lepista — 6. 12. 2006 16:55

Veterinářka mi doporučila čistit kartáčkem zuby mému psovi, ať si zvykne, dokud je štěně. Máte s tím někdo zkušenost a jakou?
Na jednu stranu mi to přijde až moc, ale viděla jsem článek o trampotách zubních problémů psů a tak jsem raději ty zuby jí začala čistit. Děkuji.

Vlaďka — 7. 12. 2006 7:26

Zatím jsem čistila jenom dvakrát a bez pasty, jenom tak treninkově, ale docela to šlo. Švagr kupuje nějakou speciální psí zubní pastu. Zatím máme zuby dobré(5 let), ale asi s tím začnu.

Décima — 7. 12. 2006 9:34

Taky mě tohle zajímá. My máme staršího pejska z útulku a čistit mu zuby kartáčkem, to by byl řeckořímský zápas. Neexistují nějaké speciální granule na čištění nebo něco na ohryzování, co by čistilo a i masírovalo dásně ?

Dana — 7. 12. 2006 9:47

jistě, já kupuju takovou tyčinku, píšou tam na čištění zubů, nebude to asi jako kartáčkem, ale lepší něco, nežli nic

ADRIANA 1 — 7. 12. 2006 10:19

ja som ju tiež včera kúpila, uvidíme

Eva36 — 8. 12. 2006 11:07

Décima: Jak píše Dana, jsou takové "kosti" na čištění zubů. A ještě existuje kartáček na psí zuby. Je to takový gumový návlek na prst se štětinami. Navlečeš a "rejdíš" v tlamě ... normálním kartáčkem pro lidi si to nějak ani neumím představit :D

Ivik — 10. 12. 2006 0:37

Speciální na žvíkání je od Friskies-Dental Fresh.Je to s mentolem.

Bartozska — 2. 3. 2007 15:59

zoubky cistime kazdy vecer kdyz prijdeme z posledni prochazky. Koupila jsem sadu od firmy Trixie s matou a k tomu byl jeden normalni kartacek a pak dva na prst. Pouzivam normalni, protoze ten na prst je moc siroky na tlamicku naseho pejska. Jinak mu kupujem taky kosti na zoubky a podobny veci. Ale u kazdyho pejska to je individualni, znam pejska kterymu nikdo nikdy zoubky necistil a mel je nadherne ciste a naopak.

Bety — 2. 3. 2007 19:15

ne - jednou za čas mu dám opravdovou HOVĚZÍ kost s CELÝM kloubem z nohy, a nechám kousat tak dlouho, až okusuje i stoličkami tak "z boku" a má vyčištěné zuby dočista dočista úplně doběla. Žádný kámen. Jeden pes má 9 let a druhý 5 let. Ty čistící kostičky jsou úplně na h****.
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotoiqmzytihwm79330.jpg

Bety — 2. 3. 2007 19:15

starší pes:
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotouchxgoxpud79333.jpg
a spolu:
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotobfklacomot120494.jpg

madla — 3. 3. 2007 23:16

ne, zuby mu cisti kosti, ma osm roku a porad je ma krasne bile, zavidim :D

sudina — 4. 3. 2007 8:50

rodiče mají 3 psy,který žerou všechno a granule pro ně jsou opravdu "vyjímečné", zuby mají luxusní-krásně bílé,z huby jim nepáchne, a já mám jezevčíka..a jeho zuby to je katastrofa....už snad věřím i tomu že je to z granulí-a to mu žádný obyč nekupuju,dokonce jsme s ním byli i na odstranění zubního kamene ultrzvukem..a od tý doby..horor,kámen se mu dělá stokrát víc,že ani čištění zubů nepomáhá!!!!2 zuby mu už vypadly a 2 přední ...těm moc nechybí..
Takžesouhlasím s bety!!!

lepista — 5. 3. 2007 15:00

Při zakládání tohoto fóra jsem měla pochyby zda čistit či ne. Nakonec mě přesvědčil pořad v televizi, který byl se zubařem zoologických zahrad v Evropě. Ptali se ho, kterému zvířeti nejčastěji ošetřuje zuby a on řekl, že svému psovi protože mu každý den je čistí.

Začala jsem také kartáčkem Trixie, ale opotřebovává se rychle a tak nakonec používám elektrický kartáček, pes má svůj nástavec a kupodivu to snáší dobře, je to také rychlejší.

mirka.. — 5. 3. 2007 17:06

tady taky hodně záleží na rase a genetický výbavě psa, na kámen trpí hodně menší plemena. Někdo psovi zuby nikdy nevyčistí a přesto je bude mít čistý a někdo bude zoubky čistit a stejně se zubní kámen pouze zpomalí.

Bartozska — 6. 3. 2007 9:52

lepista napsal(a):

Při zakládání tohoto fóra jsem měla pochyby zda čistit či ne. Nakonec mě přesvědčil pořad v televizi, který byl se zubařem zoologických zahrad v Evropě. Ptali se ho, kterému zvířeti nejčastěji ošetřuje zuby a on řekl, že svému psovi protože mu každý den je čistí.

Začala jsem také kartáčkem Trixie, ale opotřebovává se rychle a tak nakonec používám elektrický kartáček, pes má svůj nástavec a kupodivu to snáší dobře, je to také rychlejší.

jo to mas pravdu, rychle se opotrebovava, nebo v nasem pripade spis rychle okousava :-) pejsek obcas neodola a chyti kartacek zoubkama a nechce pustit :-)

Alli — 27. 3. 2007 7:56

Po zkušenostech se svými psy: Ten první by mě nejspíše za tohle dobrodiní sežral. Měl špatné zkušenosti s lidmi a byl to poněkud cholerik. Péče o jeho zuby spočívala hlavně v tom, že jsem mu poskytla dostatek potravy, na které si mohl promasírovat dásně a očistit povlak ze zubů. Do konce života, snad i pro svou genetickou výbavu, problémy neměl. Poznamenávám, že tenhle pes žil ještě před "granulovým" obdobím. Druhý pes už zažil granule. Ke kvalitnímu žvýkání toho měl o něco méně. Asi v osmi  letech jsem mu pro jistotu nechala zuby ošetřit ultrazvukem. Také žádné problémy. Určitě jsem měla s mými chlupáči na zuby i trochu toho štěstíčka.