Adamíra — 14. 11. 2006 0:06

Ahoj,náš 20 m.syn má asi rok na tvářičce pigmentovou skvrnu která se postupně zvětšovala (nyní cca 1 cm).Nyní se mi zdá,že poněkud povystoupla.Ví někdo,co to je a jestli to lze nějak odstranit.Předem děkuji.

kety — 14. 11. 2006 10:40

Když bylo mému synovi asi půl roku, tak se mu objevil u kořene nosu, mezi obočím malý červený flíček, který se taky mírně zvětšil a byl stále viditelnější. Asi ve 2letech již bylo zřejmé, že je to mateřské znaménko. Než šel syn do školy, byla jsem s ním u kožního lékaře, aby mi napsal doporučení na odstranění znaménka.
Nakonec jsme si to ale rozmysleli, dali jsme na doporučení kož. lékaře, že znaménko máme nechat odstranit až tehdy, pokud mu to bude samotnému vadit.
Znaménko byl syn odstranit minulý týden, tedy v 10 letech.
Opravdu je nejlépe, aby skvrnku, kterou má váš syn, posoudil kožní lékař.

Adamíra — 14. 11. 2006 12:42

Děkuji za odpověď,také jsem uvažovala o návštěvě kožaře.

snehurka — 14. 11. 2006 13:54

Naší Lucce se v šestinedělí udělala na stehýnku malá červená skvrna ,zvětšovala se.Doktorka říkala,že je znaménko,chtěla jsem,aby nás poslala na laser,ale říkala,že to přibližně do pěti let a zmizí.Měla pravdu,teď jí bude sedm a nějakou dobu už to nemá.Ale poradila bych se z lékařem,může jít o něco jiného než měly my.

Bety — 14. 11. 2006 19:39

Rozhodně k lékaři, u malých dětí totiž je navíc nebezpečí, že jak rostou, roste i zprvu nenápadná jizva! Jedné mojí známé dopadla dcera tak, že když jí jako malé dali na noze odstranit pigmentovou skvrnu, nakonec má jizvu skoro přes celé stehno. Dobře se na to doktora zeptej. Někdy je lepší vyčkat.