Renca — 10. 12. 2006 19:10

Zdravim vsechny maminky,
snad ani nehledam radu,ale spis nekoho s podobnou zkusenosti na pokec atd s touto vadou..
Nas syn ted 3 roky se narodil s touto vadou na obochou koncetinach,cekalo nas rocni sadrovani skoro a nasledne operace jedne a druhe nozky v rozpeti dvou mesicu. V tomto okamziku je chodici,behajici,skakajici az moc nekdy :) ale neni to porad ono v sede staci nozicky a dost si ulevuje... Tak pokud se tu najde nekdo s podobnou vadou tak pisnete...;)

Janinka.i — 6. 12. 2007 18:58

Ahoj! Mám 2,5letou dceru, která se s touto vadou také narodila. Od narození cvičíme a ještě jsme chodili 2x týdně na rehabilitaci. Nožičky neměla zasádrovaném ale nosila dlahy. V 8měsící byla na operaci té horší nožičky (2,5hod na sále a sádra od prstíků po tříslo), po měsíci na přesádrování (opět v narkóze). Stále cvičíme a kolem 5roku ji ještě čekají operace obou přednoží. Je to taková malá ďáblice, ale operace ta ji změnila. Začala špatně spát (celou dobu, co jsme byli v nem. v noci skoro nespala-jako by se bála, že ji zase něco budou dělat) a u MUDr.,když se jí chtějí na nožičku podívat, je oheň na střeše. Před časem měla v té operované ještě zánět šlach.

Renca — 6. 12. 2007 19:54

Ahoj jsem rada ze se nekdo ozval protoze jsem spatne napsala nazev teto vady..
nasemu klukovi je pres 4 roky naposledy toto zari podstoupil operaci a ceka nas druha nozka zacatkem ledna snad mozna dele a za 3 roky nas ceka opetovna operace letost operovane nozky hrozi nam lamani kustek a spojovani dratkama na stalo,vzhledem k tomu ze nasi peci v Motole krapet zanedbali a bylo treba prejit jinam a vyber byl jednoznacny Bulovka..Kam chodite do nemocnice na kontroly?

Renca — 6. 12. 2007 19:55

Jinak pro zajimavost je zalozena diskuze s touto vadou...napisi sem odkaz...

http://www.rodina.cz/diskuse7771.htm

Dozvis se tam o teto vade hodne zajimaveho je tam nekolik maminek s touto vadou,tak kdybys chtela muzes nas tam navstivit :)

Janinka.i — 7. 12. 2007 0:08

My jsme z východních Čech - Chrudim. Dali nám na vybranou a my nakonec zvolili Pardubice (přímo MUDr. Vodochodský) a musím říct, že nelituju. Můžu se zeptat na cokoli-vše vysvětlí a přímo ji i operoval. Musím přiznat, že než se Lucinka narodila nikdy jsem o této vadě neslyšela.  Když se narodila a já ty nožičky viděla, docela mě to vyděsilo. Když jsem jí pak s nima měla ještě cvičit (protahovat) dost jsem se bála. Je to moje 1. dítě, skoro jsem ani nevěděla jak ji držet nebo koupat a už jsem ji musela trápit. Díky za odkaz, určitě se tam juknu.