» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Rady a postřehy https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=126 » Co budete vařit o svátcích https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=14369 |
Korny — 8. 12. 2006 9:21 |
Jaké menu bude u vás na 1. a 2. svátek vánoční a poté na nový rok? |
Nikiska — 8. 12. 2006 9:26 |
Korny u nás se den po štědrém dnu dojídají řízky se salátem. A v druhý svátek budu dělat nejspíš sekanou. A na nový rok jasně, že svíčkovou. |
ivca — 8. 12. 2006 9:36 |
já budu letos na 1.svátek péct krůtu - budu mít na oběd rodiče a dceru s vnučkou |
Irenka21 — 8. 12. 2006 13:35 |
1.svátek bude kapr a salát a rybí polévka, 2.svátek asi kačena+ kuře + zelí + knedlíky / na dva dny / , potom si plánuji někdy nějaké odlehčené jídlo, někdy kotlety ve šlehandě a obrácené řízky, na nový rok asi také tu svíčkovou nebo něco lehčího, podle toho jaká bude silvestrovská oslava a opice + čočková polévka. |
Romča — 8. 12. 2006 14:57 |
První svátek vývar, husa, zelí ,knedlík a druhý svátek zbytky z prvního svátku a vánoc. |
aprill — 8. 12. 2006 15:14 |
Když jsme chodívali první svátek ke tchýni, tak ta upekla a nachystala všechno co ji napadlo - hovězí polévka s knedlíčka, pečená husa a krůta, rybí a kuřecí řízky, bramborový salát, kyselé zelí, zelný salát, houskové a bramborové knedlíky a každý si vzal co chtěl. |
ivca — 8. 12. 2006 15:20 |
no, aprill ta čočka taky nefunguje - myslím na peníze. Jinak na nafouknutí teda bezpečně ... |
ADRIANA 1 — 8. 12. 2006 15:21 |
my máme kapustnicu-riadne kyslú, s rezancamia a klobáskou, vysmážaný kapor a zemiakový šalát. kapra máme len na večeru, zbytok máme len rezeň,nechce sa nám piplať s kosťami. |
dusička — 8. 12. 2006 16:23 |
1. svátek - dojídáme řížky a bramborový salát |
snehurka — 8. 12. 2006 20:09 |
1.Svátek-bramborový salát a vepřový závitek |
Stelička — 8. 12. 2006 21:17 |
1. svátek u nás určitě budou hranolky a nějaké naložené maso - prostě rychlovka + vývar s knedlíčky (ty dělám před Vánocemi do mrazáku, abych se s tím nemusela o svátcích piplat) |
x256987 — 22. 12. 2006 22:48 |
Na Boží hod jdeme k našim, bude kačena s kendlíkem a zelím, na Štěpána jsem vymyslela čínu (vylučovací metodou jsem došla k vepřovému a rýži). Mezi svátky asi upeču štrůdl. Na Nový rok zatím žádnou tradici nemáme, budeme muset nějakou založit :) |
x256987 — 21. 12. 2007 17:14 |
Koukám, že loni jsem měla jasno :D Zato letos mě nic nenapadá... Co budete na svátky vařit vy? |
Ota — 21. 12. 2007 17:46 |
Tak koukám, že káča vede. U nás taky, prodávali tu mladé, tak jsem zvědav, jaká bude. |
ivca — 21. 12. 2007 19:35 |
já mám čtyřkilovou krůtu, tak ji udělám na dvakrát. Poprvé mám jasno, naporcovat, naložit do olivového oleje a řeckého koření, každou porci zabalit do anglické slaniny a upéct na másle. K tomu restované brambory s cibulí. Tu druhou půlku ještě nemám rozmyšlenou .... |
cilka — 21. 12. 2007 21:56 |
:co: na Nový rok peří???? :co: |
Irenka21 — 22. 12. 2007 9:10 |
U nás to bude stejné jako loni, jenom po těch dvou vánočních svátcích udělám asi rýžový nákyp, aby nebylo stále maso. |
lueta — 27. 12. 2007 22:36 |
Na Nový rok by měla být čočka, aby bylo dost peněz. Hlavně žádné opeřence. Uletělo by vám štěstí :P :) |
Irenka21 — 28. 12. 2007 14:54 |
Jo, čočkovou polévku bych mohla udělat, tu máme rádi. Jinak bude svíčková. |
ita — 28. 12. 2007 15:23 |
Ivčo, čočka je tradiční, aspoň je naděje na peníze. Proti nadýmání do ní přidávám saturejku. |
Tercila — 28. 12. 2007 18:06 |
"No nevím, makovec máme každý rok a jsem stále holá jako ještěr. " |
Ota — 28. 12. 2007 18:13 |
Tercilo, můžu Tě uklidnit, vůbec to nefunguje. |
Tercila — 29. 12. 2007 2:30 |
Ota: "Tercilo, můžu Tě uklidnit, vůbec to nefunguje. |
Modroočka — 29. 12. 2007 6:25 |
Tak to já čočkovou polívku na Nový rok udělám, stejně tak si celý rok nosím v peněžence i rybí šupinku a prachy furt nemám. Ale přesto.... A udělám novoroční hovězí gulášek, ten my rádi...... |
Ota — 29. 12. 2007 9:15 |
Hmm, tak tenhle problém znám velice dobře, dcera taky jí jen něco.. |
trisestri — 6. 2. 2008 0:53 |
na velku noc mozno by trebalo skusit tuto tortu http://www.mojerecepty.sk/velkonocna-to … adova.html |