cilka — 9. 12. 2006 16:38

USA:
vstup do země stále komplikuje vízová povinnost; alkohol se smí pít až od 21 let, zákaz jeho konzumace na veřejnosti; spolujezdec v autě nesmí pít alkohol; zákaz dovozu většiny potravin; ženy i batolata musejí nosit plavky; při zastavení vozu policií je třeba klidně sedět s rukama na volantu

Jeňýk — 11. 12. 2006 21:02

cilka napsal(a):

USA:
alkohol se smí pít až od 21 let, zákaz jeho konzumace na veřejnosti

Ono stačí si tu lahev dát do papírovýho pytlíku a můžete pít co chcete...... americké pokrytectví ;)

Ferda — 14. 12. 2006 3:15

mno poslala jsem si dva velke baliky plne mouky,koreni,piskotu a dalsich potravin a bez problemu se to dostalo az sem(posilano z CR do USA), kdyz posilam nejake laskominky rodine take jim to bez problemu dojde,kamoska me poslala balik trvanliveho jidla a doslo a bez problemu ...nevim nevim mno asi jsem lucky :)
v letadle jsem si bez problemu prevezla pitivo(lahve v kufru),jidlo teda ne mno :)
a nikdo se me ani na letisti v New Yorku neptal zda neco prevazim

GToma — 17. 2. 2007 19:47

Alkoholické nápoje se nesmí v autě převážet vůbec - pouze v kufru. A na červenou se odbočuje doprava. Pokud chcete jet k mexickým hranicícm, na každých cca 10km vás bude stavět imigrační. Na pláži nesmíte mít ani tanga - to už u nich vyvolává pohoršení. Nejlevněji je v Las Vegas - například hotely, musíte ale vždy přijít "na poslední chvíli". Nejlépe se najíte v restauracích označených Buffet - All You Can Eat - asi za 6 dolarů můžete nepřetržitě konzumovat, co chcete.

Ferda — 19. 2. 2007 2:17

hehe na tu cervenou to je neco...vcelku dlouho mi trvalo nez jsem si na to zvykla..a samozrejme brzdila provoz :D

GToma — 19. 2. 2007 17:39

Ferda napsal(a):

hehe na tu cervenou to je neco...vcelku dlouho mi trvalo nez jsem si na to zvykla..a samozrejme brzdila provoz :D

To jo, ale je to vcelku logické a mně dělalo problém si zvyknout, že v Česku se takhle nejezdí! :lol: No, hned bych jela zpátky do USA!

Ferda — 20. 2. 2007 3:04

to jo v Cr jsem byla v zari a parkrat jsem mela nutkani slapnout na pedal :)))))
no..a ja bych hned jela do Cech !!! :(

Ferda — 20. 2. 2007 3:06

no co se tech tang tyce, miami beach,san diego beach,tam je jim to jedno... muzes videt hodne tang :lol:

GToma — 20. 2. 2007 18:02

:supermario:

Danda — 10. 11. 2007 23:22

V Canade maju stvorstopku.Prednost ma vzdy ten,ktory pride skor do krizovatky.

ivetoska — 16. 11. 2007 15:43

co se tyce alkoholu, tak se tam nedelej zkousky typu foukani do balonku, to oni nemaji. musite delat fyzicke testy typu jit rovne po case, stat na jedne noze a tak...jinak jezdit muzete v pohode s urcitou hranici alkoholu v krvi, asi tak 3 piva. jo co se tyce sexu tak pokud 16 lety a 16 leta sex, tak to je v pohode, ale pokud 16 leta a 18 lety a vis, tak je to zlocit a supky dupky do basy. co se tyce prevozu jidla, ano je to zakazane, ale pokud pri priletu nenarazite na kontrolu na letisti, nahodnou, tak je to ok, pritel prevazi z cr vse mozne, salamy, syry, sladke, horcice a vzdy v pohode. pokud to poslete postou, tak to dojde vzdy, to jim je docela nejak jedno co posilate.

abba — 19. 11. 2007 1:47

Ivetosku, je to trosku jinak nez pises. I zde se delaji dychaci testy do tzv. breathalyzer. Odmitnuti  je automaticky povazovano za failing procedure   a ridici je automaticky administrativne(soudne) odebran ridicsky prukaz. Ve vsech statech je jednotne BAC,0.08. Delka odebrani ridicskeho prukazu se ale lisi podle statu. Napr. ve Virginii odeberou ridicsky prukaz na 7 dni a nejdele v Georgii, na jeden rok. V nekterych statech ridici musi chodit kazdy tyden do skoly, kterou si samozrejme plati ze sve kapsy a tam maji ruzne prednasky a nebo filmy, kde se resi alkohol. V nekterych statech po druhem offense si ridic musi nechat na svoje naklady (cca $240) nainstalovat pristroj na zjistovani alkoholu v dechu.Tento pristroj ridic musi kazdy mesic platit (asi $80) Kdyz ridic dychne do pristroje a pristroj zjisti, ze ma alkohol v dechu, auto nenastartuje a vse je zaznamenano v pristroji. Kazdy mesic, musi jet ridic do servisu, kde mu nainstalovali tento pristroj a tam se pristroj "precte". Pokud tam byl zaznamenan alkohol, je ridic predvolan k soudu a hrozi mu vezeni. Takze, ridit a pit alkohol v Americe muzes, ale ouha jestli te zastavi policajt. Pak prestava legrace.

abba — 19. 11. 2007 1:55

Danda napsal(a):

V Canade maju stvorstopku.Prednost ma vzdy ten,ktory pride skor do krizovatky.

Tady v USA je taky ctyrstopka.  Podle statu se pravidla trosku lisi, bud jak pises Ty, prednost ma ten, kdo je na stopce prvni a nebo druha varianta je, ze ten kdo je po tve prave ruce, tak ma prednost. Taky mne to ze zacatku delalo problemy, ale Americane jsou z 99% dost ohleduplni ridici a tak i kdyz prijedes na krizovatku jako druhy a nebo treti a rozjedes se jako prvni, tak z toho nejsou na mrtvici jako u nas a netukaji si na celo....

kristen — 3. 6. 2008 14:22

to je zajímavé,pište dál a nejen co se týče dopravy,moc mě to zajímá,život tam a vše okolo.Super téma!!!

Ferda — 30. 1. 2009 7:17

co bys tak chtela slyset kristen?
ziji ve state connecticut, co do dnesniho dne moc nechapu je ze po devate hodine vecerni nemuzes koupit alkohol a v nedeli uz vubec ne! Ale co se tyce restauraci a baru tak po devate a v nedeli si muzes bez problemu koupit drink :)

Andri — 10. 4. 2009 13:05

AHoj, musím si nechat udělat Mezinárodní řidičák - na Floridu? díky

taurus — 10. 4. 2009 23:12

Andri napsal(a):

AHoj, musím si nechat udělat Mezinárodní řidičák - na Floridu? díky

Když jsem před dvěma lety jela do USA, tak mi bylo řečeno, že ho mít musím.
Ale ze zkušenosti vím, že záleží na policajtovi. Mě například vypršel mezinárodní řidičák, když mě zastavil policajt. Měla jsem strach, že by si to na řidičáku přečetl, že je propadlý, tak jsme mu podstrčila český řidičák a svůj pas a normálně mi to prošlo.
Každopádně zařídit si mezinárodní řidičák není takový problém.

sunyata — 11. 4. 2009 21:12

Ahoj Andri :)  Ja byt tebou radsi bych s sebou ten Mezinarodni ridicak mela.

Andri — 11. 4. 2009 22:32

díky, radši si ho udělám, není to problém, jen si najít čas tam zajít :jojo:

SUNY, kde jsi na Floridě? jak tam máte? ty jo, už se těším, jen mám hrůzu z letu :( My letíme do Davenportu, pak chceme jet na Miami a Key West, po cestě Palm Beach, Evergaldes asi vynecháme....ale chceme jet po vých. pobřeží dolů a zpět po západním, tak možná i kus Evergl. uvidíme....je ta cesta ok? pak chceme do Blizzards, Nasa centrum, nevím jestli Disney Studio, park atd. ;) co mi doporučíš ty?

sunyata — 12. 4. 2009 16:51

Andri, ja se tesim s tebou!  :)
Kdy letite a na jak dlouho? Ja jsem si vzdycky let pres Atlantik uzivala, precetla jsem si knizky na ktere jsem normalne nemela cas ;)
Jinak se priprav se na dlouhe hodiny v aute, Florida je dlouhy stat. Everglades budou skoro na ceste pri prejizdeni z vychodni strany na zapad.

Andri — 12. 4. 2009 19:36

SUn, letíme v sobotu 18.4. ráno. Let bych si užívala sama, ale s dítětem to bude pohroma, snad ho nechytne hysterák apod. :gloria:

Letíme Praha -  Londýn - Dallas - Orlando a pak autem do Daveportu, bedeme jen na Floridě, jiné státy příště ;)

sunyata — 12. 4. 2009 20:17

Jeee, Andri, jaka nahoda.... ja kdyz jsem sem poprve letela tak to bylo taky 18.4. :) A taky s malym prckem a zvladli jsme to v pohode. Tak se vam termin odletu blizi, uz se chystas? Priprav se na horko :)  Jak dlouho tu budete?

sunyata — 12. 4. 2009 20:19

A kdyz to stihnete, tak se ozvi a zastavte se pozdravit :gloria: , to by bylo fajn slyset cestinu :godlike:

Andri — 12. 4. 2009 20:46

jééé to bych ráda, ale jede nás víc, tak nevím, jak by se tvářili na návštěvu :D  Vracíme se 5.5. tže přes 14 dní pobytu, snad nás děti nechají procestovat Fl.  a přetočíme se na místní čas rychle!

Kolik stupňů tam teď máte? u nás jsou teď také horka, kraťasy a tričko a je to ok ;) tak to nebude takový šok....máš nějaký tip jak přežít let s capartem :D ? ale děti to snáší líp než rodiče :jojo: ještě nebalím, ale pomalu snáším věci na hromadu, hlavně vybírám hračky do letadla, věci na koupání atd.

sunyata — 12. 4. 2009 21:41

andri, teploty okolo 30tky a dusno.  s capartem jsem v letadle cetla a hrala nejake hry. jeee a ted si vzpominam, ze dostala nejaky strevni potize, no to teda bylo...litani na zachod porad. a "nejlepsi" bylo, kdyz zrovna byly turbulence a nesmelo se vstat. ale to se vam snad vyhne :)  tak si to uzijte!!!

Andri — 12. 4. 2009 21:51

díky moc, ještě technická - máte o 6h méně než my?

Tercila — 12. 4. 2009 23:32

Ferda: "hehe na tu cervenou to je neco...vcelku dlouho mi trvalo nez jsem si na to zvykla..a samozrejme brzdila provoz :D "

Tak tohle platí překvapivě i v Rumunsku..... také jsem poprvé brzdila - poupravila jim provoz.... :D

"V nekterych statech ridici musi chodit kazdy tyden do skoly, kterou si samozrejme plati ze sve kapsy a tam maji ruzne prednasky a nebo filmy, kde se resi alkohol."

Hmm, tak to by mě jako abstinenta docela otravovalo... :|
Jinak vám, holky cestovatelky, přeji šťastnou cestu.

sunyata — 13. 4. 2009 16:41

:jojo: Vychodni cas je o 6 hodin pozadu.

kreativna — 20. 9. 2013 20:06

Nazdar, byl někdo v usa přes work and travel?