten pán tenkrát  pár roků po válce studoval na VŠ, kde studovali taky zahraniční studenti a jeden Ind mu poradil, že si má jeho otec dávát denně do trochy vody špetku muškátového květu asi měsíc, pak 1x -2x do týdne. Moč že bude mít trochu do červena, ať se nelekne. Tak to tak dělali a ejhle , otec se z toho dostal a žil ještě 20 let. Hledala jsem na netu vše o muškát. květu, jestli je tak dobrý na ledviny, ale nic jsem nenašla. Tak nevím.

Tulipánka — 13. 12. 2006 21:14

Ahoj děvčata,
díky za tipy! Zítra jdu k doktorce s ranní močí, tak uvidíme.
Bílkoviny v  moči mám, ale jako pozdní komplikace diabetu. Ty leukocyty tam ale dříve nebyly...
Mám asi 2 možnosti, co to může být. Buď mám zánět, nebo ještě můžu být těhotná...;)
Chtěla bych věřit, že to druhé:)

piskota — 10. 4. 2007 20:59

Na ledviny je pry dobra cervena repa preventivne a brusinky ... ty mimo jine dostavali i vojaci behem valky. Ty se vsak daji uzivat preventivne a ted je dokonce v lekarnach i dzus z brusinek od firmy barnys (www.barnys.cz), ale okamzite muze pomoc i pripravek Rowatinex - jsou to kapky. K prevenci se vsak moc nehodi.

Kamilkaka — 18. 9. 2013 20:55

No zánět se projevuje hlavně častým močením, při kterém však dotyčný při rozjetém zánětu pociťuje ještě nepříjemné bolesti v podbřišku a pálení při močení. Myslím, že pokud trpíš pouze častým močením a občasnými bolestmi v podbřišku, tak by to ještě mohl být zánět teprve v začátcích, takže bych se z toho zkusila vykurýrovat pitím urologického čaje, celkově zvýšeným příjmem tekutin, teplem a nějakými léčivými kapkami prodejnými v lékárnách jako je uroval akut a jemu podobné. Pokud by se však bolest stupňovala či problém neustával, tak určitě neváhat a navštívit lékaře. Vím, že teď již tobě samotné je má rada nejspíš k ničemu, ale píšu to sem z toho důvodu, kdyby na tuto diskuzi narazil někdo stejně, jako já a třeba zde hledal radu.