Káča — 19. 11. 2006 8:14

Chci udělat palačinky jinak, než obvykle (s džemem).

aprill — 19. 11. 2006 8:24

Co tak s tvarohem nebo nutelou a  další možnost je pak slaná náplň.

Modroočka — 19. 11. 2006 8:27

No tak zkus smíchat tvaroh s cukrem a rozinkama, to je taky moc dobrý, babička tam vmíchala ještě žloutek, ale to bych asi neriskovala, spíš bych tam cvrkla trošičku mlíka, záleží na konzistenci tvarohu.  A nebo tam dávám jahody se šlehačkou, v tomto období dávám jahody z mrazáku.

AndreaP. — 19. 11. 2006 8:27

Tak to já často dělám to, že upeču klasické palačinky, naplním je kompotem - nejlépe meruňky, slívy, zatočím, nahoru šlehačku, a možno přelít čokoládou nebo posypat kakaem. Je to jedna báseň :P

Modroočka — 19. 11. 2006 8:30

Já mám na ty palačinky děsnou chuť.

Modroočka — 19. 11. 2006 8:36

Jo, Káčo, ještě jsem je klukům jednou namazala klasickým pribiňákem, však víš "pramen zdraví z posázaví"a posypala grankem. To jim taky chutnalo.Ono je to skoro jako ten tvaroh.

Ota — 19. 11. 2006 8:43

Modroočko,do tvarohu přidám trochu povidel a moje holky mlaskaj :-)

Modroočka — 19. 11. 2006 8:46

To je výbornej nápad, tak já si asi dnes ty palačinky udělám. A budu mlaskat taky. Ahoj a dík za inspiraci.

lenkaB — 19. 11. 2006 8:47

Káčo, u nás doma se vždycky zase jídávaly s termixem nebo našlehaným tvarohem s marmeládou (nebo čerstvým ovocem)...

jasminka — 19. 11. 2006 10:05

plním je tvarohem s pudinkovým práškem a žloutkem(někdy rozinky,ušlehám sníh z 1-2bílku a 50g m. cukru a dám navrch do trouby zapect,jen na chvilku...vnitřek se zatáhne a vršek sněhu zezlátne...to je mňamka
nebo je naplním banánem,pudinkem vyšlehaným s tvarohem,navrch šlehačku a posypu skořicovým cukrem¨
jo a také dávám dovnitř ovoce a navrch sladkou omáčku ze zbytku rozvařeného ovoce s trochou hladké mouky...

lueta — 19. 11. 2006 10:30

Já dělávám polovinu na sladko ( třeba s rozmíchaným tvarohem s višňovým kompotem) a polovinu na slano s orestovaným listovým špenátem  na česneku ,s houbama, zamotám a nahoru dám kopeček kysané smetany a posypu parmazánem.

snehurka — 19. 11. 2006 12:40

Plním zmrzlinou a ovocem,nejradši máme jahody.Někdy je přeliju javorovým sirupem,ale jen maličko.

Aneri — 19. 11. 2006 13:02

U nás letí se šípkovou marmeládou a šlehačkou, pak máme rádi i na slano, tvaroh na slano,sýry, paštiku, porek,zeleninu, dělám jich hodně, zbylé a oschlé jsou pokrájeny jako celestýnské nudle do polévky .

x256987 — 19. 11. 2006 13:20

Nedám dopustit na tenoulinkou vrstvičku rozpuštěné hořké čokolády.

Modroočka — 19. 11. 2006 13:25

lueta napsal(a):

Já dělávám polovinu na sladko ( třeba s rozmíchaným tvarohem s višňovým kompotem) a polovinu na slano s orestovaným listovým špenátem  na česneku ,s houbama, zamotám a nahoru dám kopeček kysané smetany a posypu parmazánem.

Tahle slaná verze mě láká, to taky vyzkouším.

aprill — 19. 11. 2006 13:58

Občas ( když se nudím) potřu omeletky bešamelem (musí být oslolený a může se přidat i strouhaný sýr) , pokladu salámem, zabalím tak, ať mi náplň nevyteče a obalím jako řízek v trojobalu, jako přílohu třeba špenát. Mňam, mňam.

Káča — 19. 11. 2006 15:18

Holky, já myslela, že tu najdu tak asi tři příspěvky a tady tohle! Takže budeme zkoušet postupně.

Blanka1 — 20. 11. 2006 7:51

U nás jdou palačinky na sladko, potřít marmeládou a posypat grankem, občas s tvarohem, nutelou nebo naplnit kompot. ananasem a šlehačkou. Když máme slivovici, tak je flambujeme.

cilka — 20. 11. 2006 8:44

se špenátem, dušenou zeleninou, kysaným zelím......

Nela — 20. 11. 2006 8:49

Když dělám palačinky tak  dávám  marmeládu, tvaroh, nutelu, někdy zdobím ještě zmrzlinou, šlehačkou, čokoládou. Mňam, už vím, co bude dnes k večeři.:D

cilka — 20. 11. 2006 8:51

a zkusily jste palačinky (plněné) zapékat? Pochopitelně ty, v kterých se náplň neroztéká. To je dobrota! nebo palačinkový dort.....To je snad ještě lepší!

Káča — 23. 11. 2006 14:20

cilko, sem s recepty!

ita — 23. 11. 2006 17:46

Skvělé jsou naplněné ochuceným špenátem, posypané strouhaným sýrem a zapečené

Lenka — 24. 11. 2006 9:10

na slano je plním  : 

1)brokolici s houbama 
Na cibulce podusím houby do měkka, přidám brokolici na drobno nakrájenou. Podusím a dochutím -vegeta, pepř nebo nastrouhaný muškátový oříšek a trošku zahustím zaklechtkou (voda + hladká mouka). Pokud by náplň byla moc tekutá tak při krájení na talíři vyteče náplň ven. Potřu omeletu (-vrstvu tak 1cm), posypu nahrubo strouhaným sýrem , zamotám a podávám s zeleninovou oblohou. Je lepší když je omeleta i náplň dost teplé , aby byl sýr měkounký. Dá se ale  jíst i studené nebo přihřát v mikrovlnce.

2)houby s vejcem (smaženice)
Na cibulce podusím houby+ trošku mletého kmínu do měkka , dochutím -vegeta, pepř , koření .Přidám vejce a udělám smaženici. Potřu teplou omeletu, zamotám a podávám s zeleninovou oblohou.

3) dušený špenát 
Na cibulce a česneku podusím špenát (dělám z mraženého). Dochutím -vegeta, pepř a trošku zahustím zaklechtkou (voda + hladká mouka). Pokud by náplň byla moc tekutá, tak při krájení na talíři vyteče náplň ven.  Potřu omeletu  (-vrstvu tak 1cm), , posypu nahrubo strouhaným sýrem , zamotám a podávám s zeleninovou oblohou.Je lepší když je omeleta i náplň dost teplé , aby byl sýr měkounký. Dá se ale  jíst i studené nebo přihřát v mikrovlnce.

Na sladko moje dětičky miluji:

HORKOU omeletu namažu slabě marmeládou nebo džemem. Na to na jednu polovinu dám na malé kousky nakrájené ovoce čerstvé nebo kompotové (výborné jsou jahody , borůvky a vlastně co komu chutná i několik druhů smíchané dohromady- "ovocný salat"). Přeložím a nahoře pokryji   plátky 1-2 cm nanukového dortu. Na to šlehačku a ozdobit. (čokoláda , toping,...). Omelety musí být HORKÉ ,aby se nanukáč začal roztápět .  Mňam.

kaťulle — 24. 11. 2006 10:52

:D Já dělám palačinky občas se "žahourem"  ;) (mražené ovoce - borůvky, nejlépe jahůdky, rozmačkat, osladit a smíchat se smetanou.) MŇAM

Iveta X — 25. 11. 2006 16:38

Výborné je do klasického palačinkového těsta přidat špetku soli a hodně pokrájeného pórku. Usmažit palačinky, potřít kečupem posypat strouhaným sýrem(jakýmkoliv, třeba i nivou nebo hermelínem) a zavinout. VYNIKAJÍCÍ!

kaja38 — 8. 7. 2013 11:13

Tak u nás máme rádi palačinky na slano. Dovnitř udělám směs mletého masa se zeleninou, zamotám a navrh dám mozzarellu (konkrétně tuhle: http://www.akcednes.cz/akcni-letak/293/ … rella-100g ) a k tomu všemu zakysanou smetanu. I když to vypadá divně, tak ty chutě mezi sebou hrají skvěle!

hellen.k — 26. 3. 2014 14:39

Já dělám palačinky většinou z půl napůl z bílé a hladké špaldové mouky a jako náplň používám banán a nugátovou oplatku s oříšky, nejčastěji Knoppers, mají takovou výraznou chuť, lepší než klasické sušenky. Do těsta někdy přidávám špetku skořice.
Nebo pokud chci naslano, tak se sušenými rajčaty, oreganem a kozím sýrem. Doporučuju trochu zapéct, aby sýt zteplal a hezky se rozvinula jeho vůně a chuť.

Wikina — 26. 3. 2014 16:55

geniální finta - vytáhnout staré téma a tam namastit ty svoje blbý reklamy .
Divím se, že vám to už není trapné. :usch:
Kdybyste šli raději dělat něco užitečného....než takto otravovat

TrvaleFit.cz — 14. 7. 2014 12:17

Jo už se tady píše, nejlepší jsou na sladko s přímo s ovocem jako borůvky, maliny, třeba i rybíz. Na to trocha domácí zmrzliny a je to výborné:)